Popüler Konu Minimal Yaşam

Misafir sayısına göre tabak bardak alınabilir tabikide 12 kişilik ideal sayı
Mesela bazen davet kişi sayısı çok olduğunda ben hazır bardak su ve ayran kullanıyorum yılda eskiden 1-2 defa çok misafirim oluyordu 20 ye yakın sayıda
Bu konuda eleştiri almıştım burada 😂 ama ne misafiri nede kendimi yıpratamam bu konuda sürekli mutfakta servisle ugrasacagima daha çok zaman kalıyor muhabbet için
Ama 6-8 kişi oluyorsak normal masa kuruyorum.

Birde çaydanlığı annemden isterdim onun baya büyük çaydanlığı vardı uzak yere taşınınca çaydanlık sayısını 2 ye çıkarttım mesela

Çatal kaşığım 18 kişilik normalde mak doldur boşalt gündelik olarakta bize ancak yetiyor.

Gündelik ve misafir durumuna göre evdeki eşya sayısı da makul seviyede tutmaya çalışıyorum.

Hem dolaplarım ferah ve düzenli kalıyor.
Hemde hepsini fazlaca kullanıp eskitebiliyorum.
12 kisilik ideal sayi mi 😲 kizlar benim mutfaga gelmeyin 😂

Eklektik tarzim var. Parcalari özel secerim.
Tabi eşyalar kişinin yaşamına göre değişir
Önemli olan kullanmak ve sevmek :)

Senin tarzını çok seviyorum.
Geçen gün istediğim halıyı almanya da buldum ama türkiye satışı yokmuş 😅
Burada özel yaptırayım dedim 3 katı fiyat söylediler
Burada urun bulmak ayrı dert fiyatları ayrı dert.😄

Aslında çoğu gereksiz şeyler ve gerçekten çok uzun zamandır kullanmadığım eşyalar mesela salata kasesi car ya oval olanlar ondan 6 tane var
4 tane de yuvarlak olandan var sanki bu kadar kullanacakmışım gibi

Çoğunu zaten çok uzun zamandır kullanmıyorum
Aslında birazda bazı şeyleri görünce dayanamayıp yenisini almak gibi
Mesela 4 lü tencere setim vardı
2 tane düdüklü aldım
3 büyük tencere
2 küçük tencere daha aldım
4 tane büyük tavam varken yeni 2 tane daha aldım
3 küçük tavam varken 1 tane daha aldım.
12 li çay bardağım varken 6 lı tekrar set almam
Gibi gibi bir sürü şey🙄🙄🙄

Sorun herhalde kendime dur diyememem🥴🥴🥴
O zaman eşyalara kullanma sırası gelmediğinden fazlalık oluyor elindekileri kullan eskit
Sonra istediğin sayıya düşersin

Tencere konusunda şu aralar zor durumdayım
Düdüklü tencerem iade oldu 2 tencereyle döndüruyorum mutfağı 😅

O zaman eşyalara kullanma sırası gelmediğinden fazlalık oluyor elindekileri kullan eskit
Sonra istediğin sayıya düşersin

Tencere konusunda şu aralar zor durumdayım
Düdüklü tencerem iade oldu 2 tencereyle döndüruyorum mutfağı 😅
Aslında şöyle düşündüm 10 tabaklar gün geçiriyorum
2 tencere ile yemek yapıyorum geri kalanlar hep yer işgali

Yok yaaa kafaya koydum taşınırken hiçbirini almayacağım uafcık en sevdiğim parçaları alırım
Gerisini tam takım 12 kişilik alıp ekstra hiçbirşeyi almayacağımm👍👍👍

Aslında şöyle düşündüm 10 tabaklar gün geçiriyorum
2 tencere ile yemek yapıyorum geri kalanlar hep yer işgali

Yok yaaa kafaya koydum taşınırken hiçbirini almayacağım uafcık en sevdiğim parçaları alırım
Gerisini tam takım 12 kişilik alıp ekstra hiçbirşeyi almayacağımm👍👍👍
Şu dönem ihtiyacını belirleyip tespit etmek önemli
Ve mutfak alışverişindeki eksikleri değişimleri liste yapman da seni ihtiyaç fazlası urun almanı engeller 😊

Dün bir sayfaya denk geldim ihtiyaçlarımızı belirleyen, belli bir topluma ait olmamizi sağlamak içinmiş yani genel toplumda var olan eşyaları aldığımızda kendimizi kabul edilebilir sağlıyormuş. Psikolojik ait olma içgüdüsü...

Şu dönem ihtiyacını belirleyip tespit etmek önemli
Ve mutfak alışverişindeki eksikleri değişimleri liste yapman da seni ihtiyaç fazlası urun almanı engeller 😊

Dün bir sayfaya denk geldim ihtiyaçlarımızı belirleyen, belli bir topluma ait olmamizi sağlamak içinmiş yani genel toplumda var olan eşyaları aldığımızda kendimizi kabul edilebilir sağlıyormuş. Psikolojik ait olma içgüdüsü...
Gerçekten çok doğru sanki mutfağıkta tabağım bardağım az oluncaaaa aaaaaa alamıyor mu neden alamıyor gibi bir hissiyat var içimde o yüzden almak istiyorum😥😥😥

Gerçekten çok doğru sanki mutfağıkta tabağım bardağım az oluncaaaa aaaaaa alamıyor mu neden alamıyor gibi bir hissiyat var içimde o yüzden almak istiyorum😥😥😥
Evet bu duygu nesiller boyu bize aktarılan bir düşünce
Toplumsal olarak bu döngüyü biz yarattık
Aslında dini inanisimiz da ve yaşamsal kültürümüz de kaliplasmis bu fikirlerin yeri yok.
Millet ne der diye harcadığımız paraların haddi hesabı yok
Bu zamanda bu zinciri kirdigimizi düşünüyorum .

Evet bu duygu nesiller boyu bize aktarılan bir düşünce
Toplumsal olarak bu döngüyü biz yarattık
Aslında dini inanisimiz da ve yaşamsal kültürümüz de kaliplasmis bu fikirlerin yeri yok.
Millet ne der diye harcadığımız paraların haddi hesabı yok
Bu zamanda bu zinciri kirdigimizi düşünüyorum .
Ya geçen gün ne okudum,

Kızın teki yazmış; "Sonu olmayan kıyafet alışverişine para harcamaktansa, kendimi geliştirme adına, paramı ingilizce gelişimime harcarım." diye.

Selam kızlar 2 gün eylülün dolabını düzenledim
1 poşet atılacaklar çıktı kullandığı dergiler bitmiş resim defterleri, kırık oyuncaklar vs.
Bazı oyuncakları bahçede oynayacak
Bazilari da verilecek.

Dolabında baya yer açıldı
Bir süredir oyuncak almıyorum
Ilgisi artık kinetik kum slime ve suyu doldurup içine boya gibi şeyler eklemeyi seviyor

O kadar çok kalabalık ki mutfağım gözüm yoruluyor borcamlar salata kaseleri ve daha bir sürü şey hep lazım olur kullanırım diye diye kalıyor

Bir sürü tabak var tamam bulaşık makinası olunca bitti mi derdine düşüyorum ama 12 kişilik olunca da bitmez

Çaydanlığa gelirsek bizim evde hiç çay pişmez de içilmez de ne eşim ne ben ne kızlar ona rağmen 2 çaydanlığım ve 1 çaycım var😁😁😁

Mesela yemek takımın büyük çorba kasesi var ya onu 1 kere kullandım😥😥😥

Bayağı bir şeyi elemem lazım inşallahhhhh başaracqğımmmm🤲🤲🤲
misafir gelir belki ben ödünç aliyorum kaynanamda.n kaynanam alin diyor eşime ben yok istemem diyorum galiba ödünç almasi zoruna gidiyor komşular laf etmesinmişmiş bende niye kafana takıyorsun dedim.evlendiğimden kalan hala tabaklari kullaniyorum almadim bile.
görümcem çok şey aldi. kullanacakmi bilmem hepsi hevesinden :KK70:
varken bi daha almak hiç mantıklı gelmiyor.sonra misafirler gelirse lazim olucak yine alacaksin. bunu vermeden atmadan iyice düşün derim. kullanmayacaksa at gitsin.

Selam kızlar 2 gün eylülün dolabını düzenledim
1 poşet atılacaklar çıktı kullandığı dergiler bitmiş resim defterleri, kırık oyuncaklar vs.
Bazı oyuncakları bahçede oynayacak
Bazilari da verilecek.

Dolabında baya yer açıldı
Bir süredir oyuncak almıyorum
Ilgisi artık kinetik kum slime ve suyu doldurup içine boya gibi şeyler eklemeyi seviyor
merhaba mia nasılsın :)
bende baya azalttım.
kızım süpriz yumurtadan çıkan oyuncaklari seviyor hiç oyuncak almiyorum :KK70:
oynamiyor ilgisi senin kızın gibi boyamalara ilgi duyuyo beraber etkinlik yapıyoruz.
bende mandala boyama yapıyorum bi yapragi koparip ona veriyorum yapıyor:KK70:

4 yıllık evliyim, evlendiğimden beri hiç mutfak alışverişi yapmadım diyebilirim ufak tefek eksikler hariç ama çeyiz yaparken minimal kafada olmadığım için bazı kalemler fazla olmuş farkında olmadan
Öyle sunumcu bir gelin de değildim ama şu misafire ayrı eşya alma hali vardı herkes gibi
Bugün son 6 kişilik çay bardağı takımımı da ayırdım, artık mutfaktaki bütün ürünler hem bize hem misafire kullanılıyor, hoş misafir de yok bu dönemde ama 🤭

Ya geçen gün ne okudum,

Kızın teki yazmış; "Sonu olmayan kıyafet alışverişine para harcamaktansa, kendimi geliştirme adına, paramı ingilizce gelişimime harcarım." diye.
çok doğru demiş. :)
bende kişisel gelişim konusunda iyice araştirmaya başladim.verimliyaşam konusunda araştiriyorum .hoşuma gidiyor bu tarz şeyler.

Kmsl Hnd Kmsl Hnd senin de üç çocuğun vardı sanırım dimi. Bizde mesela bir öğünde
6 çorba kasesi
6 tabak
6 meyve suyu veya ayran için bardak
3-4 su bardağı kullanılıyor.

ee bunun arada meyvesi var çerezi var derken bize 18 parça ucu ucuna yetiyor. Sen kendi evinin ihtiyaçlarına göre düşün. 1 çocuk varken 6 parça yetiyordu ama kalabalıklaştık. Elde de yıkamıyoruz makineye atılıyor.

tencere tava vb konusu ben aynı gün iki çeşit çorba bir çeşit pilav/makarna bir çeşit yemek bir çeşit içecek hazırlıyorum mutlaka. Bazen iki çeşit yemek yaptığım oluyor. Tencerenin birinde evde mayaladığım yoğurt oluyor devamlı. Ona göre benim günlük kullandığım tencere 5 i buluyor.

Kmsl Hnd Kmsl Hnd senin de üç çocuğun vardı sanırım dimi. Bizde mesela bir öğünde
6 çorba kasesi
6 tabak
6 meyve suyu veya ayran için bardak
3-4 su bardağı kullanılıyor.

ee bunun arada meyvesi var çerezi var derken bize 18 parça ucu ucuna yetiyor. Sen kendi evinin ihtiyaçlarına göre düşün. 1 çocuk varken 6 parça yetiyordu ama kalabalıklaştık. Elde de yıkamıyoruz makineye atılıyor.

tencere tava vb konusu ben aynı gün iki çeşit çorba bir çeşit pilav/makarna bir çeşit yemek bir çeşit içecek hazırlıyorum mutlaka. Bazen iki çeşit yemek yaptığım oluyor. Tencerenin birinde evde mayaladığım yoğurt oluyor devamlı. Ona göre benim günlük kullandığım tencere 5 i buluyor.
2 kızım var canım

Aslında hergün bulaşık makinası çalışıyor hiç tabak sıkıntısı çekmiyorum 🥴🥴

Ama 20 tane su bardağım var 12 tane da kadeh bardaklardan zor yetiyor günlük çünkü büyük kızım her su içişine bardak değiştirir

Tencere lerim in çoğunu kullanmıyorum

Çaycı var

Ekstra 2 çaydanlık var hiç kullanılmıyor zaten çay içilmiyor

Ruhum daralıyor inan ki azalatqcağım inşallahhhhh👏👏👏👏

X