Popüler Konu Minimal Yaşam

Kızlar meraba.

geçen yaz şimdiki evimize taşındık, tayin durumumuz ve evin kira olması sebebiyle; 12 kişilik yemek takımımı ve bardakları koliden çıkarmadım.
onun dışında 12 kişilik ( annecimin 30 sene önce aldığı tabak seti var- çok seviyorum ancak çukur tabakları 6 ya düştü. ) olanını yayla evine götürme niyetindeyim. Ordaki tabakşar hep yek tek ,çve sayımıza göre az. Annemler abimler biz toplam 9 kişiyiz. Yayla olunca misafir çok fazla geliyor. Yeterli gelmiyor.
Evdekini götürürsem de , buraya yemek takımı alacam. İkeanın beyaz düz tabaklarını düşünüyorum. Öneriniz varsa açığım, kullanıp memnun kaldığınız bi ser varsa da.
*üst rafta duran kupalarında nerdeyse hiç kullanmıyorum. Bikaçını yaylaya götürüp kalanını da hediye edeyim diyorum. Çünkü kahveyi can bardakta içmeyi seviyorum- o sette çok çizildi - 7 yıldır sürekli aynı bardakları kullandık-herşeye..
Sade yaşamı seviyorum. Ancak kıyafette bunu tam olarak sağlyamadım sanırım, aslında az. Ama ben çok fazla lekelendiriyorum, söktürüyorum, yırttıtıyorum kıyafetlerimi. Hemen mahvoluyor. Amway leke çıkarıcı dahi işe yaramadı. Bir de zamansız parçalar alıp, tarzımı oturtmam gerek.
Pantolon ihtiyacım yok, bi ceket, bi eşofman takımı, bi kaç tunik ve üç şal ile tamam olabilirm.
Ikea yemek tabakları olabilir hem hafif hem sade ama tercihim porselen olurdu.
Yine sade güzel bir takım veya parça alınıp takim yapılacak ürünler
Cam kupa olarak broksilikat cam tercih ediyoruz bizde hem ince boyutuda ideal geliyor bize
1 tane büyük seramik kupam var hiç sevemedim o yüzden pilav ölçüsü olarak kullanıyorum

Kiyafet işi zor gerçekten
Normalde toplu alışveriş yapan biriyim ama bu yıl istediğim ürünleri bulmakta zorlanıyorum
O yüzden denk geldikçe alacağım
Az kıyafetim olduğu için sürekli kıyafet eskiten biriyim aslında bu iyi bir şey
Her yıl dolabima birkaç tane yeni ürün ekliyorum. Her yıl tarzımız da aynı kalmıyor zaten.
Kıyafet korumakla ilgili biraz araştırma yapıyorum şu ara mesela beyazlar hep beyaz kalmıyor 😅
Birde mutfağa önlük almayı düşünüyorum.
Bu konuda başka tavsiyelere açığım 😊

Selamlar
Bu aralar yoğun ama günler güzel geçiyor
Cuma günü eylülün okulda geri dönüşüm etkinliği vardı ona katıldık
Cumartesi Eskişehir i gezdik
Pazartesi bahçeyle ilgilendim ve arabayı temizledim
Bugünde hava yağmurlu evde geçiriyoruz zamanı.
Havalar da soğudu yine boya işini erteledik.

Son düzenleme:
Günaydın bende dün evi temizledim 🤗🤗🤗
2 tane stor perde
3 lü sgayy halı
2 tane yolluk
3 tişört
2 tayt
1 peçetelik
3 tane yapay çiçek
2 cam sürqhi
4 tane kahve fincanı
3 tane su bardağı
Bir sürü dondurma kabı
2 tane kızımın ev ayakkabısı 1 tane babet
1 okey takımı
2 sandalye
2 baharatlık

Eledim çok rahatladım👏👏👏👏

Mutfakta eleyeceklerim var daha parça parça eksilteceğim😁😁😁😁

2 tane stor perde
3 lü sgayy halı
2 tane yolluk
3 tişört
2 tayt
1 peçetelik
3 tane yapay çiçek
2 cam sürqhi
4 tane kahve fincanı
3 tane su bardağı
Bir sürü dondurma kabı
1 okey takımı
2 sandalye
2 baharatlık

Vayyyyy baya gitmiş eline sağlık

2 tane stor perde
3 lü sgayy halı
2 tane yolluk
3 tişört
2 tayt
1 peçetelik
3 tane yapay çiçek
2 cam sürqhi
4 tane kahve fincanı
3 tane su bardağı
Bir sürü dondurma kabı
1 okey takımı
2 sandalye
2 baharatlık

Okey takımı saglamsa bana vereydin 😅
Eline saglik süper temizlik olmus.

Yine deli gibi bütün evi atasım var.
Oyuncak sepetinden kiyafetten ve ayakkabilardan elemeler yaptim. Rahatliyorum.

2 tane stor perde
3 lü sgayy halı
2 tane yolluk
3 tişört
2 tayt
1 peçetelik
3 tane yapay çiçek
2 cam sürqhi
4 tane kahve fincanı
3 tane su bardağı
Bir sürü dondurma kabı
1 okey takımı
2 sandalye
2 baharatlık

Süpersin 👏

Ben de buralardayım. Telafi eğitimi veriyor okulumuz. Sabah 8.30 da çocukları okula yetiştirirsem benden iyisi yok.😅 Eve gelip ufaklığa kahvaltı yaptırıp Kuran kursuna bırakıyorum. Öğleye kadar da okuldan gelecek olan açız diyenler için yemek, toplama vs. Öğle çocukları okuldan alıp Kuran kursuna götürüyorum. Yarım saat kadar derslerini alıyorlar. Bu arada doğru düzgün güneş almadığımı farkettim. Çocukların okumaları bitinceye kadar bahçeye çıkıp güneşlendim.
Sonra öğle yemeği vs. Eşim işten gelmiş oluyor. Çay faslı. Tekrar iş başı.
Basketbol ve ortancayı futbol kursuna bırakıyorum bazı günler. Tam servisçi oldum çıktım.😅

Bu aralar komşunun ve akrabanın düğünü derken hareketli geçti. Akrabamın düğünü başka ilçedeydi. Birkaç gün kaldık. Kardeşim beni gezdirdi. Mini tatil oldu ve şükür çok iyi oldu. Dinlendim gibi ama tabii evde yine yorulmuşum.

Mia- Mia- nerelerdesin? Kızlar nerelerdesiniz? Umarım hayatınız istediğiniz gibidir.❣

Selam hanımlar;
Ben de memleketime geldim annemin evimdeyim, sadeleştirme yapmak istiyorum izin vermiyor 2 günde bir mutlaka bu konuya giriyoruz.

Çocuklarla yattığım odada eskiden moda olan çekyatlardan var gözlerinde de ıvır zıvır şeyler kaç senedir attırmaya çalışıyorum ikna edemiyorum.
Sırt ağrım çok oluyor rahat edemiyorum.

Odada demir divan, 2 çekyat var biraz orda biraz burda veya sünger serip yerde yatıyorum
Her sene en fazla kalan da benim 1-2 ay onda da rahat edemiyorum idare et diyor 😳
Evin içi sıkış tıkış
Atılacak çok eşya var
Tlc'deki istifçiler gibi. Eskiden kalma elbiseler, ayakkabılar, minderler, yataklar, tabaklar hep bol bol

Kusura bakmayın iç dökme gibi olmuş 😑

Selam hanımlar;
Ben de memleketime geldim annemin evimdeyim, sadeleştirme yapmak istiyorum izin vermiyor 2 günde bir mutlaka bu konuya giriyoruz.

Çocuklarla yattığım odada eskiden moda olan çekyatlardan var gözlerinde de ıvır zıvır şeyler kaç senedir attırmaya çalışıyorum ikna edemiyorum.
Sırt ağrım çok oluyor rahat edemiyorum.

Odada demir divan, 2 çekyat var biraz orda biraz burda veya sünger serip yerde yatıyorum
Her sene en fazla kalan da benim 1-2 ay onda da rahat edemiyorum idare et diyor 😳
Evin içi sıkış tıkış
Atılacak çok eşya var
Tlc'deki istifçiler gibi. Eskiden kalma elbiseler, ayakkabılar, minderler, yataklar, tabaklar hep bol bol

Kusura bakmayın iç dökme gibi olmuş 😑
sattırmayı teklif etsen.

Bazen paraya dönünce daha bi ikna edici oluyor.

Söyledim yok istemiyor. Her sene bu konuyla ilgili takışıyoruz en sonunda kendi haline bırakıyorum.
Evde yaptığımız temizlikten de bir şey anlamıyoruz iş hiç bitmiyor. Hemen dağılıyor ortalık
tahmin ediyorum. eşyayı bir oraya bir buraya çek derken zaten vakit geçiyor, bir bakıyorsun ki daha işin yarısı olmamış.

İnşallah bir şekilde o da bu yola girer. aslında kendi de rahatlayacak ama bi başlangıç olmalı.

birinde görüp özenmiyor mu hiç?

X