Popüler Konu Minimal Yaşam

kavs-i kuzah kavs-i kuzah Diyanet'in kreşi iyi gibi degil mi? Neler öğrendiler? 🙂
Şöyle ki, açıkçası biraz araştırdım. Hoca çok önemli oluyor malum. Bizim şansımıza hoca güler yüzlü, sevecen ve sabırlı. Oğlum uyum sağladı ve zorlanmadı.
Burada imkanlar kısıtlı. Eski 3 katlı evden bozma bir yapı "kreş" dediğim yer. Birisi hayrına bağışlamış.Açıkçası fiziksel imkanlar ona göre. Sınıfta 9 çocuk var. Yani tüm kreşte toplam 9 çocuk, bir hoca, bir yardımcı bayan. 😊
Daha iyi din eğitimi ve normal anasınıfı eğitimi veren kurum da var ama maddi olarak bizi zorlayacaktı. Hem okul mantığına alışsın, hem de duruma göre birşeyler öğrensin beklentisiyle gönderdik. Toplamda 5 gün gidebildi ve okullar askıya alındı. Canlı dersle devam ettik. Burada da aileye iş düşüyor malum. Öğretme ihalesi yine bana kaldı. Canlı ders 3 e çıktı.😅 Baktım ki hoca öğrensin diye uğraşıyor, ben de destek olmaya başladım. Hoca gayret etmese ben de biraz akışına bırakacaktım açıkçası. Bugün şın harfine kadar geldi. Subhaneke duası, Rabbi yessir duası(daha önceden biliyordu gerçi), Esma-ül Hüsna ilk 5 isim, aynı zamanda Bilfen Okul öncesi kitabında 7.kitaba geçtiler.( Bilfen hocanın kendi insiyatifiyle aldırdığı set. Yoksa müftülük uygun görmüyormuş.) Biz okula geç başladığımızdan 6.kitaptan başladık. Onları da ben yaptıracağım, yaptırmaya çalışıyorum.
3 öğrenci Kur'an-ı Kerim'e geçmişti. Taç töreni yapıldı. Karşılıklı hediyeler verdi çocuklar birbirlerine. Bu da mutlu etti herkesi. Onlar yukarıda yazdığım konularda daha ilerdeler tabii. 13 Haziran da kapatılacak sanırım. Bakacağım artık. Erken öğrenme önemli bence.
Çocuk demek eğlence demek ya, ne kadar sevgi dolu ve zorlanmadan yaptığı çok önemli bence. İyi hatıralar yaşasın istiyorum. Ondan eldeki imkanlarla en iyisine ulaşmak için araştırıyorum.😍

Selam 👋 minimalizm için küçük benim için büyük bir adımla 6 kişilik günlük yemek takımımla vedalaştık 🤭 misafir için diye aldığım yemek takımı ve kahvaltı takımımla yola devam ediyoruz, yavaş yavaş dolaptaki her şeyi kullanıyor olma haline geliyorum :KK36:

Selam 👋 minimalizm için küçük benim için büyük bir adımla 6 kişilik günlük yemek takımımla vedalaştık 🤭 misafir için diye aldığım yemek takımı ve kahvaltı takımımla yola devam ediyoruz, yavaş yavaş dolaptaki her şeyi kullanıyor olma haline geliyorum :KK36:
Aynisini yapacağım. Pandemi de oldu. Yemege gelen filan olmadi. Ölümler kayiplar hayat anlamsizlasti. Bu takımları ne zaman kullanacagim ben demeye basladim. Yeni hayatta ben de kullanışlı olmayanlari elden cikarip kullanmadiklarimi kullanacagim degisiklik olsun diye.

Aynisini yapacağım. Pandemi de oldu. Yemege gelen filan olmadi. Ölümler kayiplar hayat anlamsizlasti. Bu takımları ne zaman kullanacagim ben demeye basladim. Yeni hayatta ben de kullanışlı olmayanlari elden cikarip kullanmadiklarimi kullanacagim degisiklik olsun diye.
Benim uzun zamandır aklımdaydı ama eşim onu sevdiği için gönderemiyordum, başka dolaba kaldırıp bir ay kadar alıştırdım, sonra artık kullanmıyoruz diye kendi teklif etti vermemi 🤭
Gerçekten ertelememek çok önemli , istediğimiz gibi bir hayat yaşıyor olmamız gerekiyor ileride keşke dememek için, bu dönemde bende birçok şeyin farkına vardım

Vayy süpersin bu büyük bir adım 😍

Kızlar yaaa bende taşınırken mutfaktaki hiçbirşeyi götürmek istemiyorum

12 kişilik tabak bardak seti almak istiyorum yeterli olur mu acaba🙄🙄

Yeter niye yetmesin 12 kisilik.
Ekstra fazla gereken bir durum olursa ya komsudan alirsin ya lazim oldugu zaman alirsin, nasil istersen.

Tam bu konuya uygun bir sözle karşılaştım ve direkt kendi anneme de gönderdim paylaştım biriktiren bi insan oldugu için.

"Denge, 'samanı saklayacağım' derken, yaşadığı yeri samanlığa cevirmemektir." ❤️ 😅

Misafir sayısına göre tabak bardak alınabilir tabikide 12 kişilik ideal sayı
Mesela bazen davet kişi sayısı çok olduğunda ben hazır bardak su ve ayran kullanıyorum yılda eskiden 1-2 defa çok misafirim oluyordu 20 ye yakın sayıda
Bu konuda eleştiri almıştım burada 😂 ama ne misafiri nede kendimi yıpratamam bu konuda sürekli mutfakta servisle ugrasacagima daha çok zaman kalıyor muhabbet için
Ama 6-8 kişi oluyorsak normal masa kuruyorum.

Birde çaydanlığı annemden isterdim onun baya büyük çaydanlığı vardı uzak yere taşınınca çaydanlık sayısını 2 ye çıkarttım mesela

Çatal kaşığım 18 kişilik normalde mak doldur boşalt gündelik olarakta bize ancak yetiyor.

Gündelik ve misafir durumuna göre evdeki eşya sayısı da makul seviyede tutmaya çalışıyorum.

Hem dolaplarım ferah ve düzenli kalıyor.
Hemde hepsini fazlaca kullanıp eskitebiliyorum.

Tam bu konuya uygun bir sözle karşılaştım ve direkt kendi anneme de gönderdim paylaştım biriktiren bi insan oldugu için.

"Denge, 'samanı saklayacağım' derken, yaşadığı yeri samanlığa cevirmemektir." ❤️ 😅
Çok mantıklı bir söz 😅

Yeter niye yetmesin 12 kisilik.
Ekstra fazla gereken bir durum olursa ya komsudan alirsin ya lazim oldugu zaman alirsin, nasil istersen.

Misafir sayısına göre tabak bardak alınabilir tabikide 12 kişilik ideal sayı
Mesela bazen davet kişi sayısı çok olduğunda ben hazır bardak su ve ayran kullanıyorum yılda eskiden 1-2 defa çok misafirim oluyordu 20 ye yakın sayıda
Bu konuda eleştiri almıştım burada 😂 ama ne misafiri nede kendimi yıpratamam bu konuda sürekli mutfakta servisle ugrasacagima daha çok zaman kalıyor muhabbet için
Ama 6-8 kişi oluyorsak normal masa kuruyorum.

Birde çaydanlığı annemden isterdim onun baya büyük çaydanlığı vardı uzak yere taşınınca çaydanlık sayısını 2 ye çıkarttım mesela

Çatal kaşığım 18 kişilik normalde mak doldur boşalt gündelik olarakta bize ancak yetiyor.

Gündelik ve misafir durumuna göre evdeki eşya sayısı da makul seviyede tutmaya çalışıyorum.

Hem dolaplarım ferah ve düzenli kalıyor.
Hemde hepsini fazlaca kullanıp eskitebiliyorum.
O kadar çok kalabalık ki mutfağım gözüm yoruluyor borcamlar salata kaseleri ve daha bir sürü şey hep lazım olur kullanırım diye diye kalıyor

Bir sürü tabak var tamam bulaşık makinası olunca bitti mi derdine düşüyorum ama 12 kişilik olunca da bitmez

Çaydanlığa gelirsek bizim evde hiç çay pişmez de içilmez de ne eşim ne ben ne kızlar ona rağmen 2 çaydanlığım ve 1 çaycım var😁😁😁

Mesela yemek takımın büyük çorba kasesi var ya onu 1 kere kullandım😥😥😥

Bayağı bir şeyi elemem lazım inşallahhhhh başaracqğımmmm🤲🤲🤲

O kadar çok kalabalık ki mutfağım gözüm yoruluyor borcamlar salata kaseleri ve daha bir sürü şey hep lazım olur kullanırım diye diye kalıyor

Bir sürü tabak var tamam bulaşık makinası olunca bitti mi derdine düşüyorum ama 12 kişilik olunca da bitmez

Çaydanlığa gelirsek bizim evde hiç çay pişmez de içilmez de ne eşim ne ben ne kızlar ona rağmen 2 çaydanlığım ve 1 çaycım var😁😁😁

Bazı şeyleri elemek zor oluyor gerçekten ama genel olarak öğrendiğim bir şeyin yerine başka bir şey kullanılabiliyorsa evden çıkarmak
Mesela kapaklı cam saklama kaplarım sade ve şıktı, kup yerine de kullanabilirim diye 6 tane kup evden gitti, mutfak eşyalarına böyle baktığımdan beri dolaplarım oldukça ferahladı

Çorba tenceresini yoğurt için kullanıp sonra elemiştim kadehler vs hep gitti evden

Alternatif ürünler kullanmak ıyı oluyor
Mesela ince uzun tabaklar meyve salata kuruyemiş için kullanıyorum
Minik cam kapakli ürünler kahvaltı turşu yoğurt sos icin kullanılıyor

Yani tabi kişisel eşyalarım da var kahve fincanım
Ahsap tabagim ve pasta servis sunum tabağı
Onları kullanmayı seviyorum.

Yani az ve öz sevdiğin detaylar eklersen sevdiğin bir mutfak olur.
Birden eksilmek yerine başka yere ayırıp beklemek Psidan Psidan yaptığı gibi doğru olur
Bu süreçte neyi ne kadar kullandığını da bilirsin 😊

Bazı şeyleri elemek zor oluyor gerçekten ama genel olarak öğrendiğim bir şeyin yerine başka bir şey kullanılabiliyorsa evden çıkarmak
Mesela kapaklı cam saklama kaplarım sade ve şıktı, kup yerine de kullanabilirim diye 6 tane kup evden gitti, mutfak eşyalarına böyle baktığımdan beri dolaplarım oldukça ferahladı
Aslında çoğu gereksiz şeyler ve gerçekten çok uzun zamandır kullanmadığım eşyalar mesela salata kasesi car ya oval olanlar ondan 6 tane var
4 tane de yuvarlak olandan var sanki bu kadar kullanacakmışım gibi
Çorba tenceresini yoğurt için kullanıp sonra elemiştim kadehler vs hep gitti evden

Alternatif ürünler kullanmak ıyı oluyor
Mesela ince uzun tabaklar meyve salata kuruyemiş için kullanıyorum
Minik cam kapakli ürünler kahvaltı turşu yoğurt sos icin kullanılıyor

Yani tabi kişisel eşyalarım da var kahve fincanım
Ahsap tabagim ve pasta servis sunum tabağı
Onları kullanmayı seviyorum.

Yani az ve öz sevdiğin detaylar eklersen sevdiğin bir mutfak olur.
Birden eksilmek yerine başka yere ayırıp beklemek Psidan Psidan yaptığı gibi doğru olur
Bu süreçte neyi ne kadar kullandığını da bilirsin 😊
Çoğunu zaten çok uzun zamandır kullanmıyorum
Aslında birazda bazı şeyleri görünce dayanamayıp yenisini almak gibi
Mesela 4 lü tencere setim vardı
2 tane düdüklü aldım
3 büyük tencere
2 küçük tencere daha aldım
4 tane büyük tavam varken yeni 2 tane daha aldım
3 küçük tavam varken 1 tane daha aldım.
12 li çay bardağım varken 6 lı tekrar set almam
Gibi gibi bir sürü şey🙄🙄🙄

Sorun herhalde kendime dur diyememem🥴🥴🥴