Ev düzenli olunca isler daha rahat ilerledi
Ütü bile yaptım 5 parca
Artık 3-4 parca olduğunda yapacağım
10 parca beni zorluyordu
Müzik açtım 15-20 dk bitti

Yarın çamaşır katlama yıkama isim var
Nevresim değişecek
Çalışırken değişim 2 haftaya çıkiyordu artik her hafta değişecek
Yemek yapılacak
Sofra toplama işleri olur.

Bugün yine süpürdüm evi toz aldim lavaboyu cifledim. Oğlumla deney yapıyoduk karbonat gıda boyasi karıştırdık suyla üstüne sirke koyacaktık oğlum koydu yarım şiseyi bi bardağa döktü her yer sirke oldu iyi oldu parladı baya

Bugün dersim vardı. Öncesinde okula gittim 1 saat arkadaşları görüp geldim iyi geldi. Sonra çamaşır katla, yıka, as ve yemek yapmakla geçti.

Yarın toz almam lazım.
Çamaşır katlanıp yerleştirilecek.
Çocuklar yıkanacak.
Zaman bulursam oğlumun çekmecelerini boşaltıp temizleyeceğim.
Yine dersim var yarın.

Eline sağlık canım.
Benim çamaşırlar kaldı onları da sonra katlarım artık. Soğuk kahve oluyor benim genelde ben içene kadar soğuyor
Anka kaptanım geri dönmüşsün ya hoş geldin, konuyu okurken gördüm Kusura bakmayın kızlar daldım ortadan ama

Bu konu tam benlikmiş, trend konulara bakarken gördüm biraz sohbeti okudum da.

Ben de yaklaşık bir yıldır filan minimalizmle ilgili bloglar filan takip ediyorum. Tabi öyle aşırı köklü değişiklikler yapamadım ama estikçe baya sadeleştim bir yılda.

Aramızda kalsın aşırı TEMBELİM
Minimalizm benim için AZ İŞ yapmak demek

Önce mutfaktan başlamıştım. Bir şey atmadım ama mesela mutfak çok dağılmasın diye hep kullandığım şeyleri çekmecelere koydum. Bir çekmece bardak, bir çekmece tabak, bir çekmece tencere. Böylece üst dolapları hiç açmadığım için hiç kirlenmedi
Şimdi köydeki ev için bardak takımı, tabaklarımın fazlalarını filan ayırıyorum yavaş yavaş ama baktım da çok aşırı da gereksiz malzemem yok gibi.

Bir ara bizim ve kızımın giysi dolabını ayıkladım. O zaman bir çuval kıyafet çıkardım elden. Ama şimdi tekrar ayıklamam gerek. Sanırım kıyafet konusunda çok abartıyoruz. Bir de kızımın eskilerini ayıklamam gerek tabi.

Pandemi döneminde idari izinliydim. Evi baştan aşağı boyadık. Çok açık bir renk oldu. Evde kesinlikle açık renk duvar en ferahı.

Oturma odasındaki eski L koltuğu köye gönderdim. Salon takımını oturma odasına aldım. Salon şu an koltuksuz Acele etmeyeceğim, gerçekten acele ile bir şey alıp pişman olmak istemiyorum Annem başımın etini yiyor orası boş kaldı ne öyle alsana oraya bir şey. YOK, I-IH! İçime sinen bir şeyler yapmak istiyorum.

Vitrinler! Onların içlerinde bir ton gümüş eşya vardı. İçlerini boşaltıp kitaplarımı yerleştirdim. Cidden o gümüşler ne olacak bilmiyorum... Birilerine ev hediyesi filan götürüp onlara mı bela etsem

Oturma odam salon takımı ile çok daraldı. Bana da bir fenalık geliyor bakalım, ayar çekmem lazım.

Bu arada tüm fon perdelerini kaldırdım evimden. Camlarda sadece tüller var.

Daha kafamda tonla şey var.

-Çeyiz ayıklanacak
-Dolaplar düzeltilecek
-Baza altı düzeltilecek
-Mutfaktaki fazlalıklar çıkacak
-Oturma odasına ayar çekilecek
-Yeni bebek için şifonyer boşaltılacak
-Yüklük düzenlenecek, fazla yatak, yastık, nevresim ayıklanacak
-Salondaki konsol düzenlenecek
-Malzeme dolabı düzeltilecek
-Kızımın kitaplığı düzenlenecek

Haftaiçi çalışıyorum, haftasonu da köydeyim. Bakalım zaman yaratıp bu işleri halletmem lazım. :)

Bunu planlamak bile çok güzel bi başlangıç, hepsi zaman içinde olacaktır acelemiz yok :)

Kolay gelsin

Hoşgeldiniz ne guzel anlatmışsınız
Zamanla üstesinden gelirsiniz
Planlar yapıldıysa gerisi kolay

Şu aralar sadeliğin tadını çıkartıyorum
Günlük isler hemen yapılıyor ve bitiyor
Geriye çok boş zaman kalıyor onuda istediğim gibi değerlendiriyorum ev işi bitince zaten içim rahat oluyor

Çalışsam mümkün değil bu kadar rahat olamazdım.
Ama çalışanlar da kendi sınırları dahilinde ev işlerine vakit ayirsinlar
Kendilerine vakit bulmalılar yoksa sistem otomatik çöker
Sonra tekrar toparlanmak için çabalarsınız
Önceliğiniz günlük işler olmalı
Geri kalan zamanda ayıklama ve detaylı temizliğe girilebilir

Selamlar,
Bugün aylar sonra ilk kez misafir kabul ettim. Bİr arkadaşım kızıyla geldi. Kahve içtik sohbet muhabbet iyi geldi. Kızı da oğlumla yaşıt. Nasıl özlemişler birbirlerini. Hep güzel oynarladı ama bu sefer başkaydı oğlum resmen büyümüş onu farkettim. Bi ara odasına baktım ne yapıyorlar diye anne bize bakmasana git diyor dedim bunun ergenliği fena olcak arkadaşını görünce sildi beni bi de çok temas etmeyin dedik. Giderayak biz siz bakmıyoken el ele tutuştuk demesinler mi Çok güldüm yasaklar her zaman tatlı geliyor

Dün planladığım işlerin bir kısmını yapamadım.
Evi süpürdüm.
Çocukları yıkadım.
Çamaşır katlayıp yerleştirdim.
Pazar alışverişini yerleştirdim.
Sofra kur kaldır derken gün bitti.

Yarın inşallah
Toz alınacak.
Pike takımı yıkanacak.
Zaman kalırsa evi silerim.
Yemek yapılacak( evlilik yıldönümümüz biraz özenmem lazım)

çok tatlılar yaa

Dün bizim ev ilaçlandı. Kayınvalideye gittik. Sonra eşimin kız kardeşi geldi. 4 çocuk da onun var. Sonra erkek kardeşi geldi 2 çocuk da onda var. Ne sosyal mesafe ne bişey kaldı valla inşallah bişey olmaz

En kolay yaptığım şey satmak ya artık cevremizdekiler alay ediyordu bı gün eşini de letgoya koysan sasrmayiz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…