- 19 Kasım 2013
- 18.713
- 33.728
- 798
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Uzunca anlatmişım evet ama o yollardan gećtim ve ben başardıysam herkes başarır mesaji veriyorumUzunca yazmışsınız
Ben üşenmiştim ama altına imza atarım
Evim bomboş iki tane koltuk kanepe arası yer var ıncık cıncık yok hatta hep yazarım öyle yemek takımı vs de yok 12 kişilik takım ne işe yarar diye yazmıştık buraya
Telefona gelince benimki Islandı kapandı vs kuruttum bir hafta yine kullanıyorum
Eşim bile dedi git yenisini al, bu elinde son model telefonlarla gezenlerin iki katı gelirin vardır diye
Olsun dedim çalışmazsa alırım çalışıyor işte hiçbir sıkıntı yok
Son model olması değil işlevselliği önemli
İşte geçen gun eşim bahsetti de ev almayi dusunuyoruz, arkadaslari demis ki, bizde ev pesinati kadar para olsa yer icer gezer tatile giderdik, hanimini tebrik ederiz ne kadar tutumlusunuz demisler. E bize gore boylesi normal =) he ben para kazanilmasin demiyorum, tabi ki Allah herkese rizik genişligi versin, inancimiza gore de hacca gitmek, zekat, kurban hep paran varsa yapabilecegin ibadetler. Durumumuz iyi de olsun, etrafimiza faydamiz da olsun tabi ki.
Mutluluk alınmıyormuş parayla ben bunu yıllarca gördüm :)Mutluluğu satin alma cabasi mi bunlar dersin konu sahibi :)
Mutluluk alınmıyormuş parayla ben bunu yıllarca gördüm :)
yukarda yazdığım omuzun mesajı okumanızı Tabsiye ediyorum :)İnsanların kazandıkları parayı istediği gibi harcama lüksü var, kimseyi ilgilendirmez. Savurganlıksa savurganlık size ne?
Değerli düşüncelerinizi tek tek okudum. Çeyizden yola çıktım örnek vererek anlatmak istedim. Bu telefon kıyafet makyaj malzemesi vs olabilirdi. Mesela makyaj konusunda da şimdi mis olan youtuber dedikleri insanlar var. Onlarda çok şeyi pahalı ve gereksiz alıyorlar gerçi onlara marka gönderiyor. Bizim saf genç kızlarımız bunhn farkında bile değil. Aaaa hemen bende şu far paletini almalıyım vs vs vs. Ben doğuda öğretmenlik yapıyorum. Nolur bir gelip burdaki öğrencilerin halini görsünler bu savurgan tayfası. Dün bir baktım çocuk terliksiz dolanıyor etrafta. Ayaklarına baktım çatlamış 100 yaşındaki ninenin ayağı gibi. Utandık kendimden. Bu görünen kısmı görünmeyen binlerce acı var dedim. Ne çeyizi ne makyaj malzemesi hepsi ne kadar boş işler dedim. Ki bende çok ünlü. Markalar kullanırdım. Dünya genelinde ünlü çantam ayakkabım saatim gözlüğüm var! Ne işe yarıyor. Başkaları bakıp aaaaa çok güzel saatin diyor. Bende özentiydim belki. Ama dün hayatımda dönüm noktası oldu. Sosyal sorumluluk projelerine katılcam yaz tatili boyunca bunlar için çalışcam. Aanlatmak istediğim buydu. Banane kim ne marka almış.bu saatten sonra bunlar benim için hiç önemli değil.
Okudum. Fikrim aynı. İstediğim gibi yaşarım, istediğim kadar harcarım. Çocuk da okuturum, yardım da ederim, paramı istediğim gibi harcarım, kimseyi ilgilendirmez harcamalarım.yukarda yazdığım omuzun mesajı okumanızı Tabsiye ediyorum :)
Ayyy nasil kacirmisim yaaa cok mirak ittiiimBen de eşya sevmem. Minimalist her şeyim. Evimde neyse ki pembe hiçbir şey yok. Bıktım bütün arkadaşlarımın evlerinden. Geçen gün bi instagram sayfası tartışılmıştı burda bu yüzden. Sayfanın sahibi konuyu sildirtti.
Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?
Sosyal medyada cilgin bi akim var 'yeni evli evleri'.. Ulan yedigini ictigini, kurdugu sofrayi paylasmasini gectim artik; temizlik sonrasi evinin bi bolumunu cekip paylasmalar, koltuk takiminin fotosunu atmalar cikti.. O kadar itici geliyor ki bana.. Amac ne yani? Gercekten paylasilan seyin de bi amaci olmali..
Ve ne yazikki belli bi kesimde bu yarışa dönüştüğü icin de doyumsuzluk var.. Birbirine ozenip aynisini yapmak var..
Elinde imkani olmayan insanlarin gıpta damarlarini tahrik etmek cok kotu..
Bi de her saniyesini yedigi ictigi ettigini paylasan insanlarin o an'ı doyasıya yasayabildigine inanmiyorum ben.. Hep aklinda sosyal medya, hemen paylasma sevdasi var gibi geliyor.. Istisnalar elbet vardir ama bence genelde durum bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?