- 10 Mart 2016
- 482
- 498
- 18
- 34
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Sizim gibi düşünüyorum. İnsanların öncelikli amacı tüketmek olmuş. Dünya o kadar bereketliymiş ki ye ye bitiremedik :)Bilemiyorum, yaşam şekli mi, yetişme şekli midir, nedir.
Ben evlenirken hic israf yapmadim desem, benden daha az bütçeyle evlenen çikar. Ama şunu gönül rahatligiyla söyleyebilirim her şeyin iyisini indirimde buldum. Bazi şeyleri rahmetli annem dusunup almiş, begenmemezlik yapmadim. Karsi taraftan hicbir sey beklemedim, israrla nisan alisverisi yaptilar pardesu, elbise, ayakkabi, basortu, canta, pijamayi 500 tlye aldim. Kayinvalidemlere gore dusunduklerinden cok az bir meblaydi bu, tabi ki hala baskalarina fazla gelebilir, digerlerine az gelebilir...
Bence insanlarin onceligi 'tuketmek' olmuş. Sorun bu. Etrafimizda da bu tarz cok insan var. Goruyorum ki ancak para harcayinca tatmin olabiliyorlar. Açikça canim sıkkın, alisveris yapip rahatlayayim kafa dagitayim diyeni de var...
İşte geçen gun eşim bahsetti de ev almayi dusunuyoruz, arkadaslari demis ki, bizde ev pesinati kadar para olsa yer icer gezer tatile giderdik, hanimini tebrik ederiz ne kadar tutumlusunuz demisler. E bize gore boylesi normal =) he ben para kazanilmasin demiyorum, tabi ki Allah herkese rizik genişligi versin, inancimiza gore de hacca gitmek, zekat, kurban hep paran varsa yapabilecegin ibadetler. Durumumuz iyi de olsun, etrafimiza faydamiz da olsun tabi ki.Sizim gibi düşünüyorum. İnsanların öncelikli amacı tüketmek olmuş. Dünya o kadar bereketliymiş ki ye ye bitiremedik :)
Herkesin kendi parası, benim paramdan çıkmıyor diyenlere katılmıyorum. Bütün bu savurganlıkların, israfın, tasarruf açığının bedeli yine halka ödetilmiş oluyor. Dikkat edilirse devlet her şeyden vergi alıyor mesela. Fatura ödüyorsun vergi, maaş alıyorsun vergi, kullandığımız telefonlardan bile aylık vergi kesiliyor. Neden bu kadar çok vergi alınıyor? Devlet hanehalklarının tasarruf açığını azaltmaya çalıştığı için. Tabi kendine de finansman sağlamaya çalışıyor ama konumuz o değil şimdi. Yani bu savurganlıkların bedeli yine "benim paramdan değil" diyen vatandaşlarımızın maaşlarından, faturalarından, aldıkları ürünlerdeki kdv'lerden vs. çıkıyor. En basit örnek, doğuda kullanılan kaçak elektriğin payı da var mesela ödediğimiz elektrik faturasının içinde. Adam kayıt dışı elektrik kullanıyor ve ceremesini kayıtlı kullanıcılar çekiyor. Devlet ne yaptı mesela, akıllı telefonlarda çok fazla tüketim artışı yaşandığı için akıllı telefon alımlarına sınır getirdi, kredi kartına taksit yapma olayını ortadan kaldırdı ama engelleyebildi mi? Hayır. İnsanlar bir şekilde yine taksitle telefon alabiliyor.Benim değinmek istediğim noktaya çok güzel açıklık getirmişsiniz. Değerli fikrinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bende bugün onu düşündüm. Saatlerdir düşünüyorum hatta. Dışarda aç binlerce insan varken 1 liraya bile muhtaç insanlar varken. Kimisi elindekini son kuruşuna kadar kendine harcıyor. Kimisi çok zengin harca harca bitiremiyor. İftar da düşündüm hergün çeşit çeşit yemek yapıyoruz yapamayanlar? Kaçına yetişebiliyoruz veya parasızlıktan okuyamayanlar kaçına çözüm üretebiliyoruz? Kendimi çok sorguladım
Aynen öyle... Bende ev almak istiyorum Allah nasip ederse. Benim arkadasım Dedi ki tatile git gez niye sıkıntı çekeceksin ev için diyor :)İşte geçen gun eşim bahsetti de ev almayi dusunuyoruz, arkadaslari demis ki, bizde ev pesinati kadar para olsa yer icer gezer tatile giderdik, hanimini tebrik ederiz ne kadar tutumlusunuz demisler. E bize gore boylesi normal =) he ben para kazanilmasin demiyorum, tabi ki Allah herkese rizik genişligi versin, inancimiza gore de hacca gitmek, zekat, kurban hep paran varsa yapabilecegin ibadetler. Durumumuz iyi de olsun, etrafimiza faydamiz da olsun tabi ki.
Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?
Ben çay bardagi takimi almamisim, fark etmemisim de, iki takim hediye geldiBende evimi diziyorum. Hazırlıklarımı yapıyorum. Evim için renkli taşlı Hiçbişey almadım. 2 çay bardağı takımım var ve düz klasik olandan :) su bardaklarım düz... Beyaz eşyalarım gri. (Kırmızı çok modaymış öyle Dedi satıcı şahıs moda derken dedim ) oturma grubum ve yatak odam klasik renkleri de kahveli kremli. Evime gelen şu fazlaymış diyemez. Minimal hayat istiyorum. Hesabını veremeyeceğim derece çok eşyam olmasın. Maddiyatsızlık değil bu bence. Yani ben bu kadar alanların da çok zengin olduklarını düşünmüyorum kızlar.
Bende evimi diziyorum. Hazırlıklarımı yapıyorum. Evim için renkli taşlı Hiçbişey almadım. 2 çay bardağı takımım var ve düz klasik olandan :) su bardaklarım düz... Beyaz eşyalarım gri. (Kırmızı çok modaymış öyle Dedi satıcı şahıs moda derken dedim ) oturma grubum ve yatak odam klasik renkleri de kahveli kremli. Evime gelen şu fazlaymış diyemez. Minimal hayat istiyorum. Hesabını veremeyeceğim derece çok eşyam olmasın. Maddiyatsızlık değil bu bence. Yani ben bu kadar alanların da çok zengin olduklarını düşünmüyorum kızlar.
Aaa pembikleri elestiren meshur ...kedi miBen de eşya sevmem. Minimalist her şeyim. Evimde neyse ki pembe hiçbir şey yok. Bıktım bütün arkadaşlarımın evlerinden. Geçen gün bi instagram sayfası tartışılmıştı burda bu yüzden. Sayfanın sahibi konuyu sildirtti.
Evlendigim zaman sonradan pişman olmamak için çoğu seyi almadım neye ihtiyacım olduğunu yaşayarak görüp alayım istedim çünkü yoğun çalışıyordum ve çok gezmeye vaktim yoktu seçmek içinKızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?
Aaa pembikleri elestiren meshur ...kedi mi
Pembeta...lar mı gerçekten mi kaçırdım =)Ben de eşya sevmem. Minimalist her şeyim. Evimde neyse ki pembe hiçbir şey yok. Bıktım bütün arkadaşlarımın evlerinden. Geçen gün bi instagram sayfası tartışılmıştı burda bu yüzden. Sayfanın sahibi konuyu sildirtti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?