Millet neden bu kadar savurgan?

Ne yapmak lazım ne almak lazım peki varmı bize verecek fikrin???

Yeni ev kuruyoruz yeni bi yuva için aldıklarımızı da bir heves değil bin hevesle alıyoruz.

Herşeyin en iyisi en kalitelisi olsun diye çabalıyoruz, kimimiz bütçesi el verdiği kadarını yapıyor kimimiz herşeyin en iyisini almaya çalışıyor 5 liraya alanda hayal kurarak heves ederek alıyor 10 liraya alanda aynı.

He rengarenk plastik şeylerden hoşlanmazsın klasik minimalist zevkin vardır anlarım da verilen paraları hesaplamak da sana bana kimseye düşmez.

Ben çeyizime aldığım hiç bir şeyi gereksiz ve savurganlık olarak görmüyorum ne plastik nede rengarenk bir çeyizim yok herşeyim klasik ve en iyisini almak için çabalıyorum Allaha çok şükür alıyorum da ve hepsinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Ama bende fazla fazla alanlardanım bu yorumum da bu sebeple yoksa banane ama buda bi heves işte.

Ben anlamadm Sen şimdi neyin muhasebesini tutuyorsun neyin derdi bu çözemedim.

Son düzenleme:
Avrupa'da bizim kadar kredi kartı kullanan bir Millet daha yoktur. Nakit harcıyorlar, taksit yok. Çeyiz diye birşey yok. Çeyiz dediğimiz kap,kacak, çul çaput. Adına çeyiz deyip gereksiz bir önem veriyoruz. Çeyizi seriyoruz, sergiliyoruz. Komşulara gösteriyoruz. Norveçliye anlatın bunu bakalım. Tencere setime gelip bakın şeklinde. Böyle bir önem verincede çok gereksiz paralar harcıyoruz. Olan harcasın. Ama aşağılanmamak için olmayan da alıyor.

bu savurganlık sadece ceyızde degıl ama cok esya zengınlıkte degıl kredı kartı taksıt denen seyler var

Son düzenleme:
Hayır yani milletin aldıklarından sizine, insanları eleştiriyorsunuz? Saçma sapan şeyler alıyorlarda ne demek? Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diyorsunuz ama birde olaya şu açıdan bakın. Siz 10 liraya bir ürün alır 10 sene kullanırsınız. onlar 1 liraya 10 çeşit alır ve her sene birini kullanır. Yani pekde bir fark yol anlayacağınız. Onlar mutlu mesut yaşarlar. Sizde burdan konuştuğunuzla kalırsınız.

bazen elestırmek ıcın elestırıyoruz yalnız burdakı ceyız topıgı yararlı bile olabılıyo fıkır edınmek ıcın

Ama olur mu hiç eğer almazlarsa Nasıl sunum yapacaklar pembe-mint evlerinde ??? elbette herkesin kendi tercihi ancak suyu çıkmış durumda bu olayın. Savurganlık çok beter bir olay sosyal medya bunun en büyük sebebi.

İnsanların maddi durumlarına bu kadar kafa yormaya gerek yok bence.

Konuyu okuyunca aklıma gelin evi geldi.
İlk günki yarışmacı bi makyaj masasını 6,5 bine almış "ayh çoh hoş" dediler.
İkinci gün yarışan da koltuk takımını 3,5 bine almış "ayy çok pahalı resmen israf" dediler.
İnsanların bakış açıları çok farklı.
Bende yavaştan alıyorum ufak tefek şeyler. Yakın bi arkadaşım bilinen bi markanın sırf rengi güzel diye çok pahalıya bi ürününü aldı ben işlevine bakıp dayanıklılığını araştırarak başka bi markanın ürününü daha uyguna aldım mesela. Ben uzun vadeli düşünüyorum o rengine kapılıyor eşyaların. Burda konular açılıyor kozmetiğe ne kadar harcıyorsunuz diye bazı yorumları şaşkınlıkla okuyorum israf deyip geçiyorum kafama takmıyorum kim ne harcamış diye, öneririm sizede.

Aslinda guzel bi noktaya deginmek istemissin ama biraz goreceli bi durum bu bana kalirsa. Yanisii israf gibi duruyo biyerden bakinca mesela ig de bazi sayfalar var ki kadin her gun farkli kahvalti tabagiyla sunum hazirliyo yani sasip kaliyosun bu kadar fazla tabak canagi almak israf degilmi o u gectim nereye sigiyo bunlar :) bi yerden bakinca da parasi var ki aliyo zevkler ve renkler tartisilmaz diyorum bilemiyorummm :)

Şimdi çeyiz açısından bakarsanız çeyiz olayının çok saçma olduğunu düşünüyorum ,ben genel bir yorum kattım .
Evde çok eşya olması ,çok incik boncuk bilmem ne olması beni de rahatsız ediyor ama dediğim gibi banane .
Parası olan harcıyor ,tutup da insanlara diyemeyiz"neden harcıyorsun incik boncuğa,niye savurganlık yapıyorsun?" Alacağımız cevap belli "sanane"
Çok da haklı yani ,bizim durumumuz iyi çok şükür ,insanlara yardım ediyoruz ,ama aynı zaman da harcıyorum da .
Yani ben hiç düşünmedim bu insanlar niye savurganlık yapıyor,evine renkli eşyalar alıyor diye.
Çünkü dert edilecek bir şey değil bana göre ya da umursanacak

Herkes kendisine göre konularda savurgan olabilir. Belki sana çok gerekli gelen bir şeye başkası savurganlık diyebilir. Bırakın insanların hayatlarını incelemeyi yahu kim nasıl yaşamak istiyorsa yaşasın.

Canım lükse alıştırıldık bu yetmez mi... Maaşı 1.500 olan kişinin elinde ıphone olursa, ki birde elektrikçinin elinde olursa bu telefon ya biz garipseniriz bu ülkede, ya da onlar o çıkmış onu da alıyım kafasından çıkmazlar. Benim halamın oğlu var adam borç batağında ama elinde dokunmatik telefonlar evinde son moda koltuk takımları evde 2 bilgisayar çocuklarına zırt pırt telefon yeniler. Anladın mı ülkenin gittiği durumu.

Tüketim cılgınlıgimiz var. Meslea bir arkadasimin banyosunu yaptırmasi gerek 1500 tl gibi bir paraya ihtiyacı var. Eşine sitem ediyor. Ama evde birsürü saati varken250 tl ye yeni saat güneş gözlüğü varken 350 tl ye yeni gözlük indirimde diye envai cesit eşarp alıyor. Birde en nefret ettiğim şu eşarp ların markalarının görünür şekilde takılması var ekstra. Yani evde var olandan tekrar aldığı şeyler ile o banyo kaç kere yapılırdı. Haliyle çocuğu ergenlikte ve oda hergün bir alışveriş peşinde çocuğa laf ediyor bence hakkı yok çocuk ne görüyor ise onu uyguluyor.

Ne bileyim banada saçma geliyor böyle şeyler alıp markayı ön plana çıkarıp sonra para yok diye ağlayanlar.

Şahsen param varsa bile indirimden alırım param yoksa da yoktur hiç birşey almam otururum yerimde. Tek çocuk büyümeye rağmen kendimle gurur duyarim hep bu yuzden. Çeyizimi de hep bu kafada yaptım. Annemin öbek öbek aldığı tencere takımlarını saymazsak

Birde biz perde ve eşya için gezerken kv min tarzı insanlar var demekki bu hayatta dedim. Benim derdim fiyatı uygun ama içime sinecek içinde iyi hissedeceğim eşya idi. Zaten herşeyi eşimle beraber yaptık. Kv nin her seferinde yorumu ayyy şunu al gelenlerin ağzı açik kalsın. En bi sevmediğim karakterdir.

Ben su ceyize harcanan parayi gereksiz görüyorum. Çünkü aliyorsun cogunu kullanmiyorsun hele örtü falan kullanan hiç yok. Evi modern dekore ediyorsun örtü çok sıritir.

Evet tonla savurganlik var. Balık baştan kokuyor. saçma sapan yerlere harcanan paralar,paralar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…