- 22 Eylül 2011
- 4.644
- 4.622
- 158
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?
Avrupa'da bizim kadar kredi kartı kullanan bir Millet daha yoktur. Nakit harcıyorlar, taksit yok. Çeyiz diye birşey yok. Çeyiz dediğimiz kap,kacak, çul çaput. Adına çeyiz deyip gereksiz bir önem veriyoruz. Çeyizi seriyoruz, sergiliyoruz. Komşulara gösteriyoruz. Norveçliye anlatın bunu bakalım. Tencere setime gelip bakın şeklinde. Böyle bir önem verincede çok gereksiz paralar harcıyoruz. Olan harcasın. Ama aşağılanmamak için olmayan da alıyor.Ne yapmak lazım ne almak lazım peki varmı bize verecek fikrin???
Yeni ev kuruyoruz yeni bi yuva için aldıklarımızı da bir heves değil bin hevesle alıyoruz.
Herşeyin en iyisi en kalitelisi olsun diye çabalıyoruz, kimimiz bütçesi el verdiği kadarını yapıyor kimimiz herşeyin en iyisini almaya çalışıyor 5 liraya alanda hayal kurarak heves ederek alıyor 10 liraya alanda aynı.
He rengarenk plastik şeylerden hoşlanmazsın klasik minimalist zevkin vardır anlarım da verilen paraları hesaplamak da sana bana kimseye düşmez.
Ben çeyizime aldığım hiç bir şeyi gereksiz ve savurganlık olarak görmüyorum ne plastik nede rengarenk bir çeyizim yok herşeyim klasik ve en iyisini almak için çabalıyorum Allaha çok şükür alıyorum da ve hepsinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Ama bende fazla fazla alanlardanım bu yorumum da bu sebeple yoksa banane ama buda bi heves işte.
Ben anlamadm Sen şimdi neyin muhasebesini tutuyorsun neyin derdi bu çözemedim.
Bende evimi diziyorum. Hazırlıklarımı yapıyorum. Evim için renkli taşlı Hiçbişey almadım. 2 çay bardağı takımım var ve düz klasik olandan :) su bardaklarım düz... Beyaz eşyalarım gri. (Kırmızı çok modaymış öyle Dedi satıcı şahıs moda derken dedim ) oturma grubum ve yatak odam klasik renkleri de kahveli kremli. Evime gelen şu fazlaymış diyemez. Minimal hayat istiyorum. Hesabını veremeyeceğim derece çok eşyam olmasın. Maddiyatsızlık değil bu bence. Yani ben bu kadar alanların da çok zengin olduklarını düşünmüyorum kızlar.
Canım lükse alıştırıldık bu yetmez mi... Maaşı 1.500 olan kişinin elinde ıphone olursa, ki birde elektrikçinin elinde olursa bu telefon ya biz garipseniriz bu ülkede, ya da onlar o çıkmış onu da alıyım kafasından çıkmazlar. Benim halamın oğlu var adam borç batağında ama elinde dokunmatik telefonlar evinde son moda koltuk takımları evde 2 bilgisayar çocuklarına zırt pırt telefon yeniler. Anladın mı ülkenin gittiği durumu.Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?
Birde biz perde ve eşya için gezerken kv min tarzı insanlar var demekki bu hayatta dedim. Benim derdim fiyatı uygun ama içime sinecek içinde iyi hissedeceğim eşya idi. Zaten herşeyi eşimle beraber yaptık. Kv nin her seferinde yorumu ayyy şunu al gelenlerin ağzı açik kalsın. En bi sevmediğim karakterdir.Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?