• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Millet neden bu kadar savurgan?

Uzunca yazmışsınız

Ben üşenmiştim ama altına imza atarım

Evim bomboş iki tane koltuk kanepe arası yer var ıncık cıncık yok hatta hep yazarım öyle yemek takımı vs de yok 12 kişilik takım ne işe yarar diye yazmıştık buraya

Telefona gelince benimki Islandı kapandı vs kuruttum bir hafta yine kullanıyorum

Eşim bile dedi git yenisini al, bu elinde son model telefonlarla gezenlerin iki katı gelirin vardır diye

Olsun dedim çalışmazsa alırım çalışıyor işte hiçbir sıkıntı yok

Son model olması değil işlevselliği önemli
Uzunca anlatmişım evet ama o yollardan gećtim ve ben başardıysam herkes başarır mesaji veriyorum :-)
Aynen öyle. Benim evimdede fazla eşya yoktur. En kalabalık eşya kategorisi kızımın oyuncaklarıdır. Onun dışında abartılı birşeyim yok.
Telefon konusunda benim eşimde hep der al diye (birlikte almıstık onunki bozuldu yeniledik)hatta kendine alirken değistirelim demiştir,anneler gününde teklif etmiştir ama ihtiyacım yok ki,neden alayım. Gösteriş derdinde değilim ki. İşimi fazlasıyla görüyor. Yenisini almam bu durumda israf, ha bozulur kırılır birşey olur yine gider en iyisini alirım ama yıllarca kullanırım bu telefonda olduğu gibi. Bana bozulmayan telefonu değiştirmek acayip tuhaf geliyor,sırf elimde en yenisi olsun mantığıyla hemde. Ben note2 kullanıyorum aldım 2 ay sonra note3 çıktı yani sonu yok ki. Şu an note5 var eşimde ama aynı özellikler kuş kondurmuyor yani.

Değerli düşüncelerinizi tek tek okudum. Çeyizden yola çıktım örnek vererek anlatmak istedim. Bu telefon kıyafet makyaj malzemesi vs olabilirdi. Mesela makyaj konusunda da şimdi mis olan youtuber dedikleri insanlar var. Onlarda çok şeyi pahalı ve gereksiz alıyorlar gerçi onlara marka gönderiyor. Bizim saf genç kızlarımız bunhn farkında bile değil. Aaaa hemen bende şu far paletini almalıyım vs vs vs. Ben doğuda öğretmenlik yapıyorum. Nolur bir gelip burdaki öğrencilerin halini görsünler bu savurgan tayfası. Dün bir baktım çocuk terliksiz dolanıyor etrafta. Ayaklarına baktım çatlamış 100 yaşındaki ninenin ayağı gibi. Utandık kendimden. Bu görünen kısmı görünmeyen binlerce acı var dedim. Ne çeyizi ne makyaj malzemesi hepsi ne kadar boş işler dedim. Ki bende çok ünlü. Markalar kullanırdım. Dünya genelinde ünlü çantam ayakkabım saatim gözlüğüm var! Ne işe yarıyor. Başkaları bakıp aaaaa çok güzel saatin diyor. Bende özentiydim belki. Ama dün hayatımda dönüm noktası oldu. Sosyal sorumluluk projelerine katılcam yaz tatili boyunca bunlar için çalışcam. Aanlatmak istediğim buydu. Banane kim ne marka almış.bu saatten sonra bunlar benim için hiç önemli değil.

İşte geçen gun eşim bahsetti de ev almayi dusunuyoruz, arkadaslari demis ki, bizde ev pesinati kadar para olsa yer icer gezer tatile giderdik, hanimini tebrik ederiz ne kadar tutumlusunuz demisler. E bize gore boylesi normal =) he ben para kazanilmasin demiyorum, tabi ki Allah herkese rizik genişligi versin, inancimiza gore de hacca gitmek, zekat, kurban hep paran varsa yapabilecegin ibadetler. Durumumuz iyi de olsun, etrafimiza faydamiz da olsun tabi ki.

İşte bu çok saçma benim eşim de böyle düşünüyor allahtan ben eli sıkıyım. birikimim olmazsa kenarda depresyona falan giren bi tipim. Eşimi de hep tırmalar kenardaki para. Onla ne alsak ki boşta duruyo arabayı mı değiştrsek. İnsanların kredi çekip yurtdışı tatillerine gittiği bir devirde kenarda para tutmak paranın boşa durması gibi algılanıyor artık.

Değerli düşüncelerinizi tek tek okudum. Çeyizden yola çıktım örnek vererek anlatmak istedim. Bu telefon kıyafet makyaj malzemesi vs olabilirdi. Mesela makyaj konusunda da şimdi mis olan youtuber dedikleri insanlar var. Onlarda çok şeyi pahalı ve gereksiz alıyorlar gerçi onlara marka gönderiyor. Bizim saf genç kızlarımız bunhn farkında bile değil. Aaaa hemen bende şu far paletini almalıyım vs vs vs. Ben doğuda öğretmenlik yapıyorum. Nolur bir gelip burdaki öğrencilerin halini görsünler bu savurgan tayfası. Dün bir baktım çocuk terliksiz dolanıyor etrafta. Ayaklarına baktım çatlamış 100 yaşındaki ninenin ayağı gibi. Utandık kendimden. Bu görünen kısmı görünmeyen binlerce acı var dedim. Ne çeyizi ne makyaj malzemesi hepsi ne kadar boş işler dedim. Ki bende çok ünlü. Markalar kullanırdım. Dünya genelinde ünlü çantam ayakkabım saatim gözlüğüm var! Ne işe yarıyor. Başkaları bakıp aaaaa çok güzel saatin diyor. Bende özentiydim belki. Ama dün hayatımda dönüm noktası oldu. Sosyal sorumluluk projelerine katılcam yaz tatili boyunca bunlar için çalışcam. Aanlatmak istediğim buydu. Banane kim ne marka almış.bu saatten sonra bunlar benim için hiç önemli değil.

eee boyle durumlar yeni olan seyler degıl kı ? yanı oyle ınsanları gormek ıcın doguya kadar gıtmeye gerek yok ben gayet merkezi bi yerde ogretmenlık yapıyorum burdada dedıgın gibi tablolar söz konusu ama bakıyorum 10 cocuklu .. E okulda bılgılerı gırerken bakıyorum her sene 1 tane yapmıs ama bu cocuk ne olacak nasıl bakılacak dusunen kım? Bu seneki veliyi seneye görüyorum karnı burnunda ama 2 malzeme al diyince param yok hocam o yüzden acıma hissim geçio ama olan cocuklara oluyor tabi..

Ben de eşya sevmem. Minimalist her şeyim. Evimde neyse ki pembe hiçbir şey yok. Bıktım bütün arkadaşlarımın evlerinden. Geçen gün bi instagram sayfası tartışılmıştı burda bu yüzden. Sayfanın sahibi konuyu sildirtti. :-)
Ayyy nasil kacirmisim yaaa cok mirak ittiiim:mad:

Heves. 'Bunu da yapayım görsünler, içimde kalmasın, sonra pişman olmayayım vs.' düşüncelerle yapılıyor.
Eh insanların bu zaafını bilenler de renkli, allı güllü ürünlerle alıcıyı cezbediyor. Biri alıyor diğeri onda gördüğü için hevesleniyor. Sanki yapmazsa kınayacaklarmış gibi isteyip alıyor. Lazım olanların dışında geneli para tuzağı.

Sen bir de bebek sahibi olacağın zaman yapılabilecekleri gör. Saçma sapan süs püs için hazırlıklar falan. Gelene hediye hatıra bir şey vermek ayrı küçücük hastane odasını sünnet düğünü yerine çevirmek ayrı şey.

Sosyal medyada cilgin bi akim var 'yeni evli evleri'.. Ulan yedigini ictigini, kurdugu sofrayi paylasmasini gectim artik; temizlik sonrasi evinin bi bolumunu cekip paylasmalar, koltuk takiminin fotosunu atmalar cikti.. O kadar itici geliyor ki bana.. Amac ne yani? Gercekten paylasilan seyin de bi amaci olmali..
Ve ne yazikki belli bi kesimde bu yarışa dönüştüğü icin de doyumsuzluk var.. Birbirine ozenip aynisini yapmak var..
Elinde imkani olmayan insanlarin gıpta damarlarini tahrik etmek cok kotu..
Bi de her saniyesini yedigi ictigi ettigini paylasan insanlarin o an'ı doyasıya yasayabildigine inanmiyorum ben.. Hep aklinda sosyal medya, hemen paylasma sevdasi var gibi geliyor.. Istisnalar elbet vardir ama bence genelde durum bu..

Burası sohbet yeri değil hanımefendi bir derdiniz olur yazarsınız insanlarsa size çözüm önerirler. eee peki bu yazdığınız dert mi ve ne gibi bir yardımımız olabilir ki. Konu açmış olmak için açmayın. Sizi ne ilgilendirir ki milletin kesesi parası isterse aynı şeyin farklı renginden 10 tane alır. Onu ve eşini bağlar sizi bağlamaz siz almayabilirsiniz gereksiz görebilirsiniz onların ne kadar bütçesi olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz. Ayrıca bütçeleri olmasa bile ödeyecek onlar.

Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?

Bir çok insanın savurgan tarafı vardır. Size göre eve alınan eşyalar gereksizdir savurganlıktır, onlara göre sizin kıyafete harcadığınız para savurganlıktır, bir başkasına göre tek çanta yeter bir kadının 10 farklı çantası olması savurganlıktır.

Benim çeyizim yok denecek kadar azdı mesela. Her şeyden yetecek kadar, fazlası yok. Ama gezmeyi seviyorum. Her hafta en az bir akşam eğlenmeye çıkıyoruz, yılda üç dört kez tatil yapıyoruz, sevdiğimiz konserler bulursak ülke dışına bile çııyoruz sırf konser için. Bunları yapmazsam ben mutsuz olurum. Ama bunları yapmadığında mutsuz olmayan insan beni savurgan olarak nitelendirir. O insanlar da evlerindeki kap kacakla mutlu oluyorlarsa sizin onları savurgan olarak nitelendirmeniz saçma.

Sosyal medyada cilgin bi akim var 'yeni evli evleri'.. Ulan yedigini ictigini, kurdugu sofrayi paylasmasini gectim artik; temizlik sonrasi evinin bi bolumunu cekip paylasmalar, koltuk takiminin fotosunu atmalar cikti.. O kadar itici geliyor ki bana.. Amac ne yani? Gercekten paylasilan seyin de bi amaci olmali..
Ve ne yazikki belli bi kesimde bu yarışa dönüştüğü icin de doyumsuzluk var.. Birbirine ozenip aynisini yapmak var..
Elinde imkani olmayan insanlarin gıpta damarlarini tahrik etmek cok kotu..
Bi de her saniyesini yedigi ictigi ettigini paylasan insanlarin o an'ı doyasıya yasayabildigine inanmiyorum ben.. Hep aklinda sosyal medya, hemen paylasma sevdasi var gibi geliyor.. Istisnalar elbet vardir ama bence genelde durum bu..

Yeni gelin evleri konusunda bişey demeyeceğim. Onlar ayrı bir dünya.

Ama fotoğraf çekmek maksimum 30 saniye, bu fotoğrafı paylaşmak da öyle. Harcanan 1 dakika insanların anı yaşamasına engel olmuyor. Eskiden de fotoğraf çekerdik, bizim evde binlerce basılı fotoğraf var mesela. Anı biriktirmektir bu. Tek fark o zaman kutularda biriken anılar şimdi sosyal hesaplarda birikiyor.

Aaa Türk kızlarının en büyük lafı yaa bir kere evleniyoruz sonuçtaaaa... Heryer pembe olsun, kelebekli fincanlar, kırmızı kurdeleler, süslü nişan kesme makasları :D hep bir kez evleniyoruz diye bunlar :D

tabi haklısınız insanlar popolarından ter damlaya damlaya kazandıkları parayı nereye harcayacaklarını size sormalılardı.
bu kadar da gözünüz kalmasın insanların parasında pulunda.
kıskançlıktan konuyu açmadım demeyin bence kredi karşı borçları konunuz hala duruyor.
neyse ki konu da gerektiği yere taşınmış.

Back
X