Millet neden bu kadar savurgan?

Aman siz bizim forumdaki çeyiz topiklerimizi görmeyin sakınnn!Bende hep tutumlu diye gecinenlerdendim eskiden bu ceyiz olayina girince kendini kaybedenlerdenim.. Ama incik boncuk pembis şeyler pek almadım Hic bir seyimide çevrem begensin diye almadim.. Zira genel beğenin disinda zevklerim var daha sade ve butcem yettiğince kaliteli şeyler almaya çabaladim görüntüden çok..Mesela bahsettiginiz gibi minimal bi ev herkesi mutlu etmez.. Yada pembis bir ev.. Kimi klasik sever kimi modern.. Kimi az esyayla mutlu olur kimi çok.. Dünyada o kadar kötülük adaletsizlik varken siz taka taka kızların masum hayallerle, kendi alin teriyle çalisip, kazandiklari paralarla ceyiz almasina mi taktiniz kafayiBirakin efendim insanlar neyle mutlu oluyorlarsa onla olsunlar daha üstün görüyorsanız kendinizi onlardan siz daha üstün şeylere kafa yorun bunları yoracağiniza..

Gereksiz bulduğum bir sey benim.
Bir spatuladan 10 tane farklı renkte olunca ne olacak?
Ben de anlam veremiyorum.

Silikon takimlardan dört beş çeşit olunca ne olacak?

Heves değil bence bu.

Biz de evlendik. Her şeyden bir tane alınca gayet rahat yetiyor.

Zenginlikle fakirlikle alakası yok.

Hepsi su instagramdaki saçma sapan çeyiz sayfalarının getirdigi ozentiden ibaret.
Her gördüğüne aman tanriimmm bundan bende de olmalı kafası ve kızılaydan çıkmış gibi çeyizler.

Çünkü kızlar kendilerini prenses evliliği de kralicelige terfi olarak görüyor. Bu geçiş seramonisinde de böyle poncik poncik inci boncuk kalp kurdela vs vazgeçilmez nesneler
hepside gösteriş yarın birgün hiç kullanılmayacak ,atılacak bi kenara ama etrafa karşı pek zevkli pek zengin vs vs sürer gider yazık bencede boşa verilen ıvır zıvıra az buzz da değil atılan çöpe para çok sinir oluyorum evlenirken para tuzağı işte yeni yeni adetler çıkartmalar bi bitmiyo yok şunuda damada al bunuda geline sanki alınmazsa düğün düğünden sayılmaz bir sürü para tuzağı ve saçma sapan gereksiz şeyler ....

hevesi var demek ki bence alan da almayan da kendine göre haklı
bende mesela isterim eğer kaliteliyse başka renklerini de alayım muhakkak lazım olur diye
bende isterim nevresim takımılarım olsun çeşit çeşit diye

ama önce koca bulmam lazım

Ooo çok büyük bir dert.. Elalemden sanane canım ya :) parası vardır savuruyordur sanane yani.. Kendine dert edinecek başka faydalı şeylere yorsan keşke kafanı..

Savurganlik ekmeği, dolapta eti, sebzeyi vs bekletip bekletip sonra bozuldu günü geçti deyip atmaktir bana göre. Ya da restoranda döndüm deyip tabağın yarısını bırakmaktır. Ya da açık bufenin tamamen kendisidir savurganlik. Onun dışındaki harcamalari Savurganlik olarak görmüyorum ben. Para bir şeyler elde etme aracıdır. Dolayısıyla aracı biriktirmek saklamak boşa kullanmak diye birşey olamaz. İhtiyaç duymuş ki almıştır. Esas kaynak yiyecek temiz su gemi hava vs dir. Onları car cur etmemek lazım diye düşünüyorum. Para sadece kendimizi tatmin etme yöntemi. Bugün pembe plastik ile yarın ahşap dolap ile sonraki gün altın kolye ile. Hepsi de sahibi tarafından anlam yükleniyor. Değerli mi değil mi kullanıcısının ihtiyacı belirliyor

İyi de benim harcadığımi başkası kazanıyor. Sonra o gidip harcıyor o da başkasına kazanç oluyor. Ekonomi böyle işler zaten. O açlar fakirlere gelir adaletsizligi hükümet politikası. Bir yerde rant oluştururken diğer yerde ekonomik fayda sağlayacak şeyleri ortadan kaldirirsin ne olur rant bölgesinde yaşayanlar zenginler diğer bölgede yaşayanlar fakirler.

Kapitalizm zaten dengesiz dağılıma sebebiyet veriyor. Ama onu da politikalar ile iyice dengesizlestiriyorlar.

İhtiyacım olmayan şeyi kolay kolay almam. Sırf indirimdeymiş ilerde lazım olur diyerek birşey almam.Ama eskiden böyle değildim. İlk evlendiğimde evime birşeyler aldım ama birgün baktım mutfakta ıvır zıvırları (servis kasiğı,spatula,sebze soyucu vs)koyduğum çekmece dolmuş tasmıs,içine ekstra birşey koyacak yer yok,hepsini bir kutuya boşalttım,kullanmam gerektikçe lazim olanı aldım içinden ve işim bitince yıkayıp çekmeceye koydum,1 ayın sonunda bir baktım o koskoca çekmecenin içindekilerden sadece 5 parça kullanmışım. O günden sonra fazlalıkların hepsini kaldırdım,bir dahada kullandığım parçalar kırılmadıkça birşey almadım. Bana güzel bir ders oldu bu.
Giysi dolabımı boşalttım ondan sonra,bir baktım daha hiç giymediğim ve giyemeyeceğim parçalar,çok eski giysiler,bedeni uymayan eşyalar,derken hepsini boşalttım.Güzelce paketledim verdim. Şu an giysi konusunda giyemeyeceğim hiçbirşeyi almıyorum,dolabımda uzun zaman kullanmadıgım bir parça varsa hemen elden çıkarıyorum derken 4 senede kullanılabilir halde bir dolap eşyam oldu,hiçbiri atıl değil. Beğendiģim,tepe tepe kullanabileceğim parçaları alıyorum artık rahatça,sorun etmiyorum biliyorum ki hakkını vererek kullanırım. Giymeyeceģim birşeyi sırf moda diye almam skinny jeans mesela,asla kata ve zinhar bende iyi duracak bir parça değil, belim ince totom ve basenim 50 kiloda olsam vucuduma oranla iri,dolayısıyla o çılgınlıģa kapılmadım en basitinden.
Benim için en zoru ayakkabi ve çanta konusuydu,onuda eve gelen ablaya bir iki bir iki (elim titredi yalan değil zira en büyük zevkimdir ayakkabı çanta)vererek minimal hale getirdim,birden veremedim,hala her elbisenin altina giyecek ayakkabım var,şık parçalar duruyor tabi özel günlerde giyeceğim ama giymediklerim bitti,gitti.
Ben zaman içinde bu hale geldim. Evlenmeden önce her maaşımla muhakkak birşeyler alirdım,çok severdim,giyemesemde alırdım,evlendim bir süre böyle devam ettim,ama sonra çok fazla kullanmadığım şey olduğunu farkedince hoop dedim kendi kendime,alma.
Telefon konusundada 2012de almıştım hala aynı akıllı telefonu kullanıyorum,pili bile iyi durumda,üzerinde çizik dahi yok,işimide görüyor,servis yüzü görmedi,dolayısıyla bozulana kadar kullanacağım. Verdiğim parayı sonuna kadar çıkardığımı düşünüyorum telefona. Alacak olsam alabilirim,borcumuz harcımız yok,gelirimiz iyi ama gerekli görmüyorum.
Bence hepimiz dönem dönem ama stresten ama hevesten ama başka sebepten yapıyoruz israf. İnsan kendine ayar vermeyi bilmeli abartınca,zira benim yaşadığım gibi gereksiz,atıl onlarca parça oluyor evimizde,dolabımızda ,almanın zaten sonu yok. Öyle bir şey ki,ne alirsan bir gömlek üstünü çıkıyor,onuda almak istiyorsun.

bulduğnu harcayacaksın güzelim yoksa kocan alır alır vercek birilerni bulur nerelere harcanıyo para . günde bi paket sigara bitiren var. en azından kalıcı bşi alıyorlar.

Belki o an onu almak kişiyi mutlu etmiştir.Zevki öyledir.Bana göre çeyiz olayı bohça olayı,söz nişan olayı ayrı toptan saçma ama bana göre.Başkasının zevkiyse hevesiyse öyle mutlu oluyorsa onun tercihi.,Hiç internete girmeyen birine de internet saçmadır.

Uzunca yazmışsınız

Ben üşenmiştim ama altına imza atarım

Evim bomboş iki tane koltuk kanepe arası yer var ıncık cıncık yok hatta hep yazarım öyle yemek takımı vs de yok 12 kişilik takım ne işe yarar diye yazmıştık buraya

Telefona gelince benimki Islandı kapandı vs kuruttum bir hafta yine kullanıyorum

Eşim bile dedi git yenisini al, bu elinde son model telefonlarla gezenlerin iki katı gelirin vardır diye

Olsun dedim çalışmazsa alırım çalışıyor işte hiçbir sıkıntı yok

Son model olması değil işlevselliği önemli

Kızcağızların hayatının dönüm noktası olan evlilikte pembe pembe ve mus mutlu yaşamaları için gerekli ortamı yaratma çabası...

bana daral gelir çok eşya,incik boncuk,çok sade yaşıyorum,evlenmıyorum,evlensemde bunlar bana o kadar boş anlamsız geliyorki,kıyafetımle giderim nıkaha,ama ben böleyım,böle düşünmeyn ınsanlara saygım var,sız çeyız değilde genel olarak savurganlık üzerıne sohbet etmek ıstedınız sanırım,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…