Bu mesajından anladığıma göre sen de öğretmensin canım :)Ben sabit 78 deyim ama yarından itibaren daha dikkatli diyet uygulamak istiyorum. Sabah ve öğle vakti olması gerektigi gibi yesem de işten eve gelince çok acıkmış hissediyorum. Akşam yemeği fazla kaçtığından kilo vermem durdu. Ben de işe evden sağlıklı yiyecekler götürüyorum .
Zaten eskiden de en büyük problemim buydu. Yaz tatilinde diyet yapmak, kendime odaklanmak , zayıflamak kolayken, işe gitmeye başlayınca akşamları kendimi kaybedip fazla kaçırıyorum. Bu sefer de midemde ağrı oluyor.Kısır döngüdeyim çıkamadım
Evet bunu düşünememiş olmak beni çok üzüyor suandaBu mesajından anladığıma göre sen de öğretmensin canım :)
Ama siz de böyle bi imkanınız varken niye balonları tatilin başında taktırmadınız kızlar
Merhaba hoşgeldin yeni baloncuk, hayırlı olsun balonun.Merhaba aranizda bir baloncuga yer varmibenimde bugun 4. Gunum ilk 2 gunum baya zorluydu sonrasinda hafifledi belirtiler. Yazilanlari okudum hepsini bastan sona bendede şöyle bir psikoloji var su icersem migdem yine genisliycek gibi hissediyorum sacma ama boyle dusunuyorum. Benim doktorum ilk 15 gun sivi diyeti yazmis sanki elimdeki diyet migde kucultme ameliyatinin listesi gibi anlam veremedim. Ben yogurt yemeye falan basladim ama birde bana kimse kahve yasak demedi, ne sebeple yasakki acaba cunku ben iciyordum
Teşekkür ederim , yazmana çok sevindim. Sonuçta bu baslikta bir idolsünnnMerhaba hoşgeldin yeni baloncuk, hayırlı olsun balonun.
Hangi balondan taktırdınız? 15 gün sıvı biraz uzun geldi de bana :)
Kahve yasak değil zaten ama yeterli su içemediğin ilk zamanlarda önerilmiyor sadece. Zaten yeterli su alamıyorsun kafein de ilave sıvı kaybına sebep olmasın diye.
balonun hayırlı olsun canım. 15 gün gerçekten uzun değil mi? nerede yaptırdınMerhaba aranizda bir baloncuga yer varmibenimde bugun 4. Gunum ilk 2 gunum baya zorluydu sonrasinda hafifledi belirtiler. Yazilanlari okudum hepsini bastan sona bendede şöyle bir psikoloji var su icersem migdem yine genisliycek gibi hissediyorum sacma ama boyle dusunuyorum. Benim doktorum ilk 15 gun sivi diyeti yazmis sanki elimdeki diyet migde kucultme ameliyatinin listesi gibi anlam veremedim. Ben yogurt yemeye falan basladim ama birde bana kimse kahve yasak demedi, ne sebeple yasakki acaba cunku ben iciyordum
İdolsün filan şımarıcam şimdiTeşekkür ederim , yazmana çok sevindim. Sonuçta bu baslikta bir idolsünnnyutualabilir balon allu ile basliyordu ama unuttum tam adını banada çok uzun geldi 15 gün , hastane ortaminda gerceklesti islemim diyetisyen elindeki listelerden verdi gecti sanirim Buarada belirtmek isterimki bu balon olayinin psikolojisi cok baska , dün aksam ayran ictigimde asiri rahatsiz olmustum bugun ayran ictigimde ise hersey normaldi , patladimi acaba diye dusunuyorum surekli Deneyimledigim basarisiz diyetlerin bilincaltimda yarattigi kilo veremiyceksin yankilarida benimle okadar çok istiyorumki sizin gibi 20 kilo verebilmeyi
Tesekkur ederim , dun gece uykumdan uyandim resmen açlıktanbalonun hayırlı olsun canım. 15 gün gerçekten uzun değil mi? nerede yaptırdın
Şimar tabi ya 23 kilo vermissiniz yani , yerinizde olsam simarirdim hemde fenaİdolsün filan şımarıcam şimdi
Zaman geçtikçe rahatsızlıkların tabiki azalacak, balonun patlaması çok çok düşük bi ihtimal ona takma kafanı. İnşallah hedefine de ulaşacaksın, kilo veremicem filan diye düşünme, yüksek motivasyon herşeyden önemli. Ben diyetisyen desteği yanında psikolojik destek de aldım kliniğin yaşam koçundan o da gerçekten çok önemli ve çok faydalı. Diyetisyenin hazır liste vermesi de bi tuhafmış, diyetisyen desteğin devam edecek değil mi? Sen kilo vereceğine inanarak sürecine devam et, biz de burdan moral, motivasyon, taktik ne gerekirse senin yanında olmaya çalışalım. Başaracaksın merak etme
Takip ve destek çok önemli canım ya bu işte, keşke taktırmadan önce araştırsaydın çevrendeki yerleri. Neyse artık biz sana destek olmaya çalışalım, sen de gayret et kurtul kilolardan hafifle sağlığına kavuş inşallahhh...Şimar tabi ya 23 kilo vermissiniz yani , yerinizde olsam simarirdim hemde fenaguzel dilekler icin tesekkur ederim kilo vermeyi cok ama cokkk cokkkk istiyorum, zamaninda gecirdigim bir kaza yuzunden bacaklarimda skinti var, kilo hemen agriya sebep veriyor. Suan kozmetikten çok saglik amacli istiyorum. Diyetisyeni gormedim bile elime tutusturdular kagidi takipli degilim saat ve tarti verdiler onda bile sisteme kayitli degilim, kendi capimda yapiyorum bisiler.
Merhaba , bence yutulan maddi durumun el verirse tabiki. Kidemli arkadaslar daha iyi bilirBenım mesajımı okumadı mı kımseben bugun 2 doktorla görüştüm ankarada ıkısı de dıger balonu tavsıye ettı endoskopı ıle yapılanı sizce hangısını dusunmelıyım?
Daha önce mesaj attıysan farketmedim hiç ben canım. Kilon, durumun nedir? Neden diğer balonu tavsiye ediyorlar biraz daha detaylı bilgi verirsen ona göre cevaplayalım. Her balon herkese uygun değil, balon herkese uygun değil hatta.Benım mesajımı okumadı mı kımseben bugun 2 doktorla görüştüm ankarada ıkısı de dıger balonu tavsıye ettı endoskopı ıle yapılanı sizce hangısını dusunmelıyım?
Önceki mesajlarını şimdi gördüm. VKI çok yüksek görünmüyor senin eğer doktorlar faydası olmaz diye diğer balonu tavsiye etmedilerse endoskopik olanın da faydası olmaz çünkü 6 aylık balonla, yutulanın etkisi aynı. Mide problemin filan varsa, mutlaka endoskopi yapılması gerekiyorsa diğerini tavsiye etmiş olabilirler. Zaten sana nedenini söylemiş olmalılardır??Benım mesajımı okumadı mı kımseben bugun 2 doktorla görüştüm ankarada ıkısı de dıger balonu tavsıye ettı endoskopı ıle yapılanı sizce hangısını dusunmelıyım?
Fiyat yüzünden onu tercih ediyorsanız elbette buna birşey söyleyemem ancak siz doktorlar onu tavsiye ediyor dediğiniz için mide veya bağırsak probleminiz olabileceğini düşündüm. Endoskopi ile takılan balonlardan sonra yan etkilerin daha kuvvetli ve uzun süreli yaşandığını biliyorum. Bunun yanında 2 kez de anestezi almak durumundasınız taktırırken ve çıkarırken. Doktorların onu tavsiye etmesi için fiyatı haricinde hiç bir avantajı yok yani. Bu balonu tavsiye eden doktorlar aynı zamanda yutulan balon uygulaması da yapan doktorlar mı gerçekten merak ettim. Özelden mesaj atabilirsen sevinirim.Bu arada fıyatlar ıstanbul ve Ankara karışık olmak üzere yutulan balon ıcın 29000 ve 35000 aralıgında degısıyor. Endoskopi ıle olan için de çıkarma dahıl 20500 ve 26000 arası