Metabolizma

Karbonhidrat da tamamen kesilmesin. İyi karbonhidrat tüketin tam tahilli ekmek bulgur vb. Sebze protein kuruyemiş. Meyveyi kontrollü tüketmek lazım. Günde en çok iki porsiyon. Yani bir elma ince bir dilim kavun gibi. Ben çok meyve yerdim. Hele gece midem kazininca meyve tabağı hazirlardim baktım ki bana kilo olarak geri dönüyor sağlam göbek yaptım :) istahim çok açılmıştı eşimle aynı yemeği yiyordum. O 185 boyunda 90 kilo. Ben 160 a 64 tüm ve aynı yemeği yiyorduk kilo sinirimi astigimi fark ettim. Uzun süre bu kiloya çıkmamıştım. Vücudun belli bir sınırı var o sınır asilinca hızla kilo alınıyor. İdeal kiloya inince de sabit kalıyor. Vücudun kendi hafızası var. İlk iş porsiyon kontrolü olmalı. Bana üç öğün yaramaz mesela. Ne zaman üç öğün yesem kilo alırım. İki ana öğün yerim aralarda da atistiririm. Meyve veya kuruyemiş yedim. Şimdi kilo verdim şükür. İstahim da düzeldi. Çaya ve kahveye şeker atmıyorum artık. Abur cubur isteğim de azaldı az yiyorum çayla bana yetiyor.

Aynı durum bende de olmuştu bir dönem. Vücut şok evresine giriyor. Yani bu evrede aç kalacağım korkusu ile hiç stok harcamıyor. Tersine minicik bir şey yeseniz onu stokluyor kandırmanız lazım. Bir iki gün güzelce yiyin, kendinizi kasmayın ve beyninize aç kalmayacaksın sinyali yollayın.

Ama sağlıksız tabi ki. Karatay beslenmeyi tavsiye ederim.

Bir ara stresten yemiyordum bende evet ilk başta kilonu tutuyor ama bir süre sonra çatır çatır enerji harcamak için yağlara yöneliyor ve kilo veriyorsun sabırlı ol derim.

İnşallah

Bende sen gibi gram kilo veremiyordum tek başıma. Boy 160 ben olmuşstum 73 kilo. Sonra diyetisyene gittim.6 öğün düzenli yemeyi öğrendim.Buna ragmen kilo veremiyordum sonra "insülin direnci"çıktı kilo verememenin baş sebebidir insülin direnci.Kilolu insanlarda da çıkabiliyor.Hayatıma sporu kattım diyetisyen eşliğinde 15 kilodan fazla verdim.Şu an hala Disiyetisyen kontrolündeyim insülin direnci(gizli şeker)oldugu için dikkat etmek zorundayım.Öncelikle dahiliyeye gidip "insülin"değerinize bir baktırın yoksa işiniz kolay yürüyüş,evde yapacagınız spor ve diyetisyen eşliğinde çok basit kilo verirsiniz hemde hiç aç kalmadan.

Son düzenleme:
ac gezdıgınız ıcın kılo veremıyorsunuz
ac bıraktıgınızda vucut alarm verıp yag deposunu koruyor tam aksıne yanı metebolızma yavaslar

sabah haslanmıs yumurta 2 dılım peynır 6-7 zeytın 1 salatalık 1 avuc kuruyemıs yıyın

oglen sutlu kahve tuketın yıne kuruyemıs veya yulaflı kurabıye yıyın

aksam da 1 porsıyon et 1 porsıyon sebze ve bol ayran tuketın

gunde yarım saat yurusenız yeter

sekerden unlu mamullerden kızartma ıslerınden uzak durmanız gerek

bu sekılde beslenıp kılo vermemenız mumkun degıl
ben boyle 5 ayda 30 kılo verdım de ...

Diyetisyen usulü bir beslenme tarzı ben 2 yıldır bu şekilde besleniyorum.Fakat "insülin direnci"var mı bir baktırmalı diye düşünüyorum çağımızın illet hastalıgı gram kilo veremez varsa.

Diyetisyen usulü bir beslenme tarzı ben 2 yıldır bu şekilde besleniyorum.Fakat "insülin direnci"var mı bir baktırmalı diye düşünüyorum çağımızın illet hastalıgı gram kilo veremez varsa.
hem ınsulın dırencım hem troıd hastalıgım vardı benım
d vıtamını eksıklıgım demır eksıklıgım hepsı vardı
ıc hastalıkları yanı endokrıne gıttım once
dedım kılo veremıyorum hep ac ve halsız hıssedıyorum
42 tahlıl ıstedı genel bır tetkık

gunde 2 ögun ye proteın agırlıklı beslen dedı bahsettıgım duzenı soyledı
sabah 9 kahvaltı aksam 5 yemek yedım
aralarda fıltre kahve turk kahvesı sut ayran bıtkı cayı tabıkı sekersız seyler tukettım
canım kacamak yapmak ıstedıgınde kuruyemıs yedım badem cevız leblebı ve bol ayran ıctım
bu sekılde verdım

unsulın dırencını kırmak ıcın unlu mamullerı ve şekerlı urunlerı anında dırek komple kesmek gerekıyor

Bende haşimato hastasıyım+d vitamini eksikliği bende de vardı aynı şikayetler insülin direncinin baş düşmanı yürüyüştür canım unutma.Ben hala yürüyüş ve spor yapıyorum ki şeker,un,karpuz,pilav hayatımda yok.Diyetisyen kontrolündeyim.Sporu bıraktıgmda yükseliyor benim şekerim sporla dengeleyebiliyorum ancak.haftada 3 gün yapacagım 40 dk.yürüyüş dahi yetiyor.

haftada ıkı gun yuzmeye de gıdıyorum
kesınlıkle hareket sart ne olursa olsun ne kadar yemege dıkkat edersen et hareketsız asla olmuyor bu iş

haftada ıkı gun yuzmeye de gıdıyorum
kesınlıkle hareket sart ne olursa olsun ne kadar yemege dıkkat edersen et hareketsız asla olmuyor bu iş
sağlıklı bir ömür diliyorum cnm hareketi hayatından hiç eksik etme diyabette giden yolu engelleyemeyiz belki fakat geciktirebilirz.

Aaaaa olur mu siz durun biz hizlandiririz sizin yerinize..!

Resmen bu işi yanlış anlamisiniz oncelikle tartiya sürekli cikilmaz en azindan çıkacaksanozda sabahlari ac karnina büyük tuvaletinizi yaptiktan sonra ciplak yada hafif giysilerle tartilin lakin beslenme bicimi yanlış

Su icmemek olur mu sadece yumurta ile doyulur mu ?

Siz epey yanlış bir yoldasınız. Bence burada her kafadan çıkan sesle harekete etmek yerine gidip bir diyetisyenden yardım alın...
ille de bir şeyler yapayım diyorsanız da, artık genel geçer kuralları çocuklar da biliyor...

Un, şeker ve paketli gıdalardan uzak durun.
Bol su için
Protein ağırlıklı beslenin.
Salata tüketin, yag ve nar ekşisinden uzak durun
Sağlıklı diye meyveyi abartmayın. Günde 2 meyveyi geçmeyin.
Her gün 40-45 dakika yürüyüş yapın.

Sürekli tartıya çıkmayın. Bu şekilde yapsanız zaten haftada 1 ayda 4 kilo verirsiniz...
Sürekli tartı üzerinde haftada 5 kilo verdirecek şeyler planlamak saglıgınızı iyice bozar, metabolizma hızınıza da zararı olur...

yanlış yol izliyosun çünkü aç kalarak ve su içmeyerek kilo verilmez

aç kaldıkça metabolizma durur yani anlaşılır şekilde vucut kendini o açlığa alıştırır ve azda olsa yediğini tutar çünkü aç kalacağını biliyor direk yağa dönüştürür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…