• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Metabolizma

Önce doktora, endokronolog ya da dahiliye. Hormonal bi problem olabilir, bazı vitamin değerleri de kilo sorununu tetikler. Belki insülin direnci tarzı bir sorun var. Belki bizim bilmediğimiz başka bir şey. Önce doktora sonra o sonuçlarla birlikte diyetisyene hepsinden önce de spora git.

Verdi ama dediğim gibi bilindik 1200 kalorilik internette bulunan diyetlerden
Ama uygulamadınız anladığım kadarıyla.
Bunun mucizevi bir formülü yok. Dr sizin şartlarınıza ve sonuçlarını göre vermiştir. Aç kalarak veremiyorsunuz internette bulunan o 1200'lukleri yapın bari.

Verdi ama dediğim gibi bilindik 1200 kalorilik internette bulunan diyetlerden
1200 mü benim ki 1800 kalorilik diyet. 92,8 kiloydum bu sabah 86.3 oldum. 22 haziranda başladım. Çokta alıştım. Ama şeker un kızartma yasak. Şekerimi dengede tutuyorum. Kesinlikle aç kalmıyorum. Bol su tâbi. Hiç spor yapmadım maalesef

Aslında sorun açlık değil hareketsizlik ben de sanirim
Bir de kabızlık sorunum var
İnsülin direncim ve pkom var
Ödem tutuyorum ayaklarım şişiyor
Bu yüzden kilo vermeye yardımcı çaylar ilaçlar veya tarifler bulur muyum diye açtım konuyu
Herkesten bir fikir aliyorum
Acı biber yoğurt ikilisini deneyeceğim
Rezene çayı icecegim
Sporu daha fazla yapacağım
Ekmeği sıfıra indirmeye calisacagim
Daha çok su içecegim
Ve detoks deneyecegim

Spor için fitwell uygulamasına bakın derim. Öğün ve kalori takibi de yapabilirsiniz. Haftada 4 gün 45 dk yetiyor şekillenmeye ve yağ yakmaya. Kas kütlesi artınca metabolizma da hızlanır çok daha kolay verirsiniz.

1200 mü benim ki 1800 kalorilik diyet. 92,8 kiloydum bu sabah 86.3 oldum. 22 haziranda başladım. Çokta alıştım. Ama şeker un kızartma yasak. Şekerimi dengede tutuyorum. Kesinlikle aç kalmıyorum. Bol su tâbi. Hiç spor yapmadım maalesef
Hani kibrit kutusu peynir iki dilim ekmek vs. Ile başlayan diyetlerden

Hani kibrit kutusu peynir iki dilim ekmek vs. Ile başlayan diyetlerden
Her sabah kıvırcık maydanoz ye. Düzenli tuvalete gitmeni sağlıyor. Ben bazen az yağlı melemen yapıyorum.değişiklik yapıyorum abartmadan. Bire bir aynı sıkılıyorum. Umarım inanıp başarırsın. Kendimize bu kötülüğü yapmamalıyız.

Bu yüzden kilo vermeye yardımcı çaylar ilaçlar veya tarifler bulur muyum diye açtım konuyu
Rezene çayı icecegim
Daha çok su içecegim
Ve detoks deneyecegim
Bu cok yanlis. 10 katlik apartmani 2 kat gibi cikmak istiyorsun.

Daha yeni paylastim bunu. Lutfen abuk subuk caylari deneme.

Ayrica baslangic seviyesinde botanik kursunu bitirdim . Mumkun oldugunca bu tur bitkileri onermiyorum . Bizim hoca dahi onermez. Papatya cayinin bile alerjik reaksiyon gosterdigi kisiler var.

Rezene çayı icecegim
Daha çok su içecegim
Ve detoks deneyecegim
Tiroite baktırdınız mı.Pko insülin tiroit bende de vardı şimdi ilaç kullanınca şişmiyorum artık.Ekmek azaltmak degil,tam buğday ekmege geçmen lazım.Bol su.Ve günlük yarım saat 40 dk egzersiz+yürüyüş şart.

Son düzenleme:
Herkes demiş ama ben de diyeyim, aç kalarak yağ yakılmaz. Kilo versen de geri alman çok kolay olur.
Ye ama sebze ye.
Şişkinlik ödem de olabilir. Ben maydanoz kürü çok iyi ödem atıyor diye biliyorum ama aynı zamanda adeti de tetikliyormuş.
Ona bir şey diyemem araştırıp sana uygunsa yapabilirsin.
Acıktıkça sebze, protein ye.
Mesela ben bir öğünde 1 tane patates haşlayıp yoğurtla pul biberle karıştırıp yerdim diyetteyken. Diyeti bıraktım hala yiyorum çünkü çoook lezzetli. Patatesi de abartmamak gerek.

Çok hatalı davranıyorsunuz bence derhal bu şekilde kilo verme fikrinden vazgeçin..Biraz zayıflama konusunda bilinç kazanacak kitaplar okuyun belgeseller izleyin. BBC Earth kanalında beslenmeyle ilgili efsane belgeseller oluyr tavsiye ederim. Siz bu kadar kötü beslenirken eminim bağırsak sisteminiz berbat durumdadır. Probiyotik-prebiyotikler hakkında araştırma yapın. Tam tersi insan beslendikleriyle sağlıklı kilo veriyor aslında.Bağırsaklarımızdaki faydalı bakteriler bizim yemeklerimize ortak oluyor sayıca ne kadar fazlaysa o kadar sağlıklı ve ince oluyorsunuz.
Çoğu zaman eşimden çok yerim.166 boyum 49-50kg arası giden kilom var. Asla diyet yapmamama rağmen kilo almıyorum.Vücut sistemim sağlıklı 6-7 senedir antibiyotik benzeri ilaç kullanmadım hiç grip olmam Allaha çok şükür.Günde 6-7km yürürüm en az.Kışın 10-15km oldugu oluyor. Hareket etmeden kilo veremezsiniz nabzınızı hızlandıracak derecede hızlı yürüyüş yapmalısınız.Aç kalarak verdiğiniz her kilo size 5 misli geri dönecektir kaslarınız eriyeck yerini yağlar alacak. Diyet yapmak dönemlik bir düzen ancak beslenmenizi düzeltmek ve spor yapmak hayatınızın felsefesi olmalı.Aksi takdirde sürekli aç yaşayamazsınız ne yazık ki..

Evet hareketim az gibi
Ancak akşam bir tur yürüyüş
Yürüyüş pek kalori yakımına yardımcı değil malesef bilinenin aksine.
Kalp hızınızı artıracak şeyler yapmanız lazım leslie olur koşu olur. Hatta ben telefona “30 gün fit” adlı bi program indirmiştim (appstore) ordaki egzersizler bile gayet iyi alet edevat gerektirmeyen evde yapılacak şeyler ve çok terliyorsunuz bitince. Kolay orta zor vücut egzersizleri bölümlerinden 1 er yaptım her gün,( bazen artırdım birazcık) toplamda max 40 dk 1 saat egzersiz yapmış oluyordum yemeği de nispeten azaltarak 1 haftada 1 kilo verdim.
Bu egzersiz yapılmak zorunda çünkü gün boyu kalori yakımını artıran bu. Daha sonra bıraktım çünkü yeterli protein alamadığımı düşündüm kas yakmak istemedim. Protein alımı çok önemli kaslarınızdan kilo vermeyin.

Diyet olarak da protein ağırlıklı beslenip 3 öğün yemeniz aralarda ara öğün atıştırmanız lazım tabiki çok ölçülü şekilde. Egzersizden hemen sonra sağlıklı karbonhidrat ve protein içeren bi yemek şart. Suyu da 3 litreye kadar içebilirsiniz asla az içmeyin o da kilo veriminde etkili

Ben yapamıyorum ama siz yapabilirseniz akşam 7 de en geç öğününüzü yiyin sonra sadece bitki çayı su falan için bir şey yemeyin. Bu da kilo veriminde önemli diyorlar bayağı.

Hatanız çok az yemek ve su içmemek. Egzersiz de yapmamak tabi. Bu şartlarda vücut kalori yakımını minimuma indirir strese girer fayda sağlamaz hiç bi açlık.

Ha bu arada ben her şeyi tam yapsam da kilo veremiyorum diyorsanız hastanede bi tiroidlerinize baktırmanızda fayda var

Bu cok yanlis. 10 katlik apartmani 2 kat gibi cikmak istiyorsun.

Daha yeni paylastim bunu. Lutfen abuk subuk caylari deneme.

Ayrica baslangic seviyesinde botanik kursunu bitirdim . Mumkun oldugunca bu tur bitkileri onermiyorum . Bizim hoca dahi onermez. Papatya cayinin bile alerjik reaksiyon gosterdigi kisiler var.

o benim papatya çayı iç organlarıma dokundu

Bilinenin aksine iki öğün yemek aslında çok güzel kilo vediriyor deneyimle sabir. Ama iki öğün de yesen şeker, un, pilav, makarna patates vs bunları minimum seviyeye çekmek lazım. Bir de iki öğün beslenmeye vücut alışana kadar ilk başta fazla kilo verilmiyor bazen. Şuan yurt dışında yapılan pek çok araştırma iki öğün beslenmenin daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Tabi ben ramazan hariç yapamıyorum o ayrı :KK48: bi de insülin direnciniz yüksekse ve doktor veriyorsa muhakkak glifor tarzı bir ilaç kullanın onunla daha kolay kilo veriliyor

Sporsuz zayıflayan tek ben değilmişim :) bana herkes imkansız diyor da

Çok yedigimden heralde yeme düzenini degistirdikce 15 kilo verdim sporsuz uzun bir sürede ama

Vücuda yeterince besin girmezse böyle olur tabi. Her şeyi depolamak ister. Dolayısıyla su da içseniz yarar. Böyle kilo verilmez. Verilmediği gibi metabolizmayı tamamen bozarsınız. Bir daha toparlamak da çok çok zor olur. Kendiniz yazmışsınız herkes yiyor yiyor incecik diye. Demek ki yanlış yoldasınız.
Vücudunuz, yiyecek gelmiyor ben aç kalacağım diye kendini korumaya almış. Her geleni depoluyor.

Evet konum bu
Konu diyet başlığına çok uygun gelmedi bana bu yüzden buraya soruyorum
Ben neredeyse bir haftadir ac geziyorum sabah iki haşlanmış yumurta aksam bir tabak yemek yiyorum
Ama buna ragmen bir günde 100 gram bile veremiyorum bir bardak su içiyorum hop 200 gram aliyorum tartı başında çıldıracagim artık bazen bu sistemle kilo aliyorum
Su icmeyecegim artık diyorum resmen oda olmuyor
Su bile yarıyor deyimini dibine kadar yaşıyorum
Benim iki katım kadar yemek yiyen insanlar incecik
Çok yoruldum ve çok sıkıldım
Bu metabolizma nasıl hızlanır
Bu şekilde ancak aç kalırsınız.Az ve sık yemek, spor yapmak ve bol su içmek.Kilo vermenin püf noktaları bunlar.Deneyin aldığınız kiloları verip diyeti biraksaniz da uzun vadede kilo da almadığınızi göreceksiniz.Uzmanlar boşuna söylemiyor.Jilliani deneyin.Duymuşsunuzdur mutlaka.21 günde göbek çevremden 6 cm inceldim ki benim insulin direncim var.55 kiloya 88 cm göbek vardı ben de.Aç kalarak olmaz.

Evet konum bu
Konu diyet başlığına çok uygun gelmedi bana bu yüzden buraya soruyorum
Ben neredeyse bir haftadir ac geziyorum sabah iki haşlanmış yumurta aksam bir tabak yemek yiyorum
Ama buna ragmen bir günde 100 gram bile veremiyorum bir bardak su içiyorum hop 200 gram aliyorum tartı başında çıldıracagim artık bazen bu sistemle kilo aliyorum
Su icmeyecegim artık diyorum resmen oda olmuyor
Su bile yarıyor deyimini dibine kadar yaşıyorum
Benim iki katım kadar yemek yiyen insanlar incecik
Çok yoruldum ve çok sıkıldım
Bu metabolizma nasıl hızlanır
Bir doktora görün insulin direncin troid problemin pko her şey olabilir

Su ve sporsuz sağlıklı zayıflamak hayal gibi.Mesela ben yatmadan 1 saat önce yoğurt,zencefil,zerdeçal karışımı yerdim sindirimimi gayet hızlandırmıştı.Ama bol su içmelisiniz peşinden.Yanı başınızdan suyu ayırmayın benim gibi su ile aranız yoksa aklınıza gelmesi açısından iyi oluyor.Zumba seanslarına katılın yapamıyorsanız evde telefonunuzdan zumba videoları indirin.Rutin spor anlayışınız yoksa zumba gayet eğlenceli ve kesinlikle olumlu etkilerini görüyorsunuz.
Hareketsiz olmaz.Asansör kullamayın,araç kullanıyorsanız yakın mesafede araba olayını unutun.
Kahvaltıda müsli vs sevmiyorsanız kendinize özel porsiyonunuz olsun.Abartmadan domates,salatalık,yeşillik(roka,maydonoz)peynir,ceviz,kayısıdan oluşan bir kahvaltı hazırlayın.Ekseri aç karnına şekersiz türk kahvesi alışkanlığı edinin.Fazlası zarar yalnız.Ekmek,şeker,hamur işi bir süre unutun hele de bu sıcaklarda off ki ne of.Kilo vermeye başladığınızda haftada bir gün kendinizi ödüllendirin.Sevdiğiniz şeylerden yine abartmadan.
Tatlı,çikolatasız hayat mı? =) Biliyorum zor ama ballı tarçınlı süt içtiğimde hiç birini aramıyordum.Verdiği enerji de cabası..
Hareket,hareket..Deniz yoksa yeşil gördüğünüz yere ışınlanın temiz havada yaptığınız yürüyüş yormayacaktır sizi.Kulağınızda müziğiniz olsun ve başlayın.Enerjiniz olmazsa yürüyecek halinizde kalmaz.Aç kaldıkca performansınız düşer psikolojik olarak da yorgun hissedersiniz.Aç kalmak yok.Ceviz,kuru incir,kayısı :KK66:
Kilo vermeye başladıkca ayaklarınız kendi kendine yürümeye başlayacak,seri seri serii hareketlerle gün içindeki işlerinizi aksatmadan ve kendinizi çok yormadan gün sonu yapmış olun.Akşam abur cubur yok :)
Atlamadan yazmaya çalıştım.Bu şekilde bir ayda 5 kilo vermiştim.Yorgunluktan ölsem de sporumu aksatmıyorum artık.Faydası çok inanın.
Başarılar şimdiden :KK66:

diyete başladığınız da ilk 10 gün ödem ile savaşır 10 gün den sonra ki 10 biranda gider sonra yine yavaşlar kilo verimi
moralinizi bozmayın
ben dukan yaparken dukan amcam aç kalınca kilo verilmez
vücut açlıkla savaşır bunun yerine protein yeyin diyordu amcam :)

Back