Meraklı Kv Sorunu... Hatta meraklı sülale sorunu!

elbet geçinmek istiyorum eeleştirileriniz içinde teşekkür ederim, hak verip payıma bişeyler çıkarcam emin olun. ama istemediğim şeyleri istemiyorum diye söyleme hakkında kendimde görerek geçinmek istiyorum ben.

tamam işte o zaman anında kv ye ben odama girilmesini istemiyorum deseydin totoyu dönüp oturmak anlattıklarını dinlememek falan çok ayıp çok çocukça bence, empati yap esin senin ailene böyle yapsaydı ne hissederdin totoyu dönüp otursa onları sallamasa cevap vermese

Tatlim bu sorunu kocanla çözemezsin zira ikinizin arasinda olan bir mesele değil. Alacan kv ni karşına ben rahatsız oluyorum böyle evimi incelemeyin. Diyeceksin ya da direk soylemem diyorsan ima edeceksin. Öyle içinin içini yemesine değer mi?

Ne güzel bir esin var kiymetini bil üzme adamcagizi. Aslinda büyük bir sorun değil çünkü konuşulunca çözülecek bir mesele.

Bence senin sinirin tamamen diyabet. Bu diyabet hastaları buluttan nem kapıp bir bardak suda fırtınalar koparıyor. Karşısındakilere olan oluyor.

Evet arada cidden can sıkıcı şeyler var. Evine gelmiş, kurcalamış, sormadan örtü sermiş, düğün paralarını abine ver demiş, buzdolabını bize ver demiş demiş demiş...Ben de olsam bozulurum ama o kadar. Eşine yüklenmeler, ağlatmalar, evliliğini yıpratmalar, yok kalbim sıkıştı, ölüyodum bitiyodum. Cidden normal değil. Yani bunu yaşayan tek sen değilsin, türk insanı genel olarak meraklıdır, bazı insanlar da ince düşünemeyebilir.

Bence terapist eşine yüklenme haklı olan B Hanım demez, B Hanım kendinize gelin, bu sinir sizi de evliliğinizi de bitirir dicektir. Y napsın adamcağız, annesini ve ailesini mi silsin? Yani sen böyle devam edersen bugünlerini ararsın, eşin de bi gün senin yerine ailesini tercih eder. Bana eşim aynısını yapsa ee yeter seni mi çekeceğim ailemden kıymetli değilsin derim....

Biz kadınlar anamıza babamıza melek, k.v'ye k.p'ye tahammülsüz oluyoruz. Aynılarını annen yapsa hiç sallamazsın kesinlikle...

ay okuyamadım sonuna kadar içim ezildi yeminle..bacım iplememeyi öğren beklentini yok et mutlu ol salağı oyna üç maymun ol gözünü seveyim sağlığın önemliyse şayet..ha boşanmayacaksan diyorum bunları..ki kocanda sorunda yok...benim kaynana evi hallaç pamuğuna çevirir ters düz eder o gittimi gelsin geri eski haline çeviririm ben..vallahi canımdan mı kıymetli.bak çabuk gidersin öte tarafa böyle :KK70:
gidecem valla doğru. ölüp gitcem şunlar yüzünden. eşimde dedi, gamsız ol. duyma görme bilme. gül geç diye. kişiliğimde etkiliyor elben bu sorunları ama inşallah başarmak istiyorum.

elbet geçinmek istiyorum eeleştirileriniz içinde teşekkür ederim, hak verip payıma bişeyler çıkarcam emin olun. ama istemediğim şeyleri istemiyorum diye söyleme hakkında kendimde görerek geçinmek istiyorum ben.
yazdıklarınızda bana gercekten batan bısey yok dusunuyorum
yatak odama bakmıs bakmamıs hıc takılmam
canta karıstırması hadı bı anormal elbette ama ıcıne hedıye koyacaksa gene normal
aslında benım soylemek ıstedıgım bu
bu kadar buyutecek neredeyse esınızı dovecek kadar ne yasanıyor olabılır kı?
yatak odanıza nıcın bakmasını ıstemıyorsunuz gercekten merak ettım
bırakın yatak odamızı bızım tuvaletımızın kapısı bıle hep acık ayol.

buarada dun kayınvalıdemler geldı ıftara oda baktı benım buzdolabıma , bakıyor bakalım varmı yıeycegımız napıyoruz ne edıyoruz acmıyız tokmuyuz , alabiliyormuyuz ?
ne bılım bende boyle dusunyorum
boyle duusnmeyı gec bırsey saklamıyorsam benı rahatsız etmez
hadı bende normal degılım rahatım sızde fazla dıdıklıyorsunuz ama sunu kabul edelım ki sızın tavırlarınzı cok abartılı.
gercekten

Konu sahibi o konuda haklı ama eşine bu kadar yansıtması normal mi? Yani eşim benim yüzüme ailenden nefret ediyorum dese çok kırılırım çok bozulurum.
Ama dolmuş belliki. Zaten terapiste gidip kendi sivri yönlerini törpülemeyi düşünüyor evliliği için. Birde yapı meselesi birazda cidden katlanılır gibi değiller ki ben sakin bir insanım okurken bana sinir geldi. Ben bile sakin halimde sinir olurum. Eşine tepki göstermesi evliligi açısından yanlış ama o eşin,eşinin çabuk sinirlendiğini bile bile arada yapıcı olmaması yanlış degilmi? Yemeği beğenmediklerinde,sen daha iyi yemek yaparsın dediklerinde'benim eşim güzel yemek yapar,ellerine sağlık hayatım'diyebiliyor olsa yada annesi yatakodasına giderken'aman anne gel otur,boşver halıları,sohbet edelim'diyebiliyor olsa zaten sorun yasanmaz ki. Konu sahini tek başına duruyor bunların karşısında. Eşi sakince kurtarabilir durumu diye düşünüyorum. Bundan birazda eşe tepki. Benim anladığım bu.

siz en başından beri sevmiyorum sevmiyeceğim diye tutturmuşsunuz.bu insanlar ağızlarıyla kuş tutsalar,bu saatten sonra olmaz zaten.
ama dantelleri,poşete niye tıkıştırdınız anlamadım.evet dantel sevmezsiniz.kullanmazsınız ama 1-2 gün dursaydı ne olurdu?dua edin eşiniz pek pısırıkmış.başka erkek olsa o dantellerden,kafanıza çorap yapardı...
çünkü söz evresinden beri aileme ve bana yapmadıkları kalmadı. baştan koptu.
tıkıştırdım çünkü benim evimde kendi örtülerimi kaldırım onları sermeye hakkı yok. eşimde çarpmaz kafama, çünkü huyumu bilir. kimse çizgimin ötesine geçemez. çizgimi aşan olursa, çüş derim aşana. bilir yani bunu. eşimde kafama çorap örecek kadar kaba ve cahil değil.

Ben okurken sinir krizi geçirdim sen mi geçirmeyeceksin. Çok net anlatmışsın öncelikle sağol canım çıkıyor bazı yazıları okurken. Eşinde sende arada kalmışsınız. Eşin ailesine dur dese adamların hayat tarzı bu belliki. Sana dur dese sende haklısın. Senin scı çıkaracağın bir eşin var ama dikkat et çok birikirse erkeklerde fena patlıyor böyle şeyler. Ama konuşunca anlayacak tipler değil belli. Ya sineye çekeceksin ya da sert bozacaksın. Taşınma şansınız varsa bunu zorlamaya çalış. Hayal ettimde yazdıklarını. I ıh dayanılacak gibi değil. Anlayışsızlıkla alakası yok. Taş devrinden gelmek gerek bunlara ses çıkarmamak için. Eşinizin biraz daha ailesine karşı çıkması gerekiyor. Bunun için sizin üzüldüğünügörmesi yeterli. Bağırıp çağırıp kötü şeyler söylerseniz sizde onun gözünde sevinsizleşirsiniz. Mazlumu oynayın bence, gerçi yeteri kadar mazlumsunuz gerçektende :KK43:

bukadar yanıp yakılacak birsey görmedim ben, cok abartı, evet bunlar belki tepki verilecek şeyler belki ama atıyorum 1 tepki verilecekse sen 10 vermissin eşini kanser edersin
evveliyat hep evveliyatt :KK43: artık o kadar doluyum ki en ufak şey koccaamaaaaan balon oluyor bizim evde.

Bu anlattıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz
Kusura bakmayın ama çok zor bir insansınız. dantel sermiş de nolmuş yani, sessiz sedasız kaldırırsınız sonradan, hır çıkarmaya ne gerek var, maddi beklentileri olmuş anlarım bunu haklısınız ama önemli olan nasıl tepki verdiğiniz. Eşinize de yazık, yapmayın bu kadar arada bırakmayın.sizin aileniz mükemmel mi? Biraz sevmeye çalışın, bi şey kaybetmezsiniz. Muhtemelen onlar da sizin tavırlarınızdan rahatsız ki yaptığınız salatayı bile yemiyorlar, selamınızı bile almıyorlar.

Onlar gelmeden yatak odasini filsn kitleyin onemli seyleri de kaldirin kafaniz rahat olur sorarlarsa zaten agizlarinin payini verirsinn. Ilk basta yazdiklarinizdan idare edilebilir demistim de yok cok arsiz bir aile bence sen esini tatli dille kendine cekmeye calis.
bidahakinde yapcam inanın. başkaları yüzünden huzurumuz elden gitti resmen.

Tamam kv ve diğer kardeşler densizlik yapmış ama eşinin üzerine bu kadar gitmen doru mu?
Empati yapın biraz kim olursa olsun ailem hakkında biri böyle konuşacak bir daha yüzüne bakmam.
Eşiniz sizi çok seviyor anlaşılan kıymetini bilin ve sırf onun ailesi olduğu için ailesini biraz idare edin.
haklısınız. bu konuda hatalıyım. öfkeye girdim mi canavar gibi bişi oluyorum gerçekten. pişmanlık duyuyorum sonra, içimde tutmam gerek kötü lafları en azından. ben pat pat indiriyorum. bu sefer oda bana indiriyor doğal olarak.

Anlıyorum seni, benim ailem de uzakta eşiminkiler yakında. Kvalidemlerle seninki gibi sorunlar yaşamasamda farklı farklı sorunlar yaşadım hep bu güne kadar. Onlara bir şey diyemeyip eşimle tartışırdım. Ağlaya ağlaya gittiğimi çok bilirim.Mesela bir bayram annemlere giderken öyle ağır laf etmiştiki kvalidem 4 saatlik yol boyunca hem söylendim hem ağladım.

Sonra noldu biliyor musun? Hiç bir şey. Eşimle aramızdaki sevgiye ve saygıya olan oldu ama onlara bir şey olmadı. Onların tavırları asla düzelmedi onlar oğlumuzun huzuru kaçmasın susalım karışmayalım demediler.

O yüzden bende de bir gün dank etti. Önce kafamda büyüttüğüm şeyleri küçülttüm. Onu dediler şöyle baktılar böyle söylediler gibi şeyleri takmamaya başladım. Herkes kendine yakışanı yapar. Ben kendi kişiliğimden taviz vermeyip yani çirkefliğe bağlamayıp bana yakışan neyse herkese cevabımı vermeye başladım. Asla eşimi karıştırmayıp mümkün mertebe çenemi tutmaya başladım. Güçlü olman lazım kısacası.Ha her zaman tutamıyorum tabi ama asla büyütmüyorum.

Şimdide laf söyleyip duruyorlar gerçekten umrumda değil. Onlar öyleyse bende böyleyim Ha zamanla oldu bunlar da. Zamanla sizde de bazı şeyler oturur sende alışırsın tüm tuhaflıklara, onlarda sana alışır. Ama o zamana kadar birbirinize karşı sevgiyi saygıyı sırf ailesi yüzünden bitirmeyin.

bu ne uzun yazı böyle..kaç saat harcadın?
özet geçseydin..paragrafı okudum sadece..
boşveeer kayınvalide milleti el kızının evine aldığına çok meraklı olurlar..

Bu anlattıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz
Kusura bakmayın ama çok zor bir insansınız. dantel sermiş de nolmuş yani, sessiz sedasız kaldırırsınız sonradan, hır çıkarmaya ne gerek var, maddi beklentileri olmuş anlarım bunu haklısınız ama önemli olan nasıl tepki verdiğiniz. Eşinize de yazık, yapmayın bu kadar arada bırakmayın.sizin aileniz mükemmel mi? Biraz sevmeye çalışın, bi şey kaybetmezsiniz. Muhtemelen onlar da sizin tavırlarınızdan rahatsız ki yaptığınız salatayı bile yemiyorlar, selamınızı bile almıyorlar.
ben böyle yapamıyorum fevrilikten kaybediyorum..ama son cümlenize katılmayacağım. küçük sevgi görürse saygı gösterir. küçüğü sürekli horlarsan sen, oda saygısını yitirir. kendim sütten çıkmış akkaşık değilim ama inanın anneme babama göstermediğim anlayışı eşimin ailesini göstermeye çalıştım. ama onlar hep saçma sapan hareketlerle adet örf diye yüklendiler bana.

Oncelikle şunu soyleyeyim tamamini okumadim. Esimin ailesine laf saydim onun da gozleri doldu kisminda kestim.

Okudugum yere kadar yorum yapacak olursak asiri on yargilariniz var esinizin ailesine karsi. Inanin esiniz adina uzuldum. Zira kayinvalidenizin yatak odaniza girmesi salonunuza dantel ortmesi alttan alinamayacak sinir kirizleri gecirecek esinize ailen medeniyetsiz gibi laflar ettirecek olaular degil.

Yatak odaniza girilmemesini istemiyor olabilirsiniz ama o an hicbir sey soylemeden alttan almak zor olmasa gerek. Eski kadinlar boyle guzel evler boyle guzel esyalar gormemis. Belkide bakip bakip mutlu oluyor oglumla gelinimin ne guzel esyalari var diye.

Dantel meselesine gelince o an tesekkur ederim anne beni dusunup dantel getirdiginiz icin diyebilirdiniz. Zira eski nesil icin dantel cok onemli bir hediye. Onlar gittikten sonrada esinizin gozu onunde degil esiniz evde yokken toplayip sorarsa eger annen cok guzel ormus kiyamadim toz olmasinlar diye topladim diyebilirdiniz. Emin olun hicbir erkek buna takilmaz.

Yazik etmeyin esinize o sizin aileniz size geldiginde boyle davransa ve gittikten sonra laf sayip sevmiyorum iste onlar medeniyetsizler diye sizi aglatsa nasil olur? Ailesinin size cok uc bir kotulugu olmadigi surece oldugu gibi kabullenmeyi deneyin. Onlar esinizin ailesi ne yapsin tamamen silip hayatindan mi çıkarsın? Unutmayin kendi ailesini tamamen silip hayatindan cikarabilen biri Yarın birgun sizide hayatindan cok kolay cikarir.

Sus susmalısın demedim ki.
Aksine sevdimde bu davranışını lakin hem susmayıp hem eşine patlaman gereksiz.
Ben eşimin ailesine tek kelime etmem ama eşime sülalesini tek tek sayarım ağzım kulağım duymaz.
Bende de değişen bişey yok.
Malesef nasıl geldiyse insanlar öyle gidiyolar değişmiyolar.
Önlem al engelle yatak odanı kitle al kilidi üstüne, yemeği beğenmediler mi damak tadımız uymuyo halbuki herkes tarif için Peşimde koşuyo de.
Oraya buraya bişey mi koyuyo giderken al onun evine götür aaa anne bak sana daha çok yakıştı de.
haklısın. öfke patlamasına getiriyorum ben artık işi. çıkılmaz hal alıyor. biliyorum bende kusurluyum, ve kusurlarım için zıtlıklarım asiliklerim için danışmana gitmeyi istiyorum. bende körelteyim asiliğimi eşimde. ve anlayışlı bakalım yuvamıza, hak verelim isteklerimize istiyorum. birbirimizi damgalamayalım aaaa sen kötü kadınsın aaa sen kötü kocasın diye. dediğinize hak veriyorum, ve bu tarz cümlelerde duyabilmek için açtım bu konuyu.. teşekkür ederim gerçekten.

siz en başından beri sevmiyorum sevmiyeceğim diye tutturmuşsunuz.bu insanlar ağızlarıyla kuş tutsalar,bu saatten sonra olmaz zaten.
ama dantelleri,poşete niye tıkıştırdınız anlamadım.evet dantel sevmezsiniz.kullanmazsınız ama 1-2 gün dursaydı ne olurdu?dua edin eşiniz pek pısırıkmış.başka erkek olsa o dantellerden,kafanıza çorap yapardı...
vakti zamanında bir teyze anlatmıştı.kadının oğlu tek çocukmuş ve çok özenmiş oğluna kız çeyizi yapar gibi çeyiz yapmış.yatak örtüleri,masa örtüleri her tür dantel.ev yerleştirmeye gelen kız tarafı da o dantelleri çok beğenip hep kaynananın yaptıklarını sermişler.gören de sürekli övgüler düzmüş.düğünden sonra gelin hepsini çöp poşetine tıkıp kapı arkasına koymuş.bunu gören kadın sessizce oradan alıp evine götürmüş.sonra da herkese oğullarına çeyiz yapmamalarını öğütlemiş.bunu duyduktan sonra ben de hiç bir şey yapmamaya karar verdim.bazıları soruyor oğullarına ne çeyiz vereceksin diye.yapmadığımı söylüyorum garipsiyorlar.hatta bir arkadaşın ablasına da söyledim.onunda kızı yoktu çok özeniyordu.bak dedim yapıyorsun ama çok üzüleceksin dedim.aradan zaman geçti bana haber göndermiş.egem haklıymış,diye.
dediğin gibi gelinlere ağzınla kuş tutsan yaranamazsın,hele baştan önyargılıysa.:KK43:

aaa bir de benimde şekerim var.ben de ağzıma geleni söyleyeceğim.ne şişireyim değil mi kendimi:KK53:
:KK53:

herkes bizim istediğimiz gibi olamaz....susmak ,içinize atmak zorunda kalsanız anlayacağım ama beş beş verdiğiniz halde sinir krizi geçirmenizi anlamadım.....
ailenin görgüsüzlükleri karşısında tepki vermekte haklısın ama totalde yanlış düşünüyorsun....eşini bu kadar yıpratma derim....

bence gülerek söylemek yahut susup arkanızı dönüp tv izlemek yerine ciddi ciddi rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin
bu kadar sinir hastası olacak kriz geçirecek eşinle sarılıp ağlaşacak kadar büyütmeyin yahu
ölümlü dünya, hayatı birbirinize zehir ediyosunuz resmen

X