Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

hulyacım merhaba benim kız kardeşim meme kanseri bir göğsünü geçen hafta aldılar şu anda hastanede vücuduna tarama yapılıyor inşallah iyi olacak bu hastalıkla ilgili çok araştırma yapıyorum eğer paylaşmak istersen bende senin tavsiyelerini almak isterim bilgi alışverşinde bulunalım.gıda çok önemli çekirdekli kara üzüm mutlaka ye ve sarımsak her sabah aç karnına

Allah hepinize şifa versin.Kayınvalidemin sağ memesi 96da alındı kemo gördü hatta lenfe sıçradığı için oralarda temizlendi.Şimdi sapasağlam ayakta.moral en büyük ilaç.

www. ümitliyiz.biz

İnternet sitesinde daha çok bilgi paylaşımı bulabilirsiniz bu konuyla ilgili.

Öncelikle buradaki herkese geçmiş olsun , bu hastalığı atlatanlara da bundan sonra sağlıklı uzun bir ömür dilerim.Benim annem bu hastalığı yaşıyor daha doğrusu biz hepimiz bu hastalığı yaşıyoruz onla beraber.
Dün sol memesi ve lenf bezleri alındı.Şu an hastanede yatıyor...Doktorlar iyi yorumlar yapıyor ama sanırım beni en iyi sizler anlayabilirsiniz...
Adı çirkin bir kere bu hastalığın, adı soğuk...
Benim sizlerden ricam, her ne kadar gunlerdir bu konuyu araştırıyor olsam da , bana tedavi ( annem kemoterapi radyo terapi ve hormon tedavisi alacakmış ) aşamalrı hakkında bilgi vermeniz.Neler yaşadınız, nelere hazırlıklı olmalıyız?Annemin bu durumu minimum travmayla atlatması için biz neler yapabiliriz.
Szilerin bu konudaki desteği dünyadaki bütün kitaplardan ve bütün internet sitelerinden daha yardımcı ve faydalı olacaktır.Şimdiden hepinize duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Sevgiyle..

cnm merhaba yazdıklarını okudum ..merak ettim nası oldun iyileştın mı ?a.s.

HEPINIZE COK GECMIS OLSUN
kizlar valla tesadüfen buldum bu topigi.benim 3 gün önce birden bire sag gögsünüm uc kisminin biraz altinda bir sislik ve agri oldu.hala daha gecmedi sabit sekilde orda duruyor nohutdan biraz büyükce.sizde nasil oldu agri oluyormuydu.ne sekil kendini gösterdi??'
regl oldum 3 gün öncesi acaba ondanm bilmiyorum.ama simdiye kadar böyle birsey yasamadim.dokununca agri oluyor.

Benim annem de göğüs kanseri aralığın ilk haftası ameliyat olacak sol göğüsü ve yumurtalıkları alınacak şuan kemoterapi görüyor ameliyattan sonrada radyoterapi görecek. Ağrıları oluyor uyuyamıyor çok kilo aldı kemoterpinin 3. gününden itibaren homili gırtlak yiyiyor durdurabilene aşkolsun :dance:

Bazen buda hayat mı beeee diyor isyan ediyor çünkü aynı zamanda 15 sene önce yakalandığı MS hastalığıylada boğuşuyor.Yoruldu aslında artık bünyesi kadırmıyor ilaç içmekten artık ilaçlar etkisini göstermemeye başladı. uyumak için bile ilaç içiyor yoksa uyuyamıyor...

Ama mutlu umutlu biticek ve çoook güzel bol sağlıklı günler geçireceğiz hihoyyyt:lepi:alkisalkisalkis

benim çok yakın bir arkadaşımın annesine teşhis konulmuştu. kendi deyimiyle hiç de korktuğu kadar zorlanmadı tedavi süresince. bir göğsü alındı protez konuldu. bizzat baktım gayet muntazamdı. dışardan da farkedilmesi imkansız. kemoterapiden sonra saçları bir yıl içinde hemen yenilendi. şimdi çok sağlıklı. kesinlikle korkulacak bi kanser türü değil. üstelik kadıncağıza o dönemde kocası sırt çevirdi, kadını bir akrabalarıyla aldattı. ne kadar zor günler geçirdi sıfır moralle ama hastalığı aksine iyiye gitti.

Bu sayfayı okuyanlar dikkatli olsun, meme kanseri herkeste olablen birşey. annem hiç bir risk grubuna girmezdi, sülalemizde yoktu kanser, ama şu an o kanser hastası. ağrılı bir kitleyi 6 ay hissetmesine rağmen sağolsun kendi teşhisini koyup menopoza bağladığı için şu an başka bir organa bile sıçramış durumda. umarım iyileşir, ama gerçekten çok korkuyorum. şu başka organ işi olmasaydı çok daha umutlu olacaktım.:çok üzgünüm:

Merhaba Bayanlar,
Tüm hasta olan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Bende meme ca.. riyim 2009 mart ayında 6.5 cm çapında kitle alındı patoloji sonucuna göre de bir hafta sonra sol göğüs tamamen ve 21 koltuk altı lenf bezleri alındı (2A evresi) lenf bezleri temiz çıktı.4 kez kemoterapi aldım şimdi günlük hap kullanıyorum 3 ayda birde kontrollerim oluyor. saçlarım dökülmüştü, daha gür çıktılar.dökülmeye başladığı zaman kazıttım ve bone kullandım,kemoterapi sonrası 1 gün istirahat ettim ertesi gün işe gittim. Artık atlattığıma inanıyorum. kendimi iyi hissediyorum. zor bir süreç ti ... Geçti... Dileğim nüksetmemesi

öncelikle herkese geçmiş olsun.

malesef bu talihsiz durum bizim de başımızda şuan. annemde...

minik minik ve tüm göğüse yayılmış kitleler tesbit ettiler. tahliller, testler yapıldı. lenfleri temiz çıktı allaha bin şükür. ama bugün doktora raporu gösterdiklerinde "ameliyat olacaksın, tüm göğsü alacağız" demiş.

morali çok bozuk, bir kadın için çok zor mafoldumben ama herşeyin başı sağlık. iyi olsun da mühim olan o.

bizim de aileden gelen hiçbir örnek yok, annem risk grubunda da değil. ama oldu işte. allah dermansız dert vermesin kimseye inşallah :Saruboceq:

Arkadaşlar tanıdığı bildiği başka organa geçmiş bir örnek olan var mı ? Bizimki nasıl bu kadar ilerlemiş, nasıl kötünün kötüsü olabilmiş aklım almıyor mafoldumben

Marjinalfaydali 10 gün önce 10 yıl önce kurtulduğumuzu sandığımız belayla şimdi tekrar yüzleştik annem meme ca karaciğer met..Dünyam başıma yıkıldı sandım kendime yeni yeni geliyorum hastane doktor ot kök ne varsa deneyip ALLAH'ında izniyle yeneceğiz bu illeti anacığınada acil şifalar dilerim iletişimimizi koparmayalım

ve annemin göğsünü + lenflerini aldılar. dün patoloji sonucunu da aldık. lenflerde de görülüyor hastalık. doktor hem kemoterapi hem radyo terapi uygulayacağız ama kaç seans olur konsey raporundan sonra onkoloji karar verecek dedi. mafoldumben

babam deseniz herşeyi içine atıyor, üzülüyor ama anneme belli etmemek için çaktırmıyor. geçen gün burnu kanamış sıkıntıdan. kardeşim desen 17 yaşında çok ama çok hassas ve anneye çok düşkün bir çocuk.. ooooof off ben nasıl toparlayacağım hepsini :gitme:

canım çok geçmiş olsun hiç merak etme aynı şeyler benimde başımdan geçti annen büyük ihtimal 6 seans kemoterapi ve 30 seasn ışın alır önemli olan hangi hastanede tedavi göreceği onu iyi şeçin geçen sene bende bu aşamalardan geçtim ve şuanda çok iyiyim önemli olan bu hastalıkta başında farkedilmek. Ama yinede bana soracağın sorular varsa cevaplıyabilirim canım tekrar geçmiş olsun

çok teşekkürler, size de çook geçmiş olsun. doktorda 4-6 seans dedi ama kesin bişey yok henüz.

bu seans aralıkları ne kadar sürüyor? 2 hafta 1 hafta? kişiye göre değişiyor sanırım. bir de yan etkileri tam olarak neler ve kaç gün sürüyor acaba? cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Benim göğsüm alınmadı; ama lenflerimde görüldüğü için 16 lenfim alındı.
4 kür kemoterapi, 30 seans da radyoterapi aldım.
Bunu yaşayan herkese sabır ve şifa diliyorum.

Benim göğsüm alınmadı; ama lenflerimde görüldüğü için 16 lenfim alındı.
4 kür kemoterapi, 30 seans da radyoterapi aldım.
Bunu yaşayan herkese sabır ve şifa diliyorum.

size de çok geçmiş olsun. anneminde 15 lenf alındı 12 tanesinde görüldü. onun göğüstekiler dağınık vaziyette olduğu için tamamını aldılar. bizim için de geride kalacak bu günler sizlerinki gibi inşallah :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…