• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

sizede çok geçmiş olsun peki sizin lenflerinizin hepsi temiz çıktımı benimde gögsüm alınmadı 21 tane lenf bezi alında etrefı temizlendi

size de çok geçmiş olsun. anneminde 15 lenf alındı 12 tanesinde görüldü. onun göğüstekiler dağınık vaziyette olduğu için tamamını aldılar. bizim için de geride kalacak bu günler sizlerinki gibi inşallah :Saruboceq:
canım kemoterafi seansları hastalığın derecesine göre değişiyor benim mesala 3 haftada bir almıştım.Herkezde farklı yan etki yapıyormuş ben görünce anladım çünkü benimle bir alanlar bir hafta etkisi sürüyor diyorlardı ama benim okadar olmadı sadece bulantıoluyor onun içinde zaten doktor ilaç veriyor halsizlik az oluyor eğer vücut dirençliyse bunların hepsini en az şekilde atlatır.O dönemde yanlız beslenmenize çok dikkat edin kan durumunuzu çok iyi tutun devamlı pekmez türü şeyler kullansın annen çünkü kemoterapi kan durumu düşürüyor bide kemoterapiyi aldığı gün mutlaka 3 litreye yakın su tüketsin doktorum bana öyle demişti vucudu yok yıpratmadan suyla atıyormuş ilaçları..Bunlara dikkat ettikten sonra hiç birşey olmaz allahın izniyle ...

canım kemoterafi seansları hastalığın derecesine göre değişiyor benim mesala 3 haftada bir almıştım.Herkezde farklı yan etki yapıyormuş ben görünce anladım çünkü benimle bir alanlar bir hafta etkisi sürüyor diyorlardı ama benim okadar olmadı sadece bulantıoluyor onun içinde zaten doktor ilaç veriyor halsizlik az oluyor eğer vücut dirençliyse bunların hepsini en az şekilde atlatır.O dönemde yanlız beslenmenize çok dikkat edin kan durumunuzu çok iyi tutun devamlı pekmez türü şeyler kullansın annen çünkü kemoterapi kan durumu düşürüyor bide kemoterapiyi aldığı gün mutlaka 3 litreye yakın su tüketsin doktorum bana öyle demişti vucudu yok yıpratmadan suyla atıyormuş ilaçları..Bunlara dikkat ettikten sonra hiç birşey olmaz allahın izniyle ...

çok teşekkür ederim. bende 3 gün falan sürüyor etkisi diye duymuştum. inşallah en hafif şekilde atlatır.

Herkese çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Meme ca sadece mamografi ile mi belli oluyor yoksa normal kan tahlilinede bi şekilde yansıyor mu? Benim göğüs ucum kendimi bildim bileli içine çökük. ınternette biraz araştırdım süt kanallarından kaynaklı olup ilerde estetikle düzeltilebileceği yazıyordu. Ama bazı yerlerde kanser belirtisi içinde veriyor. Daha 25 yaşındayım ve dediğim gibi kendimi bildim bileli böyle yani çocukken hatırlamıyorum ama böyleydi sanırım hep. Yani kan tahlillerimde bi sorun yok ya da göğsümde çok şükür ağrı akıntı ya da kitle yok göğüs ucu doğuştan böyle olan var mı

merhaba ..bu hastalıkla mücadele eden bütün hastalara ve hasta yakınlarına acil şifalar ,sabır,dirayet,metanet ve de bol moraller diliyorum.
benim annem 2006 da izmirde ameliyat oldu..göğsünün tamamı alındı,lenf bezleriyle birlikte.sonrasında 6 seans kadar kemoterapi ve 5 hafta radyoterapi.her kontrolde kan tahlilleri ve bilgisayarlı tomografi halen yapılıyo..ağızdan femera tablet başlandı sonrasında ve hala alıyo.önceleri her ay yapılan kontroller sonraları 3 ay ve 6 aya düştü..haftaya yine kontrolü var onkolog prof takip ediyo.tek sorun ilaçtan dolayı çabuk yorulma ve terlemeler ve lanf bezleri alındığı için elinde olan lenf ödem,yani arada eli şişiyor..ameliyatlı taraftaki elinden ya da kolundan kan alınmıyor,tansiyon ölçülmüyor genelde vücut seviyesinden yukarda tutup yormamaya dikkat ediyor..elbetteki moral,sıkı ve güvenli ellerde yapılan takipler,iyi beslenmek(kemotrapiler esnasında ve sonrasında kara üzüm çekirdeği,bal polen arısütü,nar vs)bunlar çok önemli..gerçekten çok zor bir süreç hem hasta hem de hasta yakınları için ancak organ metastazı yapmamış bir meme ca nın üstesinden gelmek Allahın izniyle imkansız değil..halaa her duamda ve ibadetimde bunun için de yalvarıyorum Allaha..sanki insanın heran ensesinde dolaşa bu karabulutu üzerimizden kaldırması için..şöyle düşünmek lazım sonuçta vücudunda dışında bir organ aldırmaklar tamam bitmiyor iş ama yine de bir iç organda ortaya çıkmış kanser gibi değil..diğer organlara ait kanser türlerinin içinde prognozu yani gidişatı en iyi ya da tedaviye en iyi cevap veren kanser türü denilebilir..lütfen olabildiğince iyimser bakın ve moralinizi düzelten ne varsa onu yapın,açık havada yürüyüşler, piknikler,ailecek gezmeler..tabiiki tedavinize ve kontrollerinize kayıtsız şartsız sadık kalarak..kemoterapi döneminde kendinizi enfeksiyonlara grip vs karşı iyi koruyun hatta hastanızın yanına girerken maske takın ve onu bu dönemde mümkün olduğunca az kişiyle görüştürün..çünkü bağışıklık sistemi çok zayıf ve mikroplara ve ateşlenmeye çok açık oluyo vücutları.biraz da insanlarımız sağolsun hasta ziyareti diye geldiklerinde patavatsızlık yapabiliyolar.bhastaların bu dönemde zaten saçı dökülmüş olduğundan moralleri sıfır oluyo..söyleyin doktor hastalanmaması lazım kimseyle görüştürmeyin dedi deyin açıkça..gerçekten de böyle zaten.daha ne yazabilirim bilmiyorum .inşallah faydalı olabilmişimdir..

Ben 16 yaşındayım. Annem ve anneannem daha önce meme kanserine yakalandı ve ikisininde 2 göğsü ile lenf bezleri alındı.İkiside ilaçla tedavi gördü. (Annem hala görüyor)

Evet meme kanseri yenilmeyecek türden bi hastalık değil. ihtiyacınız olan tek şey moral yerimseniben . Ayrıca sadece kanser için değil, her an moralimizi yüksek tutmalıyız. Gerçektende bu hayatta hastalıklar hiç kafaya takılcak şeyler değil. 2 gün sonra ölceğimizi bilsek bile şu 2 günde kendim için en iyi ne yaparım diye düşünmeliyiz bence. Hem belkide dışarı ilk çıktığımızda araba çarpıcak ne biliyoruzki.. Hayatı gülerek yaşamak lazım. :icecream: Tabiii bi takım sınırlarıda bilerek :ecrin_bebek:
Hep beraber gülelim eğlenelim bence kaydirigubbakcemile2
Herkese bol şifalar dilerim opuyorumnanaktan
Ve bir şey sormak istiyorum. Hem annemde hem anneannemde meme kanseri olduğu için ben risk grubuna giriyorum. Şu an yaşım bunun için genç olsada ilerde benim yakalanma ihtimalim tam olarak kaçtır acaba bilgisi olan varmı? CADIARZU

bu hastaliga yakalanan herkese cok gecmis olsun benimde yaklasik 1 yildir sag gogsumde agri var doktora gittim hormanlardan oldugunu dogum kontrol hapi kullanmami soyledi 3 ay kullandim ama faydasini gormedim simdi o kadar cok agri varki kurek kemigim dahi agriyor cok halsiz oluyorum radyo icin ayin 26 sinan randevu aldik ama ben o kadar dayanabilirmiyim bilmiyorum.simdi aklimada gelmiyor degil acaba kansermiyim diye ama ihtimal vermekte istemiyorum biryandanda supeleniyorum bazen uykularim dahi kaciyor.allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin

bu hastaliga yakalanan herkese cok gecmis olsun benimde yaklasik 1 yildir sag gogsumde agri var doktora gittim hormanlardan oldugunu dogum kontrol hapi kullanmami soyledi 3 ay kullandim ama faydasini gormedim simdi o kadar cok agri varki kurek kemigim dahi agriyor cok halsiz oluyorum radyo icin ayin 26 sinan randevu aldik ama ben o kadar dayanabilirmiyim bilmiyorum.simdi aklimada gelmiyor degil acaba kansermiyim diye ama ihtimal vermekte istemiyorum biryandanda supeleniyorum bazen uykularim dahi kaciyor.allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin

içinizi ferah tutun, insan endişeleniyor tabii ama kötüsünü düşünmeyin. doktor kötü birşey olsa anlardı. içiniz rahat etmediyse, sosyal güvenceniz de varsa eşinizden falan, özelde de çektirebilirsiniz katkı payını öğrenip.

annemin hastalığının başlangıcından 4,5yıl sonra böbreğinde şüpheli bir kitle ve boyundaki lenf bezinde tutulum tespit edildi. ameliyat öneriliyor..kabus geri geldi..çok moralsizim..

arkdşlar ben kendimi bildim bileli iki göğsümün arasında sol göğsümde kalbimde değil hemen biraz altı memenin altı falan bastırınca acıyor çok korkuuyorum 2 3gundur aklıma grdi yaşım 20 sizcd ne olablr doktora gtmekten çokkorkuorum

merhabalr size yardımcı olmak isterim annenizin gögüsü alınmıs heraldebende bi medikalcı olarak size yardımcı olmak isterim kurum odemesi olup yararlanacağınız meme protesleri sunuyoruz hastalarımıza hastalarımız ve doktorlarımız bazıların bilgisi yok alman menşeli her hanıma uygun protez bulunmakta çamaşır ve mayo çeşitlerimiz vardır bilgilenmek isterseniz tel 0537 430 51 21 selma

mrb canlar benim annem de meme kanseri göğsünün tamamı ve lenf bezlerinin tamamı alındı şimdi kemoterapi ye başlandı üçüncü kürü aldı am çok bulantı ve kusması oluyor bir hafta oldu alalı ama hala toparlanamadı bulantı için doktorun verdiği ilaç fayda etmiyor çok üzülüyorum :5: elimden hiç bişey gelmiyor...
Allahın izniyle atlatacağımıza inanıyorum. annem de öyle çok güçlü ve inançlı maşaallah Rabbim tüm hastalra şifa versin.
bu bulantı ve kusmalara tavsiyesi olan varmı ne yapmalıyım...
:14:

amelıyat sonrası biraz yorucu olabir kemoterapi ve radyoterapi alacaksanız eğer.ama moral duzgunluğu herseyin ustesinden geliyo güclü olun geçmıs olsun

Mide bulantısı için zencefilli şekerin iyi geldiği hastalar olduğunu duymuştum. Bir de ingilizcesi olan arkadaşlar için bir site tavsiye edeyim. Orada tümörün evrelerine göre, türüne tipine göre forum alt başlıkalrı var ve direkt hastaların birbirleriyle yaptıkları paylaşımlar.

BreastCancer.org - Breast Cancer Treatment Information and Pictures

Merhabalar.Maalesefki benim anneciğimde de o hastalıktan çıktı.Ama hangi hastanede ve hangi doktora ameliyat yaptırsak karar veremedik.İstanbul da oturuyoruz.Ameliyat olup doktorundan memnun kalanlar bana burdan yazarsa memnun olurum.Anneciğime ve diğer bu hastalığı geçiren herkese acil şifalar diliyorum...

Merhabalar.Maalesefki benim anneciğimde de o hastalıktan çıktı.Ama hangi hastanede ve hangi doktora ameliyat yaptırsak karar veremedik.İstanbul da oturuyoruz.Ameliyat olup doktorundan memnun kalanlar bana burdan yazarsa memnun olurum.Anneciğime ve diğer bu hastalığı geçiren herkese acil şifalar diliyorum...

Çok geçmiş olsun. Ankara'da ercüment tekin'e ameliyat ettirmiştik biz. Çok memnun kaldı annem. Ankara'da yaptırma imkanınız varsa diye yazdım.

Merhabalar;

Yazınızın üstünden çok geçmiş şimdiki durumunuz nedir bilmiyorum ama geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum öncelikle.
Anneme 10 gün önce göğüs kanseri teşhisi konuldu kötü huylu olduğu söylenildi.Yarın ameliyatla kitle alınacak.Sonrasındada kemoterapi ve radyoterapi uygulanacak.Çok zor günler geçiriyorum.Ama güçlü olmaM gerektiğini anneme moral vermem gerektiğinide çok iyi biliyorum.Bütün bunlara rağmen yıkılmış durumdayım.Sizin açtığınız konuyu gördüm ve olumlu mesaşlarınıza inanılmaz derecede sevindim.Sizden ricam bu sürede neler yaşadınız kemoterapi dönemini nasıl geçirdiniz radyoterapi gördünüzmü.Yada başka bir yerlere sıçrama oldumu.Söyliyeceğiniz herşey benim için çok öenmli şimdiden teşekkür ederim.

Back