• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

geçmiş olsun dilekleriniz için tşk ederim. annemin böbrek rahatsızlığı olduğundan dolayı herhangi bir böbrek yetmezliğine sebep vermemek adına kemoembolizasyon yöntemi yerine cyberknife uygulanmasına karar verildi. işlem 4 kez uygulanacakmış. bir yandan da kemoterapi yapılmaya devam edilecek. umarım bu tedavi işe yarar. internetten arama yaptığımda bu tedaviyi yaptıranların yorumlarına çok fazla rastlayamadım. tedavi hakkında bilgisi olanlar özelden ya da burdan bildiklerini aktarabilirlerse çok sevinirim. herkese acil şifalar diliyorum.

merhabalar 2014 nisan ayı tam bir dönüm noktasıydı benim için meme kanseri teşhisi ..32 YAşındayım sağ göğüsüm ve lenflerim komple alındı ...sekiz kür kemoterapi ve 23 gün radyoterapi gördüm ..Şimdi 3 aylık kontrollere başladım.Beş sene boyunca doktorum önerisinde ilaç kullanacağım ve 3 sene boyunca menopozda kalacağım..Canım sağolsun inşaaallah bir daha yaşamayız o günleri

merhabalar 2014 nisan ayı tam bir dönüm noktasıydı benim için meme kanseri teşhisi ..32 YAşındayım sağ göğüsüm ve lenflerim komple alındı ...sekiz kür kemoterapi ve 23 gün radyoterapi gördüm ..Şimdi 3 aylık kontrollere başladım.Beş sene boyunca doktorum önerisinde ilaç kullanacağım ve 3 sene boyunca menopozda kalacağım..Canım sağolsun inşaaallah bir daha yaşamayız o günleri
Çok geçmiş olsun.Allah uzun ömür versin.Ben de 29 yaşındayım ve 2 kür aldım.Kaldı 6 tane, sonrasında ameliyat.
Normal hayatıma ne kadar devam ediyor olsam da geleceğin belirsizliği hayal kurmama izin vermiyor. Gelecekten korkuyorum. Antidepresan kullanıyorum.
Merak ettiğim siz tüm bunları atlattıktan sonra bu hastalıkla ilgili korkularınız azaldı mı, ayrıca o kötü günleri unutmak mümkün oluyor mu?

Çok geçmiş olsun.Allah uzun ömür versin.Ben de 29 yaşındayım ve 2 kür aldım.Kaldı 6 tane, sonrasında ameliyat.
Normal hayatıma ne kadar devam ediyor olsam da geleceğin belirsizliği hayal kurmama izin vermiyor. Gelecekten korkuyorum. Antidepresan kullanıyorum.
Merak ettiğim siz tüm bunları atlattıktan sonra bu hastalıkla ilgili korkularınız azaldı mı, ayrıca o kötü günleri unutmak mümkün oluyor mu?
Ne yaşadığımızi biz biliriz sanırım .korku deneyelim belirsizlik yoruyor bazen küçük kızım hayata bağlıyor ama bilmiyorum bazende

arkadaşlar çok geçmiş olsun, allah acil şifalar versin. annem cyber knife tedavisine p.tesi günü başladı. umarım sonuçları olumlu olur. bi yandan da kemoterapileri devam ediyor. herşey yoluna girer umarım. allah tüm hastalarımızın yardımcısı olsun inşallah.

merhaba geçmiş olsun, her evrede tedavi şansı mümkün aslında forumu baştan sona okusanız sorularınızın cevabının daha üstünde bilgiler edinirsiniz, özetle söyleyecek olursam annenizin şansı tabiki fazla 2.evrede şansı çok yüksek benim annem son evre meme kanseri tümörü olduğu halde 2 yıldır gayet yolunda gidiyor şmdilik çok şükür.annenizin göğsü alındıktan sonra kemoterapi görür, ışın alır, reseptörlerini bilmiyorum her-2 si pozitifse 1 yılda herceptin alır sonra genel kontrolleri olur ve uzun yıllar hayatına kaldığı yerden devam eder hayat riski hepimizde var kontrollerini düzenli olduğu halde sorun çıkmaz kesinde konuşmuş gibi oldum ama hastalık herkeste farklı seyreder, hastalık Evre 1 de yakalanması halinde % 95 şansı, Evre 2 de yakalandığında ise % 86 şansı var...bu istatistiklere göre net konuşuyorum...hastalığın seyrini yavaşlatıyor cümleniz ise benim annem gibiler için geçerli sizinkinin değil, çünkü sizin tedavi seçenekleriniz daha fazla yaşam şansınzıda yüksek...süreç yıpratıcı ama sabredin her şey güzel olacak annenize moral verin bu çok önemli tekrar çok geçmiş olsun
Sevgili metastatik umarım anneniz iyidir.Tedavisi devam ediyor mu?Son durumu nedir?Paylaşırsanız seviniriz..

Arkadaşlar merhaba. ben 34 yaşındayım. Sağ göğüs ve koltukaltı metastazı mevcut. Yarın pet-bt ye gireceğim. Galiba ameliyat öncesi kemoterapi uygulanacak. Bu süreç sizlerde nasıl geçti. Saçlarınız döküldü mü, çalışabildiniz mi? bilgi verirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. ben 34 yaşındayım. Sağ göğüs ve koltukaltı metastazı mevcut. Yarın pet-bt ye gireceğim. Galiba ameliyat öncesi kemoterapi uygulanacak. Bu süreç sizlerde nasıl geçti. Saçlarınız döküldü mü, çalışabildiniz mi? bilgi verirseniz çok sevinirim.
Zor bir süreç ama korkmayın benimde sağ gögüsum alındı lenfler dahil.saclar dökülecek ama geri geldiğinde fiskiracak .kemoterapi hemşireleri dünyanın en tatlı insanları sizin için ellerinden geleni yapıyorlar...bBu yolda aileniz en büyük destekçiniz muhakkak yardım alın ...

Sevgili metastatik umarım anneniz iyidir.Tedavisi devam ediyor mu?Son durumu nedir?Paylaşırsanız seviniriz..

merhaba...
bizde işler şimdilik yolunda teşekkür ederim düşündüğünüz için.. dediğim gibi artık tadaviler çoğaldı geriye hastanın moraline kalmış, kan tahlilleri ultrasonlar böyle devam ediyoruz, sonuçlar iyi.. yarın ne olur bilemem ama annemin genel durumu su an iyi... şifa bekleyen herkese Allah şifalar versin tez zamanda... sorularınız olursa elimden geldigince yardımcı olurum iyi akşamlar

merhaba...
bizde işler şimdilik yolunda teşekkür ederim düşündüğünüz için.. dediğim gibi artık tadaviler çoğaldı geriye hastanın moraline kalmış, kan tahlilleri ultrasonlar böyle devam ediyoruz, sonuçlar iyi.. yarın ne olur bilemem ama annemin genel durumu su an iyi... şifa bekleyen herkese Allah şifalar versin tez zamanda... sorularınız olursa elimden geldigince yardımcı olurum iyi akşamlar
Allah aynı acıları bir daha yaşatmasın, yüzünüz hep gülsün inşallah...

Allah aynı acıları bir daha yaşatmasın, yüzünüz hep gülsün inşallah...
coooook teşekkür ederim. Allah kimselere göstermesin. Allah herkese şifalar versin.. aksı durum olmaz tabıki inşallah ama olursa yazarım.. ama şimdilik sorun gözükmüyor umarım uzun süre böyle devam ederiz.

Sevgili arkadaşlar merhaba.
Pet sonucum çıktı çok şükür sadece meme ve koltukaltı lenflerinde var. Tümör büyük olduğu için önce 4 kür kemoterapi dediler. 3 gün önce aldım. Kemoterapiden çok etkilenmedim allahıma şükür.21 günde bir alacağım kemoterapileri sonra ameliyat işte. Yalnız benim koltukaltı lenflerimin tamamı alınacak. Bazı hastalarda lenfödem oluyoröuş radyoterapi sonrası. Böyle bir durum yaşayan var mıdır?

Merhaba,
Ben de annemin kanser olduğu bu hafta öğrendim,henüz hangi evrede,nasıl bir tedavi olacak bilmiyoruz.Sadece deneyimli arkadaşlara şunu sormak istiyorum,üniversite öğrencisiyim,annemle beraber yaşıyoruz o da öğretmen.Yardım edecek istanbul içinde kimse yok şu an,anneme ben bakabilir miyim?kemoterapi vs tedavi sürecinde.Eğer bakamayacaksam teyzemin yanına göndermek istiyoruz,fakat annem bunu kesinlikle istemiyor,zaten şu an psikolojisi alt üst olmuş durumda,ben olmazsam iyice çöker.Tek sorunum (utanarak söylüyorum ki) ev işi bilmiyorum,temizlik olsun,yemek olsun,alışverişi bile yapmam annem halleder onları,dediğim gibi öğrenciyim zor bir bölümde okuyorum ve çok yoğun bir tempom var.İyileşme sürecinde psikolojik tedavi dışında,dikkat etmem gereken neler var? Ve sizce hem okul hem annemin hastalığı ev yapabilir miyim?Bu dönemde maddi olarak da çok sıkışacağız,nasıl üstesinden geleceğim tüm bunların.20yaşındayın ben de..

Selam,
Adana'da yaşıyorum. 19 yaşımdan beri memede elle hissedilen kitleler için düzenli kontrol yaptırıyorum. Radyolog Dr.Celal Tatlıcıoğlu'nun açıklamalarına göre bu yapısal bir hastalık ve bu içi sıvı dolu kitleler düzenli kontür verdikçe sorun değil.
Genellikle 3 cm i geçince şırınga ile içi boşaltılıyor. Fakat kitlenin içi katı hücrelerle dolmuşsa dış hatlarında düzensizlik varsa aman dikkat! Benim sol tarafımda 1,5 yıldır diğerlerinden farklı olarak ele gelen bir sertlik vardı. Üç dr ve radyologdan sonra 4. radyolog yakaladı. Hatta öncekilerden birinin farkedip lenf bezi sandım değilmiş diyerek önemsemediğini hatırlıyorum. Bu, benim de önemsemememe neden oldu. Şimdi okuduklarımdan anlıyorum ki ele gelen sertliği sizin farketmeniz çok önemli, farkedip, küçük dağları ben yarattım tavrındaki radyologun gözüne sokmanız ve umursamaz dr.unuza da ille söylemeniz gerekiyor. Erken teşhis bu! Kitleyi farkeden uzman radyolog biyopsi istedi. Kendisi yaptı, muhtemelen bu hasta dedi ve patolojide de hastalık çıktı.
Şimdi meme cerrahı ile kitlenin alınmasını planlamak üzere görüşmeye gideceğim. Acıbadem hastanesinden Orhan Demircan, Ortadoğu hastanesinden İlker Sönmez, Devlet hastanesinden Metin Altınkaya seçeneklerim var. Özel hastaneler ciddi farklar alıyormuş. (Acıbadem'de 6 ay önce bir tanıdığım meme ameliyatına 16 bin TL ödemiş. Muayene ücretleri dahil mi bilmiyorum. Devamındaki radyoterapi, kemoterapi ve psikoterapi için ücret ödememiş)
Gelişmeleri de buradan yazacağım. Patoloji raporuna göre yayılmaya meyilli, uzman radyologa göre henüz başlangıçta ve küçük, lenf bezlerine yayılmamış olduğu için kolayca alınacak. Bu sözler nedeniyle mi bilmiyorum, korkmuyorum. Ama tabii bilinçaltımda neler oluyor bilemem, sadece uzun sürecek ve saklanamayan tedavi süreci ürkütücü geliyor. Ne de olsa kanser kelimesi bile fobi nedeni.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar öncelikle çok geçmiş olsun.Tüm hastalar biran önce şifa bulur inşallah.Benim anneminde geçen hafta sağ göğsü ve koltukaltı lenfleri tamamen alındı.ameliyattan önce yayılma olup olmadığına bakmak için ilaçlı tüm batın tomografisi çekildi sonuçları temiz çıktı çok şükür. fakat kemik sintigrafisi yapılmadı.Burada yazılanları okuyunca korktum bu kemik sintigrafisi her meme ca ameliyatından önce rutin olarak yapılıyor mu acaba bilginiz var mı

merhaba arkadaşlar öncelikle çok geçmiş olsun.Tüm hastalar biran önce şifa bulur inşallah.Benim anneminde geçen hafta sağ göğsü ve koltukaltı lenfleri tamamen alındı.ameliyattan önce yayılma olup olmadığına bakmak için ilaçlı tüm batın tomografisi çekildi sonuçları temiz çıktı çok şükür. fakat kemik sintigrafisi yapılmadı.Burada yazılanları okuyunca korktum bu kemik sintigrafisi her meme ca ameliyatından önce rutin olarak yapılıyor mu acaba bilginiz var mı

Geçmiş olsun. Bizde kemik sintigrafisi de çekilmişti ameliyattan once. Tüm batın tomografisi değil de Pozitron emisyon tomografisi ( PET) çekilmişti. Tüm batın dediğiniz karın bölgesi, pette tüm vücut taranıyor. Doktoru pet çekilmesi konusunda ne görüş bildirir bir danışın isterseniz. Belki ilk kontollerinde çekilmesini isteyecektir.

Pet sonucum çıktı çok şükür sadece meme ve koltukaltı lenflerinde var. Tümör büyük olduğu için önce 4 kür kemoterapi dediler. 3 gün önce aldım. Kemoterapiden çok etkilenmedim allahıma şükür.21 günde bir alacağım kemoterapileri sonra ameliyat işte. Yalnız benim koltukaltı lenflerimin tamamı alınacak. Bazı hastalarda lenfödem oluyoröuş radyoterapi sonrası. Böyle bir durum yaşayan var mıdır?
Canim simdi nasilsin. Evre ve grad kac .? Koltukaltinda lenfler alindi mi ya da kac lenf alindi. Tümörün kaç cm. Bilgi verirsen burada hepimiz birbirimize yardim ederiz. Bende 15 gün once ameliyat oldum

Bende de kemik sintigrafisi yapılmadı pet cekildi. Gecmis olsun sevgili kizim. Annenin lenflerinde kanser cikti mi. Neden hepsi alindi. ? Ayrica kaçıncı evre ve grad kac. Sevgilerimle

C
Canim yukarda yazmissin lenflerin hepsi alinacak diye.....Sende kaç lenfte sorun var ? Kemoterapi de saç kesin dokulecek mi ...sevgilerimle geçmiş olsun

Bende de kemik sintigrafisi yapılmadı pet cekildi. Gecmis olsun sevgili kizim. Annenin lenflerinde kanser cikti mi. Neden hepsi alindi. ? Ayrica kaçıncı evre ve grad kac. Sevgilerimle
annemin lenflerindede olduğunu söyledi doktoru ama kaç tanesinde var bilmiyoruz.evresiyle ilgilide bişey söylenmedi sanırım patoloji sonucundan sonra bilgi verilecek.bu arada annem 9 yıldır takip ediliyordu lenflerinde nasıl çıktığını bende anlayamadım.siz nasılsınız peki sizinde lenf bezleriniz alındımı

Back