• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Explant, Meme implantı (silikon) çıkarma düşüncesi

Yazdıklarınızı okudum geçmiş olsun bende çıkartmak istiyorum kapsül yaptı bir kez revizyon oldum bir daha yaptığını düşünüyorum randevu aldım bekliyorum kapsül derse komple çıkarsın silikonları ben iki yılda bir operasyona giremem.
Geçmiş olsun. Çıkartın, hafifleyin hakikaten. Tabii hayırlısı ile ve kolaylıkla olsun inşallah. Genellikle bir kere kapsül oluştuysa ikinci kez implant takılması halinde tekrar kapsül oluşma ihtimali çok yüksek diye okumuştum. Doktorlar olasılıkları hiçe sayıyorlar, biz de o andaki ruh halimizle ve heyecanımızla kötü olasılıkları görmek istemiyoruz. Ben de örneğin bu implantların ömür boyu kullanılamayacağı gerçeğini görmek istememiştim. Gençlikte 10 yıl çok çok uzun bir süre gibi geliyor. :)
Neyse yaşadık, bitti, implantlar görevlerini tamamladılar diyebiliriz 🤭
Umarım görüşmeniz ve sonrası çok güzel geçer. Bizi de haberdar edin lütfen..

O sızı bende de oluyor ama doktorum çok rahatlatıyor içimi, kas gevşetici ve birkaç ilaç daha verdi kullanmam için. Çok zorlamayın yine de kendinizi dedi. Kollarımı tam olarak kaldıramıyorum iğne saplanıyor gibi oluyor. Bunlar normal olsa gerek bu süreçte.

Allah başka dert vermesin tabii ki dikiş izi falan basit şeyler. Korkum kabarıklık değil de acaba kasılmasının sebebi çok mu gerdirildi diye düşünmemden kaynaklı. Siz ne güzel anne olmuşsunuz, en güzel beslenme kaynağını veriyorsunuz bebeğinize, bence bu dünyanın en güzel hissi olsa gerek. O yüzden elinizdeki nimetin güzelliğine odaklanın, gençlik güzel de dünya üzerinde kim genç kalabiliyor ki ☺️ Acil şifalar diliyorum hem bedenen hem de ruhen hepimiz için 🌸
Haklısınız, dünya bu... Geçici. Ruh halim biraz iyi değildi o satırları yazarken. Tabii yaşadığım çok zor dönemin ürünü olarak(sorun meme değildi, keşke tek sorunum o olsaydı ) Bir de bu ruh hali ile substance 'ı izledim iyi geldi. Tavsiye ederim 🥰

Geçmiş olsun. Çıkartın, hafifleyin hakikaten. Tabii hayırlısı ile ve kolaylıkla olsun inşallah. Genellikle bir kere kapsül oluştuysa ikinci kez implant takılması halinde tekrar kapsül oluşma ihtimali çok yüksek diye okumuştum. Doktorlar olasılıkları hiçe sayıyorlar, biz de o andaki ruh halimizle ve heyecanımızla kötü olasılıkları görmek istemiyoruz. Ben de örneğin bu implantların ömür boyu kullanılamayacağı gerçeğini görmek istememiştim. Gençlikte 10 yıl çok çok uzun bir süre gibi geliyor. :)
Neyse yaşadık, bitti, implantlar görevlerini tamamladılar diyebiliriz 🤭
Umarım görüşmeniz ve sonrası çok güzel geçer. Bizi de haberdar edin lütfen..
Evet ama ayrılmak da istemiyorum bir karışık duygular içindeyim. Acaba aynı Dr mu yapsa yoksa başka Dr mü bulsam. Çıkarma işlemi her Dr yapmasın diyorlar. Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz.

Haklısınız, dünya bu... Geçici. Ruh halim biraz iyi değildi o satırları yazarken. Tabii yaşadığım çok zor dönemin ürünü olarak(sorun meme değildi, keşke tek sorunum o olsaydı ) Bir de bu ruh hali ile substance 'ı izledim iyi geldi. Tavsiye ederim 🥰
Allah içinize ferahlık versin 🙏🏻 Narkoz almak da normalden farklı bir ruh haline sokabiliyor insanı. Siz emziren bir anne olarak çok daha zor bir dönemden geçiyorsunuzdur muhakkak. Hani var ya bir söz “her şey geçer” dilerim neyse keyfinizi kaçıran moral bulursunuz. İzleyeceğim, teşekkürler.

Siz emzirirken niyetlenip de ameliyat olmuşsunuz benim kızım 3 yaşında hala daha beceremedim şu çıkartma işini. Ben takıldıktan sonra çok fazla acı çektim ağrılarım korkunçtu zaten haftasına pişman olmuştum vs. Şimdi de benzer ağrılar olacak ona nasıl bakıcam sürekli ilgi istiyor vs bunları düşünüyorum. Ayrıca 2,5 sene emzirdim memelerim onun hala en sevdiği şeyler. Bandaj olması küçülmesi vs onu kötü etkiler mi diye de düşünüyorum. Bıraktırırken herhangi bir sorun yaşamamak için destek almıştım kademeli bırakma yaptık ağlatmadan vs. Şimdi ameliyatlı görecek. kafam çorba gibi fark edildiği üzere:)

Yazdıklarınızı okudum geçmiş olsun bende çıkartmak istiyorum kapsül yaptı bir kez revizyon oldum bir daha yaptığını düşünüyorum randevu aldım bekliyorum kapsül derse komple çıkarsın silikonları ben iki yılda bir operasyona giremem.
Merhaba geçmiş olsun kapsül belirtileriniz neydi acaba nasıl anladınız kaçıncı ay belli oldu

Merhaba geçmiş olsun kapsül belirtileriniz neydi acaba nasıl anladınız kaçıncı ay belli oldu
İlk kapsüller 7 ay sonra çıktı ama Dr bir seneyi bekledi. Sorunlu kolumu oynatmakta zorlanma meme altında elime gelen bir kablo tarzı sert bişey. Ağrı baskı tarzı. Şimdi de iki yıl geçti sanki yine oluştu gibime geliyor

İlk kapsüller 7 ay sonra çıktı ama Dr bir seneyi bekledi. Sorunlu kolumu oynatmakta zorlanma meme altında elime gelen bir kablo tarzı sert bişey. Ağrı baskı tarzı. Şimdi de iki yıl geçti sanki yine oluştu gibime geliyor
Şuan iki ay oldu benm herhangi bir ağrı dokununca sertlik falan yok sonradan olur mu acaba

Şuan iki ay oldu benm herhangi bir ağrı dokununca sertlik falan yok sonradan olur mu acaba
Benim ameliyat sonrası sürecim o memede sorunlu geçti diğeri hiç ameliyat olmamış gibi sorunsuzken onun direni bile bir kaç gün sonra çıktı. Yani başıma bir iş açacağı belliydi.
Herkesde olacak diye bişey yok ama bu kapsül riski bence yüzdelik olarak az veriliyor kesinlikle daha fazla bir dilimde olmalı.

Benim ameliyat sonrası sürecim o memede sorunlu geçti diğeri hiç ameliyat olmamış gibi sorunsuzken onun direni bile bir kaç gün sonra çıktı. Yani başıma bir iş açacağı belliydi.
Herkesde olacak diye bişey yok ama bu kapsül riski bence yüzdelik olarak az veriliyor kesinlikle daha fazla bir dilimde olmalı.
O zaman sadece bir meme de mi oluştu ?

O zaman sadece bir meme de mi oluştu ?
Evet ama iki memeyi de açtı ve silikonları değiştirdi çünkü silikon konulduğu yerde kendine yer yapıyor toprağa saksı koyarsanız birkaç zaman sonra onu kaldırınca toprak zeminde yeri kalır onun için bir tık daha büyük silikon koymak zorunda kaldığı için çift memede de işlem yaptı 295 den bir tık daha büyüğü ile değiştirdi.

Merhaba sizinle özelden de konuşmuştuk. Şimdi bu mesajınızı gördüm. Benim de koltukaltı kesisi ile yapılmıştı fakat kendi doktorum ülke değiştirdği için çıkarma ameliyatını ona yaptıramıyorum. Görüştüğüm bir doktor da kapsülle almam gerekir o yüzden de meme altından açarım dedi. Koltuk altı kolay ama kapsül temizleyemem dedi. Sizin son kararınız ne oldu. Kapsülü bırakmak sorun yaratmaz mı dedi doktor.
Merhaba kapsül kas altina mi konuldu bilginiz var mı ?

Merhaba arkadaşlar, yıllar önce burada silikon taktırdığım yıllardaki tecrübelerimi paylaşmıştım. Şimdi de maalesef çok az rastladığımız bir konu hakkında sürecimi paylaşacağım. Herkes genelde büyütme, dikleştirme, küçültme ameliyatı hakkında yazıyor. Umarım sürecim silikonlarını çıkarmak isteyenlere yardımcı olur. Ben 2007-2008 yıllarında üniversitedeyken taktırmıştım silikonlarımı. 225 cc kas altıydı. O zamanlar çok zayıftım. Meme dokum vardı ancak küçük hissediyordum. Bir cesaret yaptırdım. Çok da memnun kaldım. Yıllardır da çok şükür sorunsuz kullanıyorum. O kadar doğal, o kadar rahat ki sanki hiç yoklar gibi ancak zaman içinde aldığım kilolardan sebep memeler iyice büyüdü ve gözüme çok büyük gelir oldu. Her ne kadar doğal ve sorunsuz olsa da kendi dokusunu özledim. Yaş almakla beraber, memelerin de büyük olması daha bir olgun gösteriyor gibi hissediyorum ve bu sebeple silikonlarımı çıkarttırmaya karar verdim. Bununla ilgili çok fazla araştırma yaptım. Google’da explant before after yazarak yabancı sitelerden sonrasında nelerle karşılaşabileceğimi gördüm az çok. Kas altı implantların 20 yıl sonra çıkarıldığında bile meme yapısında çok fazla deformasyon oluşturmadığını gözlemledim. Dikleştirme yapılanlar ise genelde çok büyük memeler olup uzun süre kullananlar ve kas üstü implantlar. Ama tabii ki kişiden kişiye sonuçlar değişiyordur. Benim meme dokum zaten vardı ama kocaman da değildi öncesinde. Şimdi de silikona ve zamana bağlı olarak haliyle çok az da olsa yapısal değişiklikler oldu ama hala dik ve diri duruyor. Tek sorunum boyutlarının gözüme artık çok büyük geliyor olması. Bundan sebep silikonlarımı takan doktoruma çıkartmak için gideceğim bu kez. Deformasyon olur yazıyor Türk doktorlarının sitesinde ama yabancı sitelerdeki öncesi sonrası fotoğraflar beni cesaretlendirdi. Tüm sürecimi adım adım paylaşmak üzere konuyu açıyorum ki sıcağı sıcağına benim gibi düşüncesi olanlara fayda sağlayabileyim. Umarım özüme dönme kararım beklediğimden daha güzel sonuca ulaşır, bedensel ve ruhsal olarak kendimi iyi hissederim. Önümüzdeki hafta doktorumdan randevu aldım, Allah izin verirse görüşüp hemen sürece gireceğim. Sonrasını burada sizlerle paylaşacağım, sevgiler!
öncelikle çok geçmiş olsun bundan sonra herşey daha iyi olsun🌸 doktorunuz kimdi acaba? birde çıkartılan protezinizin markası neydi

öncelikle çok geçmiş olsun bundan sonra herşey daha iyi olsun🌸 doktorunuz kimdi acaba? birde çıkartılan protezinizin markası neydi
Çok teşekkürler. Amin çok iyi hissediyorum kendimi gerçekten çok şükür. Kendi memelerime dokunmak gibisi yokmuş 😊 Ankara’da Nebil Bozdoğan doktorum. Mentor markaydı diye hatırlıyorum markası.

Çıkarma konusunda ağrım olur diye çekinen arkadaşlara bir bilgi daha vereyim, koyarken açılan koltuk altı kesisi ilkindeki gibi boydan boya açılmadı belli bir kısmı açıldı benim. Taktırırken kaslarımız geriliyor implant sebebiyle onun ağrısını çekiyoruz çoğunlukla ama çıkarınca sadece kol kaslarında spor yapınca oluşan bir ağrı olur ya o tarz bir gerginlik oluyor onun dışında ağrı yok en azından bende olmadı ve okuduğum onlarca ameliyat sonucu paylaşımlarında da rastlamadım çıkarma sebebiyle acı çekene. Kafanızda böyle bir düşünce varsa neden daha önce çıkarmadım dersiniz çıkarınca öyle bir rahatlama.

Arkadaşlar mutluluktan havalara uçuyorum arkadaşlar 💃🏻 Şükürler olsun memelerim ilk yaptırdığım halinden bile daha güzel şuan. Ne bir çökme var, ne bir deforme. Sargılar açıldığında inanamadım. Sevinçten ağlayacaktım. Tek farkı protezde üst kısımları aşırı dolgun duruyordu şimdi o kısım normal ki istediğim de buydu. O kadar dolgun ki neden silikon yaptırmıştın ki dedi hemşire. Ben yaptırırken 40 kg iken şimdi 62 kg olduğum için haliyle o zamankinden çok farklı şuan. Allahıma şükürler olsun, isteyen herkesinki de böyle güzel sonuçlansın. Direnlerimi çıkarmadı, cuma çıkacak. Tekrar sardık memeleri de. Cumaya kadar bu şekilde, sonrasında sporcu sütyeni bile takmana gerek yok dedi doktorum ama ben yine de takacağım. Ayyy mutluluktan uyuyamam bu gece, o kadar memnunum. Çok şükür çok şükür 🤗
Senin adına çok sevindim.Bende çıkarmak istiyorum eski hali çok küçüktü göğüslerimin.Acaba çıkarınca üzülür müyüm diye düşünüyorum.350 cc high profil taktımıştım 5 sene önce

Merhaba arkadaşlar, yıllar önce burada silikon taktırdığım yıllardaki tecrübelerimi paylaşmıştım. Şimdi de maalesef çok az rastladığımız bir konu hakkında sürecimi paylaşacağım. Herkes genelde büyütme, dikleştirme, küçültme ameliyatı hakkında yazıyor. Umarım sürecim silikonlarını çıkarmak isteyenlere yardımcı olur. Ben 2007-2008 yıllarında üniversitedeyken taktırmıştım silikonlarımı. 225 cc kas altıydı. O zamanlar çok zayıftım. Meme dokum vardı ancak küçük hissediyordum. Bir cesaret yaptırdım. Çok da memnun kaldım. Yıllardır da çok şükür sorunsuz kullanıyorum. O kadar doğal, o kadar rahat ki sanki hiç yoklar gibi ancak zaman içinde aldığım kilolardan sebep memeler iyice büyüdü ve gözüme çok büyük gelir oldu. Her ne kadar doğal ve sorunsuz olsa da kendi dokusunu özledim. Yaş almakla beraber, memelerin de büyük olması daha bir olgun gösteriyor gibi hissediyorum ve bu sebeple silikonlarımı çıkarttırmaya karar verdim. Bununla ilgili çok fazla araştırma yaptım. Google’da explant before after yazarak yabancı sitelerden sonrasında nelerle karşılaşabileceğimi gördüm az çok. Kas altı implantların 20 yıl sonra çıkarıldığında bile meme yapısında çok fazla deformasyon oluşturmadığını gözlemledim. Dikleştirme yapılanlar ise genelde çok büyük memeler olup uzun süre kullananlar ve kas üstü implantlar. Ama tabii ki kişiden kişiye sonuçlar değişiyordur. Benim meme dokum zaten vardı ama kocaman da değildi öncesinde. Şimdi de silikona ve zamana bağlı olarak haliyle çok az da olsa yapısal değişiklikler oldu ama hala dik ve diri duruyor. Tek sorunum boyutlarının gözüme artık çok büyük geliyor olması. Bundan sebep silikonlarımı takan doktoruma çıkartmak için gideceğim bu kez. Deformasyon olur yazıyor Türk doktorlarının sitesinde ama yabancı sitelerdeki öncesi sonrası fotoğraflar beni cesaretlendirdi. Tüm sürecimi adım adım paylaşmak üzere konuyu açıyorum ki sıcağı sıcağına benim gibi düşüncesi olanlara fayda sağlayabileyim. Umarım özüme dönme kararım beklediğimden daha güzel sonuca ulaşır, bedensel ve ruhsal olarak kendimi iyi hissederim. Önümüzdeki hafta doktorumdan randevu aldım, Allah izin verirse görüşüp hemen sürece gireceğim. Sonrasını burada sizlerle paylaşacağım, sevgiler!
Hangi marka takıldı size acaba yazabilir misiniz lütfenn🙏🏻motiva mı

Senin adına çok sevindim.Bende çıkarmak istiyorum eski hali çok küçüktü göğüslerimin.Acaba çıkarınca üzülür müyüm diye düşünüyorum.350 cc high profil taktımıştım 5 sene önce
Benim memelerim avuçlarımı doldurup, hafif de taşıyor tutunca, yani misminicik de değil çok büyük de. Ama yaptırmadan önce çok zayıf olduğum için memeler de küçük geliyordu gözüme. Silikonları çok büyük taktırmadığım için şu an çok fark yok açıkçası. Çok iyi hissediyorum, sarkma falan da olmadı. Sadece doğal olarak memenin üst kısımdaki top görüntü yok orası düzleşti ama böylesi çok çok daha iyi.

Back