• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

Annem yarın ameliyata gidiyor, ben de sınava, üniversitedeyim... Sizin de sonuçlarınız yarın çıkar herhalde. İnşallah çok güzel olur her şey hepimiz için, Allah yardımcımız olsun...

Allah yardımcınız olsun. Kızlar müminin mümine duası önemlidir, birbirimizden dualarımızı esirgemeyelim. Allah tüm bekleyenlerine şifa versin inşallah

Bu zor zamanda zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Evet annem biliyordu bir kitle olduğunu göğsünde ama her sey o kadar kısa sürede oldu ki...Şok olduk gerçekten de.Neyse ki annemin keyfi yerinde, bunu sorun edip şikayet etmiyor. Ağrısı da yok şükür. Hala bir karar vermeye çalışıyoruz, doktor yarın için gün verdi ama... Başka bir doktora mı gitsek, hemen ameliyatı mı olsa...Kaçıncı evrede bilmiyoruz ancak erken evre dedi doktor. Sol göğsü alınacakmış, ve koltukaltındaki lenfler temizlenecekmiş dediğim gibi. Sizin annenizde kitle ne kadar süredir vardı? Ameliyat süreci nasıl geçiyor? Tekrar geçmiş olsun...
Rica ederim ne demek bu sıkıntılı günlerimizi paylaşarak birazcık hafifletmiş oluyoruz ancak..annem kitleyi 4ay önce farketmiş ama bize soylemedi önemli bisey yoktur diye düşünmüş.Yani 4_5aylık birşey bizimkisi ve 1,5cm dedi doktor..ameliyat zor olmuyo uyanınca narkozun etkisini atana kadar sıkıntı oluyor ilk gün bulantı kusma oldu ikinci gün gayet iyi..süz hangi ildesiniz nerde ameliyat olacak?biz Ankarada oldu onkoloji hastanesinde..

Rica ederim ne demek bu sıkıntılı günlerimizi paylaşarak birazcık hafifletmiş oluyoruz ancak..annem kitleyi 4ay önce farketmiş ama bize soylemedi önemli bisey yoktur diye düşünmüş.Yani 4_5aylık birşey bizimkisi ve 1,5cm dedi doktor..ameliyat zor olmuyo uyanınca narkozun etkisini atana kadar sıkıntı oluyor ilk gün bulantı kusma oldu ikinci gün gayet iyi..süz hangi ildesiniz nerde ameliyat olacak?biz Ankarada oldu onkoloji hastanesinde..
İstanbuldayız biz. Evimize yakın özel bir hastanede oldu. Operatör bir dr tarafından. Bugun oldu ameliyatı. Dediğiniz gibi narkozun etkisinde hala biraz agrısı varmıs.Ama genel durumu iyi. 1. evrede olduğunu söyledi doktor çok şükür. Siz hangi ildesiniz?

İstanbuldayız biz. Evimize yakın özel bir hastanede oldu. Operatör bir dr tarafından. Bugun oldu ameliyatı. Dediğiniz gibi narkozun etkisinde hala biraz agrısı varmıs.Ama genel durumu iyi. 1. evrede olduğunu söyledi doktor çok şükür. Siz hangi ildesiniz?
Ağrısı olması normal..neden devlet hastanesinde olmadı.devlet hastaneleri nin daha iyi olduğunu duydum cunki onca insan devlette olduğu için daha bir işlerinin ehli olmuşlar..biz devlette yaptırdık..Ankara da oldu annem ameliyatını.

Ağrısı olması normal..neden devlet hastanesinde olmadı.devlet hastaneleri nin daha iyi olduğunu duydum cunki onca insan devlette olduğu için daha bir işlerinin ehli olmuşlar..biz devlette yaptırdık..Ankara da oldu annem ameliyatını.
Başka doktora gitmedik, her sey çok çabuk gerçekleşti. Zaten şoktaydık her şey bi an önce olsun istedik. Eğer ertelerse, tekrar farklı doktorlar yeniden testler vs olursa daha cok yıpranacaktı, düşünüp üzülmeye cok vakti olacaktı. Bir de komsularımızdan vs o doktorda ameliyat olan vardı. 2-3 defa övüldüğünü gördük. Ayrıca kendisinin annesi de bu rahatsızlıgı geçirmiş bir yakınlık hissettim. Gerçi iyileşip iyileşmediğini söylemedi ama :( Ameliyattan önce ilk evre vs diyerek cok sevindiren doktor ameliyattan sonra da olumlu konustu, ameliyat iyi geçmiş, tabi agrısı olcak ama yarın hastaneden cıkabilir vs dedi evre hakkında bişey söyleyemem bulasmıs olabilir patoloji raporundan sonra belli olacak dedi, moral 0 oldu... Nasıl sevinmiştim ilk evre kurtulacagız şükür diye...

Başka doktora gitmedik, her sey çok çabuk gerçekleşti. Zaten şoktaydık her şey bi an önce olsun istedik. Eğer ertelerse, tekrar farklı doktorlar yeniden testler vs olursa daha cok yıpranacaktı, düşünüp üzülmeye cok vakti olacaktı. Bir de komsularımızdan vs o doktorda ameliyat olan vardı. 2-3 defa övüldüğünü gördük. Ayrıca kendisinin annesi de bu rahatsızlıgı geçirmiş bir yakınlık hissettim. Gerçi iyileşip iyileşmediğini söylemedi ama :KK43: Ameliyattan önce ilk evre vs diyerek cok sevindiren doktor ameliyattan sonra da olumlu konustu, ameliyat iyi geçmiş, tabi agrısı olcak ama yarın hastaneden cıkabilir vs dedi evre hakkında bişey söyleyemem bulasmıs olabilir patoloji raporundan sonra belli olacak dedi, moral 0 oldu... Nasıl sevinmiştim ilk evre kurtulacagız şükür diye...
Son cümlenizi pek anlayamadım.bulaşmış olan ne..?ameliyattan önce ilk evre diyordu doktor şimdi ne diyor anlamadım..kitle 1yıldır var dediniz ilk evre olması banada inandırıcı gelmedi cunki annemdedir 4aydır varmış ve 2.evre dedi doktor...ağrı olmaması normal zaten bu kanserli kitle ağrı yapmazmış kist olan ağrı yaparmış ..anneminki ağrı yapmamıştı cunki..üzülmeyin Allahın dediği olur herzaman inşallah annelerimiz düzelir

Bulaşmış derken hastalık yayılmış olabilir anlamında demiş şimdi anladım..ameliyattan önce filmler,pet taraması vs yapilmadimi orda çıkıyor zaten biryere yayılıp yayilmadigi..annemin testler temiz çıkmıştı çok şükür..annenizin koltukaltı lenflerde alindimi peki?

Mamografi, ultrason vs birsürü test yapıldı, pet taraması hakkında bilgim yok.Kitle çıktı.Daha sonra ameliyatla kitle alındı. Sonuclara göre kötü huylu olduğu tespit edildi.Cm olarak bir bilgi verilmedi. yalnız ilk aşamada olduğunu söyledi hatta herhalde 3-4 aylık vardır dedi biz bir yıl dedik iyi ki simdi tespit edildi erken dönem dedi. Göğüs ameliyatından önce ilk evre dedi dediğim gibi. Ameliyatta sol göğsü alındı ve koltukaltı temizlenmiş öyle dendi. Şimdi oradan alınanlar patolojide. Bulaşmış demem yanlıs olmus belki haklısınız. Koltukaltına kadar ilerleyip ilerlemediği ya da yayılıp yayılmadığı, evet. Alınmasından bir sonuç mu çıkarmam gerekiyor? İnternetten okudugum kadarıyla doktorun dediği gibi kontrol amaçlı alınıyormuş. Yoksa doktor bizi üzmemek için mi böyle bir şey söyledi?

Bulaşmış derken hastalık yayılmış olabilir anlamında demiş şimdi anladım..ameliyattan önce filmler,pet taraması vs yapilmadimi orda çıkıyor zaten biryere yayılıp yayilmadigi..annemin testler temiz çıkmıştı çok şükür..annenizin koltukaltı lenflerde alindimi peki?
Mamografi, ultrason vs birsürü test yapıldı, pet taraması hakkında bilgim yok.Kitle çıktı.Daha sonra ameliyatla kitle alındı. Sonuclara göre kötü huylu olduğu tespit edildi.Cm olarak bir bilgi verilmedi. yalnız ilk aşamada olduğunu söyledi hatta herhalde 3-4 aylık vardır dedi biz bir yıl dedik iyi ki simdi tespit edildi erken dönem dedi. Göğüs ameliyatından önce ilk evre dedi dediğim gibi. Ameliyatta sol göğsü alındı ve koltukaltı temizlenmiş öyle dendi. Şimdi oradan alınanlar patolojide. Bulaşmış demem yanlıs olmus belki haklısınız. Koltukaltına kadar ilerleyip ilerlemediği ya da yayılıp yayılmadığı, evet. Alınmasından bir sonuç mu çıkarmam gerekiyor? İnternetten okudugum kadarıyla doktorun dediği gibi kontrol amaçlı alınıyormuş. Yoksa doktor bizi üzmemek için mi böyle bir şey söyledi?

İnan nin bende sizin gibiyim çok bilgim yok..koltukaltı alınmış annenizin cunki koltuk altına yayılmış yoksa alınmazdı koltukaltı..benim annemin koltuk altına temiz çıktığından alınmadı koltukaltı lenfkeri..annemde bugün hastaneden taburcu oldu pataloji sonucu nu bekliyoruz ona göre nekadar kemoterapi alacağı kanserin türü vs belli olacak..bu süreçler sizinki içinde geçerli..Allahım yardım etsin bizede herkes ede inşallah atılacaklar Allahın izniyle..

İnan nin bende sizin gibiyim çok bilgim yok..koltukaltı alınmış annenizin cunki koltuk altına yayılmış yoksa alınmazdı koltukaltı..benim annemin koltuk altına temiz çıktığından alınmadı koltukaltı lenfkeri..annemde bugün hastaneden taburcu oldu pataloji sonucu nu bekliyoruz ona göre nekadar kemoterapi alacağı kanserin türü vs belli olacak..bu süreçler sizinki içinde geçerli..Allahım yardım etsin bizede herkes ede inşallah atılacaklar Allahın izniyle..
Bize yayılıp yayılmadığını öğrenmek için alınacak dendi koltukaltındaki lenfler :(

Bize yayılıp yayılmadığını öğrenmek için alınacak dendi koltukaltındaki lenfler :KK43:

Her doktor farklı tedavi uyguluyor demekki.annemin koltuk altına yayılmışmi diye ameliyattan 1gün önce göğsüne iğne yapıldı hemde 10 tane iğne.sonra filmler çekildi.annemin çok canı yandı..ameliyat esnasında koltuk altına bakilmış yine temiz çıktığından alınmadı çok şükür .şimdi sonuçları çıkmış ama yılbaşı dolayısıyla imzadan çıkmadığı için belli değil.inşaallah hayırlı sonuçlar çıkar cumlesiyle...

Aynı dertten muzdarip biri olarak sözün bittiği yerdeyim. Üstelik metastazım varmış. Tanı ve test aşamalarım bitti. Son bi pet çekilip kemoterapiye başlıyorum. Ama başıma nelerin geleceğini hiç bilmiyorum. İnternetten araştırdıklarım ise beni korkutuyor.1 aydır biliyorum, ne kadar alıştım desem de her sabah bu duyguyla uyanmak ve uyumak çok iğrençmiş. Ben de beslenmeme sporuma çok dikkat eden biriydim. 29 yaşındayım.Aklıma gelmeyen başıma geldi.Keşke herşey sadece kötü bir rüya olsa....

[QUÖncelikle çok geçmiş olsun ker_85, post: 38632786, member: 300659"]Aynı dertten muzdarip biri olarak sözün bittiği yerdeyim. Üstelik metastazım varmış. Tanı ve test aşamalarım bitti. Son bi pet çekilip kemoterapiye başlıyorum. Ama başıma nelerin geleceğini hiç bilmiyorum. İnternetten araştırdıklarım ise beni korkutuyor.1 aydır biliyorum, ne kadar alıştım desem de her sabah bu duyguyla uyanmak ve uyumak çok iğrençmiş. Ben de beslenmeme sporuma çok dikkat eden biriydim. 29 yaşındayım.Aklıma gelmeyen başıma geldi.Keşke herşey sadece kötü bir rüya olsa....[
Aynı dertten muzdarip biri olarak sözün bittiği yerdeyim. Üstelik metastazım varmış. Tanı ve test aşamalarım bitti. Son bi pet çekilip
Aynı dertten muzdarip biri olarak sözün bittiği yerdeyim. Üstelik metastazım varmış. Tanı ve test aşamalarım bitti. Son bi pet çekilip kemoterapiye başlıyorum. Ama başıma nelerin geleceğini hiç bilmiyorum. İnternetten araştırdıklarım ise beni korkutuyor.1 aydır biliyorum, ne kadar alıştım desem de her sabah bu duyguyla uyanmak ve uyumak çok iğrençmiş. Ben de beslenmeme sporuma çok dikkat eden biriydim. 29 yaşındayım.Aklıma gelmeyen başıma geldi.Keşke herşey sadece kötü bir rüya olsa....

kemoterapiye başlıyorum. Ama başıma nelerin geleceğini hiç bilmiyorum. İnternetten araştırdıklarım ise beni korkutuyor.1 aydır biliyorum, ne kadar alıştım desem de her sabah bu duyguyla uyanmak ve uyumak çok iğrençmiş. Ben de beslenmeme sporuma çok dikkat eden biriydim. 29 yaşındayım.Aklıma gelmeyen başıma geldi.Keşke herşey sadece kötü bir rüya olsa....
Çok geçmiş olsun gerçekten sizin adınıza da çok üzüldüm .keşke dediginiz gibi bunlar kötü bir rüya olsaydı ama malesef işte..inanın bende 2aydır annemden dolayı rahat uyku uyuyamiyorum ağzımızın tadı iyice kaçtı ama yapacak birşey yok Allahtan geldi..dilerim Rabbim tüm hastalarında, anneminde ,sizinde şifasını versin..en azından bu kanserin tedavisi var.tedaviyle anlatanların sayısı çok fazla kendinizi çok fazla üzmeyin tedavileriniz yapılacak ,moral yüksek tutulacak ve bol dua edilecek inşallah geçecek..

kızlar slm. benim annemde de kemik ve akciğer metastazı vardı bu nedenle tedavi görüyordu ama dün kötü bir haber aldık ne yazık ki karaciğerde de metastaz görüldü, ama gene de çok şükür ki bir adet metastaz varmış, akciğer ve kemikteki metastazlarda iyileşme varmış. karaciğere metastaz durumunda nasıl bir tedavi uygulanıyor gene kemoterapi mi yoksa farklı yöntemler mi uygulanıyor? internetten araştırdığımda yakma işlemi yapıldığından bahsedildiğini gördüm. bu konuda bilgisi olan var mı? yrn druna sonuçları göstericez bakalım nasıl bir tedavi uygulayacak ama ben öncesinde sizlere sormak istedim çünkü içim hiç rahat değil. bi de ben yeni evlendim annem ne yazık ki yalnız kalıyor bu da beni çok tedirgin ediyor.

annemi dra götürdük. karaciğer için kemoembolizasyon adında bir tedavi yöntemi uygulayacaklarmış, tümörü büyük oranda yok eden bir yöntemmiş. yalnız annemin böbrek rahatsızlığı olduğundan nefroloji uzmanının da uygun görüşü alınarak tedavi yapılacak. eğer uygun bulmazsa yakma işlemi uygulayacaklarmış ama diğer tedavi yöntemi daha etkiliymiş. kemoembolizasyon tedavisi konusunda bilgisi olan var mı?

merhaba bende 27 yasindayim hamileyken meme ca old ogrendim bebegimi aldilar simdi kemo bitti isina başladım lutfen umitsiz olmayin bu hastaligi yenen cookk kisi var bana yazmak isterseniz her zaman yazabilirsiniz

kızlar slm. benim annemde de kemik ve akciğer metastazı vardı bu nedenle tedavi görüyordu ama dün kötü bir haber aldık ne yazık ki karaciğerde de metastaz görüldü, ama gene de çok şükür ki bir adet metastaz varmış, akciğer ve kemikteki metastazlarda iyileşme varmış. karaciğere metastaz durumunda nasıl bir tedavi uygulanıyor gene kemoterapi mi yoksa farklı yöntemler mi uygulanıyor? internetten araştırdığımda yakma işlemi yapıldığından bahsedildiğini gördüm. bu konuda bilgisi olan var mı? yrn druna sonuçları göstericez bakalım nasıl bir tedavi uygulayacak ama ben öncesinde sizlere sormak istedim çünkü içim hiç rahat değil. bi de ben yeni evlendim annem ne yazık ki yalnız kalıyor bu da beni çok tedirgin ediyor.
Çok geçmiş olsun.kesinlikle yalnız başa çıkılacak bir hastalık değil.gerekirse bakıcı tutun ama yalnız bırakmayın.insan hem psikolojik olarak hem de fiziken bitiyor.hele kemoterapi sonrası ilk hafta dayanılır gibi değil.

merhaba bende 27 yasindayim hamileyken meme ca old ogrendim bebegimi aldilar simdi kemo bitti isina başladım lutfen umitsiz olmayin bu hastaligi yenen cookk kisi var bana yazmak isterseniz her zaman yazabilirsiniz
Allah acil şifalar versin.Ameliyat olmuş muydunuz?Lenf bezleri ne durumda?Yaşınız çok genç.Bende 29yaşındayım.Önce ameliyat dendi.Sonra kemik iliği ödemi var diye vazgeçildi.Lenf bezlerimde de var.4 gün önce ilk kemoterapiyi aldım.Etkileri 24 saat sonra çıkmaya başladı.3.gün daha iyi oldum.Gerçekten çok zormuş.Umarım çektiğimiz acılara değer.Geç kalmış olabileceğimi düşünerek kendimi suçluyorum.Lütfen burdan paylaşmaya devam edelim.Tekrar acil şifalar.

Back