• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

annenize üzüldüm ablanız içinde çok geçmiş olsun geçecekte inşallah yaşıda genç toparlar kendini daha dirençli olur, yaşta faktör çünkü, başınıza gelen anlıyorum; Allah yinede kimselere vermesin bu derdi, Ablanız ameliyat oldu mu sevgi hanım ? o kadar farklı tedaviler var ki...! herkes bir şey söylüyor amacım farklı bir şey uygulanıyorsa başka hastalara, bundan haberdar olmak ve doktora danışmak...
herkes buraya değişik bir tedavi uygulandığında ya da son ilaçlar hakkında bilgisi olursa yazsın lütfen..
tekrardan geçmişler olsun, Allah yardımcınız olsun her şeyin başı önce ilaç atlatacak inşallah güzel haberlerinizi yazarsanız mutlu olurum

Ablamin sag memesini komple aldilar sonra isin tedavisi sonra kemo. Bu siralama hastaya gore degisebiliyor, ornegin cok buyuk ise tumor, once kemo sonra ameliyatla memeyi aliyorlar sonra isin veriyorlar.

Herceptine gelince, oda kisiden kisiye degisiyor, bi sure sonra vucut bagisiklik kazaniyor ve faydasi olmuyor. Metastese yaptiginda yani suresi belli degildir.
Rabbim hepimize yardim etsin, amin.

Yazmayi unuttum, artik herceptini yakin bi zamanda igne seklinde verecekler, oyle damar yoluyla bir saat filan surmuyecek. Igne yaptirmis gibi.
Burda, Hollanda'da deneylere basladilar.

Yazmayi unuttum, artik herceptini yakin bi zamanda igne seklinde verecekler, oyle damar yoluyla bir saat filan surmuyecek. Igne yaptirmis gibi.
Burda, Hollanda'da deneylere basladilar.

* öncelikle yanlış bilgi verdiysem özür dilerim, ama sevgi hanımında dediği gibi bi süre sonra bağışıklık kazanır bizimki kazanmış ki kemik metlerde artış olmuştu şimdiki ilaçlar daha faydalı geldi her şerde bir hayır vardır diye düşünüyorum, aklımda 2 yıl diye kalmış, demek ki başka doktorlar süresiz veriyorlarmış, önemli olan nice 5yıllar fayda sağlaması ki inşallahta öyle olur sizin için marjinal faydalı

* sevgi hanım bilgi güzeldi, işte tamda bunu demek istiyorum yakın zamanda olacak gelişmeleri birbirimize haber verelim..

* ayrıca en son ilacın ismini hatırlamıyorum ama hasta ömrünü 16 ay uzatan pahalı bir ilaç vardı o ilaç türkiyeye geldimi ve devlet hastalara karşılayacak mı bunun haberini merak ediyorum nette bulamadım doktor kontrolümüzde 2 gün önceydi unutmuşum sormayı, bilen olursa yazsın lütfen.... tüm mücadele edenlere acil şifalar güzel haberler inşallah....

Ablamin sag memesini komple aldilar sonra isin tedavisi sonra kemo. Bu siralama hastaya gore degisebiliyor, ornegin cok buyuk ise tumor, once kemo sonra ameliyatla memeyi aliyorlar sonra isin veriyorlar.

Herceptine gelince, oda kisiden kisiye degisiyor, bi sure sonra vucut bagisiklik kazaniyor ve faydasi olmuyor. Metastese yaptiginda yani suresi belli degildir.
Rabbim hepimize yardim etsin, amin.

Evet dediğiniz doğru. Anneme 4,5 yıldır herceptin verilioyrdu, sonuçlar temiz gidiyordu ancak geçen haftaki kontrolünde boyundaki lenflerden birinde hastalığa yeniden rastlandı. Pet çekiminden sonra yeniden tedaviye başlanacak. Nasıl bir tedavi izlenecek bilmiyoruz henüz. Ancak her ne kadar vücut zamanla bağışıklık da kazansa de tümör yapısı HER ++ olanlar için herceptin yine de çok iyi bir ilaç.

Hayırlı günler arkadaşlar Rabbim bu hastalığa yakalanan herkeze şifa versin ben annemden dün öğrendim böyle bir hastalığa yakalandığını dünyalar başıma yıkıldı tahmin edersiniz 31 sayfanın hepsini okudum genel olarak yorumlar moral verici annemede okudum içi rahatladı ama şöyle bir durum varki ne kadar okusakda yabancıyız yazılanlara
annem kitlesini hisseder hissetmez hemen doktora gitmiş neyseki tek bir göğsünde tek bir noktada mr ve biopsi yapıldı ölçülerini tam aklımda değil ama 1.5 cm ortalama annem 51 yaşında ve melopoza girdi yani öyküsü budur biopsi sonucunu bugün alcaz bu yazdıklarımla bana ne diye bilirsiniz ne gibi süreç başlıcak bizim için ultrasonda meme ve koltuk altına bakmışlar ,bazı yazılanda koltuk altı lenfi alınıyor yazıyordu annemin koltuk altında birşey olsa doktor ultrason yaparken yada mr görürmüydü ? yani o kadar soru varki soracağım hani derler ya bilmediğimiz yerden çıktı sorular resmen öyle ameliyat ne gibi durumlarda oluyor ilerleme hangi evrede kafam kazan gibi umarım en hafif şekilde atlatırız izmirde önerceğiniz doktorlar varmı ?

Hayırlı günler arkadaşlar Rabbim bu hastalığa yakalanan herkeze şifa versin ben annemden dün öğrendim böyle bir hastalığa yakalandığını dünyalar başıma yıkıldı tahmin edersiniz 31 sayfanın hepsini okudum genel olarak yorumlar moral verici annemede okudum içi rahatladı ama şöyle bir durum varki ne kadar okusakda yabancıyız yazılanlara
annem kitlesini hisseder hissetmez hemen doktora gitmiş neyseki tek bir göğsünde tek bir noktada mr ve biopsi yapıldı ölçülerini tam aklımda değil ama 1.5 cm ortalama annem 51 yaşında ve melopoza girdi yani öyküsü budur biopsi sonucunu bugün alcaz bu yazdıklarımla bana ne diye bilirsiniz ne gibi süreç başlıcak bizim için ultrasonda meme ve koltuk altına bakmışlar ,bazı yazılanda koltuk altı lenfi alınıyor yazıyordu annemin koltuk altında birşey olsa doktor ultrason yaparken yada mr görürmüydü ? yani o kadar soru varki soracağım hani derler ya bilmediğimiz yerden çıktı sorular resmen öyle ameliyat ne gibi durumlarda oluyor ilerleme hangi evrede kafam kazan gibi umarım en hafif şekilde atlatırız izmirde önerceğiniz doktorlar varmı ?

geçmiş olsun öncelikle.. evet burda benimde annem dahil olmak üzere durumu daha ciddi olanlar var, şimdi ahkem kesemem ama anneniz ilk evrede ve göğsü alınırken koltuk altı lenflerinide alıyorlar zaten, 1,5 cm olduğu için belki önceden kemoterapi verilip küçültürler ondan sonrada alabilirler süreç zorlu ama sonucunuz güzel olacak Allahtan sıçrama yok annenizin içi rahat olsun ve moralini yüksek tutsun bu hastalık erken evrede anlaşıldığında sonuçlar olumlu, ben izmirde yaşamıyorum bir şey diyemeyeceğim kafanıza takılan bir şey olursa sorun bilen çıkar ya da fikri olan yazar.. annenize sevgiler, inanın daha kötü şeyler yaşadım annem evre 4te ama şimdi iyi sizin anneniz daha iyi olacak, inançlı olun dua edin doktorlara güvenin ve SABIRLI olun....

geçmiş olsun öncelikle.. evet burda benimde annem dahil olmak üzere durumu daha ciddi olanlar var, şimdi ahkem kesemem ama anneniz ilk evrede ve göğsü alınırken koltuk altı lenflerinide alıyorlar zaten, 1,5 cm olduğu için belki önceden kemoterapi verilip küçültürler ondan sonrada alabilirler süreç zorlu ama sonucunuz güzel olacak Allahtan sıçrama yok annenizin içi rahat olsun ve moralini yüksek tutsun bu hastalık erken evrede anlaşıldığında sonuçlar olumlu, ben izmirde yaşamıyorum bir şey diyemeyeceğim kafanıza takılan bir şey olursa sorun bilen çıkar ya da fikri olan yazar.. annenize sevgiler, inanın daha kötü şeyler yaşadım annem evre 4te ama şimdi iyi sizin anneniz daha iyi olacak, inançlı olun dua edin doktorlara güvenin ve SABIRLI olun....

Öncelikle cevap verdiğiniz için çokk teşekkürler annenizin iyi olmasına çok sevindim daha'da iyi olsun inşallah, benim anneme gelirsek eveli gün söyledi ve onu söylediği kadar biliyordum,dün biopsi sonucu çıktı bende gittim iyikende gitmişim annme babam doktor anlatırken haklı olarak uyusmuş gibi dinliyordu ikiside ben daha soğuk kanlı oldum kitlemiz 3cm miş evre 2 deymişiz fakat bazı tetkitler daha var p.tesi yaptırcaz (akciğer grafisi) ve (abdomen us,tüm) yazıyor kağıtlarda eğer sıcrama yoksa iyimiş eğer varsa direk 4.evre oluyormuş umarım temiz çıkar ben bazı şeyler yazcam sizde bildiğiniz kadarını cevap larsanız çok ama çok sevinirim..

Elimdeki raporların tarih sırasına göre;

ilk meme us yapılmış çıkan sonuç, sağ meme de saat 12-1 hizasında ,meme ucuna göre yaklaşık 4cm periferde ,yaklaşık 29x18 mm boyutunda,düzensiz ve lobüle konturlu hipoekoik solid lezyon izlenmektedir,öncelikle malignite lehinedir,biopsi gerekir.

Tarih sırasına göre ikinci raporda patolojik bilgiler var;

makroskobik bulgu: 16mm uzunluğunda trucut biyopsi meteryali (1)
mikroskobik bulgu: kesitlerde sınırlı alanlarda izlenen adipöz dokular ile iç içe geçmiş ,mikst inflamatuar hücre infiltrasyonu içeren fibröz stroma içinde, uktal yapılır, kısa kordonlar ve küçük tabeküler alanlar oluşturmuş, genişçe eosinofilik sitoplazmalı ,iri,hafifçe pleomorfik oval-yuvarlak şekilli ,veziküler kromatinli nükleusa sahip atipik epitelyal hücrelerin oluşturduğu tümöral doku saptandı.

Tanı: İnvaziv duktal karsinom (meme trucut biyopsi materyali )
yorum: tümörde histolojik durum2, nükleer derece 2'dir)

Yazılanlar bunlar arkadaşım, doktorun dünkü dediğine göre tabi 2 yapılcak olan tatkitlerde var sıçrama varmı yok diye ama dünkü konrole göre 2 ameliyat varmış biri göğsü alma 2. sadece tümör olan bölgeyi alma doktor ikincisi daha iyi dedi kemoterapi ve birşey daha var isimini unuttum tedavi olacakmış nasıl bir süreç yaşıcak annem ve biz sen bize ne gibi önerilerde bulunabilirsin?

birde Allah korusun sıçrama olursa 4. evre dedi bu durumda bizi neler bekliyor benden daha tecrubelisin tabi kötü bir tecrube rabbim kimseye yaşatmasın ama ben bu hastalıkla ilgili 2 günlük sadece okumayla bilgim var bilen birinin tecrubelerine çok ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun.

Öncelikle cevap verdiğiniz için çokk teşekkürler annenizin iyi olmasına çok sevindim daha'da iyi olsun inşallah, benim anneme gelirsek eveli gün söyledi ve onu söylediği kadar biliyordum,dün biopsi sonucu çıktı bende gittim iyikende gitmişim annme babam doktor anlatırken haklı olarak uyusmuş gibi dinliyordu ikiside ben daha soğuk kanlı oldum kitlemiz 3cm miş evre 2 deymişiz fakat bazı tetkitler daha var p.tesi yaptırcaz (akciğer grafisi) ve (abdomen us,tüm) yazıyor kağıtlarda eğer sıcrama yoksa iyimiş eğer varsa direk 4.evre oluyormuş umarım temiz çıkar ben bazı şeyler yazcam sizde bildiğiniz kadarını cevap larsanız çok ama çok sevinirim..

ilk meme us yapılmış çıkan sonuç, sağ meme de saat 12-1 hizasında ,meme ucuna göre yaklaşık 4cm periferde ,yaklaşık 29x18 mm boyutunda,düzensiz ve lobüle konturlu hipoekoik solid lezyon izlenmektedir,öncelikle malignite lehinedir,biopsi gerekir.

mikroskobik bulgu: kesitlerde sınırlı alanlarda izlenen adipöz dokular ile iç içe geçmiş ,mikst inflamatuar hücre infiltrasyonu içeren fibröz stroma içinde, uktal yapılır, kısa kordonlar ve küçük tabeküler alanlar oluşturmuş, genişçe eosinofilik sitoplazmalı ,iri,hafifçe pleomorfik oval-yuvarlak şekilli ,veziküler kromatinli nükleusa sahip atipik epitelyal hücrelerin oluşturduğu tümöral doku saptandı.

Yazılanlar bunlar arkadaşım, doktorun dünkü dediğine göre tabi 2 yapılcak olan tatkitlerde var sıçrama varmı yok diye ama dünkü konrole göre 2 ameliyat varmış biri göğsü alma 2. sadece tümör olan bölgeyi alma doktor ikincisi daha iyi dedi kemoterapi ve birşey daha var isimini unuttum tedavi olacakmış nasıl bir süreç yaşıcak annem ve biz sen bize ne gibi önerilerde bulunabilirsin?

birde Allah korusun sıçrama olursa 4. evre dedi bu durumda bizi neler bekliyor benden daha tecrubelisin tabi kötü bir tecrube rabbim kimseye yaşatmasın ama ben bu hastalıkla ilgili 2 günlük sadece okumayla bilgim var bilen birinin tecrubelerine çok ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun.

merhaba, sakin olun diyeceğimde bu durumda ne hissedilir biliyorum, ama gerçekten kötü bir durum yok yani evre 4 değil tedaviniz mümkün gerçi evre 4te bile tedavi yöntemleri var ama sizinki evre 2'ymiş, 3cm olduğu için daha öncede yazdığım gibi önce kemoterapi yaparlar küçültürler ondan sonrası doktora kalmış tümörü alabilir yalnızca, ya da göğsü ve koltukaltı lenfleriyle alabilir bilemem o kadarını çok yanlış bir şey söylemiş olurum ama gidişat öyle gibi okuduğum yazılardan yorumlardan anladığım üzre bu yorumu yapıyorum doktorlara güvenin umarım iyi bir onkologdasınızdır araştırma hastanesini tercih edin her zaman onlar daha teferruatlı yapıorlar... her şey güzel olacak olumlu düşünün daha beteri olabilirdi süreç yıpratıcı ama sonuç güzel olacak inşallah,sabırlı olun bunun anahtar cümlesi sabırmış yaşayınca öğreniyorsun... geçmiş olsun şimdiden geçecek inşallah olumlu haberlerinizi yazın buraya ya da sormak istediklerinizi bilgim olursa yazarım yanlışım olursa düzeltirler ama siz sakin olun özellikle birinin öyle olması gerekiyor çünkü, annenize sevgiler güzel düşünün güzel olsun umuyorumki öylede olacak

Merhabalar,

bizim doktorumuz Prof. Dr. Ahmet Ugur Yılmaz, kendisi suan Medicalparkta calisiyor. Benim annemin tümörü 2.3 cmdi. Biyopsiden sonra PET cekildi cok sükür baska bir yerinde metastaz yoktu. Ameliyatta lenf bezleride tedbir amacli alindi ama 2.biyopsidede hicbir lenf bezinde sicrama olmadigi görüldü.Kendisi kemoterapi aldi ve suan cok iyi. Biliyorum cok zor ama inanin artik kanser caresiz bir hastalik degil, en önemlisi sizin ona moral vermeniz ve hastaligindan sürekli bahsetmemeniz. Annenize acil sifalar diliyorum:KK66:

Merhaba canim,

Allahim sana ve ailene sabir versin. Henuz birsey belli degil, sadece biopsi almislar ve 3 santim oldugunu soylemisler. Benim ablamada 3 santim demislerdi ama ameliyat sonrasi 1 santim cikti, etrafindakide kistmis. Ama ablamda ilk olarak ameliyat onerdiler, yani 3 santim ve memeyi komple alacagiz dediler.
Sonra zor bir surec bekliyor sizi, bu surecte bol bol dua edin. Lenfbezlerinde sicrama varmi onu arastiracaklar ve hangi cinsten, yani hormona karsi duyarli mi, degil mi onu arastiriyorlar.

Kisaca sizi ne bekliyor:
-Isin tedavisi, isin tedavisinin fazla yan etkisi yok, hastaneye gidip gelmeniz 15 dk suruyor, lazer gibi bir isik tutuyorlar o bolgeye, hicbirsey hissetmiyor annen, yani acimiyor.

-Kemo, Kemo ya gelince, tumorun cinsine gore yazdiklari kur degisik olabiliyor, ve farkli farkli kemo var, bazilari agir bazilari digerlerinden daha hafif, ama bunlarin yan etkisi kisiden kisiye degisiyor, benim ablam cok sukur cok rahat atlatiyor suan ( agir kemo aliyor) , 2 gun yorgun sadece, sonra butun ev islerini kendisi yapiyor.

-Herceptin diye bir ilac var, bu ilaca karsi duyarli ise genelde 9 ay ile 1 yil boyunca bu ilaci veriyorlar, damar yoluyla veriyorlar ayni kemo gibi ama yan etkileri yok denilecek kadar az, yine buda kisiden kisiye degisir,

- hormona karsi duyarli ise hormon ilaclari veriyorlar 5 yil boyunca.

Uzun bir surec ama bir bakmissin butun bunlarin hepsini atlamissiniz.

Ayrica insanlar romatizma olunca, seker hastasi oluncada gunluk ilac aliyorlar, bu hastaligida oyle gormek lazim.

Tekrar Rabbim annenin sifasini versin, sorun olursa seve seve cevaplarim.
Annen korkmasin, insallah bunu atlatacak ve eskisinden daha iyi olacak.

Hanımlar herkese merhaba,
Öncelikle tüm hastalara geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah.

Ben sağlık psikolojisi alanında yüksek lisans öğrencisiyim.
Meme kanseri hastalarının travma sonrası büyüme deneyimlerine etki eden olası faktörlerden algılanan sosyal destek ve dini tutumlarla ilgili bir araştırma yapıyorum. Araştırmam dahilinde meme kanseri tanısı almış hastalardan veri toplamam gerekiyor.
Araştırmamda katılımcılar tamamen anonim olacak, sadece yaş, eğitim durumu gibi demografik bilgileri ekleyip isim bilgisi almayacağım. Toplamda 15 dakikanızı alacak, katılımlarınızı rica ediyorum.
Veri toplama araçlarımın linkini paylaşıyorum: https://docs.google.com/forms/d/1P58inzHhNsZ4xYo1SVol5ScyS9EEERRRg7IsjaaNY4Y/viewform?usp=send_form
Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar benim annemde 2gün önce kanser teşhisi kondu.Ne kadar üzgün olduğumu anlatamam.2.Evrede önümüzdeki hafta sol göğüsü alınacak kendisi 56 yaşında..benim merak ettiğim tedavilerini olduğu taktirde hayatı riski varmı bu hastalığın yani tamamen kurtuluyormu yoksa sadece hastalığın seyrini yavaslatiliyor bu tedaviyle...inanın çok perişan olduk lütfen cevap verin tecrübelerinize ihtiyacım var.Allah tüm hastalara acil şifalar versin

Arkadaşlar benim annemde 2gün önce kanser teşhisi kondu.Ne kadar üzgün olduğumu anlatamam.2.Evrede önümüzdeki hafta sol göğüsü alınacak kendisi 56 yaşında..benim merak ettiğim tedavilerini olduğu taktirde hayatı riski varmı bu hastalığın yani tamamen kurtuluyormu yoksa sadece hastalığın seyrini yavaslatiliyor bu tedaviyle...inanın çok perişan olduk lütfen cevap verin tecrübelerinize ihtiyacım var.Allah tüm hastalara acil şifalar versin

merhaba geçmiş olsun, her evrede tedavi şansı mümkün aslında forumu baştan sona okusanız sorularınızın cevabının daha üstünde bilgiler edinirsiniz, özetle söyleyecek olursam annenizin şansı tabiki fazla 2.evrede şansı çok yüksek benim annem son evre meme kanseri tümörü olduğu halde 2 yıldır gayet yolunda gidiyor şmdilik çok şükür.annenizin göğsü alındıktan sonra kemoterapi görür, ışın alır, reseptörlerini bilmiyorum her-2 si pozitifse 1 yılda herceptin alır sonra genel kontrolleri olur ve uzun yıllar hayatına kaldığı yerden devam eder hayat riski hepimizde var kontrollerini düzenli olduğu halde sorun çıkmaz kesinde konuşmuş gibi oldum ama hastalık herkeste farklı seyreder, hastalık Evre 1 de yakalanması halinde % 95 şansı, Evre 2 de yakalandığında ise % 86 şansı var...bu istatistiklere göre net konuşuyorum...hastalığın seyrini yavaşlatıyor cümleniz ise benim annem gibiler için geçerli sizinkinin değil, çünkü sizin tedavi seçenekleriniz daha fazla yaşam şansınzıda yüksek...süreç yıpratıcı ama sabredin her şey güzel olacak annenize moral verin bu çok önemli tekrar çok geçmiş olsun

merhaba geçmiş olsun, her evrede tedavi şansı mümkün aslında forumu baştan sona okusanız sorularınızın cevabının daha üstünde bilgiler edinirsiniz, özetle söyleyecek olursam annenizin şansı tabiki fazla 2.evrede şansı çok yüksek benim annem son evre meme kanseri tümörü olduğu halde 2 yıldır gayet yolunda gidiyor şmdilik çok şükür.annenizin göğsü alındıktan sonra kemoterapi görür, ışın alır, reseptörlerini bilmiyorum her-2 si pozitifse 1 yılda herceptin alır sonra genel kontrolleri olur ve uzun yıllar hayatına kaldığı yerden devam eder hayat riski hepimizde var kontrollerini düzenli olduğu halde sorun çıkmaz kesinde konuşmuş gibi oldum ama hastalık herkeste farklı seyreder, hastalık Evre 1 de yakalanması halinde % 95 şansı, Evre 2 de yakalandığında ise % 86 şansı var...bu istatistiklere göre net konuşuyorum...hastalığın seyrini yavaşlatıyor cümleniz ise benim annem gibiler için geçerli sizinkinin değil, çünkü sizin tedavi seçenekleriniz daha fazla yaşam şansınzıda yüksek...süreç yıpratıcı ama sabredin her şey güzel olacak annenize moral verin bu çok önemli tekrar çok geçmiş olsun
Teşekkür ediyorum metastatik..aslında formu baştan sona defalarca okudum sadece forumu değil 1aydır internette bakmadığım sayfa kalmadı ama kafam allakpullakk olduğu için ne okudum nasıl okudum anlamadım içimde hep bir korku kanser adını duymak insanı uykusuz bırakmaya yetiyorda artıyor bile..aslında hepimiz ölümlüyuz hasta olan değil eceli gelen omuru biten ölür bunu çok iyi bilmemize rağmen söz konusu anne olunca herşey değişiyor..Hüküm Allahındır o neyi taktir etmişse o olur..yaşatan da O dur,öldüren de O...Biz tedavimiziyaptiracagiz ve Allaha sığınacağız..Allahım şafi ismiyle şifasını ver diye yalvaracağız,tabi bu duayı ederken sadece annem için değil şuan nerede kim sıkıntıda Allaha elini açmış yalvaran tüm kullariyle birlik te şifa diliyorum Rabbimden..İnşallah Şifasını verecektir..Allahım kimseyi darda koymasın Amiiin

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum metastatik..aslında formu baştan sona defalarca okudum sadece forumu değil 1aydır internette bakmadığım sayfa kalmadı ama kafam allakpullakk olduğu için ne okudum nasıl okudum anlamadım içimde hep bir korku kanser adını duymak insanı uykusuz bırakmaya yetiyorda artıyor bile..aslında hepimiz ölümlüyuz hasta olan değil eceli gelen omuru biten ölür bunu çok iyi bilmemize rağmen söz konusu anne olunca herşey değişiyor..Hüküm Allahındır o neyi taktir etmişse o olur..yaşatan da O dur,öldüren de O...Biz tedavimiziyaptiracagiz ve Allaha sığınacağız..Allahım şafi ismiyle şifasını ver diye yalvaracağız,tabi bu duayı ederken sadece annem için değil şuan nerede kim sıkıntıda Allaha elini açmış yalvaran tüm kullariyle birlik te şifa diliyorum Rabbimden..İnşallah Şifasını verecektir..Allahım kimseyi darda koymasın Amiiin

nette okunmadık satır bırakmamak sağa sola bilgi almak için milletin ağzına bakmak ne demek biliyorum çok zor kabullenmesi en sevdiğin varlığa o hastalığı yakıştırmak değilde onu kabullenmesi çok zor ama başa gelince en beterine bile katlanıyormuşsun, ben duaların faydasını çok gördüm yüzbinlerce ya şafi döküldü dillerimden ya şafi,adıyla yüzbinlerce kez bütün hastalara rabbim şifa versin o ne dediyse o oluyor sonuçta.. bir de şunu ekleyim nette yazılan her yoruma bilgiye fazla kafa yormayın yaşayan insanlara danış mesela bu forum gibi..çünkü nette inanılmaz bilgi kirliliği var ve bazı istatistikler yıllar öncesinin istatistikleri olabiliyor ama genel olarak evre 2 çok kötü değil anneniz zor süreçten geçiyor ama seneye bu zamanlar çok daha iyi olacak buna yürekten inanıyorum..Allah herkesin yardımcısı olsun kolaylıklar versin sizede

arkadaşlar benim annemde meme kanseri memesini alacaklar bu konuda bilgilerinizi bekliyorum

Merhaba arkadaşlar. Benim de annem 56 yaşında 1 hafta önce kitle alındı. 2 gün önce ise patoloji sonucu kötü huylu olduğunu öğrendik.Kitlenin farkındaydı ancak hiç bir rahatsızlık duymuyordu. Geçen hafta iltihaplanmış kırmızı olmuştu sol göğsü. Bu yüzden gittik doktora ve iki gün içinde kitleyi aldılar. Şimdi kitle kötü çıktığından göğsünün alınacagını söylediler ayrıca koltukaltındaki lenfler alınıp yine patolojiye gidecekmiş oralara da yayılmıs mı anlasılmak için. Kitle bir yıla yakındır vardı bildiğimiz kadarıyla.Ancak doktor erken evre diyor. Sizler neler yasadınız bu süreçte? Yardımcı olun lütfen, karar verme aşamasındayız. Cevap bekliyorum sizlerden.

Merhaba arkadaşlar. Benim de annem 56 yaşında 1 hafta önce kitle alındı. 2 gün önce ise patoloji sonucu kötü huylu olduğunu öğrendik.Kitlenin farkındaydı ancak hiç bir rahatsızlık duymuyordu. Geçen hafta iltihaplanmış kırmızı olmuştu sol göğsü. Bu yüzden gittik doktora ve iki gün içinde kitleyi aldılar. Şimdi kitle kötü çıktığından göğsünün alınacagını söylediler ayrıca koltukaltındaki lenfler alınıp yine patolojiye gidecekmiş oralara da yayılmıs mı anlasılmak için. Kitle bir yıla yakındır vardı bildiğimiz kadarıyla.Ancak doktor erken evre diyor. Sizler neler yasadınız bu süreçte? Yardımcı olun lütfen, karar verme aşamasındayız. Cevap bekliyorum sizlerden.
Mrb çok geçmiş olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun...benim annem salı günü ameliyat oldu sol göğsü alındı .2.evrede annem..bizde sizin gibi soktayiz ameliyat geçti çok şükür şuan hastanede yatıyor durumu iyi..bizde pataloji sonucunu bekliyoruz inşallah iyi huylu çıkar diye dua ediyoruz...sizin annenizde bizim ki gibi önce ameliyat olur daha sonrasında parça incelenir ona göre kemoterapi ve radyoterapi alır ..bizde henüz sizin gibi yolun başındayız Allah yardımcımız olsun hepimizin ...

Son düzenleme:
Mrb çok geçmiş olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun...benim annem salı günü ameliyat oldu sol göğsü alındı .2.evrede annem..bizde sizin gibi soktayiz ameliyat geçti çok şükür şuan hastanede yatıyor durumu iyi..bizde pataloji sonucunu bekliyoruz inşallah iyi huylu çıkar diye dua ediyoruz...sizin annenizde bizim ki gibi önce ameliyat olur daha sonrasında parça incelenir ona göre kemoterapi ve radyoterapi alır ..bizde henüz sizin gibi yolun başındayız Allah yardımcımız olsun hepimizin ...

Bu zor zamanda zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Evet annem biliyordu bir kitle olduğunu göğsünde ama her sey o kadar kısa sürede oldu ki...Şok olduk gerçekten de.Neyse ki annemin keyfi yerinde, bunu sorun edip şikayet etmiyor. Ağrısı da yok şükür. Hala bir karar vermeye çalışıyoruz, doktor yarın için gün verdi ama... Başka bir doktora mı gitsek, hemen ameliyatı mı olsa...Kaçıncı evrede bilmiyoruz ancak erken evre dedi doktor. Sol göğsü alınacakmış, ve koltukaltındaki lenfler temizlenecekmiş dediğim gibi. Sizin annenizde kitle ne kadar süredir vardı? Ameliyat süreci nasıl geçiyor? Tekrar geçmiş olsun...

Annem yarın ameliyata gidiyor, ben de sınava, üniversitedeyim... Sizin de sonuçlarınız yarın çıkar herhalde. İnşallah çok güzel olur her şey hepimiz için, Allah yardımcımız olsun...

Back