Öncelikle cevap verdiğiniz için çokk teşekkürler annenizin iyi olmasına çok sevindim daha'da iyi olsun inşallah, benim anneme gelirsek eveli gün söyledi ve onu söylediği kadar biliyordum,dün biopsi sonucu çıktı bende gittim iyikende gitmişim annme babam doktor anlatırken haklı olarak uyusmuş gibi dinliyordu ikiside ben daha soğuk kanlı oldum kitlemiz 3cm miş evre 2 deymişiz fakat bazı tetkitler daha var p.tesi yaptırcaz (akciğer grafisi) ve (abdomen us,tüm) yazıyor kağıtlarda eğer sıcrama yoksa iyimiş eğer varsa direk 4.evre oluyormuş umarım temiz çıkar ben bazı şeyler yazcam sizde bildiğiniz kadarını cevap larsanız çok ama çok sevinirim..
Elimdeki raporların tarih sırasına göre;
ilk meme us yapılmış çıkan sonuç, sağ meme de saat 12-1 hizasında ,meme ucuna göre yaklaşık 4cm periferde ,yaklaşık 29x18 mm boyutunda,düzensiz ve lobüle konturlu hipoekoik solid lezyon izlenmektedir,öncelikle malignite lehinedir,biopsi gerekir.
Tarih sırasına göre ikinci raporda patolojik bilgiler var;
makroskobik bulgu: 16mm uzunluğunda trucut biyopsi meteryali (1)
mikroskobik bulgu: kesitlerde sınırlı alanlarda izlenen adipöz dokular ile iç içe geçmiş ,mikst inflamatuar hücre infiltrasyonu içeren fibröz stroma içinde, uktal yapılır, kısa kordonlar ve küçük tabeküler alanlar oluşturmuş, genişçe eosinofilik sitoplazmalı ,iri,hafifçe pleomorfik oval-yuvarlak şekilli ,veziküler kromatinli nükleusa sahip atipik epitelyal hücrelerin oluşturduğu tümöral doku saptandı.
Tanı: İnvaziv duktal karsinom (meme trucut biyopsi materyali )
yorum: tümörde histolojik durum2, nükleer derece 2'dir)
Yazılanlar bunlar arkadaşım, doktorun dünkü dediğine göre tabi 2 yapılcak olan tatkitlerde var sıçrama varmı yok diye ama dünkü konrole göre 2 ameliyat varmış biri göğsü alma 2. sadece tümör olan bölgeyi alma doktor ikincisi daha iyi dedi kemoterapi ve birşey daha var isimini unuttum tedavi olacakmış nasıl bir süreç yaşıcak annem ve biz sen bize ne gibi önerilerde bulunabilirsin?
birde Allah korusun sıçrama olursa 4. evre dedi bu durumda bizi neler bekliyor benden daha tecrubelisin tabi kötü bir tecrube rabbim kimseye yaşatmasın ama ben bu hastalıkla ilgili 2 günlük sadece okumayla bilgim var bilen birinin tecrubelerine çok ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun.
Merhaba canim,
Allahim sana ve ailene sabir versin. Henuz birsey belli degil, sadece biopsi almislar ve 3 santim oldugunu soylemisler. Benim ablamada 3 santim demislerdi ama ameliyat sonrasi 1 santim cikti, etrafindakide kistmis. Ama ablamda ilk olarak ameliyat onerdiler, yani 3 santim ve memeyi komple alacagiz dediler.
Sonra zor bir surec bekliyor sizi, bu surecte bol bol dua edin. Lenfbezlerinde sicrama varmi onu arastiracaklar ve hangi cinsten, yani hormona karsi duyarli mi, degil mi onu arastiriyorlar.
Kisaca sizi ne bekliyor:
-Isin tedavisi, isin tedavisinin fazla yan etkisi yok, hastaneye gidip gelmeniz 15 dk suruyor, lazer gibi bir isik tutuyorlar o bolgeye, hicbirsey hissetmiyor annen, yani acimiyor.
-Kemo, Kemo ya gelince, tumorun cinsine gore yazdiklari kur degisik olabiliyor, ve farkli farkli kemo var, bazilari agir bazilari digerlerinden daha hafif, ama bunlarin yan etkisi kisiden kisiye degisiyor, benim ablam cok sukur cok rahat atlatiyor suan ( agir kemo aliyor) , 2 gun yorgun sadece, sonra butun ev islerini kendisi yapiyor.
-Herceptin diye bir ilac var, bu ilaca karsi duyarli ise genelde 9 ay ile 1 yil boyunca bu ilaci veriyorlar, damar yoluyla veriyorlar ayni kemo gibi ama yan etkileri yok denilecek kadar az, yine buda kisiden kisiye degisir,
- hormona karsi duyarli ise hormon ilaclari veriyorlar 5 yil boyunca.
Uzun bir surec ama bir bakmissin butun bunlarin hepsini atlamissiniz.
Ayrica insanlar romatizma olunca, seker hastasi oluncada gunluk ilac aliyorlar, bu hastaligida oyle gormek lazim.
Tekrar Rabbim annenin sifasini versin, sorun olursa seve seve cevaplarim.
Annen korkmasin, insallah bunu atlatacak ve eskisinden daha iyi olacak.