- 13 Ocak 2020
- 45.077
- 2
- 171.474
- 548
- 33
Nağğğlet olsun formasyonsuz Tarihçiyim.Size kıyabiliyor mu dedi üye, öğretmen o biliyor neyin ne olduğunu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nağğğlet olsun formasyonsuz Tarihçiyim.Size kıyabiliyor mu dedi üye, öğretmen o biliyor neyin ne olduğunu
Diyelim talak haklarından birini istemedi mehirde ilerde anlaşamadı boşanmak istedi boşanamaz mı kadınTalak haklarından birini isteyebilirsin. Dini anlamda da sen istediğin zaman eşini boşayabilirsin. Bir de dinimize göre bir erkeğin 4 kadınla nikah kıyma hakkı var. Ben mehir olarak o hakkını da aldım elinden yani benim nikahımdayken başkalarına nikah kıyamaz şartını koştum. Kesinlikle bu dört nikah meselesine karşıyım eşim de böyle biri değil ama birilerinden duymuştum
Talak haklarından birini isteyebilirsin. Dini anlamda da sen istediğin zaman eşini boşayabilirsin. Bir de dinimize göre bir erkeğin 4 kadınla nikah kıyma hakkı var. Ben mehir olarak o hakkını da aldım elinden yani benim nikahımdayken başkalarına nikah kıyamaz şartını koştum. Kesinlikle bu dört nikah meselesine karşıyım eşim de böyle biri değil ama birilerinden duymuştum
Olsun yine de o işini garantilemiş. Erdal Bakkal gibi bir de “Dört kadın alanın anası babası ölsün. Hadi bakalım al da görelim şimdi.” dese tam caydırıcı olurdu.Iyi de senin rızan yoksa zaten kıyamıyor nikah
Araştırmanızı öneririm. Mehir çeşitleri vardır. Elde imkan varsa o an verilir, elde imkan yoksa erkek kadına borçlu kalır. Elimde oldukça öder nikah birlikteliği içinde.
Ola ki boşanma kararı verilirse adam boşanırken vermediği miktarı vermek zorundadır.
Hac isteyinMerhabalar hanımlar. Benim dini nikahım yapılıcam ama mehir ne isticem bilemiyorum..Eşimi maddi açıdan zora sokmak istemiyorum üstelik mehirede ihtiyacı olan bi kadın değilim şükürler olsun. Öyle bişey isteyeyim ki eşimi şaşırtayım ama bu para mal mülk olmasın istiyorum.. Aklınıza değişik fikirler gelirse benimle paylaşırsanız mutlu olurum
Olsun yine de o işini garantilemiş. Erdal Bakkal gibi bir de “Dört kadın alanın anası babası ölsün. Hadi bakalım al da görelim şimdi.” dese tam caydırıcı olurdu.
Eşinizle dört kere nikahlandınız yani. Peki 5. Alırsa ne olacakTalak haklarından birini isteyebilirsin. Dini anlamda da sen istediğin zaman eşini boşayabilirsin. Bir de dinimize göre bir erkeğin 4 kadınla nikah kıyma hakkı var. Ben mehir olarak o hakkını da aldım elinden yani benim nikahımdayken başkalarına nikah kıyamaz şartını koştum. Kesinlikle bu dört nikah meselesine karşıyım eşim de böyle biri değil ama birilerinden duymuştum
Kabul etmediğiniz şeyi neden garanti altına aldınız ki?Bi siz eksiktiniz. Şimdi binlerce yorumla uğraş. Siz inkar ediyor ya da inanmıyor olsanız da bazı gerçekler var. Ben asla bunu kabul etmiyorum!!
Eyvah o zaman adamın insafına kaldı, dua etsin de kocası ikinci üçüncü istemesin.Ya zaten ölüyseler
Araba isteyen ya da umre isteyen tanıdıklarım varMerhabalar hanımlar. Benim dini nikahım yapılıcam ama mehir ne isticem bilemiyorum..Eşimi maddi açıdan zora sokmak istemiyorum üstelik mehirede ihtiyacı olan bi kadın değilim şükürler olsun. Öyle bişey isteyeyim ki eşimi şaşırtayım ama bu para mal mülk olmasın istiyorum.. Aklınıza değişik fikirler gelirse benimle paylaşırsanız mutlu olurum
Sizin gibiler dalga geçsin diye eğlence çıktı size ne güzelKabul etmediğiniz şeyi neden garanti altına aldınız ki?
Gayet normal bir soru sordum. Cevabını bekliyorumSizin gibiler dalga geçsin diye eğlence çıktı size ne güzel
Adet değilki bu canım, başlık parasıyla alakası yok. Tamamen dini bir mesele.Mehir ne ya kaldimi bu adetler artik? Aileniz baslik ya da süt parasi istediler mi?
Mehir boşanırken verilmiyor mu? Hac nasıl istenebiliyorBenim bildiğim medeni hukuk vardı ülkede?
Evet ben de adet olsun diye yaptıracağım, hac isticem bunu önceden konuşmuştuk.
Ben ne olduğunu acikladim, oku yorumlarimiAdet değilki bu canım, başlık parasıyla alakası yok. Tamamen dini bir mesele.