Merhabalar hanımlar. Benim dini nikahım yapılıcam ama mehir ne isticem bilemiyorum..Eşimi maddi açıdan zora sokmak istemiyorum üstelik mehirede ihtiyacı olan bi kadın değilim şükürler olsun. Öyle bişey isteyeyim ki eşimi şaşırtayım ama bu para mal mülk olmasın istiyorum.. Aklınıza değişik fikirler gelirse benimle paylaşırsanız mutlu olurum
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Mehir
- Konu Sahibi Kavak1997
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- dini nikah dini nikah evlilik evlilik kadın mehir
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 20 Nisan 2007
- 4.038
- 10.390
- 733
- 44
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Bir tanıdığım ciddi miktarda bir fidan dikilmesine istemişti. Ama karşı tarafın takacağı altından çok emindi
İlla ki az miktarda da olsa bir şeyler istemek lazım. Hadis-i şerifleri okuyabilirsiniz bazen bir ayet bile mehir olmuş.
Eğer sadece maddi olarak zorlamamaksa amacınız mehri müeccel olarak size borçlu da olabilir
İlla ki az miktarda da olsa bir şeyler istemek lazım. Hadis-i şerifleri okuyabilirsiniz bazen bir ayet bile mehir olmuş.
Eğer sadece maddi olarak zorlamamaksa amacınız mehri müeccel olarak size borçlu da olabilir
- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
Kalbinin anahtarını isteyin. Hoca sorunca anahtarı çıkarın hoca da şok konuklar da şokMerhabalar hanımlar. Benim dini nikahım yapılıcam ama mehir ne isticem bilemiyorum..Eşimi maddi açıdan zora sokmak istemiyorum üstelik mehirede ihtiyacı olan bi kadın değilim şükürler olsun. Öyle bişey isteyeyim ki eşimi şaşırtayım ama bu para mal mülk olmasın istiyorum.. Aklınıza değişik fikirler gelirse benimle paylaşırsanız mutlu olurum
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Başlık parası falan mı mehir ?
Hayır başlık parası ile ilgisi olan bir durum değil.
İslam'da nikah kıyılırken kadının geçimini sağlayacağı miktarda eşinin evlenirken vereceği bir miktardır. Tabi herkesin imkanı bir değildir. Ancak ana mantığı kadının ekonomik hakkıdır.
Şu anda çok ayrıntılara girmeye gerek yok.
Sonuç olarak burası dini bir forum değil. İslam hukuku akademisyenlerinden bununla ilgili makale, tez vs okuyabilirsiniz.
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Yahu bu mehiri uygulayan alan erkek var mı acaba...boşa istiyoruz ne istiyorsak sanki
Ay niye olmasın. Az da olsa verdi hala borcu var bana ama olsun bi arabam var en azından. Etrafımda da herkes maddiyat ölçüsüne göre herkes az yada çok veriyor uyguluyor.
- 23 Ağustos 2020
- 6.698
- 12.650
- 198
TeşekkürlerHayır başlık parası ile ilgisi olan bir durum değil.
İslam'da nikah kıyılırken kadının geçimini sağlayacağı miktarda eşinin evlenirken vereceği bir miktardır. Tabi herkesin imkanı bir değildir. Ancak ana mantığı kadının ekonomik hakkıdır.
Şu anda çok ayrıntılara girmeye gerek yok.
Sonuç olarak burası dini bir forum değil. İslam hukuku akademisyenlerinden bununla ilgili makale, tez vs okuyabilirsiniz.
Ondan sonra şakalanan nikah memurları gibi hoca da ters yapmasın. Nikah memuru defteri toplayıp kıymıyorum dedi valla. Hoca da derse evlenemezler mazallah.Kalbinin anahtarını isteyin. Hoca sorunca anahtarı çıkarın hoca da şok konuklar da şok
- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
Aşıklara bir şey demez hocalar yaOndan sonra şakalanan nikah memurları gibi hoca da ters yapmasın. Nikah memuru defteri toplayıp kıymıyorum dedi valla. Hoca da derse evlenemezler mazallah.
Ben anında helal etmiştim, eşim hala sana borcum var der 5yillik evliyiz
Hoca da ztn o yönde konuşma yapmıştı
Maddi konularda hiç üzmedi hiç catismadik
Düğün takılarini ortak değerlendirdik
Hersey size özgü gelişir içinize nasıl sınecekse öyle yapın ama mantığını iyice araştırın ogrenin
Hoca da ztn o yönde konuşma yapmıştı
Maddi konularda hiç üzmedi hiç catismadik
Düğün takılarini ortak değerlendirdik
Hersey size özgü gelişir içinize nasıl sınecekse öyle yapın ama mantığını iyice araştırın ogrenin
- 17 Şubat 2020
- 10.673
- 28.100
- 548
:) Valla tersine denk gelirseniz der bence Cal.Aşıklara bir şey demez hocalar ya
Hocanın yanında da kalp malp karıştırmasın bence.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.