Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Adet değil yerleşme kanamasiymis canim. Vajinal bakti. Beta hic olcmedi. Cok üzüldüm şok oldum ya
Ha bu arada benim de bebegi bir doktor görmemişti, dedim hocam şu kadar mm dediler dedim, birde prof bu, ne gördüler bebek diye çok merak ediyorum dedi ukala ukala, sonra başka profa gittim çat diye ayni mm bebegi ölçtü,baska doktora da git, hakkinda hayirlisi olsun, gerçekten üzücü

tühhh ya hemde 7 haftalık cok üzüldüm yeni farkettim msjini gecmiş olsun canısı belkim son kontorol de bir mucize olur gorememistir insallah oyle olsun amin..

Ahh be canım. Ben sana dedim hamilesin o adet bişey var diye. Insan doktorlara git git sıkılıyor ama bazen de erken gitmek gerekiyor sanki. Ne bileyim ya her türlü stres. Bende arkadaşlara katılıyorum başka doktorlara da git, birisiyle karar verme. Inşallah güzel haberlerini alırız.

Bağışıklık için propolis kullandığım için ben de grip olmuyorum pek.. iğnelerden olduğunu düşünmüyorum aslında bol su ile atılıyor ya ilacın etkisi, sanki geçmiştir gibi geliyor. Bir de yapılan kan testleri de normal değerlerde oluyor ya bir sıkıntı yok gibi geliyor. Ama tam da bilmiyorum.

Canım ya başka bir doktora da mı gitsen.. tek doktorla karar vermesen mi? Hissettiklerinde çok haklısın ama henüz hiçbir şey bitmiş değil. Umarım Cuma günü bir sürpriz yapar minik mucizen sana

canlar öncelikle hepinize desteğiniz için çok teşekkürler allah razı olsun hepinizden, çok üzgün hissediyorum kendimi ve mesajlarınız destek oldu allah gönlünüze göre versin hepinizin inşallah canlarım.

son adetim 12 şubattı, ovulasyon testinin pik yaptığı tarih 28 şubat, adet kanaması sandığım yerleişme kanaması 15 mart kızlar kese 2,5 cm olması gereken alt sınırda içinde york oluşmuş ama daha ileride olması gerekiyordu diyor. belki geç yerleşmeden dolayı çok küçük veya gerçekten problem var ve gelişmiyor. cuma bakacak tekrar ona göre karar verip cumartesi kürtaj yapacak. şimdi size beyin yakan sorularımı soruyorum tecrübe ve beilgilerinizle beni ışıldatın allah aşkına

1- bu çocuk aslında 15 martta yerleşirken kaç günlüktü 5-6 günlük mü oluyordu, eğer öyleyse zaten şu an 7-8 haftalık bir bebek değil. tamam adet tarihine göre öyle olabilir ama aslında daha da küçük gerçekten de
2- kürtaj olduktan sonra tekrar hamile kalamama gibi bir risk olabilir değil mi
3-kürtaj olmayıp kendi düşsün diye beklesem ne olur acaba

kızlar kafayı yiyciim yorumlayın lütfen öpüyorum sizi tek tek

İnşallah bi mucize olsunn seninle olsun bebeğin inşallah daha küçük ondan görünmemiş olsun. senin dr de zaten bekleyelim demiş anladığım o, cuma bakıcak ben o anın heyecanıyla hemen yarın girecekmişsin gibi okudum kuzu..
Kürtajın riskleri var elbette
Kişiye göre değişiyor bekleme durumu da beni de bekletmeden hemen alıcaktı ben başka drlara gittim 1 hafta beklenebilir dediler 4 5 gün bekledim gittim..
Biz olumlu düşünelim iyisini düşünelim bebiş küçük olsun daha.

amin canım inşallah dua edin ne olur, bi umut yakalamışken kaybolsun ıstemıyorum

Merhaba bende Mayıs ayından umutluyum. Yeni adet oldum maalesef. Bende bütün kontrollerimi yaptırdım. Çok şükür birşey çıkmadı. Folik asite başladım. Demir eksikliğim çıktı. İlaç kullanıyorum. Geçen sene mayıs ayında smear testi yaptırmıştım. Bu ay tekrar yaptıracağım. Bu ayda ovülasyon testi ve ateşimi ölçme yöntemini deneyeceğim. Hayırlısı olsun hepimiz için. Güzel haberler alırız buradan inşallah.

Merhaba hoşgeldin, hayırlısıyla güzel haberler alırsın inşallah.

canım yerleşme tarihinden ziyade son adet tarihi şu an kaç haftalık olduğunu anlaman için
ama tabiki şöyle bir şey var,doktorlar bebeğin boyutlarını ölçerken ortalama 14.gün yumurtlamışsın gibi hesap yapıyor ki sende 16.gün pik yapmış ama bu testler her zaman güvenilir sonuç vermiyor,
burda doktorlar ısrarla adet düzensizliğin var mı diye soruyor ki,geç döllenme durumu var mı diye anlamak için,
yani sen cumartesi için kürtajı ertele bence 7 hafta çok erken bu karar için,
doktoruma beklersem ne olur dediğimde ,seni öldürmez birşey olmaz senin tercihin,sadece plansız bir kürtaj gerekebilir dedi,ben beklemeyi tercih ettim,zaten kanaman başladığında kürtajdan kurtulma gibi şansında olabilir,hem için rahat eder bebekle ilgili,
diyelim ki kürtaj gerekti,hamile kalmama riski eğer tüplerde ve rahimde yapışıklık gibi bir şey olursa Allah korusun olabilir,ama bu en kötü senaryo,onları düşünme şu an bence,

Sağol canım, adetim çok düzenli, ovulasyon testını de ılk defa bu ay kullandım ve pik yaptığı gun harıcınde dıger hıcbır gunde dalgalanma veya pembelık dahı gormedım 28 subatta kıpkırmızı cızgıyı gordum net ve arkasından ertesı gun aynı saatte tertemız bembeyazdı test cızgısı. yerlesme kanamasının taa 15 martta olması da nasıl bu kadar gec mı dollenıyor yerlesıyor dıye aklımı kurcalıyor sonucta dollenmeden sonra 5-6 gunde gerı donmesı lazım ve okudugum kadarıyla cogunlugun yerlesme kanaması adet tarıhınden bır hafta once olmus. yanı karıstıkca karıstım. uzuldum korkuyorum da cumayı zor beklıyorum stres yaptım cok fena

stres yapma demek kolay ama her şey olacağına varıyor,sen sadece pişmanlık yaşamamak için acele etme,başka doktorlara da görün,yani en kötü sahneyi düşünelim ki bu da en fazla kanaman olur,ben 9+4 e kadar bekledim,ilkinde kanamam kendiliğinden başladı,korktuğun kanama ise gece başladığı halde sabaha kadar hastaneye gitmedim,kendi doktorum kürtaj yapsın diye,(bu arada doktoruma ilk sorum uyanınca,geceki kanamadan sonra bebek düşmüş mü dedim,doktorum da düşmemiş ama düşmek üzereymiş dedi,bu da işimizi çok kolaylaştırdı dedi,gerçekten benim ilk kürtajdan sonra sıkıntılarım daha azdı,ama ikinciden sonra çok fazla sıkıntı yaşadım)
benim ilkinde yerleşme kanaması falan olmadı,ikinci de oldu,tarihini tam hatırlamıyorum ama canım ben gebeliği biliyordum olduğunda,adetten 2 gün önce öğrendiğimi düşünürsek gebeliği çok erken olmamış bende de,ben adetten 10 gün sonra testte pozitif göreni okudum burda,kızın arkadan gelen yumurtası varmış o çatlamış,yani içerde neler oluyor bilmiyoruz,en iyisi beklemek ve daha çok fikir almak

merhaba hosgeldin insalah gonlunce olur.ne dicem sana ben adetimin 7’ci günüdeyim ölcmedim atesimi. şu ates ölcmeden pek çakmıyorum ben.yarindan itibaren ölcmeye baslasam bana fikir verebilermisin ki

amin canım inşallah dua edin ne olur, bi umut yakalamışken kaybolsun ıstemıyorum
dualarimız seninle rabbim güldürsün yüzünü hem korkma kimileri kurtajdan sonraki ay hemen hamile kaliyor. insallah bebgin seninledir almazlar ama, alirlarsa da korkma kötüyü cagirma, negatife probleme programlama bedenini. bak hamile kalbiliyorsun bu da bir umut. bazilarimiz (ben) vucudumuz bunu deniyor mu bile bilmiyoruz. her şerde bir hayir var rabbim alırsa sagliksini tez vakitte nasibin eglesin. seviyorum seni flx 77 kalbim seninlee üzülme diyemem üzülürsün elbet cuma ola hayrolaaaa

Adetin düzenli bile olsa bir seferliğine geç yumurtlamış veya ikinci kez yumurtlamış olabilirsin. O ikinci yumurta döllenmiş olabilir. O yüzden standart ölçümlere göre küçük görünüyor olabilir. Tam tersine gerçekten kese boş da olabilir ama ben olsam riske girmezdim. En az iki doktora daha görünür ve 10 gün daha beklerdim. Neticede kese zaten boşsa bir iki hafta geç kürtaj olmanın sakıncası yok.
Kürtajın teknik olarak gelecekteki gebeliği etkilemez. Eskiden küretaj yaptıkları yani rahmi kazıdıkların için riskliydi evet. Şimdiyse vakumla yani nokta atışıyla işlem yapılıyor. Kürtaj sonrası tüplerde yaşanan yapışıklık ise enfeksiyondan kaynaklanıyor. Tüplerle kürtaj işleminin yapıldığı rahmin ilgisi yok zaten mantıken. Kürtajdan sonra verilen antibiyotiği saati saatine düzenli kullanır, hijyene dikkat edersen bi problem yaşamazsın endişelenme. Sonra yine kontrole çağırır zaten doktorun. Hayatta olan ya da sonradan kalbi duran bi bebişin kürtajı olmayacak bu neticede. O yüzden bu konuda yıpratma kendini. Ve mutlaka biraz daha bekle ve başka bir doktora daha görün. Ne hikayeler ne mucizeler okuduk burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…