Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
dualarimız seninle rabbim güldürsün yüzünü 🙏🏼💐 hem korkma kimileri kurtajdan sonraki ay hemen hamile kaliyor. insallah bebgin seninledir almazlar ama, alirlarsa da korkma kötüyü cagirma, negatife probleme programlama bedenini. bak hamile kalbiliyorsun bu da bir umut. bazilarimiz (ben) vucudumuz bunu deniyor mu bile bilmiyoruz. her şerde bir hayir var rabbim alırsa sagliksini tez vakitte nasibin eglesin. seviyorum seni flx 77 kalbim seninlee üzülme diyemem üzülürsün elbet cuma ola hayrolaaaa 🥰

canımmm teşekkür ederim, ben de senı sevıyorum inşallah allahım mucizemi verir, hızlı ve hatalı karar vrmekten ve kürtaj sırasında bır sıkıntı cıkmasından korkuyorum acıkcası, ınsallah allahın yardımı ve dualarınızla pozıtıf enerjınızle daha ıyı olacagına ınanıyorum cunku hepımız bırbırıne yakın seyler yasadıgımız ve umıdımız aynı yonde oldugu ıcın bırbırımızı daha ıyı anlıyor ve dualarımızı o sekılde yonlendırebılıyoruz dıye dusunuyorum. ıyı kı varsınız

Adetin düzenli bile olsa bir seferliğine geç yumurtlamış veya ikinci kez yumurtlamış olabilirsin. O ikinci yumurta döllenmiş olabilir. O yüzden standart ölçümlere göre küçük görünüyor olabilir. Tam tersine gerçekten kese boş da olabilir ama ben olsam riske girmezdim. En az iki doktora daha görünür ve 10 gün daha beklerdim. Neticede kese zaten boşsa bir iki hafta geç kürtaj olmanın sakıncası yok.
Kürtajın teknik olarak gelecekteki gebeliği etkilemez. Eskiden küretaj yaptıkları yani rahmi kazıdıkların için riskliydi evet. Şimdiyse vakumla yani nokta atışıyla işlem yapılıyor. Kürtaj sonrası tüplerde yaşanan yapışıklık ise enfeksiyondan kaynaklanıyor. Tüplerle kürtaj işleminin yapıldığı rahmin ilgisi yok zaten mantıken. Kürtajdan sonra verilen antibiyotiği saati saatine düzenli kullanır, hijyene dikkat edersen bi problem yaşamazsın endişelenme. Sonra yine kontrole çağırır zaten doktorun. Hayatta olan ya da sonradan kalbi duran bi bebişin kürtajı olmayacak bu neticede. O yüzden bu konuda yıpratma kendini. Ve mutlaka biraz daha bekle ve başka bir doktora daha görün. Ne hikayeler ne mucizeler okuduk burda.

teşekkürler canım, cuma gunu kesın hıc ılerleme yok derse ne yaparım bılemem ama az bıle bır gelısme var derse yasal surece kadar beklemek kararını aldım kendımce, cumadan sonra baska bır doktora da gorunmeyı dusunuyorum en azından dunku olcumle cuma arasında bı fark olussun kı doktorlar degerlendırebılsın dıye. ınsallah gelısme olur ve ınsallah bır mucıze yaşarım canım benım

CC0CB289-1167-4C51-9291-E8EB370C82D1.jpeg
D960A3A7-083F-47D6-AE0E-578E18E83DCA.jpeg

canımmm teşekkür ederim, ben de senı sevıyorum inşallah allahım mucizemi verir, hızlı ve hatalı karar vrmekten ve kürtaj sırasında bır sıkıntı cıkmasından korkuyorum acıkcası, ınsallah allahın yardımı ve dualarınızla pozıtıf enerjınızle daha ıyı olacagına ınanıyorum cunku hepımız bırbırıne yakın seyler yasadıgımız ve umıdımız aynı yonde oldugu ıcın bırbırımızı daha ıyı anlıyor ve dualarımızı o sekılde yonlendırebılıyoruz dıye dusunuyorum. ıyı kı varsınız
Canım öncelikle geçmiş olsun. Geçen haziran da 7 haftalık düşük yaptım. Düşük yaptığım hafta bir doktor da 7 haftalık kese ve bebeği gördüğümüz halde. Diğer gün gittiğim başka dpktorda kese 4 haftalık ve içinde henüz bebek yok dediler. Düşük yaptığımda ise bebeğin pataloji sonucunda 7 haftalık 10mm ve içinde bebek olduğj yazıyordum. Demem o ki 1 gün arayla gittiğim 2 doktor çok farklı şeyler söyledi. Mutlaka başka doktora git. Ultrason cihazların kalitesi sonucu çok değiştiriyor. Allah yardımcın olsun. İnşallah bebeğin seninledir kuzum. Endişeni ve üzüntünü kalbimde hissettiğimi bilmeni isterim...

Benzer şeyler yaşıyoruz bu zamana kadar gitmek istedim hep ama bu dönem hiç gitmek istemiyorum kursa. Her dersten pancar gibi bir suratla çıkıyorum ne kadar kasıyor ve sıkıyorsam kendimi :)
Evet bu ay tedavi başlayacak. Yarın yeni protokolü almaya gideceğim hastaneye. Muhtemelen ilaçları da alırım. haftasonuna doğru Regl olurum ve iğnelere başlarım.
Bu ay da enteresan şekilde hiç umrumda değil tedavi :) hayata küstüm haberim yok galiba :)
bazen gece körü oluyorum o zaman da kahrolasi gozluklerim sır oluyor. msjinı yeni gordum adet oldun mu ? basladin mı göbekine delik acmaya 😅 bu tedavi yüzünü güldürsün nasip eglesin Rabbim, bebeginin mujdesini. (ve öyle de oldu amin.) olumlamamı da yapar giderim🙋🏻‍♀️💐

Günaydın kızlar.. iyi bir gün dileyim herkese ❤ ben mi? Dün öğleden sonra izinliydim kuzuyu götürdüm hastaneye hepatit b ve tsh için bugün öğleden sonra doktorda olur sonuçlar dendi lakin baktım tsh çıkmış 5.83 diyor çocuklarda normal aralık değeri farklı olur diye düşünüyorum.. inşallah bişey çıkmaz.
Bugün reglin 6.günü sabah şiddetli bir ağrı daha yaptı. yumurtlama mı regl ağrısı mı ayırt edemedim. 6.günde ne ağrısı ola ki? Ağrı kesici içtim demiştim ya bu defa farklı bir ilaç içtim acaba ondan mı? Hani sökemedi tam olarak, şimdi söküyor. 🤔

Canım öncelikle geçmiş olsun. Geçen haziran da 7 haftalık düşük yaptım. Düşük yaptığım hafta bir doktor da 7 haftalık kese ve bebeği gördüğümüz halde. Diğer gün gittiğim başka dpktorda kese 4 haftalık ve içinde henüz bebek yok dediler. Düşük yaptığımda ise bebeğin pataloji sonucunda 7 haftalık 10mm ve içinde bebek olduğj yazıyordum. Demem o ki 1 gün arayla gittiğim 2 doktor çok farklı şeyler söyledi. Mutlaka başka doktora git. Ultrason cihazların kalitesi sonucu çok değiştiriyor. Allah yardımcın olsun. İnşallah bebeğin seninledir kuzum. Endişeni ve üzüntünü kalbimde hissettiğimi bilmeni isterim...

çok teşekkür ederim canım, sana da kolaylık versin Allahım inşallah. sevgilerimle

bazen gece körü oluyorum o zaman da kahrolasi gozluklerim sır oluyor. msjinı yeni gordum adet oldun mu ? basladin mı göbekine delik acmaya 😅 bu tedavi yüzünü güldürsün nasip eglesin Rabbim, bebeginin mujdesini. (ve öyle de oldu amin.) olumlamamı da yapar giderim🙋🏻‍♀️💐
Yok canım bekliyorum haftasonu gibi başlarım kendimi delmeye :) özlemiştim iğnelerimi sarılıp uyuyacağım gece :) yumurta geliştirici aynı 225 menopur başlıyorum 3. Gün. Ama baskılayıcıyı değiştirmiş 7. Günden sonra cetrodite başlayacağım erken çatlamaması için. bir de bunu deneyelim bakalım :) kafamda deli sorular var arı sütü bal polene devam mı etmeliyim yoksa Regl olunca bırakmalı mıyım. Sonra tedavi süresince sadece arı sütü mü içmeliyim.

canlar öncelikle hepinize desteğiniz için çok teşekkürler allah razı olsun hepinizden, çok üzgün hissediyorum kendimi ve mesajlarınız destek oldu allah gönlünüze göre versin hepinizin inşallah canlarım.

son adetim 12 şubattı, ovulasyon testinin pik yaptığı tarih 28 şubat, adet kanaması sandığım yerleişme kanaması 15 mart kızlar kese 2,5 cm olması gereken alt sınırda içinde york oluşmuş ama daha ileride olması gerekiyordu diyor. belki geç yerleşmeden dolayı çok küçük veya gerçekten problem var ve gelişmiyor. cuma bakacak tekrar ona göre karar verip cumartesi kürtaj yapacak. şimdi size beyin yakan sorularımı soruyorum tecrübe ve beilgilerinizle beni ışıldatın allah aşkına

1- bu çocuk aslında 15 martta yerleşirken kaç günlüktü 5-6 günlük mü oluyordu, eğer öyleyse zaten şu an 7-8 haftalık bir bebek değil. tamam adet tarihine göre öyle olabilir ama aslında daha da küçük gerçekten de
2- kürtaj olduktan sonra tekrar hamile kalamama gibi bir risk olabilir değil mi
3-kürtaj olmayıp kendi düşsün diye beklesem ne olur acaba

kızlar kafayı yiyciim yorumlayın lütfen öpüyorum sizi tek tek
Ben iki ve üçün cevabını bilmiyorum ama birinci sorun için de 15 Mart tutunma ise yumurtlama da 28 deki pikte değil bir kaç gün sonra olması gerekir. Ama ovulasyon testleri 2 gün pil gösterebiliyor. Öyle olsa 2- 3 Mart gibi yumurtlasan mesela sanki yerleşme ile daha uyumlu gibi. Ama bunlar hep ortalama hikayeler senin özelinde takvimde ufak farklar olabiliyor bence. Cuma günü umarım geç döllenmeye bağlı bir durum olduğu ortaya çıkar canım.

Merhaba 😊 bende Mayıs ayından umutluyum. Yeni adet oldum maalesef. Bende bütün kontrollerimi yaptırdım. Çok şükür birşey çıkmadı. Folik asite başladım. Demir eksikliğim çıktı. İlaç kullanıyorum. Geçen sene mayıs ayında smear testi yaptırmıştım. Bu ay tekrar yaptıracağım. Bu ayda ovülasyon testi ve ateşimi ölçme yöntemini deneyeceğim. Hayırlısı olsun hepimiz için. Güzel haberler alırız buradan inşallah.
Merhaba
Umarım Mayıs umutlarının karşılık bulduğu ay olur :)

Sağol canım, adetim çok düzenli, ovulasyon testını de ılk defa bu ay kullandım ve pik yaptığı gun harıcınde dıger hıcbır gunde dalgalanma veya pembelık dahı gormedım 28 subatta kıpkırmızı cızgıyı gordum net ve arkasından ertesı gun aynı saatte tertemız bembeyazdı test cızgısı. yerlesme kanamasının taa 15 martta olması da nasıl bu kadar gec mı dollenıyor yerlesıyor dıye aklımı kurcalıyor sonucta dollenmeden sonra 5-6 gunde gerı donmesı lazım ve okudugum kadarıyla cogunlugun yerlesme kanaması adet tarıhınden bır hafta once olmus. yanı karıstıkca karıstım. uzuldum korkuyorum da cumayı zor beklıyorum stres yaptım cok fena
Canın ovulasyon testleri tertemiz olmaz diye biliyorum. Vücutta her zaman Lh hormonu olduğu için ikinci çizgi diğer günlerde silik olmalı. Bazen daha silik bazen daha belirgin ama yumurtlama harici herhangi bir günde test yaptığında ikinci çizgi olmalı. Testlerde sorun olabilir mi acaba ?

Günaydın kızlar.. iyi bir gün dileyim herkese ❤ ben mi? Dün öğleden sonra izinliydim kuzuyu götürdüm hastaneye hepatit b ve tsh için bugün öğleden sonra doktorda olur sonuçlar dendi lakin baktım tsh çıkmış 5.83 diyor çocuklarda normal aralık değeri farklı olur diye düşünüyorum.. inşallah bişey çıkmaz.
Bugün reglin 6.günü sabah şiddetli bir ağrı daha yaptı. yumurtlama mı regl ağrısı mı ayırt edemedim. 6.günde ne ağrısı ola ki? Ağrı kesici içtim demiştim ya bu defa farklı bir ilaç içtim acaba ondan mı? Hani sökemedi tam olarak, şimdi söküyor. 🤔
Canım test değerinin yanında Aralıklar yazıyor ya çocuklara dair özel bir bilgi var mı? Bir de neden baktırmak istedin tsh? Umarım bir sorun yoktur. Ayrıca olacaksa da bir sorun, tedavisi olan dertler kabulümüzdür. Yeter ki tedavisi olmayan şeyler yaşamayalım.

çok fazla düşünme diyor kuzu işte :)) çok fazla düşünme her gün adım at :)
Bir konuda adım atmak için bile hakkında düşünmek gerekmez mi :) başı kesik kavuk gibi ortada dolanırız o zaman :)
Şaka yapıyorum bu arada. İster düşün ister düşünme nasıl rahat ediyorsan öyle :)

X