• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek 👶 Topiği Şans 🍀 getirsin bizlere inşallah hadi Kızlar toplaşalım ❤️🫠

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sabah ilk idrarla yapılması gerekiyormuş canım ama akşam yapanlarda var burda bekleyemedikleri için 😂
Elinde birtane varsa eğer riske atma sabah yap şurda ne kaldı 😅
Evet ya bitane var 300 TL imiş ☺️ ben hiç almadım geçen transferlerde fiyata dumur oldum yani. Neyse bekleyeyim artık ay uyuyamıyorum ki uyusam zaman gececekte uyku falan kalmadı bu sefer bı degisik hallerdeyim. Sabah 7 de yaparım artık ☺️

Akdeniz anemisi evet. Ben de var, annemde var. . Evlenirken bir sorun yok demişlerdi. Hatta sağlık ocağından bu testi istediğimizde sende var ama eşinde de olsa zaten izin olmazdı evliliğinize dedi. Esinde yoktu demişlerdi şimdi sınırda çıkmış anlamadım

Canım önemli bir hastanenin internet sayfasında böyle yazıyor. Bence korkulacak bir durum yok. Sadece embriyonun saglikli olmasi için genetik test mutlaka öneriliyor..

Akdeniz Anemisi (Talasemi) Önlenebilir mi?

Genetik bir hastalık olan Akdeniz anemisi önlenemeyen bir hastalık türüdür. Akdeniz anemisini önlemenin tek yolu çiftlerin evlenmeden önce veya çocukları doğmadan önce tedbir almalarıdır. Akdeniz anemisi taşıyıcıların kendileri gibi taşıyıcılarla evlenmemesi önerilir. Ülkemizde evlenecek çiftlere evlenmeden önce Akdeniz anemisi testi yapılmaktadır. Talasemi hastaları veya talasemi taşıyıcıları çocuk sahibi olmak istiyorlarsa mutlaka genetik danışma almaları gerekir. Tüp bebek (IVF) tedavisi esnasında embriyoya genetik testler yapılarak sağlıklı embriyo kullanılmaktadır.

Merhabalar kizlar, bu grubu geç farkettim maşallah baya aktif ☺️ diğer grup çok sakin. Beni de ekleyebilir misiniz listeye rica etsem. Yaş 39 5.gun embriyosu 4. Transfer 5 Mart - test günü 14 Mart bir düşük,bir erken doğum, geçen ay da negatif transfer var 😔 ama bu sefer umutluyum bakalım🙏
Öncelikle transferin hayırlı olsun Rabbim bu Ramazan ayı hürmetine o kadar olumsuztuktan sonra iyi sonuclar almani nasip etsin 🤲🤲 bu arada gel gel aramiza hiç pişman olmazsın 🤣🤣🤣

Şükür iyiyim, ara ara hafif kramp tarzı birşeyler oluyor bugün düne göre daha az sanki bilemedim
Sivilce çıkartıyorum 😂
Mide bulantısı yok şükür ama bacakta bir tuhaf his var kramp mı desem kasılmamı desem bilemedim
Ama okuduğum kadarıyla bunlar ilaçların etkisinden oluyormuş.

Şu anlık negatif bir hissiyat yok ama işte zaman geçmiyor 😍
Transferden sonra İkinci gün bitti daha geçmiyoooorr 😂
Çok şükür 😍 inşallah pozitif haberle daha da iyi olursun canım bizlerde seninle bu güzel duyguları yaşamak nasip eylesin Rabbim inşallah 🤲🫶🏻

Mayalaaaa kuzum ses yok muuu 🙄
Yok canım ya böyle ağırdan almayı seviyorlar ama yarın arayacağım inşallah güzel haberler almak nasip olsun tedavi için bir engel teşkil etmez inşallah 🫶🏻❤️ çok sağolun canlarım Allah razı olsun hepinizden dilerim hepimiz güzel haberler alalım inşallah 🤲🌹

Amin amin inşallah canım benim 🤲😁 aslında ikiz olanlara iki tane mi emoji katsak 🤣
Ayy evet aslında iyi olur 😂
Hatta ertelenlere ve benzeri başka bilgilerde yazsak, zor olmazsa iyi olur
Tabloya bakıyorum arada bi tarihlere sonra diyorum bundan ses soluk yok acaba herşey yolundamı diye soracakken aklıma geliyor mesela ertelenmiş vesaire
ikosan ikosan mesela bugün soracaktım sonra aklıma geldi ertelenmişti rahım kalınlığından dolayı sanırım

Ivıg nedir acaba ne için yapılıyor
Canım serum tedavisinin kisa adi. Serum tedavisini biliyorsundur. Transferden önce yada sonra tutunmayı arttirsin, vücut embriyoyu yabanci bir hücre sanmasin ve düşüşle sonuclanmasin diye destek tedavi. Kimi kişide 2 yada üç defa veriliyor. Kimilerinde 12. Haftaya kadar haftada 1 veriliyor.

Tabloya bakıyorum arada bi tarihlere sonra diyorum bundan ses soluk yok acaba herşey yolundamı diye soracakken aklıma geliyor mesela ertelenmiş vesaire
ikosan ikosan mesela bugün soracaktım sonra aklıma geldi ertelenmişti rahım kalınlığından dolayı sanırım
Evet ikosan ikosan yazdı rahim kalınlığı olmadan ertelenmiş diğer kızlarda adetlerini bekliyor transfer için 🥰

Evet yazarım hatta kendiliğinden hamile kalanlara da mucize gebelik oldu nasıl fikir 💡😁😂

Back
X