• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek 👶 Topiği Şans 🍀 getirsin bizlere inşallah hadi Kızlar toplaşalım ❤️🫠

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar ben ilk transferimde kan vermeye gittim sabah 8 de neyse dediler 12 gibi doktor arayacak sonuç için neyse eve geldim işlerimi yaptım uzanıyorum kalkıyorum ses yok saat oldu 4 nasıl sinir olmuştum ama birde heyecan stres dedim allahım zaten 14 gün bana bir yıl gibi geldi bunlar niye böyle yapıyor neyse eşim dedi bunlar artık aramaz ben işe gidiyorum o kadar Ketüm olmuşum ki test bile yapmıyom neyse sinirden uyuya kalmışım o dönemde iki ablam ve arkadaşım biliyordu bunlarda demiş mayala aramadı galiba negatif üzülmüşler 🤣 neyse uyandım eşim aradı akşam saat 6 dedi doktor aradı sakin ol hamilesin doktor çok özür dilemiş yoğunluk varmış ondan dolayı hay dedim beni eni sonu kalpten götürecekler o anı size anlatamam elim ayağım resmen heyecandan boşaldı dedim bunun için kaç saat beni mahvettiniz 😂🤣
Kızz amaannn saat 6 ne çatlatırlar insanıı😂😂😂😂Aman sonu güzel olsunda canım güç olmasın🥰

Kızlar ben ilk transferimde kan vermeye gittim sabah 8 de neyse dediler 12 gibi doktor arayacak sonuç için neyse eve geldim işlerimi yaptım uzanıyorum kalkıyorum ses yok saat oldu 4 nasıl sinir olmuştum ama birde heyecan stres dedim allahım zaten 14 gün bana bir yıl gibi geldi bunlar niye böyle yapıyor neyse eşim dedi bunlar artık aramaz ben işe gidiyorum o kadar Ketüm olmuşum ki test bile yapmıyom neyse sinirden uyuya kalmışım o dönemde iki ablam ve arkadaşım biliyordu bunlarda demiş mayala aramadı galiba negatif üzülmüşler 🤣 neyse uyandım eşim aradı akşam saat 6 dedi doktor aradı sakin ol hamilesin doktor çok özür dilemiş yoğunluk varmış ondan dolayı hay dedim beni eni sonu kalpten götürecekler o anı size anlatamam elim ayağım resmen heyecandan boşaldı dedim bunun için kaç saat beni mahvettiniz 😂🤣
Ayy kıyamam yaa eziyet olmuş sana resmen kuzum ❤️ Ama galiba çok mutlu ol diye bu ertelemeler ne dersin 😀🥰

Merhabalar, ben geçen hafta hsg çektirdim. Sanırım yumurta toplamam 2 ay sonraya kaldı. Doktor bu 2 ay içinde kendiliğinden de olabilir dedi. Hem de eşimin de kullanması gereken ilaçlar vardı bu süreci bekliyoruz
Geçmiş olsun canım, bende hsg çektirdiğim ay hamile kalmıştım; ama kimyasaldı. Hsgden sonra hamile kalan çok kişi varmış meğer..

azonce bir tlf geldi yerle bir oldum. Bende talasemi taşıyıcılığı var eşimin testi de sınırda çıktı. Hematoloji bölümüyle görüşmemizi istediler. Eğer hematoloji embriyoya biyopsi yapsın derlerse biyopsi yapacaklarmış. Bizim olduğumuz bölgede hematoloji bölümü yok bizde 1-2 doktora sorduk. Sıkıntı olmaz dediler. Bilmiyorum napicaz . Yaşayan oldu mu
Canım muhtemelen genetik testi yapcaklardır embriyona bi çok kişi yaptorıyor atık zaten sıkma canını iyi olan embriyolarını bulurlar testle🥰

Canim talasemi akdeniz anemisi oluyor dimi ? Sizde varsa genetik yatkinlik olarak bebeğe geçme ihtimali çok yüksek diye biliyorum o yüzden embriyodan biyopsi yani pgt yaptirmak istemişlerdir. Bence en doğrusu bu ki en sağlıklı embriyo bulsunlar genel amaç bu. Umarim sonucu çok iyi gelir. 🤲🤲🤲
Akdeniz anemisi evet. Ben de var, annemde var. . Evlenirken bir sorun yok demişlerdi. Hatta sağlık ocağından bu testi istediğimizde sende var ama eşinde de olsa zaten izin olmazdı evliliğinize dedi. Esinde yoktu demişlerdi şimdi sınırda çıkmış anlamadım

Embriyo Transferi sonrası yapılması gerekenler

Şuna tıklayın ve izleyin kızlar çok güzel özetlemiş bence
Videoyu izledim, doktorun uzmanlığına saygım sonsuz ama kendisi tüp bebek tedavisi görmeyen insanlar “rahatlayın, gevşeyin” demesin ya… çünkü çok büyük bir emek ve masraf var, ayrıca bir insanın çocuğunun olması veya olmaması, ya da bir çocuğu varken ikincisinin olması hayatında çok büyük bir fark yaratıyor…

Ayrıca arkadaşlar, 2011’de, 2016’da ve 2019’da yapılmış çalışmalara denk geldim, psikolojik stresin tüp bebek tedavisinin sonucuna etki etmediği bulunmuş, linkleri paylaşıyorum merak edenler (ve benim gibi stresli olanlar) için:

Videoyu izledim, doktorun uzmanlığına saygım sonsuz ama kendisi tüp bebek tedavisi görmeyen insanlar “rahatlayın, gevşeyin” demesin ya… çünkü çok büyük bir emek ve masraf var, ayrıca bir insanın çocuğunun olması veya olmaması, ya da bir çocuğu varken ikincisinin olması hayatında çok büyük bir fark yaratıyor…

Ayrıca arkadaşlar, 2011’de, 2016’da ve 2019’da yapılmış çalışmalara denk geldim, psikolojik stresin tüp bebek tedavisinin sonucuna etki etmediği bulunmuş, linkleri paylaşıyorum merak edenler (ve benim gibi stresli olanlar) için:

Toplanıyor ayrı stres embriyolog araması çok ayrı bi stres konuluyor bu seferde test için ayrı stres tabiki meraklı stresli olacağız kalbimiz ağzımızda geziyoruz

kesinlikle katılıyorum sana. Elimizden geleni yapıyoruz dualar ediyoruz, dinleniyoruz, nefes egzersizleri de yapıyoruz. Ama baştan sona her süreci çok zor . o embriyologlarla iletişimde kaldığımız süre çok rahattım sakin lay lay lom geçirdiğim diyen bir insan duymadım .
Transfer sonrası da unutun onu diyo günde her birimiz en az 7-8 tane ilaç vitamin iğne kullanıyoruz saatli. Nasıl unutalım:KK48:

Takıntı haline getirmeden stressimizi yaşayalım bıraksınlar bizi :)

Toplanıyor ayrı stres embriyolog araması çok ayrı bi stres konuluyor bu seferde test için ayrı stres tabiki meraklı stresli olacağız kalbimiz ağzımızda geziyoruz
Kesinlikle elde olmadan stres olunuyor sadece ben bu stres konusunda iki türlü düşünüyorum.
Stres herşeyin tetikleyicisi bende stres üzüntü adeti bile geciktiriyordu.
Sıfır stres ile kalamayız bu süreçte olacakmı nasıl olacak nasıl ilerleyecek düşüncesi hepimizde var

Başka bir konu başlığında bir arkadaşımız mesela şunu sordu, transferden sonra yatağa sedye veya sedyeye yatak çaptı hafif bir sarsıntı oldu birşey olmuşmudur gibi bir soru yöneltti
Elbette ki hepimiz birbirimizi anlıyoruz aynı yollardan geçiyoruz birimiz belki daha fazla deneme aşamasında daha evhamlı diğerimiz ilk denemesinde
Sadece bazende gerçekten bu kadar yani bu derece olayın üstüne düşmemek gerek derler.
Yani ne bileyim mesela 3-4 bardak açık çay tüketile bilir, ya ben bugün 6bardak içtim acaba bir şey olur mu düşüncesine kapılıp vücuda negatif enerji yüklememeye çalışalım

Ama diğer yandan elhamdulillah Rabbimin kudretine sual sorulmaz bir kaç yıl önce deprem felaketi yaşadık mesela haberlerde duyduk hamile olanlar şükür kurtarılıp doğum yaptı veya yeni hamile olanlar
Onlarda stres değil korku vardı o durumda bile Allahım yardımcı oldu.
Ne kadar sıkıntı stres korkun olursa olsun Allahım ol der ve olur.

Merhabalar kizlar, bu grubu geç farkettim maşallah baya aktif ☺️ diğer grup çok sakin. Beni de ekleyebilir misiniz listeye rica etsem. Yaş 39 5.gun embriyosu 4. Transfer 5 Mart - test günü 14 Mart bir düşük,bir erken doğum, geçen ay da negatif transfer var 😔 ama bu sefer umutluyum bakalım🙏

Canım ilaç dağılsın diye biraz ovalamak, sonrasında buz uygulamak iyi geliyormuş. Bende bugün öyle yaptım. Sende bir öyle dene istersen.. Fitil maalesef geliyor dışarı, mümkün olduğunca geriye ittir ve fitilden sonra uzan bi 15-20 dk 🌸
Sağol canım bide öyle deneyeyim zaten benim kanama da oldu damara denk geldi herhalde

Merhabalar kizlar, bu grubu geç farkettim maşallah baya aktif ☺️ diğer grup çok sakin. Beni de ekleyebilir misiniz listeye rica etsem. Yaş 39 5.gun embriyosu 4. Transfer 5 Mart - test günü 14 Mart bir düşük,bir erken doğum, geçen ay da negatif transfer var 😔 ama bu sefer umutluyum bakalım🙏
Hoş geldiniz 😍 Allahım pozitif görmeyi nasip edip sonrasından kese ve kal atışı duymayı nasip etsin inşAllah 🤲🏻

Back
X