• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek 👶 Topiği Şans 🍀 getirsin bizlere inşallah hadi Kızlar toplaşalım ❤️🫠

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hoşgeldin 🤗 1. Tristmere maalesef üç ay uyku halsizlik uyama isteği olacak üç aydan sonra hamileliğin güzel dönemi olacak son üç ay kala yine ağırlaşmanın verdiği etkiyle yine halsizlik devam edecek ama uyku fazla olmuyor 😁❤️
Hamilelik hakkında hiçbir bilgim yokmuş 😅😅
Bu arada canım bence ananas yeme. Ananasın en büyük özelliği ödem atıcı olması, içindeki etken maddesinin hapları bile var. Ben tüketmezdim

Aalinda anne baba da olmayinca surekli oluşan negatiflere genetik öneriyorlar. Hem bölünürkrn genetiğinde birşey var mi diye akilda birşey kalmasin. Genetikte de birşey cikmazsa rahim odakli teshise yöneliyor doktorlar.
Anladım önce embriyoya odaklanıyorlar o zaman , bakalım regli bekliyorum doktora gitmek için , gidince detayları soracağım
Başka bir doktorla da görüş embriyolarını riske atma normalde sık düşük kimyasal olsa bildiğim genetik testi istiyorlar sizde öyle bir durum görünmüyor rahiminde bir sıkıntı yoksa kalınlaşmasında demek ki vakti değilmiş yine de sen kalbinin sesini dinle Rabbim hayırlısını sağlıklıdır versin inşallah 🤲🥰
2 kez aynı doktordan negatif alınca 3. Düşündürüyor açıkçası. Farklı görüşler alacağım , rahimde sorun yok diyor , hatta bana kesin hamilesin diyor hep o yüzden daha çok ümitleniyordum

Döllenme problemi olanlar kalitesiz yumurtası olanlar için uygulanıyormuş toplandıktan sonra döllenme sırasında elektrik gibi birşey verilip hızlı döllenmesi i sağlıyor sanırım
Hımm 🧐 anladım canım benim benim de ilk de döllenme olmadı zaten hepi topu 4 yumurta toplandı onlarda döllenmedi öyle olunca doktorum bize dedi başka teknik uygulayacağız hatta dedim siz spermi içine mi katmadınız 😂 kadın dedi olur mu biz seninkileri en kaliteli spermi seçip yumurtanın içine enjekte ettik ama tepki vermediler döllenme olmadı aman dedim ya demek ki döllenmede olmuyormuş 🤣 ha dedim iyi barime neyse sonrakilerde döllenme oldu Elhamdüllilah belki bize de bunu uyguladılar çünkü farklı teknik denenecek dedi döllenme riski olmasın diye ilk transferde gebe kaldım dış gebelik oldu ikinci de negatif oldu nasip kısmet değilmiş inşallah bu sefer o altın embriyomuzu yakalarız Allah’ın yardımıyla izniyle inşallah 🫶🏻

Maşallah maşallah, bende de Pko var ama bu kadar yumurta oluşmuyordu.
Bende hepsini toplayıp döllenmeye aldılar ve haliyle hepsi döllenmiyor.
Büyük ihtimalle 30 civarı toplama yaparlar ama söndürme işlemini duymadım hiç.
Sizde genelde mi bu kadar oluyor veya ilaçlardan kaynaklı mı oldu bu?
Aşılamada da aynısı oldu ilaçlardan kaynaklı değil çünkü düşük doz başkadık hepsi ayaklandı. Sende ne kadar oluştu ?

Valla doktor keseye bakalım dedi hocam daha 7. Gündeyim dedim idrar testinde pozitif çıkıyor dedim sonuçlar çıksın öyle bakalım keseye o zaman dedi yarın gel dedi bide devlet hastanesi yani ne kadar ilgililer tüp bebek doktorumu filan sordu yani baya soru sordu başkası olsa git kan ver der kafadan atar
Ayyy ne güzel bak iyi bir doktora denk gelmişsin canım maşaallah 🥰 Şu sonucunu da görsen iyice rahatlayacaksın 🤗

perşembe OPU olacaksanız genelde ertesi gün aramaya başlıyorlar bilgi veriyorlar size şu kadar yumurtanız var döllenmeye hazır diyerek
Sonrasında sperm ile buluşturup üçüncü gün dördüncü gün arayıp size bilgi veriyorlar şu kadar yumurtanız döllendi diyerek
En son eğerki 5.gün embriyosu olacaksa o zamanda arayıp bilgiveriyorlar.
Beni hatta daha sonrasında tekrar aradılar 2 tüp daha kullanıldı ekstra ücret için

bildiğim kadarıyla bir kaç gün yasak opudan sonra ama öncesinde değil. Daha doğrusu benim doktorum net bilgi vermedi bize eşim zaten burda olmadığı için.

evet bende içine girmeden önce nadirdir diye düşünüyordum ama gerçekten çok varmış.
Kaynanam eşime karnı burnunda hamileyken tarlaya falan gidermiş
Hiç esirgemezmiş.
Birde şimdi çok duyuyorum genelde ilk çocukları gebelikleri hanımların ilerlemiyormuş düşük kimyasal dış gebelik oluyormuş
Hep yediğimiz içtiğimiz şeyler hormonları bozdu bence
Artı tabii aşılar..
2 ay dinlendirecekler beni canım

Eşine söyle maalesef karın denilen şey çıkıyor o kadar saklayamayız 🤣 ever kendiliğinden olmasını bekliyorlar ama 15 seneden fazladır evliler. Bilmiyorum ben 3 dış gebelik geçirdim 2 senelik evliyim. Bir tüpüm patladı ölümden döndüm ağrı çekmeme rağmen sabaha kadar bekledim artık bayılmak üzereyken eşimi uyandırdım da gittik. Ameliyattan sonra diğer tüpüm sağlamdı diye normal denedik ama oda dış gebelik olunca doktor artık tüp bebek yapman lazım yoksa bir dış gebelikte tekrar iç kanama geçirirsin dedi. O yüzden eşim hemen tüp bebek için başlayalım artık normal yok dedi. Ben de kendimi hazır hissedene kadar da üstelemedi sağ olsun. Şimdi transfer için gün sayıyoruz. İnşallah böyle emek veren stres çeken ağrı çeken maddi olarak bu kadar kayıp yaşayan her kadının Rabbim bu mübarek ayda her ter damlasının karşılığını verir 🤲🏻
Ayy canım neler yaşamışsın böyle çok geçmiş olsun 🌸 Allahım bu defa hiç yormadan mucizene kavuştursun seni 💕

Merhaba canım tablodan gördüm 14 martta transfer olacakmışsın aynı gün olacağız nasılsın o iğneyi bana vermediler ne için sana verdiler ki? Doktorunu ara öğren canım. Vurulunca vurulan yeri biraz ovala canım. Ben progestan alıyorum bende de o ağrı yapıyor vurulduktan sonra yürüyüşümü bile etkiliyor. Hemşirem istiyorsan göbekten olanı da var onu kullan dedi dün
Evet sizin kaçıncı gün embriyosu olacak benim 2 tane 3.gün embriyosu transfer olacağım. Netten araştırdım normalmiş ağrı oluyormuş progestron iğne canım bu bide fitil verdi ikisinide kullanıyorum

benim doktorum 15 dk uzatıyor sonra eve gönderiyor yatmanın tutunmada etkisi olmadığını söylüyorlar canım hiç korkma nasibi varsa annesine sıkı sıkı tutunacaktır canım kalbini ferah tut burayı takipe al durumun hakkında bilgi verirsin merak ettiğin şeyler olursa sorarsın inşallah güzel pozitif alırsın inşallah amin 🤲🥰
yaaa çok tesekkür ederım allah razı olsun vallaha içim rahatladı
Ben dün Transfer oldum ve beni yarım saat hiç kalkmadan yatın eğer idrarınızı tutamayacak kadar olursanız haber edin sürgü yolu ile yardım edelim dediler.
Transferden önce 1lt su içtim birde sanırım transfer aşamasındada sıvı veriyorlar mı bilmiyorum
Son dakikalar zorladı ama dayandım kalktım üzerimi giyinip tuvalete kenedim çıktım.
benımkını nıye oyle yaptılar anlamadım trnsferden sonra dırek kalktım ordan odaya gıttım uzerımı gındım cıktım norlmade ılıskıden sonra bıle hemen kalkmayın yatın dıyorlardı hocanın yaptıgı çok garip geldi

Allah razı olsun canım benim hepimiz inşallah pozitifleri görelim inşallah ben büyük ihtimalle Nisan ilk haftası olabilirim çünkü beklenen âdet tarihim 25 Mart iki haftaya yakın iğne tedavisi sürerse Nisan bulacak gibi bir aksilik olmazsa inşallah size süreçlerimi yazacağım dualarınızı da alacağım inşallah 🤲😍 bu süreçte bol bol Meryem suresi dinle Ya Musavvir Esma’sını çek bol bol ben tüp bebek niyetiyle çekiyorum az kaldı 12 bin daha çekersem tamamlanıyor dilerim Allah kabul eylesin dualarımızı niyetlerimizi inşallah
Canımm tesbihler için sana destek lazımsa buradayım 😉 Bende internetten bakıyorum ne çekilir bu süreçte diye 😀

benımkını nıye oyle yaptılar anlamadım trnsferden sonra dırek kalktım ordan odaya gıttım uzerımı gındım cıktım norlmade ılıskıden sonra bıle hemen kalkmayın yatın dıyorlardı hocanın yaptıgı çok garip geldi
Transferden hemen sonra nasıl bilmiyorum açıkçası ama sonralarında Yatmanın tutunmaya faydası yokmuş benim doktorum transfer sonrası full yatma gezin dolaş kendini yormayacak şekilde dedi ki kan dolaşımı olsun.
Ben gelince evde biraz dolaştım malum arabada bi 2-3saat kadar oturmuştum
Bugünde normal kalktım kek pudding yaptım mutfakta 😂
Bana mesela 2gün boyunca birşey yapma yat demediler
Duş olayını sordum öyle birşey yok duş alabilirsin dedi ama ben yinede iki gün bekleme taraftarıyım
Hatta internette videoda doktorda diyor duş olayı transferden sonra olaki tansiyon düşerse diye iki gün izin vermeyen doktorlar var ama sıcak su veya soğuk su transfer sonrası bebeği düşürür veya tutunmaya engeller gibi bir durum yok dedi.

Canımm tesbihler için sana destek lazımsa buradayım 😉 Bende internetten bakıyorum ne çekilir bu süreçte diye 😀
Ah çok tatlısın canım benim çok şükür 60 bin tamamladım kaldı 10 bin tek başıma çektim 41 tane de Yasin'i şerif dağıttım Rabbim kabul eylesin inşallah Allah razı olsun sizin de ihtiyacınız olursa isminizi söyleyin ona göre çekeriz birbirimize destek oluruz bu süreçte Ya Musavvir Esma’sı çekilmesi daha güzel olur ben 70 bin çekiyorum tüp bebek niyetiyle zaten bitti dedim sonra yine günlük 100 yada 200 çekerim öyle iyi oluyor kafa da dağılıyor dilerim Rabbim niyetlerimizi kabul eylesin inşallah 🤲🥰😍

Kızlar bu halsizlik beni baya etkiliyor, yani bir günden diğer güne oldu resmen. İlk belirtim bu olmuş oldu. İftara bir şeyler pişireyim dedim, günlük sütüm vardı sütlaç yapayım dedim. Sütlacı yaptım yemek kaldı 😂😂😂 şuan yatıyorum, bugün de böyle bir menümüz var 🤣
Senin canın sağolsun bobettem hazır olsun bu akşam da 🤗

Back
X