Mart bebeklerinin günlük mama ya da ek gıda listesini yapalım..

toyzzshop mu ne... ama internettende alabilirsin.. fileleri sağlam zaten yedekleride satılıyor zamanla eskirdiye...

ama yanına büyük muşamba bi önlük al biz bir sürü bodyi heba ettik:kedi:

Nuby Sebze Meyve Filesi - Anakatalog

arkadaşlar nuby ninde var..burdan bi bakabilirsiniz...

Teşekkürler kızlar.a.s.
Ben daha ek gıdaya geçmdim ama acilen geçmem gerekiyor.:)
Çünkü yemek yediğimizi görünce resmen ağlamaya başladı artık.
Dün bir kayısı yalatayım dedim,elinden almak isteyince bi avuçladı,resmen posası elinde kaldı.:roflol:Sonra da kıyamet koptu tabi..
Benim oğluşa bu emzik gibi bişey lazım, eliyle yemek istiyor çünkü.İlk fırsatta alıcam.kaydirigubbakcemile5

selam arkadaşlar ben uzun biaradan sonra tekrar aranızdayım inanın hiç vaktim olmuyoo yeni taşındık tayin tatil derken zaman geçiyoo oğlum yağız 6 içine girdi ve ben birçok şey vermeye başladı
meyve püresi şeftali armut elma kayısı muz kariştırıp verdiğimde oluyo tekte yanlız oğlum elma armut karışımını çook seviyoo
neyse piriçli sütlü muhallebi milupanın akşamlar yatmadan önce
bu hafta ise milupanın ballı irmiklisini deniyorum bugün ilk defa verdim ççooook beğendi ben korkmuyorum artık yedirmekten
arada meyveli yoğut gece meme yine aralarda emziriyorum
hepinizi kocaman öpüyorum

Ay millet neler veriyo ya bakakaldım,hatunun biri her sabah yaptğnı anlatmışşş,ay yazık bizim bebişlere yaaa
''Şu sarımsak ezdiğimiz havan varya onun içinde 1 tane ceviz içi 1 tane fındık içini krema gibi olasıya eziyorum kaseye alıyorum ıçine 5 tane kabukları soyulup ezilmiş üzüm(Şeftali muz kayısıda olabilir)koyuyorum 1 çay kaşığı pınarın labne peyniri yarım çay kaşığı saf zettinyağı 3 günde bir 1 çay kaşığı yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmez kuyup yarım dilim cicibebenin kahvaltı ekmeklerinden koyup eze eze karıştırıyorum Sabah 7 30 gibi veriyorum çok severek yiyor..''

selamlar bende kabızlığa karşı doktor önerisi öğlenleri kuru kaysı kaynatıp püre halinde veriyorum.5 ay bugün bitti doktorumuzun muhalebi tarifini paylaşayım istedim..
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pirinç unu veya nişasta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı pişirilecek.ılınınca içerisine 4 ölçek aptamil 2 veya bebelac 2 eklenecek.
gece yatmadan önce bu muhalebiden vereceğim.
böylece ek gıdalara başlamış olduk :ecrin_bebek:

ayşe hoşgeldin canım :) oh oğluşun büyümüş maaşallah

canım 1 yaşındanönce tuz ve şeker yasak die biliorum enazından bizim doktor ole solemişti,internettede bole yazıo illa katıcaksan istersen 1 tatlı kaşığı deilde bari çay kaşığıyla koy sen gene bi araştır ama

meltem tarifin çok güzel bende bunu bir deneyeyim bakalım benim oğlan yicek mi....

bizde kahvaltıda şu karışımı yiyoruz....
- geceden ıslatılmış ve tuzu çıkarılmış peynir
- 3 bebe bisküvisi
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tane ceviz içi rondodan geçirilmiş
- 1 çay kaşığı yumurta sarısı
bunu sabah 9 da veriyorum....
daha sonra 11 de meyve püresi
saat 1 de çorba
saat 4 gibi yoğurt yiyoruz

evet 7 ayık bebeği bunu yediren hatunun..
bende dün yaptım aynısını çok beğendi yemeye doyamadı ama ağır olur die ben yedim kalanını:))Dün akşamda ilk çorba açılışımızı yaptık:
havuç,patates,kabak,fasulye,bezelye,brokoli,pirinç,şehriye,mercimek,erişte ve maydonoz karışımı çok lettetli bi çorba oldu çok severek içti bakalım...
bugünde
sabah: peynir pekmez bisküi,irmikli ballı karışım
az öncede elma armut muz kivi püre yedi..
Bu arada ben tadını beğenmediğim yani kendim yiyemeyeceğim hiçbişey vermiyorum yesin diede ısrar etmiyorum çok karşıyım,

canım teşekkürler aslında bende biliyordum bir yaşından önce şeker yuz verilmez diye doktora çok güvenmişim buraya yazarken bile farketmemişim yaparken farkettim.ilk fırsatta doktora soracağim.uyarın için teşekürler

ben şeker yeriene 1 çay kaşığı pekmez katıyorum ayrıca devam mamasıyla değil direk pınarın ilk adım sütüyle yapıyorum ilk devam mamasıyla yaptım fazla sevmedi ama sütle daha çok sevdii

bizde artık sadec kayısı püresinden sonra ek gıdalara hızla basladık cunku bu ay cok az kılo almış kızım sabahları meyve püresi oglen sebze corbası ıkındıde yoğurt gece de kasık maması verıyorum neyseki yememezlik etmedi meger doymuyomus kızım dogru duzgun aralarda da ıstedıkce meme verıyorum inşallah bu ay guzel kılo alır..

slm,bizde 15 ün sora ek gıdaya geçicez meyve suyuyla baslıcaz sonra öğünler yapıcaz ama kahvaltıda ilk nasıl ve neler vermeyeliyim siz nasıl basladınız bi fikir verirmisiniz?

sabah
peynır
cıcı bebenın ekmegı
pekmez(yarın yumurta sarısı gunu)
ve danıno kahvaltı zamanı
öğlen
360 cc mama
saat 6 da 6 tane cıcıbebe bıskuvı
aksam tarhana çorbası
saat:22 de 90 cc mama

yaa sizin yaptıklarınızı okurken kızım için üzüldüm. çünkü günde 1 defa ya üzüm suyu, ya armut veya şeftali suyu veriyorum. başka da bişi vermiyorum. ilk başta çorba denedim 2 gün ama sevmedi ben de vazgeçtim. yarın doktora gmtürücez. dr. kızacak bize kg almamış diye.. ben de başlayım ama şu kadir amca da kafamızı karıştırıyo yahu....

bızım yarın 5 ayımız bıtecek
ben sadece anne sutu ve mama verıyorum
eksaması var dr.ne kadar gec tanısırsa okadar ıyı dedı cıldı alerjı oluyor
sorunumuz soyle
sutum az oglum emmek ıstemıyor mama ıstıyor emmedıkcede sutum gıdıyor sasırdım ne yapcam

sabah
cıcıbebe(6-7 adet)
yumurta sarısı
1 danıno kahvaltı zamanı yogurt
öğlen
240 cc mama
ıkındı
1 muz
2 tane taze incir
21:00 da
120 cc mama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…