Mart bebeklerinin günlük mama ya da ek gıda listesini yapalım..

Buketcikkk masallahi var gii yarim saat arayla nasil hem mama hem meme ....
MASALLAH tekrarr...

ben artık yazmıyorum..yazsam bu bebek nasıl duruyor bu kadar az yemeye der şaşırır kalırsınız..

düzelmişti demiştin sen melekcim ne oldu gene başa mı sardı?
ağlıcam yakında ya vallahi ağlıcam..

kızlar doktorumuz geçen hafta çorbaya başlayalım dedi ama beni m oğlum çorbayı içmek istemiyor verenler nasıl veriyolar napıcamı şaşırdım...........

kızlar ya bnm böcüke ek gıda başlatmadı doktor ya başlasakmı ki sadece meme emiyor arada tattırıyorum ben meyve fln oda titriyo bööle o kadar istekli ki yemeye arada versemmiki meyve fln siz neyle başladınıs havuçla başlansın diye duydum tatsız ya eğer tatlı meyvelerle başlanırsa sebzeleri tatsız bulup yemeyebilirmiş dediler napiim ya versemmi ne kadar miktarı verdiğiniz meyvelerin ve nasıl rendemi yapıosunus ne şekilde veriyosunus bi anlatın bakiim bende deneyim artık diyorum doktor bişii demedi ama napamkine CADIARZU

bu arada demir 12 mart doğumlu :ecrin_bebek:

benim oglumda 13mart dogumlu canim. bende meyve püresiyle basladim yavas yavas bir seyler vermeye.ama bizim oglan pek hevesli degil onlari yemeye.iki tane bebek biskivüsünü meyveli yogurtla karistirip öglenleri veriyorum.kasik mamasi aldim ama yedir senin olsun.önceki gün sofradan bir kasik corba yalattimn sanki onu daha hevesli yiyecekmis gibi.ama daha corba icin ufak degilmi ki?dokunur diye korkuyorum.bir bilgisi olan yazsin lütfen.

Son düzenleme:
bu arada demir 12 mart doğumlu :ecrin_bebek:

benim oglumda 13 mart dogumlu canim. bende meyve püresiyle basladim yavas yavas bir seyler vermeye.ama bizim oglan pek hevesli degil onlari yemeye.iki tane bebek biskivüsünü meyveli yogurtla karistirip öglenleri veriyorum.kasik mamasi aldim ama yedir senin olsun.önceki gün sofradan bir kasik corba yalattimn sanki onu daha hevesli yiyecekmis gibi.ama daha corba icin ufak degilmi ki?dokunur diye korkuyorum.bir bilgisi olan yazsin lütfen.

biz mememin yanıma 3kasık mamanın içine 1/4 muz 1 dilim şeftali koyduk birazda su ekledik öğl bir öğün yedi 10da..
bide 15te 3 çorba kaşığı priç muhallebisini prinç çayıyla biraz ıslatıp bayaaa yoğun kıvamda yedik...

defne cıvık şeyleri sevmiyor aptamil filan öldür içmiyor bende meyveye katıyorum...

sonrasında bi iki kaşık su veyorum... mamayı yoğun vermem bişey yapar mı kii??

süt gibi şeyi bem püre gibi yediriyorumda ..hem bi iki kaşıkta bitiyor..

ben sabahları 90 cc mama veriyorum arada emiyor öğlen kaşık maması yada meyve püresi yada sebze çorbası bazen onuda her zaman yemiyor arada emiyor yine akşam yoğurtla bisküvi yada muzlu pirinçunu ve gece sadece emiyor.

yediremeyen arkadaşlar bende pek beceremiyorum ama kayınvalidem bir kaşığı ağzına sokup hemen emziği veriyor emzik alma bahanesi ilede yutuyor ben denedim yapamdım ama sizlerde br deneyin

kızlar dün bebişime ilk kez kavanoz mamasını verdim bebelac havuç elma püresi yarım kavanozu yedi dahada verseydim yiyecekti ama ilk veriyorum diye korktum ardından meme emdi ohh göbüşü şişti ve 3 saat deliksiz bi uyku çekti arada ek besin istiyomuş demek günde bir kez öğle uykusu öncesi vereceğim artık valla nasılda iştahla yedi bi görseniz aradada tabağın içine bakmayı ihmal etmioo bitiyomu acaba diye çok komikti kaydirigubbakcemile3

yediremeyen arkadaşlar bende pek beceremiyorum ama kayınvalidem bir kaşığı ağzına sokup hemen emziği veriyor emzik alma bahanesi ilede yutuyor ben denedim yapamdım ama sizlerde br deneyin

bu taktik cidden işe yarıyor....benimde kayınvalidem öyle besliyor bebeğimi...yememe sorunu yok ama süt gibi devamlı gelsin istediğinden kaşığı bekleyene kadar basıyor çığlığı oda öyle susturuyor cadıyı hemde yutup ağzı temizlenmiş oluyor böylelikle....malum daha biberona alışkınlar bizimkiler yavaşa yavaş öğrenirler inşallah.....Allah bol iştah versin hepsine

7.00:150 cc mama
12.00:elma,şeftali püresi,yoğurt veya tahıllı kaşık mamaları.
14.00:150 cc mama
18.00:150 cc mama
21.30:yine 150 cc mama fakat kaşık mamasını sulandırıp biberonla veriyorum bu sefer.tok tutuyor gece hiç uynamıyor

8,00 100cc mama
11,30 yarım şeftali püresinin içine 3 bebe bisküvisi (5-6 kaşık bıraktı gerisini yedi )
13,30 120 cc mama

gerisi uyanınca :)))

kızlar yaa ben de taşınayım yerleşeyim stres falan derken sütüm iyice azaldı doyurmuyor yani seleni ben de öyle günde 2-3 kere meze niyetine veriyorum hani vitaminleri alsın diye yaklaşık 1 aydır mamaya başladım bebelac veriyorum devam sütü 1 numarasından 1 hafta önce ilk kez bebelac elma armut püresi verdim beğenerek yedi yine bebelac sütlü pirinçli meyveli kaşık maması ve bebe bisküvili muzlu kaşık maması aldım onlarıda severek içti ama tüm bunları bi düzene koymak istiyorum yardımcı olun bana

14,30 40 cc pşekmezli tahıllı kaşık maması
16,30 100 cc pekmezli tahıllı kaşık maması
19,30 180 cc mama
23,30 120 cc mama
02,30 120 cc mama
06,15 100 cc mama

14,30 40 cc pşekmezli tahıllı kaşık maması
16,30 100 cc pekmezli tahıllı kaşık maması
19,30 180 cc mama
23,30 120 cc mama
02,30 120 cc mama
06,15 100 cc mama

dr dangeliyoruz kadın ısrarla muzu 7. aydan sonra ver diyor.yasakkelime.. ben seviyor diye azcuk veriyorum diyorum kabul ettiremedik..gitti bizim muzzzz:a015:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…