Mart bebeklerinin günlük mama ya da ek gıda listesini yapalım..

bızım yarın 5 ayımız bıtecek
ben sadece anne sutu ve mama verıyorum
eksaması var dr.ne kadar gec tanısırsa okadar ıyı dedı cıldı alerjı oluyor
sorunumuz soyle
sutum az oglum emmek ıstemıyor mama ıstıyor emmedıkcede sutum gıdıyor sasırdım ne yapcam

biraz aç bırak ve sonra me eteklif et. yada sağ biberonla ver canım. bir de sütü artıran şeylerden bahseidlmişti ülker.... diye bişiydi sanırım. maltalı bişeydi sanırım yaaa.

emel taze incir büyükler için bile riskli diye biliyorum çilek gibi. dr. a sordun mu?

biraz aç bırak ve sonra me eteklif et. Yada sağ biberonla ver canım. Bir de sütü artıran şeylerden bahseidlmişti ülker.... Diye bişiydi sanırım. Maltalı bişeydi sanırım yaaa.

Emel taze incir büyükler için bile riskli diye biliyorum çilek gibi. Dr. A sordun mu?

zarzor verdım canım yaa kfasını cevırıyor bılmıs yaa

Bugün rüya
Sabah: Meme
öglen: Meme
Saat: 15te kayisi,armut ve hipp bisküvi karisimi
Aksama dogru :meme - aralarda hep meme
Saat 19da: o karisimdan tekrar verdim
bu saate kadar hep meme...
yavas yavas basliyoruzz...

selen sabah 8.30da kalkınca 120 cc mama içti
10,30da bebelac elma havuç püresi
şimdide karın doyurma amaçlı değil ama vitamin olsun diye meme

9:30da kahvaltı karışımı
4 bebe bisküvisi,1 çay kaşığı pekmez,1 çay kaşığı vişne reçeli ev yapımı,1 yumurta sarısı,1 kibrit kutusu tuzsuz peynir,biraz ekmek içi,bunları içine doğramak için ıhlamur

12:30 150cc mama
15:30 yarım şeftali,1/3 muz yarım su bardagı yoğurt
18:30 150 cc mama
21:30 muzlu arı muhallebi yada kasık maması 150 cc
gece3 150 cc mama

9:30da kahvaltı karışımı
4 bebe bisküvisi,1 çay kaşığı pekmez,1 çay kaşığı vişne reçeli ev yapımı,1 yumurta sarısı,1 kibrit kutusu tuzsuz peynir,biraz ekmek içi,bunları içine doğramak için ıhlamur

12:30 150cc mama
15:30 yarım şeftali,1/3 muz yarım su bardagı yoğurt
18:30 150 cc mama
21:30 muzlu arı muhallebi yada kasık maması 150 cc
gece3 150 cc mama

canım ya herşey iyi hoşda bebeğine 1 yumurta sarısı çok ilk başta 8/1 ini vererek başlaman gerekiyor direk 1 yumurta sarısı fazla bence ben bile hala başlamadım 6 ay 7 günlüğüz 1 çay kaşığıyla başlayın dedi doktorumuz

09,30 120 cc anne sütü
12.00 4 cicibebeli bebelac muhallebi
15.00 kabak, havuc, patates, pirinç (yada tel şehriye) çorbası
17.30 Elma püresi ve cicibebe (veya herhangi bir meyve)
19.00 Babymix yoğurt
21.00 Bebelac sade muhallebi
23.00 125 cc anne sütü
ve UYKUUUUUUU

Olaya bak kızın ağzına sürekli bişeyler tıkmaya çalışıyormuşum ya

09,30 120 cc anne sütü
12.00 4 cicibebeli bebelac muhallebi
15.00 kabak, havuc, patates, pirinç (yada tel şehriye) çorbası
17.30 Elma püresi ve cicibebe (veya herhangi bir meyve)
19.00 Babymix yoğurt
21.00 Bebelac sade muhallebi
23.00 125 cc anne sütü
ve UYKUUUUUUU

Olaya bak kızın ağzına sürekli bişeyler tıkmaya çalışıyormuşum ya

bebeğin bunların hepsini reddetmeden yiyorsa çok şükretmelisin..ben bunları 3 günde ancak yediririm oda binbir şebeklikle.....

canım ya herşey iyi hoşda bebeğine 1 yumurta sarısı çok ilk başta 8/1 ini vererek başlaman gerekiyor direk 1 yumurta sarısı fazla bence ben bile hala başlamadım 6 ay 7 günlüğüz 1 çay kaşığıyla başlayın dedi doktorumuz

haklısın fakat biz yumurtaya baslayalı çok oldu o yüzden şimdi tamamını veriyorum ilk baslarken bende az az vermiştim

07:00 75 cc anne sütü
08:30 kahvaltı karısım ( yarım yumurta sarısı, dut pekmezı ıkı cay kasıgı, ekmek içi,süt)
10:00 75 cc anne sütü
12:00 bebelac tahıllı kasık maması
14:30 75 cc anne sütü
15:30 sebze püresi (havuc , patates.ıspanak) bugun püreyı yemedı bende suyunu içirdim
17:00 75 cc anne sütü
19:00 cici bebe sütlü( ben DOST un devam sütünü kullanıyorum vitemın ve demır ılavelı)
21:00 memeden süt
gecede hoplata hoplata meemden süt :KK70: memeyı bırakıyo oglum günndüzlerı hıc emmıyo 6 saat ac kaldı yınede emmedı bende sagıyorum artıkın bu arada benım emem devamlı 75 cc üretıyo daha fazla üretemıyo heral

Valla okudukça bebeklerin yediklerini hepsine imreniyorum. Afiyet bal şeker olsun , topak topak et olsun hepsine :)))

Efe ye gelince hiç bir şekilde beni emmiyor :KK43:((
sabah 6 da 120 cc humana ar ( kusuyor da)
10:00 da binbir emekle hazırladığım kahvaltısı zorla 4-5 kaşık
12 de 120 cc humana ar ( bu arada bu biberon mamasını hep uyurken emiyor uyanıkken birşeyler emmeyi hep reddediyor )
14:30 uyandı ve hiç bişey yemedi, neler neler hazırladım, yeni uyandığı içinde biberon maması almıyo malum uyuyunca emiyor beyfendi :KK43:
17:00 de zorla muhallebi yaptım ondan 4-5 kaşık yine.
18.30 uyudu ve yine 120 cc mama
21:30 mızmızlanma ve yine uykuda 120 cc mama

sonu. bu satte ( 23:10 ) hala uyuyor artık geceyi bilemem :KK43:

Benim gibi olan var mı aranızda :KK43: artık ben napacağımı bilmiyorum bazen kendimi ağlarken buluyorum :KK43: 13 mart doğumlu ve şuan 6400 doktor zayıf diyo ama ne yapsam yemiyor...
,

Ben daha yumurtaay baslamadim arkadaslar..:)
bugün bütün gün emzirdim ama evde yaptigim kabak-patates-havuc vermeye calistim bir kasiktan sonra istemedi , muz ezdim icine bebe meyve suyu kattim hippin ve icine bir kasik zeytinyagi onuda zar zor yedi bir kac kasik evde yaptigim hic bir seyi isetmiyor gerci kavanoz mamalarida zar zor yediriyorum napcamm??

bende yumurtaya yarın başlayacağım geçmi kaldım ben herkesler başlamış
kızlar batu pütürlü herşeyi reddediyor midesi bulanıyor doktorumuzda gerekirse kussun öyl öyle alışacak diyo bakalım ne olacak

bende yumurtaya yarın başlayacağım geçmi kaldım ben herkesler başlamış
kızlar batu pütürlü herşeyi reddediyor midesi bulanıyor doktorumuzda gerekirse kussun öyl öyle alışacak diyo bakalım ne olacak

Valla canım doktorun doğru söylüyo. Benim doktorumda çorbalarını mutlaka çatalla eziceksin pütürlü kalıcak diliyle ezmeye alışacak demişti. İlk önce evet öğürmeye çalışıyordu zorladım ama şimdi alıştı. Mecburen yemek zorunda olduğunu anlıyo. Biz ne kadar ipleri onların eline verirsek bizi ele geçiriyorlar.

12ye kadar emiyo beni sadece
12de tahıllı sütlü ballı kaşık maması
3te meyve püresi
6da erişteli merimek çorbası:)
9da bir tutam tavuk:))
tabi aralarda hep emiyo

Valla okudukça bebeklerin yediklerini hepsine imreniyorum. Afiyet bal şeker olsun , topak topak et olsun hepsine :)))

12 de 120 cc humana ar ( bu arada bu biberon mamasını hep uyurken emiyor uyanıkken birşeyler emmeyi hep reddediyor )
14:30 uyandı ve hiç bişey yemedi, neler neler hazırladım, yeni uyandığı içinde biberon maması almıyo malum uyuyunca emiyor beyfendi :KK43:

Benim gibi olan var mı aranızda :KK43: artık ben napacağımı bilmiyorum bazen kendimi ağlarken buluyorum :KK43: 13 mart doğumlu ve şuan 6400 doktor zayıf diyo ama ne yapsam yemiyor...
,

merhaba bence okadarda zayıf değil benim kızım 17 şubat
doğumlu aralarında nerdeyse 1 ay var ve şu anda 6400 gr
asıl benimki zayıf :KK43:(

Sabahtan beri beni yedi bitirdi kuruttu :)))
simdi uyuyor uyansin kabak - patates bu sefer deniycem havucsuz ... offf offf...

,

canım benim kızımda böyleydi.hala uyurken biberon alıyor.daha yeni yeni düzeldi.
tam 6aylık olmaya yakın iyice vermeye başladım.
biberon mamasını 6 aydan sonra azaltınca mecburen yicek ki en çok müzdarip olan bendim..
ayrıca kilosu da bence gayet iyi.

bu konuya yazacağım aklımdan geçmiyordu.şükür 1 haftadır iyi alyanın yemesi:nazar:
dün...
sabah 8: sütlü pirinçli kaşık maması içine pekmez,peynir,tereyağ(yumurta veremiyorum 2 gündür alerji dolayısıla)
11: 1 armut püresi içine 2 cicibebe
13: yayla çorbası pirinçli taze yaptım
16: 120 cc inek sütü içinde cicibebe ile
20: sütlü pirinçli kaşık maması
23:120 cc mama
gecede uyanmadı

X