Mart bebeklerinin günlük mama ya da ek gıda listesini yapalım..

Gülsah ben bunlari yedirsem Rüya hayatta yapamaz kakasini --- Kabak - patates verdim , muz ezdim verdim meyve suyuyla icine bir kasik zeytin yagi iki gündür kakasini yapamiyor cook az oda kendini kasa kasa ... Masallah Alyaya

bunu yazdiktan hemen sonra rüyanin yanina gittim veee koku geldi : iyi kaka lafin üstüne gelirmis :roflol: micmic etrafi batirmis Rüya

Son düzenleme:
sabah kalkınca 120 cc bebelac devam maması
11:30 da bebelac sütlü peynirli pekmezli mamanın içine 6 adet cici bebe

Efe bugün iyi gibi :))))

sadece geceleri biberon maması verdim
8:30 sütlü irmikli ballı kaşık maması
12:00 biraz muzu yoğurtla ezdim ve ilk defa muz yedirdim sanırım sevdi.

bakalım şimdi öğlen kaşık maması vermeyi düşünüyorum inşallah yer .

Alya Derin çok tatlı , bizim Efe gün içinde çok uyumayıp akşam 7 dedimi uyuyor ve sabah 6 da uyanıyor. Belki de akşam bu kadar erken uyumada daha fazla acıkır . Bu yüzden biberon mamasını vermek zorunda kalıyorum akşamları.

Kardelen Neva inşallah yediklerin sana da yarar canım. Valla yemeyen bebek görünce duyunca artık annelerine çok acıyorum .Çünkü onlar yemeyince bizimde moraller altüst oluyo . Allah hepimize sabırlar versin diyorum .

canım ne zamandan beri (bebeğin ne kadarken başladın) çatalla ezerek veriyorsun? hangi çorbaları? sebze çorbasını değil her halde çok kalın olur. yeğenim 4 yaşında hala yeme güçlüğü çekiyor. bu sebeple ben kuzuma çok titizleniyorum öğrensin diye ama şimdilik erken her halde tel süzgeç kullanıyorum ben.

kızlar bizim pötürtülü yedirmemiz için çok erken..
yani ben açıkçası midesini bulandıracak bir şey istemiyorum.ki daha yeni yeni öğreniyor kaşıkla yemeyi bebeklerimiz..evet üzerinde durulması gerekn bir konu ama zamanlama bana göre erken..
rüyacım hep anne sütüyle beslenen bir bebek sibelcim.çok normal.alya doğduğundan beri mama süt ikilisiyle geçirdiği için zamanını çok zorlanmadı ki 2 aydırda zaten başlamıştık ek gıdaya biliyosun..
bakalım.Allah utandırmasın bizi.
muhterem alyada aynı şekilde canım maşallah uyku düzenimiz en geç 9 bizim.o konuda şaşmaz hemen mamayı yer uyur.kaşık mamasını o yüzden çok geçe bırakamıyorum ben.biberon mamasınıda uyurken veriyorum

Evet haklisin gülsahcim fazla aceleci olmamali rüyaya zaamn birakmaliyim yeni yeni ögreniyor cünkü :)
Evet insallah istahi artar Alya derinin :))

ya pütürlü konusunu bende doktora sordum yavaş yavaş alışacak dedi ama kusuyor diyede çok geci,ktirmeyin kusa kusa alışacak dedi

bizim sıpa 1.5 aydır falan biz bişeyler yediğimizde ağzımızın içine bal-kınca ben de ufak parçalarla veriyordum yiyordu onun mu etkisi oldu bilemem şimdi bazı şeyleri rondodan geçirmesem de yiyor mesela dün ilk defa fasulye verdim 2 fasulyeyi haşladım çatalla ezdim sadece ve yedi.bazen öğürüyo gibi yapıyo ama sonra devam ediyo yemeye.hazmedebildikten sonra sorun yok bence

maaşallah canım kaç kilo bebişin:uhm: ama inek sütü veriyo musun 1 yaşına kadar verilmicek demişti doktor. bize bende devam maması veriyorum süt yerine..

canım oğlun benim oğluşuma çok benziyor maaşallah çok tatlı. üzülme:teselli: emmiyosa boşver artık birazda sağarsın yeter heralde aynı dert bendede var ama aç bırakma ben denedim aç kalsada emmiyo sonra zayıflıyo benim oğlumda zayıfladı direnmekten:gitme:

slm arkadaşlar.benimki de bıraktı emmiyo.aç bıraksam diye düşünüyodum demek aç kalınca da emmiyo üzüldüm şimdi tek bi çare geliyo aklıma ama uygun bişey bulamadım.bizimki gecede emmiyo farkediyo hemen ama silikon meme ucu olsa emiyo onlarda çok büyük ve biçimsiz yapılıyo neden doğru düzgün tam memeye oturan bişey yapmazlarki anlamadım :1no2:

süheyla güzel fikir canım gerçekden bende yara olunca kullanmışdım memişlerim evet biraz büyükler ama tek emsinde ne yapacaksın

ay aslında ben razıyım emsin yeterki takarım ama ağzına büyük geliyo midesi bulanıyo memeyi tutamıyo bu sefer .ya bunların en küçüğü hangisi acaba yoksa var da benmi bulamıyorum?

9:30 4 bebe bisküvisi 1 tatlı kaşığı pekmez 1 dilim peynir yarım şeftali 2 dilim domates biraz ekmek içi ılıksuya karıştırıldı yaklaşık bir yoğurt kasesi yendi
13:30 175 cc biberon maması
saat 18 uyuyor; kalkınca yarım armut yarım muz 10 taneye yakın kara üzümün suyu 3 bisküvi ile ezildi bebişi bekliyor
tek sorunum çorbaları reddediyor pürede yemiyor galiba tuzlu şeyleri istemiyor alıştı herseyin tatlı olmasına nasıl çorba yediricem bilemiyorum her çorbayı denedim ama yemiyor buna bir çözüm bulan varmı

Kizlarrrr Rüya evde yaptigim hic bir seyi kabul etmiyor meyve ezmesini bileee hic birseyii anlamadim gittiii...
O yüzden bende hazir almak zorunda kaliyorum icinede biraz kendim yapip karistiriyorum neden bilmiyrum ama icim rahat etmiyor öyle sadece hazir verirsem... Ne yapacagiim sasirdim acaba hep versemmi yaparak alisir mi sonunda??

sibelciğim ben hazır almamaya çalışıyorum meyveyi evde kendin yap elmayı bebekler çok seviyo elmayla başla muzuda çok seviyolar ben batunun sevmediği meyveleri muzla veriyorum anlamıyor şeftali hep reddediyordu batu muzla verdim değişik yollar dene

siboşum ben de esmanın dediği gibi yapıyorum ada da armutu çok seviyo sevmediği şeyleri armutla kaktırıyorum :) yada içine cicibebe de koyabilirsin onu da seviyo. orda varmı cicibebe gibi bişiler? bi de ben de en başta hazır meyve püreleri almıştım o sırada kayınvalidem ameliyat olmuştu adanaya gittik falan yapamıyordum evde.hemen alıştı hazırlara..içine ne koyuyolarsa uzun süre yemedi evde yaptıklarımı beğenmedi

Beşinci ayımız tamamlandığında doktorumuz artık diliyle bazı pütürleri ezmeli diye söylemişti. Kabak, patates, havuç ve biraz da pirinçle çorba yapmamı ve sadece çatalla ezmemi söyledi. Nitekim de yaptım ilk kaşıkta biraz öğürmeye çalıştı ama daha sonra yedi. Ezdiğim sebzeler pirinç tanesi kadar kalıyor. Şu anda yiyor. Hatta ben pirincin yerine çorbasının içine şimdi tel şehriye koyuyorum. Sonradan onu bunu kusmasındansa şimdiden alışmasını yeğlerim ben.

bu ek gıda işi ne kadar zormuş kızım 5 ay 16 günlük ek gıdalar baladık ama ben ne kadar yedirmem gerektiğini blmiyorum yani en az ne kadar yemeli kaç cc sizinkiler çorbayı felan ne kadar yiyiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…