Mart ayında transferi olup gün sayanlar ....

Ben tedaviyi 3 ay beklemedim şansıma hemen sıra geldi, sonra ilk buz bebeği koymaları için 3 ay sıra bekledim... o da şansıma... yani hastaneye başvuruların yoğunluğuna gore bekliyorsun yada beklemiyorsun. E hollandanın en yüksek başarı oranı olunca herkes oraya yükleniyor sanırım. Bir de 2013 te tüp bebeğe yaş sınırı gelince 2012 sonu çok başvuru aldılar sanıyorum bir yoğunluk oluştu...

Evet evet erkek doktor daha iyi, daha çabuk tamam olur diyolar, bizim aile doktoru da erkek.. Mr Ham... Ne test istesek hemen yaptırıyo :)

okudum canım... sanırım içinde bulunduğumuz ruh hali , bu tür yazıları okurken bizi derinden etkiliyor.:18:

Rabbim yardımcımız olsun

ben en iyisi 8 nisanda test yapıyımmm

Ayyyy helecan helecannnn

Ovalansın göbüşler, mutlu olsun bebişler...

Gel teskere , gel teskereeeee , bebişlerim nerdeeeee

Ay ben de kadında çelik gibi sinirler maaşşalah 8 ini bekliyim diyo diye donup kalmışım... Bekleme tabi yaa yarın yaptır

ne bileyim valla bende şaşırdım birden:) hadi bakalım yarın heyecanlı gün hayırlısı inş....

kız uyu uyu şiştin heee nirdesin uyanda gel yamacıma:)

mia gece mesaisi yapmış forumda, mesajlarına baksana

bu ara sen nasıl oldun tuuuuuuuuuuuuuuuubbaaam

ağrın sızın yoktur inşallah

evettttt.. yarına şurda az kaldı... ben bu kadar heyecan duyacağımı zannetmiyodu... hep sakindim ama bu sabah bir yandım , ben dünkü ben değilim...

Karnım ağrıyor,gazım başladı yine , yüreğim midemle yarış halinde, ağzımdan fırlayacaklar sanki.:18:

Rabbim yarında güzel haberlerimizi paylaşmayı nasip etsin

valla ablacım aynı benim belirtileri yazmışın bende son güne kadar gayet sakindim ama bigece önce bende başlamıştı heyecan:)
buarada afedersin belim kıçım yine aynı:) gece acısından bağırmamak için zor tuttum kendimi sağa sola dönerkn bile sağolsun eşim kalkıp yardım etti o da çok üzülüyo hamileliği nasıl geçiricn die. ama inş Rabbim bebişlerim için kolaylığını verirde sağlıklı güzel gebelik geçireyim. inş sonuna kadar sorunsuz güzel günler görelim... Aminn

Rabbim şifanı versinnn tuuuuuuuuuuuuuubaammm...
benim de stresten kaynaklı bir sırt ağrım var... bu sabah onunla uyandım...
biraz da onun endişesi var ama şimdi geçti... zaten o ağrıyla uyanınca anladım bir anormallik olduğunu kendimde...
tedaviye başladığımdan beri , Rabbime şükürler olsun mışıl mışıl uyuyordum, sabahları da kuş gibi kalkıyordum.

Bu sabah öyle uyanmadım... Neyse olsun da sıkıntı bu olsun.

Rabbimin izniyle yarın bebişlerim bana ceee dediklerinde , hiç bir şey umurumda olmaz artık

teşekkürler canım cavapladığın için dün öyle bir çöktüydü bugün gayet mutluyum aslında testler beni daha motive ediyor evde çok sıkılıyorum napim yat yat tv falan da izlemeyi sevmiyorum kitap ta pek sarmıyor bu aralar işte sürekli nette dolan dolan sıkıldıkca kendime sarıyorum bende...bu arada yarım saatte bir wcccc bunalttııı...

sağol ablacım sanada inş.yani çektiğimz acılar bunlar olsun yeterki Rabbim beterinden korusn halimize şükür.
zaten bebişlern müjdesini bide hastanade öğrenince artık gün boyu sevinçten ağzın kulaklarında dolaşırsn:) çünkü bende ailemde öyleydik :) insanın içini çok farklı bi duygu kaplıyo otomatikman anne moduna geçiyosn. arabada giderken bile sarsılıyorum die meğersem elimle hep karnımı tutuyomuşm eşim söylüyo:)

Kızçelerimmmmmmmm günaydinnnnnnnnn :)) biz bir uyumusuz bir uyumusuz sormayin gitsin ben günde bikaç posta uyuyup uyaniyorum :)) o yüzdende sabahlari kalkamiyorum :)) evet artik yarin diyebiliyoruz :))) yarin tubik ve ben mercimekleri gormeye gidecez hayirlisiyla :)) breezeyim mirandamda mercimek kontrolü yaptiracak :)) oley o zaman bize :)) haydee simdi kalkip mamik yeme zamani :))

Son düzenleme:

evt yas siniri orda aslinda 40mis. ama 42ye kadar aliyorlarmis. benim sigortaminda yas siniri 42 yani 43 yasinda girdigin anda karsilanmiyor.
bu arada saglik sigortami aradim. Amsterdam VU ile anlasmalari varmis. birde Amsterdam AMC. birde bana yakin Utrecht UMC var. doktoruma sorucam bakalim o ne onericek.

ya ben küstüm işte

Benim eşimde 3 ay Klomen,X-Back ve Endol kullandı aynı zamanda öğütülmüş keçi boynuzu ve keçiboynuzu pekmezi kullandı 2.denememizde tese ameliyatına girdi ama aspirasyonla denediklerinde sperm buldukları için ameliyata gerek kalmadı ve ayrıca 2 tüp te dondurulmuş spermi var.Biz tekrar ne zaman deneyeceğiz bilemiyorum bu akşam randevumuz var dr.ne diyecek bakalım.Sanırım bu kez sadece benim tedavim olacak herhalde,eşimin sorunu şimdilik çözüldü hepimiz için hayırlısı.İnşallah sende bu tedavin de başarılı olursun rabbim yardımcımız olsun.

Ahh tubikim ahh mercimekk gormeye giden kac kisi var senle ben zati cogul yazdim gormeyonmu :)) simdi tubiki ekledim :)

Son düzenleme:
ya ben küstüm işte

sen niye küstün kuzumm , ne olduuu

Ağa anasısın diye , bu kadar uyku hakkın mı var senin beeee

kız sen yarın bir gün de böyle uyursan bebişler ne yer, beşiklerinin tahtasını mı kemirticen minnaklara a kuzum...

Yarın ki kontrol için ben bi fenayım... Tuuuuuuuuuuubbaama anlattım eğer okuduysan...
kendimi tanıyamıyorum bugün , bakalım siz yarın nasıl tanıyacaksanız

ben ikinciye acıktım , bu hatun daha yeni yiyecek , yedirecek bebişlerine, kız perişan oldu bebişler.. de hadi kalk...
güpgüsel bir kahvaltı yap,doyurun ailecek göbüşünüzü...

Sonra daaa ovlansın göbüşler , mutlu olsun bebişler

Utechti gordum hollanda forumlarında ama çok bilgim yok.. E sende hollandaca var forumlara bir goz atsana... Mesela ikinci buz bebek denemesinde hiç beklemedim ben VU de belki yoğunluk azaldı...

Şimdi teknolojiyi de araştır... Mesela yumurta donduruken iki yontem var biri "verglazing" biri "langzaam invriezen" Her hastane verglazing yapamıyo... VU de var o yontem benim bütün buz bebeler cozundu sağlıklı bi şekilde...

Verglazing van eicellen is beter dan langzaam invriezen / Reproductieve geneeskunde / Onvruchtbaarheid /-Dutch bak bunu oku sen anlarsın...
Hollanda bilmeden benden bu kadar

Son düzenleme:
kızlar demin arkadaşın verdiği linki incelerken aşagıdaki yazıya gözüm çattııı...

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Tedavisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Uncu, "Tüp bebek işleminde, transfer yapıldıktan sonra gebelik olup olmadığını anladığımız 12 gün içinde kadının çektiği stres oranı, herhangi bir hastaya kanser olduğunu söylediğinizde oluşan stres oranıyla aynıdır" dedi.

ahhhh beeee kızzllaaarrr beeee neeee çekkktikkk beee....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…