• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantık evliliği mi aşk evliliği mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mantık tabiki önemli ama çok mantık evliliği yapılacak birine de benzemiyor. Ailevi sorunları maddi durumu düşünülünce. Ben olsam seviyorsam evlenirdim. Eşime aşık olarak çok severek evlendim. Evlendiğimizde beş kuruş paramız yoktu. Herşeyi kredi çekip borçla yaptık. Allah yardım etti bir şekilde borçları da ödüyoruz. Maddi zorluk çekmedim mi çektim, ama hiç pişman olmadım. Şükürler olsun ki canım eşim beni hiç üzmedi pişman etmedi. Evlilik oyun değil bir ömür birlikte geçireceksiniz. Bunun hastalığı var sağlığı var. Başınıza kötü bişey gelse yanınızda duracak omzunuzu güvenle yaslayabileceğiniz biri ile evlenin. Ya da ne bileyim uzaktan cafede iki saat oturmakla aynı şey değil birlikte bir hayatı paylaşmak. Sevmiyorsanız bazı şeylere tahammül etmek çok zor. İyice düşünmeden evlilik kararı almayın derim. Bir ömür aynı yastığa baş koyacaksınız. Sevmediğiniz adamın size sarılması öpmesi bile iğrenç gelir. Bilmem anlatabiliyor muyum

İlk başta evlilik konuşan erkek iticiliği diye bir şey var.
Ben mantık evliliği yaptım , aşık değildim ama anladım ki evlilik mantıklı bir şey değilmiş zjjsjsjjs

Ben söyledim onu :D başka bir şey bul eheheheh

Tek mantıklı yanı dürüst, güvenilir, sahiplenici bir duruşu olması aslında. Öteki türlü ben başka şehirde yaşıyorum, bana dedi ki senin tayin hakkın olana kadar ben senin yanında yaşarım 2 yıl boyunca ama çok küçük bir şehir orda yapamam sürekli, sen de uygun görürsen her ay düzenli İstanbul'a gideriz, 2 yıl sonra ise tası tarağı toplayıp oraya taşınırız diyor. Memur maaşıyla İstanbulda geçinebilecek miyiz, nasıl olacak VS.. O kadar aceleci davranıyor ki ama bunu da sevgisine bağlıyorum, aşık olmuş gibi sanki. Sizce mantıklı mı?
Nasıl bir anda böyle bir karar verdiniz ? Yani dürüst, güvenilir falan diye. Valla kusura bakmayın sizinki mantık evliliği değil , evlenmek için evlenmek gibi geldi bana.

Tek mantıklı yanı dürüst, güvenilir, sahiplenici bir duruşu olması aslında. Öteki türlü ben başka şehirde yaşıyorum, bana dedi ki senin tayin hakkın olana kadar ben senin yanında yaşarım 2 yıl boyunca ama çok küçük bir şehir orda yapamam sürekli, sen de uygun görürsen her ay düzenli İstanbul'a gideriz, 2 yıl sonra ise tası tarağı toplayıp oraya taşınırız diyor. Memur maaşıyla İstanbulda geçinebilecek miyiz, nasıl olacak VS.. O kadar aceleci davranıyor ki ama bunu da sevgisine bağlıyorum, aşık olmuş gibi sanki. Sizce mantıklı mı?

Ben de neler neler konuşurum yeter ki birini kendime bağlamak isteyeyim. Yalan parayla değil ya. Nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz anlamıyorum

valla mantıklı aşk evliliği yapmak üzereyim. aşığım ve mantığıma uyuyor. yerim manitamın tipini ama zekasına hayat tarzına ailesine de hayranım. ilk başta hmm bundan koca olur dedim mantığıma yattı sonra aşık oldum arzular şelale.

yüz yüze görüştünüz mü onu merak ettim. kaç kere sinemaya gittiniz, kaç kere yemek yediniz, hiç seyahat ettiniz mi, alışveriş yaptınız mı? ilk önce tanıyın hemen 2023e evlilik nedir? bu kadar aşık olduğum halde ne kadar geç o kadar iyi kafasındayım evlilik için.

Nasıl bir anda böyle bir karar verdiniz ? Yani dürüst, güvenilir falan diye. Valla kusura bakmayın sizinki mantık evliliği değil , evlenmek için evlenmek gibi geldi bana.
Biliyorum saçma ama yazıp paylaştıklarından, konuştuğu şeylerden yani insanı duruşu belli eder ya hani, öyle güvenilir, dürüst gibi geldi

dürüst güvenilir olduğunu nerden biliyorsun ki? Daha 2 aydır tanıyorsun. Üstelik adam akıllı yüzyüze bile görüşmemişsiniz. Ayrıca bu kadar kısa sürede bu kadar ayrıntıyı konuşmanız da bi acayip.

Aceleci davranmasının sebebi sevgisi değil. Muhtemelen kadınlar tarafından pek tercih edilen birisi değil. Hatta yakından tanıyan kadın arkasına bakmadan kaçıyor olabilir. O da bir tane kız bulmuşum beni doğru düzgün tanımadan hemen nikahıma alayım, tanırsa kaçar diyor bence

6 ay evli kalıp boşandım, evlendiğim kişiyle lisede aynı okuldaydık, birbirimizi tanıyorduk sadece o kadar. Lise bitti 15 sene geçti, bana mesaj gçnderdi görüşmek istiyorum diye, daha hiç yüz yüze buluşmamıştık, sadece 1 haftadır mesajlaşıyorduk ve benimle evlenmek istediğini söylemişti, daha sonra evlendik ve boşanırken anladım ki, onun amacı evlilikti sadece, ben olduğum için değil, evlenmek istediği için benimle evlenmişti. Şuan 1buçuk yıldır devam eden ilişkim var, gayet ciddiyiz, ailelerimiz tanıştı fln ama sizin konuştuğunuz kadar ilerisini , ince ayrıntısını konuşmuyoruz.
Hemen evlenelim dememiş , 2023 demiş, o zamana kadar yüz yüze mümkün olduğu kadar çok görüşüp tanıyın.

Biliyorum saçma ama yazıp paylaştıklarından, konuştuğu şeylerden yani insanı duruşu belli eder ya hani, öyle güvenilir, dürüst gibi geldi
Ah canım bende eskiden neler yazardım nette :D kendimi fbi ajanı yapıp, inandırmışlığım var :D
Devlet için çalışıyorum falan demiştim. Ne çakallar var, uzak dur bence. Boşluktasın sanırım ve inanmak istiyorsun.

6 ay evli kalıp boşandım, evlendiğim kişiyle lisede aynı okuldaydık, birbirimizi tanıyorduk sadece o kadar. Lise bitti 15 sene geçti, bana mesaj gçnderdi görüşmek istiyorum diye, daha hiç yüz yüze buluşmamıştık, sadece 1 haftadır mesajlaşıyorduk ve benimle evlenmek istediğini söylemişti, daha sonra evlendik ve boşanırken anladım ki, onun amacı evlilikti sadece, ben olduğum için değil, evlenmek istediği için benimle evlenmişti. Şuan 1buçuk yıldır devam eden ilişkim var, gayet ciddiyiz, ailelerimiz tanıştı fln ama sizin konuştuğunuz kadar ilerisini , ince ayrıntısını konuşmuyoruz.
Hemen evlenelim dememiş , 2023 demiş, o zamana kadar yüz yüze mümkün olduğu kadar çok görüşüp tanıyın.
İyi de hemen ailesiyle paylaştı, bana da diyor ki ailenle paylaş bu işi bir düzene koyalım. Annemle paylaştım ilk, taa İstanbul'daki adama nasıl güvenebiliyorsun, ben kabul etmiyorum o kasar uzaktaki birini dedi. VS vs

2,5 senelik sevgilim ruhuma bile hissettirmeden beni aldatıp o kızla evlilik yoluna girdi. Bende onun için mükemmel doğru adam diyordum ki benim bu adamla 2 seneden fazla yoğun bir birlikteliğim vardı ona rağmen fark edemedim. Sen gelmiş bir kere gördüğün adama dürüst güvenilir diyorsun...

Cesaretine hayran kaldım devam et.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back