• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantık evliliği mi aşk evliliği mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

artemisten_notlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
122
67
48
30
Kızlar merhabalar.. Lafı hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum. Yaklaşık 2 ay kadar önce sosyal medyadan biriyle tanıştık(Twitter), sonra sohbet bir şekilde ilerledi, birbirimizi gerçekte de tanıma kararı aldık. Ben 28 yaşındayım kendisi 31 yaşında. Fikirleri, paylaştığı şeyler, hayata bakış açısı, konuşma şekli, karakteri filan gözüme iyi geldi. Kendisi geçtiğimiz yıl içerisinde çok güvenilir bir yerden fal baktırdığını, 2021 sonu gibi hayatına sağlıkçı, isminde belli harfler olan bir kız gireceğini söylemiş, sonra benim profilimi görür görmez etkilenmiş, bana açılmak için birkaç kez uygun ortamı aramış, filan.. Yani anlattıkları bunlar. Aslan burcu, ben terazi burcuyum.

Sonra konuşmaya başladık, daha ilk haftadan bana ben şöyle bir evlilik istiyorum, şu şekilde bir insanım diye anlatmaya başladı. Kendisi küçükken çok zorluk çekmiş, mendil satmış, ayakkabı boyamış, çok küçük yaşta zorluklarla büyümüş. Anne babası ayrı yaşıyormuş, baba alkolik ve kumar bağımlısı ama özünde iyi biriymiş, fakat bağları koparmışlar. Annesi de cidden çok iyi tatlı biri ama onun da zamanla psikolojisi bozulmuş ve biriktirme hastalığı varmış (buna psikolojide ne deniliyor bilmiyorum). Sonra dedeleri bakmış bunlara, bir şekilde rahat yaşadım ilerde diyor, sonra memur olmuş işte. Ve para biriktirme gibi bir huyu hiç olmamış, canım ne isterse onu yaptım diyor, en iyi yerlerde yedim, içtim, gezdim. En güzel kıyafetleri, saati acımadan aldım diyor, yani şu an içimde kalan hiçbir şey yok diyor. Bu tutumsuzluğundan dolayı da hiç para biriktirememiş. Sadece annesi her ay biraz para alıp, zorla 3 4 bilezik yapmış ve babasının borçlarını da ödemiş bir yandan.
Buraya kadar her şey olumsuz gelmiş olabilir, gelelim olumlu taraflarına. Çok net, dürüst, eğriye eğri doğruya doğru diyebiliyor, merhametli, sevmesini iyi biliyor, romantik, güvenilir, milliyetçi, doğru düzgün bir işi var.. Şimdiye kadar karakterinde, duruşunda bir değişim gözlemlemedim. Ama o kadar aceleci davranıyor ki anlatamam, erkek kardeşi evlenmiş çoktan belki onun burukluğunu yaşıyor acele etmek istiyor. Ama ben bu durumdan çok huzursuzum, bana diyor ki bu yıl ben borçlarımı kapatırım, o süreçte birbirimizi tanırız, 2023 te nişan ve düğünü yaparız. Krediyle eşyaları alıp beraber öderiz filan.. Yahu bunlar elbette olabilir ama bunlar bir anda önüme konulunca irrite oldum biraz. Fakat cidden kafa yapısı bana çok uygun, pek çok konuda uyumluyuz ve ben herkesle iyi de anlaşamam. Benimle görüşmek için geldi, öyle aşık oldum kalbim pırpır oldu diyemeyeceğim ama mantıklı biri işte anlarsınız. Şimdi size soruyorum, sizce bu kişiyle bir yola girmek mantıklı mı olur, siz olsanız nasıl davranırdınız? Çünkü artık net bir karar vermek istiyorum.

Aşık değilim ama uzun vadede mantıklı bir karar olabileceğini düşünüyorum. Evlilik için aşk gerekli mi, nasıl olur ne yapmalı? Fikirlerinizi bekliyorum

Kızlar merhabalar.. Lafı hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum. Yaklaşık 2 ay kadar önce sosyal medyadan biriyle tanıştık(Twitter), sonra sohbet bir şekilde ilerledi, birbirimizi gerçekte de tanıma kararı aldık. Ben 28 yaşındayım kendisi 31 yaşında. Fikirleri, paylaştığı şeyler, hayata bakış açısı, konuşma şekli, karakteri filan gözüme iyi geldi. Kendisi geçtiğimiz yıl içerisinde çok güvenilir bir yerden fal baktırdığını, 2021 sonu gibi hayatına sağlıkçı, isminde belli harfler olan bir kız gireceğini söylemiş, sonra benim profilimi görür görmez etkilenmiş, bana açılmak için birkaç kez uygun ortamı aramış, filan.. Yani anlattıkları bunlar. Aslan burcu, ben terazi burcuyum.

Sonra konuşmaya başladık, daha ilk haftadan bana ben şöyle bir evlilik istiyorum, şu şekilde bir insanım diye anlatmaya başladı. Kendisi küçükken çok zorluk çekmiş, mendil satmış, ayakkabı boyamış, çok küçük yaşta zorluklarla büyümüş. Anne babası ayrı yaşıyormuş, baba alkolik ve kumar bağımlısı ama özünde iyi biriymiş, fakat bağları koparmışlar. Annesi de cidden çok iyi tatlı biri ama onun da zamanla psikolojisi bozulmuş ve biriktirme hastalığı varmış (buna psikolojide ne deniliyor bilmiyorum). Sonra dedeleri bakmış bunlara, bir şekilde rahat yaşadım ilerde diyor, sonra memur olmuş işte. Ve para biriktirme gibi bir huyu hiç olmamış, canım ne isterse onu yaptım diyor, en iyi yerlerde yedim, içtim, gezdim. En güzel kıyafetleri, saati acımadan aldım diyor, yani şu an içimde kalan hiçbir şey yok diyor. Bu tutumsuzluğundan dolayı da hiç para biriktirememiş. Sadece annesi her ay biraz para alıp, zorla 3 4 bilezik yapmış ve babasının borçlarını da ödemiş bir yandan.
Buraya kadar her şey olumsuz gelmiş olabilir, gelelim olumlu taraflarına. Çok net, dürüst, eğriye eğri doğruya doğru diyebiliyor, merhametli, sevmesini iyi biliyor, romantik, güvenilir, milliyetçi, doğru düzgün bir işi var.. Şimdiye kadar karakterinde, duruşunda bir değişim gözlemlemedim. Ama o kadar aceleci davranıyor ki anlatamam, erkek kardeşi evlenmiş çoktan belki onun burukluğunu yaşıyor acele etmek istiyor. Ama ben bu durumdan çok huzursuzum, bana diyor ki bu yıl ben borçlarımı kapatırım, o süreçte birbirimizi tanırız, 2023 te nişan ve düğünü yaparız. Krediyle eşyaları alıp beraber öderiz filan.. Yahu bunlar elbette olabilir ama bunlar bir anda önüme konulunca irrite oldum biraz. Fakat cidden kafa yapısı bana çok uygun, pek çok konuda uyumluyuz ve ben herkesle iyi de anlaşamam. Benimle görüşmek için geldi, öyle aşık oldum kalbim pırpır oldu diyemeyeceğim ama mantıklı biri işte anlarsınız. Şimdi size soruyorum, sizce bu kişiyle bir yola girmek mantıklı mı olur, siz olsanız nasıl davranırdınız? Çünkü artık net bir karar vermek istiyorum.

Aşık değilim ama uzun vadede mantıklı bir karar olabileceğini düşünüyorum. Evlilik için aşk gerekli mi, nasıl olur ne yapmalı? Fikirlerinizi bekliyorum

Hemen evlilik konuşan erkek bana hem itici hem de güvenilmez geliyor 🤷‍♀️ Daha birbirinizi tanımadan ne evliliği

Mantıklı aşk evliliği en güzelidir sanırım..
Aşkınızdan ölseniz bile işin içinde mantık yoksa koşarak kaçın hiç bir zaman iyi sonla bitmiyor çünkü..
Aşksız mantık evliliği belki sürdürülebilir fakat eğer sevgi sıfırsa o da saman gibi bir şey olur..

(not: sadece başlığa yorum yazıyorum )

Adamda önüne kim gelse evlenecek bir hava sezdim. Mantık evliliği de bu şekilde olmaz. Gerçek ortamında birini tanırsınız, aranızda arkadaşlık oluşur evlenmeye karar verirsiniz. Mantık evliliği bu olur. Siz daha adamı tanımıyorsunuz, evlilik çok ciddi bir iş. Ortak bir ortamınız bile yok. Ben sizin yerinizde olsam uzak dururdum, görüşmezdim

Hiç evlilik 🙋🏼‍♀️

Aşık olmadığınız için mantık evliliği mi aşk evliliği mi diye sormuşsunuz ama bu adamla evliliğin mantıklı yanı nerde? Ben mi kaçırdım o kısmı?

Ayrıca fal baktırdım seni gördüm nedir ya? Onu da geçtim daha 2 aydır tanıdığı insanla yangından mal kaçırır gibi evlenme planları yapmak nedir?

Görüşmüşsünüz gelmiş gördüm pardon. İnternetten tanışıp görüşülebilir, evlenenler de çok , olabilir. Zaten hemen önümüzdeki ay evlenelim dememiş o da, 2023te evleniriz demiş, en az 1 yıl var daha , bu süreçte bol bol yüzyüze görüşerek tanıyabilirsiniz, 1 1 buçuk sene sonra da evlenmek uygun, hala fikirleriniz aynıysa.

Sadece çok seviyor bana değer veriyor saygı duyuyorla mantık evliliği olmaz. Mantık evliliğinde rahat yaşam da var yani maddiyatı biraz üstlerde olmalı...

Bide ne kadar zamandır yüz yüze görüşüyorsunuz ki? Sanki bir açığını yakalatmadan evlenme peşinde gibi geldi bana 😏

Falcı olayını da şöyle söylim sana adam seni sosyal medyadan buldu sonra da tanıştınız mesleğini falan da öğrendi sonrasında falcı yalanı.

Yada sosyal medyada bilgilerinde yazıyorsa mesleğin o şekilde de öğrenmiş olabilir.

Not: fallara inanma o tür insanlara da paranı boşuna kaptırma geleceği kimse göremez...

Bana pek mantıklı da gelemedi. Nesini mantikli buldunuz ki?bir tek memur olmasını mi? Anlaşıyoruz demissiniz de gerçek anlaşma yüzyüze de belli olur sanirim bu adamla bir kere yüzyüze görüştünüz. Anlaşıp anlasamayacaginizi böyle bilemezsiniz. Biraz kalp çarpıntısı olmali bence yav. Ellerini tutunca böyle elleriniz akmalı. Niye yaşamayasınız bunları.
Çok mekanik geldi bana her şey.

Hiç tanımadığınız biriyle evlenmeyi nasıl mantıklı buluyorsunuz anlamadım hem de 2 ayda online konuşarak? Adam internetten yüzünü görmediği kadınla evlenmek istiyor sallıyor ortaya aranızda gerçek bir ilişki bile yoko_O

Konuya geleyim ille de evlenicem diyorsanız olur tabi ama yine de mantıklı bir yan göremedim ben bana güvenilir bir insan tipi gibi gelmedi, daha çok psikolojik problemli birine benziyor. Yüz yüze tanışınca sakın sakın acele etmeyin iyice bakın sosyal hayatta nasıl. Ondan sonra bu adam çok iyi derseniz siz bilirsiniz tabi. Bu kişisel bir soru sevmediğin biriyle evlenmek için evlenmek pek bana göre değil.

Evlilik bir bakıma çiftlerin birbirini idare edebilme sanatıdır.Ayy ben de artık evleneyim diye evlenilirse ileride büyük sorunlar yaşanabilir.Arada aşk yoksa karşı tarafın bütün olumsuz davranışları batar,zamanla katlanılmaz bir hâl alır evlilik.Ben sonuna kadar aşk evliliğini savunuyorum ama her aşk evliliği de mükemmel olmayabiliyor.Orası da kişinin şansına kalmış birşey.

Aşık olmadığınız için mantık evliliği mi aşk evliliği mi diye sormuşsunuz ama bu adamla evliliğin mantıklı yanı nerde? Ben mi kaçırdım o kısmı?

Ayrıca fal baktırdım seni gördüm nedir ya? Onu da geçtim daha 2 aydır tanıdığı insanla yangından mal kaçırır gibi evlenme planları yapmak nedir?
Tek mantıklı yanı dürüst, güvenilir, sahiplenici bir duruşu olması aslında. Öteki türlü ben başka şehirde yaşıyorum, bana dedi ki senin tayin hakkın olana kadar ben senin yanında yaşarım 2 yıl boyunca ama çok küçük bir şehir orda yapamam sürekli, sen de uygun görürsen her ay düzenli İstanbul'a gideriz, 2 yıl sonra ise tası tarağı toplayıp oraya taşınırız diyor. Memur maaşıyla İstanbulda geçinebilecek miyiz, nasıl olacak VS.. O kadar aceleci davranıyor ki ama bunu da sevgisine bağlıyorum, aşık olmuş gibi sanki. Sizce mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back