-
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
Pirinc ununu nasil yapıyorsunuz? Bir de maskesi nasil yapiliyor her gun mu? Ben de denemek isterim :)Yaa aynı ben işte.
Bende de aynı korku var, çökmekten çok korkuyorum, bu yüzden sürekli sizin gibi bakım falan yapıyorum, kendi pirinç ununu kendim yapıyorum, kendime gül suyu yapıyorum ama bir türlü makyaj yapamıyorum, yeteneksizlikten midir bilmiyorum ama hiç uğraşmayı denemedim.
Peki birşey sorabilir miyim? Benim aloeveram öldü, yenisini alacağım siz nasıl bakıyorsunuz acaba aloe veranıza?
Herkes birbirinin aynı gibi gibi geliyor bana.
Küçük burun, kontür uygulaması, aynı kalkıp kaş yapısı falan hepsi benzer makyajla aslında. Ben zaten nasıl bu kadar güzel oluyorlar demiyorum, nasıl makyaja vakit ayırıyorlar 7/24 böyle gezmek yorucu değil mi diyorum.. Nasıl desem kendimi onların yanında paspal hissediyorum, sanki benimde makyaj yapmayı öğrenmem gerekiyormuş gibi geliyor. Makyajla güzellik olmaz, bakıma güzellik olur ama kahretsiz ülkemizdeki güzellik algısı buna izin vermiyor.
Sanırım makyajlarından ilham almak istemediğim tek ırk koreli kadınlar olabilir. Makyaj değil, kendilerine yeni surat yapıyorlar. Estetiğe de ciddi takıntıları var. O kadar normalleşmiş ki bu birbirlerinin özel günlerini kutlarlarken burun estetiği hediye ediyorlarmış birbirlerine. Youtuberların gazına gelip envai çeşit markalarla doyuma ulaştıktan sonra günlük hayatta pek elim gitmiyor makyaj yapmaya. Bi göz kalemi sürmek bile çok değişik geliyor artıkMakyaj konusunda ülkemizdeki algıya abartı demeyin valla, çok ortalamayız ve çeşitliyiz aslında. (Sarışın olma sevdamız hariç)
Ya ben Kore makyajı videoları izlediğimden beridir makyajdan tiksindim. Bir siliyorlar suratı abi altından çıkanla üstünde olan iki farklı insan ya... İnsan suratını, gözünü bantlar mı ya?
Onlarınki makyajsa, bizimki zaten hiçbir şey, yok bizimki makyajsa onlarınki surat nakli. Tövbeler olsun.
Canınız çekiyorsa yapın, video izleyip öğrenebilirsiniz, tam tekmil olmak zorunda değil, hiç makyaj yapmayana bir göz kalemi bile ayrı hava katar. Kasmaya gerek yok.
Kesinlikle makyajsizBir fotoğraf atayım sana özelden istersen öyle değerlendir, bilemedim yani ya makyajsız mı iyiyim makyajlı mı
Pirinç unu maskesini nasıl yapıyorsunuz. Bana da detaylı anlatir misiniz rica etsemYaa sen bayağı kokoşsun ben onu yapana kadar amaan be diyip telefona sarılırım sen iyi sabrediyorsun
Pirinç ununu hem ton farklılığı eşitlemek için,hemde sivilce izlerini kapatmak için yapıyorum. Pirinç ununu kendim yaptığım için bayağı farketti, yüzüm gözüm açıldı diyebilirim. Katkılı hiçbirşey kullanmıyorum gözeneklerim falan bayağı sıkıdır bu yüzden. Sana da tavsiye ederim kuzum. En azından makyajın verdiği zararı en aza indirirsin
İşte onların hiçbirini kullanmayı bilmiyorum.
Bir ara yanımda bir arkadaşım makyajını tazelerken kendime kontür yapayım dedim, bildiğiniz uzaylı benzedim. Yok yani, elim yatkın olmadığından mıdır yoksa makyaj malzemesi kalitesizliğinden midir bilemedim. O gün bugündür rimel ve kaş boyamaktan başka birşey yapmadım. Eyelinerı bile gidip kuaföre çektiriyorum, ben çekince otoban çizgisine benziyor