- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
-
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
Ahaha ne bakıcım ne hizmetlim var, tek başıma yaşıyorum bekarım çocuğum yokonun bakıcısı temizlikçisi var senin var mı???
Yazdım size özeldenGöz kreminizin adını paylaşabilir misiniz rica etsem
Göz çevresi kreminizi merak ettim acaba banada yazabilir misiniz? Çok teşekkürler.Benimki 1 senedir duruyor hiç birşey olmadı sürekli de büyüyor. Haftada 3 kez suluyorum güneste duruyor balkona koydum. Karbonat limon maskesi var mesela o da yüzü gerçekten beyazlatıyor bazen yapıyorum onu da. Aloa vera benim yüzüme iyi geldi yani gözenek siyah nokta falan yok artık.
Göz çevresi için 3 yıldır aynı kremi kullanıyorum gerçekten çok iyi bence, 30 yaşındayım ama çizgi falan yok göz çevremde. Makyajı silince kendi cildin kalıyor sonuçta o yüzden bence cilt faha önemli.
Cilt yapısının genetik olduğunu düşünüyorum. Düzenli olarak makyaj yapmasam da makyaj yapmayı seviyorum. Bekarken daha sık yapardım hatta makyajsız pek dışarıya çıkmazdım. En yakın arkadaşım ise yüzüne hiç kimyasal sürmezdi. Gel gelelim benim cildim pürüzsüz ve sorunsuz iken o sürekli cilt bakımı yaptırırdı mevcut lekeler ve sorunlar için. Evet kozmetik cilde zararlı lakin hiç makyaj yapmayan insanın cildinde kusurlar olabiliyor. Her gün makyaj yapanın da gayet sorunsuz ve pürüzsüz cildi olabiliyor.
32 yaşındayım bu yaşıma kadar cildimle ilgili hep iltifat aldım ve nemlendirici bile kullanmıyorum. Önünde sonunda o kırışıklıklar gelecek ve pek umurumda da değil. Annemin saçları ellisine yakın beyazladı. Bende de hiç beyaz yok henüz. Annemin cildi pürüzsüzdü hep ve yaşını göstermezdi. Benim de öyle. Bakımla kremle olacak iş değil bana göre.
Aynı şekilde kendimi bildim bileli pelte gibi etlerim. Yumuşak ve sarkmaya çok müsait. Bak ben de bunu değiştiremiyorum mesela. Sıkı etli hatunlara bayılıyorum. Benimki jöle gibi mübarek. Konudan konuya atladım, özetle kim kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapsın yahu.
valla çocuk olsa koca olsa eyvallah derdim de bekarsan vakit çook..Ahaha ne bakıcım ne hizmetlim var, tek başıma yaşıyorum bekarım çocuğum yok
Ama yine de makyaja ayıracak vaktim yok
Birkaç tanesini takip ettim konuyu açmadan önce.
Temel makyaj malzemelerini falan anlatmışlar, sağlam bir bütçe ayırıp alışveriş yapmak gerekiyor aslında.
Dediğiniz gibi 10 tlye satılan rujla 100 tlye satılan ruj arasında ciddi bir kalite farkı var hatta ben iş verenimden rica etmiştim Amerikadan makyaj malzemesi almasını, getirdikleri burada satılanlar hiç benzemiyor, hem kalıcı hem güzel hemde kaliteliydi. Burada öylesini bulamadım hiç.
Bu kuru şampuanı saçıma hacim vermek için de kullanıyorum ben gerçekten en iyisi.
Eğer afacanlarımdan duş alamadıysam da ertesi gün kurtarıcısı.
Kuru şampuan candır ya, her kadının evinde 2 şişe olması lazım çok çabuk bitiyor.
Ben de beğenmiyorlar işte. Bebek yüzlüyüm biraz, minyon olduğum için makyaj garip duruyor. Ama dışarıdaki makyajlı hatunları görünce bu kadınsa ben neyim diyorum, kendimi bakımsız paspal çirkin hissediyorum, yakınlarım annem defalarca öyle olmadığını söylese de bilmiyorum ya, makyajın yakışmadığı kadın var mıdır ki? .
Ahaha ne bakıcım ne hizmetlim var, tek başıma yaşıyorum bekarım çocuğum yok
Ama yine de makyaja ayıracak vaktim yok
Bence siz makyaj yapmayi bilmiyorsunuz, bilmediginiz icin yakismiyor ve gozunuzde buyutuyorsunuz. Şu konuya vakit ayirabiliyorsaniz makyaja da ayirabilirsiniz.
Bir rimel ve kaşini doldurmak en basit şey, bir insana ne sebeble yakismayabilir onu da anlayamadim.
"Saatlerce makyaj" yazmissiniz biyerde, saatlerce makyaj diye birsey yok sahne makyaji veya dugun makyaji degilse kaldi ki benim dugun makyajim bile 1 saat surmedi cok abartiyorsunuz. Maximum 15-20 dakikalik olay o da maximum diyorum. Cogu zaman 10 dakika yetiyor bana.
1 saat makyaj yapsam ben de biyere yetisemezdim muhtemelen.
Katılıyorum , zaten yaptıkça el alışıyor, daha kısa sürede yapıyorsunuz.
Yapmaya başlasa ve alışsa zaten bu kadar gözünde büyümeyecek :)
Yalnız ülke olarak birçok konuda olduğu gibi bu konuda da aşırı abartıyoruz bence, ortamız yok. Ya çok bakımsızız, ya çok abartılı. Sabahları işe giderken toplu taşımaya biniyorum, cidden ortası yok.
İşe gidenler cogunlukla abartiyor, oyle olmaliymis gibi bir algi var cunku. Kuzenim normal bir sekreterdi mesela elbette makyajsiz olmasindi ama sabahin korunde kirmizi rujun bir manasi yoktu bence ama yapiyordu. :)
Onun disinda gun ortasinda disarda keyfi gezmelere, alisverise gelmiş insanlarda oyle goze batacak makyajlar pek gormuyorum ben.
Ben bankacıyım, bizde de abartan var ama çok çok nadir. Genelde hafif yapanlar var ya da hiç yapmayanlar
Ben eskiden renkli ruj çok kullanırdım, ama göz makyajım sadece rimeldi. Şimdi daha doğal tonlara geçtim, göz makyajı yapmaya başladım. Tek ton doğal farlar, ya da eyeliner kullanıyorum incecik.
Ya işte kendine yakışanı bilmek önemli olan burda. Bir markanın iş makyajı videosunu izlemiştim , o gün aydınlanma yaşadım, herşeyi sürdü ama sonunda çok bakımlı ve hoş adeta makyajsız bir görünüme kavuştu, anladım ki kullanılan renkler asıl önemli olan :)
Kesinlikle oyle. Ben şu son 1 seneye kadar far kullanmiyordum, sevmiyorum diyordum kendi kendime. Urban decay naked petite heat paletiyle far kullanmaya basladim zaten bu palet cikali 2 sene filan anca oldu diye biliyorum tam emin degilim. Renklerini bulmak cok önemli.
İcinde kullanmadigim hicbir renk yok hepsi dogal tonlar, hem gunluk hem özel goz makyaji cikarilabilecek bir palet bence. Far sevmeyen ben severek kullaniyorum.
Ucuz bir önerim var NYC nin far paletleri, yıllarca aradığım far renklerini buldum desem:) Pink nudes paleti tam benim tonlarım. Bir de yeşil gözler, mavi gözler vs paletleri yapmışlar, içlerinde eyeliner ve aydınlatıcısı bile var ve minicik paletler. Bir de Yves Rocher in renkleri harika.
Urban Decay biliyorum ama elimde çok far var esasen çoğu rengi de kullanmıyorum, birazcık azaltayım diye almıyorum.
Dedigin palete baktim simdi. Ben simli far kullanmiyorum. Bir de icinden sadece 2-3 rengi begendim diye koca palet almiyordum. Paletlerin coguda simli agirlikli oluyor.
Benim urbandan baska paletim yok tek paletim o. Onunda icinde 6 renk var 5 tanesi mat. Kullanmadigim renk yok icinde boylece. Bir tanesi isiltili acik renk göz pinarlarina dogru suruyorum sadece. 2. Palete ihtiyacim olmadi henuz
Simli değil esasen, bende simli hiç sevmem çünkü. Ama görürsen canlı canlı bak, tavsiye ederim.
Yves Rocher de güzel, Missha nın farları da iyi. Ben Dior falan da aldım ama beğenmedim.
Şimdi kopkuyu lacivert bir eyeliner istiyorum, Flormarda bulmuştum ve bitti ve maalesef ki yenisi üretilmiyor. Böyle mavi değil kopkoyu parlament mavisi harika bir renkti. Bulan gören söylesin nolur