Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Göz çevresi kreminizi merak ettim acaba banada yazabilir misiniz? Çok teşekkürler.

Şansıma bu hafta, videolarını izlemekten büyük keyif aldığım, takip ettiğim ve görüşlerimi çok yakın bulduğum youtuber, makyaj videosu atmış.

Hemen ekleyeyim, tüm düşüncelerimin özetini vermiş sağ olsun, güzel tesadüf:

Aynen öyle, ben de genetik olduğu konusunda seninle hemfikirim. İyileşme sağlanıyordur muhakkak sorunlu ciltlerde ama bebek poposu gibi cilt genetik, ne yaparsan yap sorunlu cilt o kıvama gelemiyor. Benim annemin cildi çok güzel, insanın ergenlikte dahi sivilcesi çıkmaz mı bir tane bile? Kadında o bile çıkmamış. Eski lise fotoğraflarına bakıyorum ağlayasım geliyor. Ergenlikte ben domestos mikrobuna benziyordum; annem moda dergisinden fırlamış gibi. Tip olarak olmasa da cilt tipi olarak kardeşim ve ben de anneme çekmişiz; o anlamda şanslıyız. Ben üniversiteden mezun olduktan sonra makyaj yapmaya başladım, o da işe başladığım için. Hatta makyajsız daha çok dikkat çekiyordum, daha fazla erkek ilgi gösteriyordu. Üniversiteden sonra (makyaja başlayınca) ilgiler azaldı ehehe.

Gerçi makyajı da fazla yapmam ben. Fondöten kullanmıyorum. Kapatıcı (kapatıcısız sokağa dahi çıkamam göz altlarım çok mor uyumamaktan dolayı), allık, eyeliner, rimel, ruj. Cilt bakımı olarak da sadece yüzümü temizleyip nemlendiriyorum.

Kontur hic sevmem.
Ne bu her an düğüne gidiyormuş gibi full makyajlı zaten. Bana sadece kendini begendirme arzusunda ki insanlarmış gibi geliyor. Normal zamanda kaş doldurma azcik ruj yeterli. İşe giderkende far ekle bitti gitti
Bazen bende severim full makyaj yapmayı ama öyle 2 kilo badana boya surmus gibi olanları hiç sevmiyorum.siz yapmak istiyorsaniz videolari var her yerde

Uygun fiyata kaliteli makyaj malzemesi de var nadir de olsa. Türk markalarında güzel ürünler çıkıyor özellikle renkli kozmetik olarak. Ama fondöten, pudra vs henüz yerli markalardan iyi ürünler bulamadım.

Kuru şampuan canım benim....

Batiste de çok güzel, tavsiye ederim.

Bebek pudrası da aynı işi görüyor, hatta elimde Avon un kokulu pudrası var onu sürüyorum mis gibi parfüm kokuyorum ama çok sık kullanmamak lazım bunları haftada 1-2 max. Gözenekleri tıkıyor çünkü saç derisindeki.

Bence siz kendinize yakışan makyajı bilmiyorsunuz, ben yıllar önce bir sürü makyaj bloğu videosu vs izleyerek , uygulama yaparak kendime yakışanı buldum. Ayşenur Yazıcıdan çok şey öğrendim hem bakım hem makyaj konusunda, sorularımı da cevaplardı Allah razı olsun. Zaten idolüm, harika bir kadın kendisi.

Ben sabah bakım+mekyaja 15-20 dk harcıyorumdur; yüz temizleme+tonik+serum+nemlendirici, üstüne pudra ya da bb ve renkli makyaj. Makyaj sonrası "makyajlı" gibi değil hoş ve bakımlı duruyorum. Çünkü 10 tane de malzeme kullansam,2 tane de kendi tenime uygun ürünleri ve renkleri kullanıyorum. Kıpkırmızı ruj sürmekle, doğal pembe sürmek arasında fark vardır; biri makyajlı gösterir, diğeri doğal ve bakımlı. Kırmızıyı da kullanıyorum elbet ama işe giderken değil mesela.

Makyajın amacı kusurları örtmek ve var olan güzelliği vurgulamaktır. Çillerim var, sivilce izlerim oluyor bunları kapatıyorum, rimelle kirpiklerimi vurguluyorum, allıkla elmacık kemiklerimi, bunlarla da güzelliğimi vurguluyorum işte. Çok beyazım, her malzemenin en açık tonlarını kullanırım. Gri far mesela, nüde gri bulmak için kendimi parçaladım sonunda buldum, çok da beğeniyorum kullanınca. Eyeliner çekmeyi öğrendim, çok beğeniyorum. Gözü vurgularsam dudakta doğal ton kullanıyorum gibi gibi.

Ahaha ne bakıcım ne hizmetlim var, tek başıma yaşıyorum bekarım çocuğum yok
Ama yine de makyaja ayıracak vaktim yok

Bence siz makyaj yapmayi bilmiyorsunuz, bilmediginiz icin yakismiyor ve gozunuzde buyutuyorsunuz. Şu konuya vakit ayirabiliyorsaniz makyaja da ayirabilirsiniz.
Bir rimel ve kaşini doldurmak en basit şey, bir insana ne sebeble yakismayabilir onu da anlayamadim.

"Saatlerce makyaj" yazmissiniz biyerde, saatlerce makyaj diye birsey yok sahne makyaji veya dugun makyaji degilse kaldi ki benim dugun makyajim bile 1 saat surmedi cok abartiyorsunuz. Maximum 15-20 dakikalik olay o da maximum diyorum. Cogu zaman 10 dakika yetiyor bana.

1 saat makyaj yapsam ben de biyere yetisemezdim muhtemelen.

Katılıyorum , zaten yaptıkça el alışıyor, daha kısa sürede yapıyorsunuz.

Yapmaya başlasa ve alışsa zaten bu kadar gözünde büyümeyecek :)

Yalnız ülke olarak birçok konuda olduğu gibi bu konuda da aşırı abartıyoruz bence, ortamız yok. Ya çok bakımsızız, ya çok abartılı. Sabahları işe giderken toplu taşımaya biniyorum, cidden ortası yok.

İşe gidenler cogunlukla abartiyor, oyle olmaliymis gibi bir algi var cunku. Kuzenim normal bir sekreterdi mesela elbette makyajsiz olmasindi ama sabahin korunde kirmizi rujun bir manasi yoktu bence ama yapiyordu. :)

Onun disinda gun ortasinda disarda keyfi gezmelere, alisverise gelmiş insanlarda oyle goze batacak makyajlar pek gormuyorum ben.

Ben bankacıyım, bizde de abartan var ama çok çok nadir. Genelde hafif yapanlar var ya da hiç yapmayanlar

Ben eskiden renkli ruj çok kullanırdım, ama göz makyajım sadece rimeldi. Şimdi daha doğal tonlara geçtim, göz makyajı yapmaya başladım. Tek ton doğal farlar, ya da eyeliner kullanıyorum incecik.

Ya işte kendine yakışanı bilmek önemli olan burda. Bir markanın iş makyajı videosunu izlemiştim , o gün aydınlanma yaşadım, herşeyi sürdü ama sonunda çok bakımlı ve hoş adeta makyajsız bir görünüme kavuştu, anladım ki kullanılan renkler asıl önemli olan :)

Kesinlikle oyle. Ben şu son 1 seneye kadar far kullanmiyordum, sevmiyorum diyordum kendi kendime. Urban decay naked petite heat paletiyle far kullanmaya basladim zaten bu palet cikali 2 sene filan anca oldu diye biliyorum tam emin degilim. Renklerini bulmak cok önemli.

İcinde kullanmadigim hicbir renk yok hepsi dogal tonlar, hem gunluk hem özel goz makyaji cikarilabilecek bir palet bence. Far sevmeyen ben severek kullaniyorum.

Ucuz bir önerim var NYC nin far paletleri, yıllarca aradığım far renklerini buldum desem:) Pink nudes paleti tam benim tonlarım. Bir de yeşil gözler, mavi gözler vs paletleri yapmışlar, içlerinde eyeliner ve aydınlatıcısı bile var ve minicik paletler. Bir de Yves Rocher in renkleri harika.

Urban Decay biliyorum ama elimde çok far var esasen çoğu rengi de kullanmıyorum, birazcık azaltayım diye almıyorum.

Dedigin palete baktim simdi. Ben simli far kullanmiyorum. Bir de icinden sadece 2-3 rengi begendim diye koca palet almiyordum. Paletlerin coguda simli agirlikli oluyor.
Benim urbandan baska paletim yok tek paletim o. Onunda icinde 6 renk var 5 tanesi mat. Kullanmadigim renk yok icinde boylece. Bir tanesi isiltili acik renk göz pinarlarina dogru suruyorum sadece. 2. Palete ihtiyacim olmadi henuz

Simli değil esasen, bende simli hiç sevmem çünkü. Ama görürsen canlı canlı bak, tavsiye ederim.

Yves Rocher de güzel, Missha nın farları da iyi. Ben Dior falan da aldım ama beğenmedim.

Şimdi kopkuyu lacivert bir eyeliner istiyorum, Flormarda bulmuştum ve bitti ve maalesef ki yenisi üretilmiyor. Böyle mavi değil kopkoyu parlament mavisi harika bir renkti. Bulan gören söylesin nolur

Ha hiç gercekte gormedim googledan baktigim kadariyla simli gibi geldi. Denk gelirsem bakarim. Eyeliner olayina hic girmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…