Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen bizim türkler çok seviyor makyajı. Kozmetikçilerin içine girilmiyor yoğunluktan. Makyaj insanı güzelleştiriyor evet, ama dozunda yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Çok ağır makyaj yapanlar daha da çirkinleştiriyor kendini ve bence erkekler de öyle kadınları itici buluyor.

Merhaba kadınlar kulübünün, güzel bakımlı ve tatlı üyeleri..
Nasılsınız,umarım hepiniz iyisinizdir.
Hiç uzatmadan konuma geçeyim:
Bugünki derdim kendimi güzel bulmamak.
Nedeni şu, dışarıya çıktığımda, okula kafeye ya da herhangi bir topluluk mekanına gittiğimde full makyajlı, yüzü porselen gibi olan insanları gördükçe kendimden soğur oldum. Neden ben böyle bakımlı olamıyorum, neden güzel değilim diye kendimi sorguluyorum. Yüzümün kırışmasından, erken yaşlanmaktan ve açıkçası biraz üşengeçliğimden dolayı makyaj yapmayı bilmiyorum. Fondöten, pudra veya kontür uygulamayı bilmiyorum, hiç denemedim. Makyaj hakkında tek bildiğim eyeliner, rimel ve kaş doldurma. Onun dışında hiçbir bilgim yok. Ruj da sürmüyorum. Halbuki güzellik için illa makyaj mı gereklidir? Doğalken güzel olunmuyor mu? Pirinç unu maskesini ihmal etmem, sabah yüzümü kendi yaptığım gül suyuyla yıkarım, akşam yatmadan mutlaka yüzümde bir buz küpü gezdiririm, yüzüm pürüzsüzdür. Aslında güzel olduğumu söylerler, hani beğenen de çok ama bilemedim ya. Makyaj yapmayı gerektiren bir işim var, aslında makyajlı ojeli falan olmam gerekir ama olamıyorum. Elimden gelse işe pijamayla gideceğim ki işe bildiğiniz sere serpe gidiyorum, yani makyajlı ojeli olmadığım için kendime hiç bakmıyormuş gibi hissediyorum. :KK70:
Derdim bu hanımlar: siz nasıl majyalar yapıyorsunuz? O dışarıdaki kadınlar gibi full makyajlı mı geziyorsunuz? Full makyaj güzellik için önemli mi? Makyaj olmadan güzel olunmuyor mu? Dertlendim gece gece. :KK70:
yorumuna katılmıyorum, güzel olduğumu düşünüyorum ama makyaj neredeyse yok kadar hatta çoğu gün sıfır makyaj gezerim
bence bakım daha önemli
mesela sağlıklı saçlar insanı acayip farklı gösteriyor saçlar yumuşak gür ve parıltılı canlı olmalı
sonra cildine bakım yap parıldasın her gün mutlaka güneş kremini sür makyaj değil bu ama renklendiricili sürersen kusurlarını da kapatır ben solanteninkini kullanıyorum sivilce de yapmıyor harika bir şey
kaşlarını güzel biçimlendir iyi bir kuaföre
sonra iyi beslen fit bir vücudun olsun (spora gidip sıkılaşırsan zaten harika olur)
gülümse dişlerin temiz ve beyaz olsun zaten istemsizce güzel oluyorsun bunlarla ...

yorumuna katılmıyorum, güzel olduğumu düşünüyorum ama makyaj neredeyse yok kadar hatta çoğu gün sıfır makyaj gezerim
bence bakım daha önemli
mesela sağlıklı saçlar insanı acayip farklı gösteriyor saçlar yumuşak gür ve parıltılı canlı olmalı
sonra cildine bakım yap parıldasın her gün mutlaka güneş kremini sür makyaj değil bu ama renklendiricili sürersen kusurlarını da kapatır ben solanteninkini kullanıyorum sivilce de yapmıyor harika bir şey
kaşlarını güzel biçimlendir iyi bir kuaföre
sonra iyi beslen fit bir vücudun olsun (spora gidip sıkılaşırsan zaten harika olur)
gülümse dişlerin temiz ve beyaz olsun zaten istemsizce güzel oluyorsun bunlarla ...

Katılıyorum hepsine. :KK200:

Cilt yapısının genetik olduğunu düşünüyorum. Düzenli olarak makyaj yapmasam da makyaj yapmayı seviyorum. Bekarken daha sık yapardım hatta makyajsız pek dışarıya çıkmazdım. En yakın arkadaşım ise yüzüne hiç kimyasal sürmezdi. Gel gelelim benim cildim pürüzsüz ve sorunsuz iken o sürekli cilt bakımı yaptırırdı mevcut lekeler ve sorunlar için. Evet kozmetik cilde zararlı lakin hiç makyaj yapmayan insanın cildinde kusurlar olabiliyor. Her gün makyaj yapanın da gayet sorunsuz ve pürüzsüz cildi olabiliyor.

32 yaşındayım bu yaşıma kadar cildimle ilgili hep iltifat aldım ve nemlendirici bile kullanmıyorum. Önünde sonunda o kırışıklıklar gelecek ve pek umurumda da değil. Annemin saçları ellisine yakın beyazladı. Bende de hiç beyaz yok henüz. Annemin cildi pürüzsüzdü hep ve yaşını göstermezdi. Benim de öyle. Bakımla kremle olacak iş değil bana göre.

Aynı şekilde kendimi bildim bileli pelte gibi etlerim. Yumuşak ve sarkmaya çok müsait. Bak ben de bunu değiştiremiyorum mesela. Sıkı etli hatunlara bayılıyorum. Benimki jöle gibi mübarek. Konudan konuya atladım, özetle kim kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapsın yahu.

Pirinc ununu nasil yapıyorsunuz? Bir de maskesi nasil yapiliyor her gun mu? Ben de denemek isterim :)
Yaa sen bayağı kokoşsun ben onu yapana kadar amaan be diyip telefona sarılırım sen iyi sabrediyorsun :KK70:
Pirinç ununu hem ton farklılığı eşitlemek için,hemde sivilce izlerini kapatmak için yapıyorum. Pirinç ununu kendim yaptığım için bayağı farketti, yüzüm gözüm açıldı diyebilirim. Katkılı hiçbirşey kullanmıyorum gözeneklerim falan bayağı sıkıdır bu yüzden. Sana da tavsiye ederim kuzum. En azından makyajın verdiği zararı en aza indirirsin

Pirinç unu maskenin tarifini verir misin ve gul suyunu kendin nasıl yaptın
[/QUOTE]
Pirinç unu maskesini nasıl yapıyorsunuz. Bana da detaylı anlatir misiniz rica etsem
2 yemek kaşığı pirinç ununa yarım limonun suyunu ekliyorsunuz süt ile kıvam verip macun haline getiriyorsunuz. Yüzünüz elinizle daireler çizerek sürüp 30 dk sonra yıkıyorsunuz. Sonrasında isterseniz ıslak havlu kapatabilirsiniz, isterseniz nemlendirici sürüp bakımı bitiriyorsunuz. Haftada bir yapıyorum ben ama faydasını çok gördüm diyebilirim. Özellikle pirinç ununu kendim yaptığımdan beri daha çok temizlendiğini hissediyorum.

Gülsuyunu da konsantre suyla gülleri kanatarak yapıyorum. Gülleri güzelce yıkıyorum, ayıklıyorum. Gül miktarına göre üzerini geçecek kadar su ilave ediyorum, kısık ateşte ağzını kesinlikle açmayacak şekilde yarım saat kaynatıyorum. Çiçekçilerden alınan güller falan olmuyor maalesef.

Herkesi tek tek alıntılayamıyorum, çok fazla yazı var. Şimdiden kusura bakmayın.
Buraya yazınca aldığım cevaplardan sonra sevinmedim değil, en azından buradaki genel algı "makyajın tek başına güzellik olmadığı" ve mu güzel birşey.
Buradaki yorumlardan yola çıktığımızda kimse dışarıdaki porselen makyajlı insanları sevmiyor, güzel bulmuyor e peki bu dışarıdaki insanlar kimler? :KK70:

Herkesi tek tek alıntılayamıyorum, çok fazla yazı var. Şimdiden kusura bakmayın.
Buraya yazınca aldığım cevaplardan sonra sevinmedim değil, en azından buradaki genel algı "makyajın tek başına güzellik olmadığı" ve mu güzel birşey.
Buradaki yorumlardan yola çıktığımızda kimse dışarıdaki porselen makyajlı insanları sevmiyor, güzel bulmuyor e peki bu dışarıdaki insanlar kimler? :KK70:

Disarida, caddede gunduz vakti porselen makyajli kimseyi gormuyorum ben. İnstagramda, youtubeda var sadece o derece makyajlar.

Ben şunu anladım
Çocuk olunca insanın kendine ayırdığı zaman azalıyor. Aslında bu çok yanlış. Çocukları babaya ya da kendi haline bırakıp bir makyaj yapmalı, bir kahve içmelik zamanı olmalı insanın. İnstagramda görüyorum mesela 3 çocuğu var ama kadın 21 yaşında kız gibi, full makyaj, full bakım her hafta tırnak bakımına gidiyor. Bir ona bakıyorum, bir kendime bakıyorum sonra kendimden utanıp ona bakmaya devam ediyorum. :KK70:
onun bakıcısı temizlikçisi var senin var mı???

Benimki 1 senedir duruyor hiç birşey olmadı sürekli de büyüyor. Haftada 3 kez suluyorum güneste duruyor balkona koydum. Karbonat limon maskesi var mesela o da yüzü gerçekten beyazlatıyor bazen yapıyorum onu da. Aloa vera benim yüzüme iyi geldi yani gözenek siyah nokta falan yok artık.
Göz çevresi için 3 yıldır aynı kremi kullanıyorum gerçekten çok iyi bence, 30 yaşındayım ama çizgi falan yok göz çevremde. Makyajı silince kendi cildin kalıyor sonuçta o yüzden bence cilt faha önemli.
Göz kreminizin adını paylaşabilir misiniz rica etsem

Ben yapiyorum ama seviyorum birileri guzel gorsun vs diye degil makyaj yapmakdan hoslaniyorum her ciktigimda mutlaka yaparim ama yapmamakda bir tercih makyaj=guzellik degil zaten

Merhaba kadınlar kulübünün, güzel bakımlı ve tatlı üyeleri..
Nasılsınız,umarım hepiniz iyisinizdir.
Hiç uzatmadan konuma geçeyim:
Bugünki derdim kendimi güzel bulmamak.
Nedeni şu, dışarıya çıktığımda, okula kafeye ya da herhangi bir topluluk mekanına gittiğimde full makyajlı, yüzü porselen gibi olan insanları gördükçe kendimden soğur oldum. Neden ben böyle bakımlı olamıyorum, neden güzel değilim diye kendimi sorguluyorum. Yüzümün kırışmasından, erken yaşlanmaktan ve açıkçası biraz üşengeçliğimden dolayı makyaj yapmayı bilmiyorum. Fondöten, pudra veya kontür uygulamayı bilmiyorum, hiç denemedim. Makyaj hakkında tek bildiğim eyeliner, rimel ve kaş doldurma. Onun dışında hiçbir bilgim yok. Ruj da sürmüyorum. Halbuki güzellik için illa makyaj mı gereklidir? Doğalken güzel olunmuyor mu? Pirinç unu maskesini ihmal etmem, sabah yüzümü kendi yaptığım gül suyuyla yıkarım, akşam yatmadan mutlaka yüzümde bir buz küpü gezdiririm, yüzüm pürüzsüzdür. Aslında güzel olduğumu söylerler, hani beğenen de çok ama bilemedim ya. Makyaj yapmayı gerektiren bir işim var, aslında makyajlı ojeli falan olmam gerekir ama olamıyorum. Elimden gelse işe pijamayla gideceğim ki işe bildiğiniz sere serpe gidiyorum, yani makyajlı ojeli olmadığım için kendime hiç bakmıyormuş gibi hissediyorum. :KK70:
Derdim bu hanımlar: siz nasıl majyalar yapıyorsunuz? O dışarıdaki kadınlar gibi full makyajlı mı geziyorsunuz? Full makyaj güzellik için önemli mi? Makyaj olmadan güzel olunmuyor mu? Dertlendim gece gece. :KK70:
Makyajla güzellik aynı değil. Makyaj güzel olanı daha güzel yapmak içindir. Güzel olmayanları cok da değiştirmiyo . Makyaj demek bakım demek değildir. Keşke benim yüzüm pürüssüz olsa ve ben fondeten sürmesem mesela. Ben sevmiyorum porselen giibi suratları.

Ben çok görüyorum.
Hele İstanbulu Avrupa yakasında yakadığım için adımımı attığım yer porselen makyaja çarpıyor :)

Ben de İstanbuldayim. Plazalarda calisanlari filan haric oyle alisverise cikmis veya caddede gezerken porselen suratla gezen pek gormuyorum ben arada tek tuk oluyor ama ezici bir cogunluk degil algida secicilik olabilir sizinki. Ünlüler bile disardayken alisveristeki halleri neredeyse makyaj yok denecek kadar yapiyorlar gordum. Siz her yuzunde azicik makyaj olana porselen diyorsaniz onu bilemeyecegim tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X