- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
-
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
Teşekkür ederim mesajınız için, deneyeceğim hepsini :)Akneli ve yağlı cilde doğrudur, iyi gelir.
Ama uzun vadede gerçekten nem dengesini bozarsınız, haftada 2 en fazla kullanın derim.
İnsta, net vs de gördüğünüz hiçbir insana inanmayın, hepimizin cildi gözenekli.
Ve o görüntüyü düzeltmenin tek yolu kimyasal cilt bakımlarından geçiyor, yok gül suyu sürdüm falan hikaye.
Yaşınız çok genç, size şuan bakım olarak hafta 2 peeling ve tonikleme, her gece ve gündüz nemlendirme yeter de artar.
Kremleri yukarı doğru ve mimik bölgelerinizi adeta ütüler gibi sürün, o bölgeleri elinizle aça aça yedirin, olası çizgileri geciktirecektir.
Ve boyun gerdan bölgenizi de asla bu bakımları yaparken ihmal etmeyin, yüz bir bütündür, göğüs bölgesine kadar.
Size ilk mesajımda yazdığım bir bb, allık, rimel, ruj ve aydınlatıcı yeter de artar.
Düzgün bir cilt, gencecik bir yaştasınız, arada eyeliner farlar devreye girer ama günlük yazdıklarım yeterli.
Cildine ayni sekilde bakmaya devam edersenDiyorsun..
Peki zararları. Aslında en çok bundan korkuyorum. Kırışmaktan, yaşlanmaktan falan. O yüzden yapmak istemiyordum pek ama deneyeceğim ya karar verdim. Yapamazsam sıkılır bırakırım zaten.
DeneyeceğimCildine ayni sekilde bakmaya devam edersen
Makyajla uyumazsan bir sorun oluşacağını sanmıyorum...
O kadar youtuber dünyanın bin bir çeşit markasını kullanıyor denemek amacli hic birinin cildine bisey olmuyor yillardir
Ben de beğenmiyorlar işte. Bebek yüzlüyüm biraz, minyon olduğum için makyaj garip duruyor. Ama dışarıdaki makyajlı hatunları görünce bu kadınsa ben neyim diyorum, kendimi bakımsız paspal çirkin hissediyorum, yakınlarım annem defalarca öyle olmadığını söylese de bilmiyorum ya, makyajın yakışmadığı kadın var mıdır ki? .Ben bu muhabbete takığjm acıkcası.makyaj elbette gızel bi şey.kadınlar usenmekten yapanıyor, sonra da makyaj saglıksız, makyaj gereksiz diye bahaneler buluyorlar kendilerine.
Konu sahıbı siz gercekten bakımlısınız. Sabah aksam gunluk rutin bakımınkzı yapıyorsjnuz harika bır sey bu.ama elbette makyajlı bı kadınla makyajsız halınızı kıyaslamanız anlamsız.tabıkı makyajlı kadın daha hos gorunur.ben a dan z ye her türlğ makyaj teknıgını bilirim.ilgi alanım. Makyajlı oldugumda da kendımı cok guzel hissederim. Makyajsızken de iyi hıasederim ama makyajlıyken ultra guzel hıssederiö kendimi.
Zaten ıkı halınızı de bırıne sorsanız herkes makyajlı halınızı begenır emınım.herkes ıcın gecerlı.bunu konusmanın anlamı yok.
İşte bunu biliyorum da kendime anlatamıyorum işteFull makyajsız dolaşan , bana göre kendini makyajsız beğenmeyen kişilerdir.
Zaten sürekli makyajlı gördüğüm birini makyajsız gördüğümde şok oluyorum boya badananin ne kadar değiştirdiğini bilsemde.
Bir rimel bile insanı değiştirirken , sıfır makyajsız dolaşanlar ve hala duru ve güzel gorunenlerdir benim içinde dikkat çeken.
Makyajla güzellik ters oŕantilidir. Güzel olan zaten makyaja gerek duymaz öyle çok fazla.Merhaba kadınlar kulübünün, güzel bakımlı ve tatlı üyeleri..
Nasılsınız,umarım hepiniz iyisinizdir.
Hiç uzatmadan konuma geçeyim:
Bugünki derdim kendimi güzel bulmamak.
Nedeni şu, dışarıya çıktığımda, okula kafeye ya da herhangi bir topluluk mekanına gittiğimde full makyajlı, yüzü porselen gibi olan insanları gördükçe kendimden soğur oldum. Neden ben böyle bakımlı olamıyorum, neden güzel değilim diye kendimi sorguluyorum. Yüzümün kırışmasından, erken yaşlanmaktan ve açıkçası biraz üşengeçliğimden dolayı makyaj yapmayı bilmiyorum. Fondöten, pudra veya kontür uygulamayı bilmiyorum, hiç denemedim. Makyaj hakkında tek bildiğim eyeliner, rimel ve kaş doldurma. Onun dışında hiçbir bilgim yok. Ruj da sürmüyorum. Halbuki güzellik için illa makyaj mı gereklidir? Doğalken güzel olunmuyor mu? Pirinç unu maskesini ihmal etmem, sabah yüzümü kendi yaptığım gül suyuyla yıkarım, akşam yatmadan mutlaka yüzümde bir buz küpü gezdiririm, yüzüm pürüzsüzdür. Aslında güzel olduğumu söylerler, hani beğenen de çok ama bilemedim ya. Makyaj yapmayı gerektiren bir işim var, aslında makyajlı ojeli falan olmam gerekir ama olamıyorum. Elimden gelse işe pijamayla gideceğim ki işe bildiğiniz sere serpe gidiyorum, yani makyajlı ojeli olmadığım için kendime hiç bakmıyormuş gibi hissediyorum.
Derdim bu hanımlar: siz nasıl majyalar yapıyorsunuz? O dışarıdaki kadınlar gibi full makyajlı mı geziyorsunuz? Full makyaj güzellik için önemli mi? Makyaj olmadan güzel olunmuyor mu? Dertlendim gece gece.
Bugün yeni bir kelime grubu öğrendim sayenizde. ‘Kaz ayağı’ yani bu göz çevresi kırışıklığına kaz ayağı deniyormuş.Şimdi bir algıyı değiştirelim, makyaj güzellik değildir.
Hele bakım hiç değildir.
Gerçek makeup denilen şey, kusurları örtüp, güzel yerleri vurgulamaktır.
Fondöten, pudra vs kullanmadan da çok bakımlı ve makyajlı görünebilirsiniz.
Yapacağınız şey, iyi bir kapatıcıyla göz altını kapatmak, bb ya da cc krem kullanıp üzerine naturel allık, gözlerinize naturel far ve bol rimel ya da eyeliner rimel kullanmak ve son rötuş highlighter.
Bu kadar basit:)
Aynı zamanda çok makyaj kırışıklık demek değil, bu biraz gen, biraz vücudunuza nasıl baktığınızla alakalı.
13 yaşımdan beri bayağı bayağı makyajsız gezmem, 31 yaşımdayım kaz ayağım bile yok.
Ama naturelim ben, doğalım die gezen çok arkadaşlarımın göz kapakları ve dudak yanı mimik çizgileri kırıştı bile.
Aynı ben, 35 yaşındayım, pürüzsüz bir cildim var desem yalan olur. 3-4 yıl öncesine kadar rimel ve allık kullanırdım artık onları da attım. Temiz bir yüz beni mutlu, rahat ve güzel hissettirebiliyor. Çok çok nadir ruj sürerim, ama ojeye bayılırım. Münih’te kuaför yoktu resmen ve tek full makyaj Türkler ve Araplardı.35 yasindayim nerdeyse hic makyaj yapmadim bu yasima kadar. Kasimi doldurmadim hic, eyeliner hic surmedim, hic contour yapmadim. Son 5 6 yildir rimel bile kullanmiyorum. Ozel davetlerde dugunlerde bile makyajsizim. Sizin gibi puruzsuz bir cilde de sahip degilim. Gul hastaligindan kalma cildimde kizarikliklar var. Zaten alerjik bir cilde sahip oldugum icin makyaj yapmiyorum. Makyajsiz kendime alisik oldugum icinde makyajli sevmem kendimi.
Makyaj esittir guzellik bakimli olma asla degildir. Ben cilt bakimina cok onem veririm. Parfumsuz parabensiz dogal urunleri tercih ederim. Hergun gunes kremimi surerim. Kirisikliklarim yok. Makyaj malzemelerine degil cilt bakimina yatirim yapmak gerekir. Youtube'da Dr Dray'in videolarini izlemenizi tavsiye ederim. Kendisi dermatolog ve hic makyaj yapmaz. Zaten bu makyaj olayini bizim Turk kadinlari abartiyor. Yurtdisinda boyle degil, kimse ise makyajsiz geldin diye, salas giyindin diye sana bakmaz. Ama Turkler arasinda hemen konusu oluyor nedense.