Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 21 yaşındayım henüz. Çok fazla bir makyaj deneyimim yok, o yüzden gerek görmüyorum gözaltı kremine falan. Ama bakım yağlarıyla bakımını yaparım, gözaltım için nemlendirici kayısı çekirdeği yağı aldım onu sürüyorum sürekli, morluklar gitmeye başladı mesela.
Gül suyu cilt için mucizevi birşey, aynı şekilde aloe vera jeli de öyle. Pirinç ununun yapımı çok meşakkatli, bir gece sıcak suda bekletiyorsun, sonra onu süzüp balkonda kurutuyorsun ya da aceleyse fırında kurutuyorsun, sonra rondodan geçiriyorsun kullanıyorsun. Eskiden yaptığım pirinç unu maskesinden birşey anlamazdım, şimdi ununu kendim yapınca bayağı temizledi yüzümü, asyalı kadınların güzellik sırrıymış bu, cilt tonunu eşitlediğini bizzat deneyimledim kuzum.

Bence makyaj kendi yüz tipinize uygun yapılmadığı sürece hiçbir anlam ifade etmiyor. Mesela eskiden ruju normal sürüp çıkardım sonradan fotoğraflarda dudağımda asimetri olduğunu fark ettim. Çok belli olan bir şey değil sadece tebessüm edince bir taraf daha dolgun duruyor. Sonra ruju ona göre sürmeye başladım bir tarafı kalemle daha farklı çizdim. Eyeliner’ı eskiden tüm kısma uygulardım şimdi sadece ucunu çekiyorum çünkü gözlerim zaten küçük tamamına çekince iyice küçülüyor. Aydınlatıcı kesinlikle çok güzel bir ürün ama burnuma kullanmıyorum mesela kötü gösteriyor sadece elmacık kemiklerimin o kısmına uyguluyorum. Pembe tonlarında makyajlar hiç gitmiyor kahve ya da soğuk alt tonlu bordolar daha çok yakışıyor. Yani makyaj var makyaj var alelacele yapılmış yüz tipine uygun olmayan bir makyaj yerine sadece rimel sürüp çıkmayı tercih ederim.

Ben çok ince bir eyelinerla da çok güzel olabiliyorum ama niyeyse o şekilde makyaj yapan insanları gördükçe imreniyorum. Makyajın bana yakışmadığını düşünüyorum, kuaförde makyaj yaptırdım, doğru tekniklerle yapsa bile kendimi çirkin hissedip hemen çıkarmıştı, iki arada bir derede kaldım. Makyaj yapsam mı yapmasam mı bilemedim.

Sen yine yapmayanlardansın, ben yap(a) mayanlardanım
Demek istediğini anladım, Starbucks'ta gelinin kız kardeşi gibi oturan yüzü geleceğimden daha parlak tipler var, gördükçe kusasım geliyor

Seni gormeden bisi diyemiycem ama pek cok kadin dogal haliyle daha guzel bence , cok da kasma yani
Guzel bir gulumseme en iyi makyajdan daha guzel yapar insani

Makyaj konusunda ülkemizdeki algıya abartı demeyin valla, çok ortalamayız ve çeşitliyiz aslında. (Sarışın olma sevdamız hariç )

Ya ben Kore makyajı videoları izlediğimden beridir makyajdan tiksindim. Bir siliyorlar suratı abi altından çıkanla üstünde olan iki farklı insan ya... İnsan suratını, gözünü bantlar mı ya?

Onlarınki makyajsa, bizimki zaten hiçbir şey, yok bizimki makyajsa onlarınki surat nakli. Tövbeler olsun.

Canınız çekiyorsa yapın, video izleyip öğrenebilirsiniz, tam tekmil olmak zorunda değil, hiç makyaj yapmayana bir göz kalemi bile ayrı hava katar. Kasmaya gerek yok.

Seni gormeden bisi diyemiycem ama pek cok kadin dogal haliyle daha guzel bence , cok da kasma yani
Guzel bir gulumseme en iyi makyajdan daha guzel yapar insani
Bir fotoğraf atayım sana özelden istersen öyle değerlendir, bilemedim yani ya makyajsız mı iyiyim makyajlı mı

Babyface misiniz? Benim yüzümde ağır makyajları hiç kaldırmaz. O bihter makyajları kırmızı rujlar falan komik duruyor bende. Ya da göz makyajınızı sade tutup dudağa yoğunlaşabilirsiniz veya tam tersi. Kuaförler çok ezbere yapıyor makyaj tekniğini iyi olabilir ama önemli olan yüzüne göre uyarlaması. Geçenlerde yaptırdım mesela tamam her şey nizami ama bana yakışmadı çünkü göz yapıma siyah dumanlı makyajlar asla gitmiyor. Japonlara dönmüştüm çok komik bir görüntüydü. Zamanla size en yakışan yöntemleri keşfedersiniz zaten. İlla ağır bir görünüm istiyorum diyorsanız ruj rengini koyu tonlardan seçin zamanla artırın gözünüz alışır

Kaş doldurma ve kontür hariç full makyaj geziyorum bende artik bir kac aydır ....dunya varmış diyorum kesinlikle cok fark ediyor
Hem inan makyaj düzgün ve bakimli cilte yakışıyor zaten bence hic erteleme...

Onlarınki makyaj değil, efekt sanatı!
Suratlarına hamur gibi bir şeyle ekleme çıkarma yapıyorlar, o da olmadı peçeteyi fondötene bulayıp burun düzleştirme, çıkık çene işine giriyorlar.
Bantlar gene en hafifi, kafaya ten çorap geçirip, yüzüne göre kesip, üzerine makyaj yapan var yahu!
Gerçekten yıkamadan evlenmeyin denilen kadınlar tam da koreliler!

Canım çekmiyor da nasıl desem, dışarıda full makyaj porselen yüzlü insanları görünce imreniyorum, kendimi bakımsız çirkin hissediyorum. Onun dışında makyajı hiç aramıyorum, göz kalemi çekmem ama eyeliner çektiriyorum çoğu zaman, bir rimel bir kaş doldurması tamamdır.
Sarışın olma sevdası ülke genelinde var bence, hangi kadını görsem esmer kumral demeden sarışın yaptırıyor kendini. Ama onunla da uğraşılmıyor ki, bakımı dip boyası falan uzun iş. Anlatırken üşendim

Kaş doldurma ve kontür hariç full makyaj geziyorum bende artik bir kac aydır ....dunya varmış diyorum kesinlikle cok fark ediyor
Hem inan makyaj düzgün ve bakimli cilte yakışıyor zaten bence hic erteleme...
Diyorsun..
Peki zararları. Aslında en çok bundan korkuyorum. Kırışmaktan, yaşlanmaktan falan. O yüzden yapmak istemiyordum pek ama deneyeceğim ya karar verdim. Yapamazsam sıkılır bırakırım zaten.

Diyorsun..
Peki zararları. Aslında en çok bundan korkuyorum. Kırışmaktan, yaşlanmaktan falan. O yüzden yapmak istemiyordum pek ama deneyeceğim ya karar verdim. Yapamazsam sıkılır bırakırım zaten.
Yineliyorum, makyaj kırıştırmaz.
Bakımsızlık, genetik faktörler ve beslenme bozukluğu kırıştırır insanı.
Ayrıca gül suyunu kullandığınızı söylemişsiniz, en aza indirin derim.
Gün suyu cildi matlaştırır ve kurutur.
Genelde yağlı ve akneli ciltlere önerilir.
Şuan değil ama gelecek zamanda cildinizin nem dengesini bozarsınız.
Onun yerine maden suyu kullanabilirsiniz, doğal ürün tercihinizse.

Babyface gibiyim, kırmızı ruj, ağır makyajla hiç yakışmıyor palyaçoya dönüyorum.
Onun dışında makyaja başlayıp başlamam konusunda da kararsızım, tek isteğim kendimi iyi hissetmek.

Evet yasin daha erken diger turlu seyler icin ben 25 te basladim gözaltına zaten 25ten sonra hafiflere baslanmali 30dan sonra da anti aging tarzinda diyorlar. Evet asyalı kadinlarin sırrı o. Onlar beyaz tene düşkün olurlar ve pirinc tarlalarinda çalışırken pirinc suyunu dokerlermis üstlerine,hatta sanirim gunes koruma özelligi de var onun. (Yalan olmasin)
Cok fazla kozmetik kullanmak istemiyorsun anladigim kadariyla gunes koruyucu olarakta meyan kökü dür bu işin otu istersen bi bak. Meyan kökünden biseler yapilabilir ama ben eczane ürünü kullaniyorum tabi gunes koruyucu olarak
Bir de piyasada orjinal gül suyu yok. Sen kendin yapiosun herhalde.

Kuaför bana uzun vadede cildi bozduğunu söylemişti ama ne derece doğrudur bilemedim.
İnstagramda doğal paylaşımlar yapan bir hanımı takip ediyorum, 35 yaşında ama yüzü aynı porselen makyaj yapılmış gibi pürüzsüz ve güzel. Bunu aloe verayla gül suyuyla falan elde etmiş. O yüzden ondan örnek alarak yapmaya başladım ve çok faydasını gördüm ben. Makyaj yapmama nedenim de bu aslında ama lu dışarıdaki insanları gördükçe acaba ben mi sorunluyum diyip makyajın güzellikle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Cçbu arada cildim yağlı olduğu için gül suyu kurutmuyor. Buz küplerimde maden suyundan zaten, her akşam onları yüzüme gezdiriyor. Siyah noktam, sivilcem falan bayağı azaldı.

Evet kendim yapıyorum. Peelinglerimi falan da kendim yapıyorum elimden gelse balkonumda koca bir tarla açacağım, çünkü herşeyi doğalından kullanmak istiyorum, katkısız şeyler bana daha cazip geliyor. Senin yüzünde çok kırışıklık var mı?

Hayir yok. Makyajla kırışıklığın da ilgisi yok mesela . O genetik ve yasam tarzina bağlı birsey..mesela akne ve cekirdegin de alakasi yoktur. Yagli ciltler daha geç yaşlanır genelde benim cildim yağlı. Her aksam rutin temizlik ve bakim yapıldığı takdirde makyaj candır ben 28 e girdim saçlarım sarı olmasina ragmen beni 22 23 zannedenler oluyor.

Akneli ve yağlı cilde doğrudur, iyi gelir.
Ama uzun vadede gerçekten nem dengesini bozarsınız, haftada 2 en fazla kullanın derim.
İnsta, net vs de gördüğünüz hiçbir insana inanmayın, hepimizin cildi gözenekli.
Ve o görüntüyü düzeltmenin tek yolu kimyasal cilt bakımlarından geçiyor, yok gül suyu sürdüm falan hikaye.
Yaşınız çok genç, size şuan bakım olarak hafta 2 peeling ve tonikleme, her gece ve gündüz nemlendirme yeter de artar.
Kremleri yukarı doğru ve mimik bölgelerinizi adeta ütüler gibi sürün, o bölgeleri elinizle aça aça yedirin, olası çizgileri geciktirecektir.
Ve boyun gerdan bölgenizi de asla bu bakımları yaparken ihmal etmeyin, yüz bir bütündür, göğüs bölgesine kadar.
Size ilk mesajımda yazdığım bir bb, allık, rimel, ruj ve aydınlatıcı yeter de artar.
Düzgün bir cilt, gencecik bir yaştasınız, arada eyeliner farlar devreye girer ama günlük yazdıklarım yeterli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…