Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim evde aklına gelebilecek tüm bakim ürünleri var, cilt bakımına bayılırım hatta az önce yüzüme evde kendi beslediğim alma verayı sürdüm Ben cildine çok bakarım zaten çevremdekiler de farkeder ama benim derdim makyajla onla uğraşmak zor geliyor bu ara. Her sabah ve akşam yüzünü temizlerim serumlarımı kremlerimi sürerim, yaşlanma ve kırışıklık korkum var benim. Çok şükür şu an pek bir kırışıklık çizgi falan yok ama olmaması için de herşeyi yapıyorum Haftada bir gün kış maskesi yaparım , birkaç kez peeling yaparım. Eczaneden aldığım birkaç krem var onlarla ayda bir yüzündeki ölü deriyi soyarım .

Açık açık yazayım bari, sephora da var iyi birçok ürün. Fenty de çok iyidir sephorada bulabilirsiniz ama yüz makyajı dediğimiz şeyde mac, nars ve diordan şaşmayın derim.
Huda beauty de güzel.
Tabi shiseido guarlian gibi uçuk şeylere de pek gerek yok aslında, dediğim prof. makeup için ürünlerdir nars, mac, bobbie brown falan filan.
Genelde ekran makyajında da bunlar kullanılır.

Porselen makyaj dediğiniz şey bana aşırı itici ve yapay geliyor.Üstelik günümüzde 6565454541 İnstagram profili bulabilirsiniz aynı makyaja sahip.O yüzden belki eskiden büyük bir fark yaratıyordu,ama günümüzde makyaj da çok sıradan oldu.Bir mağazadan biraz paraya kıyıp her türlü ürünü almanız mümkün,binlerce çeşit video var hepsi aşağı yukarı neyi nasıl yapacağını baştan anlatıyor.

Onun yerine iyi bir cilt bakımı yapın düzenli,arada renk farkı olursa olsun hem doğal olur hem cildiniz gençliğini korur.Dediğiniz gibi ruj tabi ki de direk göze çarpan,hafif bir göz makyajı ve renkli ojelerden hoşlanmıyorsanız parlatıcı falan tarzı bir şeyler yapabilirsiniz.Saç bence önemli bir faktör ayrıca.

Herkesin kendi seçimi,kimisi kendini çok yoğun makyajla seviyor kimisi sıfır makyajla,ama ben bakım = makyaj algısından nefret ediyorum,çünkü alakası bile yok.

Saç dipleri terleyip yağlandığında da T..& G... diye bir markanın kuru şampuanı var onu kullanın anında kurutuyor saç dibini çok iyi gerçekten.

Yaa aynı ben işte.
Bende de aynı korku var, çökmekten çok korkuyorum, bu yüzden sürekli sizin gibi bakım falan yapıyorum, kendi pirinç ununu kendim yapıyorum, kendime gül suyu yapıyorum ama bir türlü makyaj yapamıyorum, yeteneksizlikten midir bilmiyorum ama hiç uğraşmayı denemedim.
Peki birşey sorabilir miyim? Benim aloeveram öldü, yenisini alacağım siz nasıl bakıyorsunuz acaba aloe veranıza?

Saç dipleri terleyip yağlandığında da T..& G... diye bir markanın kuru şampuanı var onu kullanın anında kurutuyor saç dibini çok iyi gerçekten.
Bu kuru şampuanı saçıma hacim vermek için de kullanıyorum ben gerçekten en iyisi.
Eğer afacanlarımdan duş alamadıysam da ertesi gün kurtarıcısı.
Kuru şampuan candır ya, her kadının evinde 2 şişe olması lazım çok çabuk bitiyor.

Herkes birbirinin aynı gibi gibi geliyor bana.
Küçük burun, kontür uygulaması, aynı kalkıp kaş yapısı falan hepsi benzer makyajla aslında. Ben zaten nasıl bu kadar güzel oluyorlar demiyorum, nasıl makyaja vakit ayırıyorlar 7/24 böyle gezmek yorucu değil mi diyorum.. Nasıl desem kendimi onların yanında paspal hissediyorum, sanki benimde makyaj yapmayı öğrenmem gerekiyormuş gibi geliyor. Makyajla güzellik olmaz, bakıma güzellik olur ama kahretsiz ülkemizdeki güzellik algısı buna izin vermiyor.

Onları biliyorum, en iyisi ben bir Avmyi tavaf edeyim, deneye deneye bulacağım artık cildime uygun makyaj ürünlerini.

Benimki 1 senedir duruyor hiç birşey olmadı sürekli de büyüyor. Haftada 3 kez suluyorum güneste duruyor balkona koydum. Karbonat limon maskesi var mesela o da yüzü gerçekten beyazlatıyor bazen yapıyorum onu da. Aloa vera benim yüzüme iyi geldi yani gözenek siyah nokta falan yok artık.
Göz çevresi için 3 yıldır aynı kremi kullanıyorum gerçekten çok iyi bence, 30 yaşındayım ama çizgi falan yok göz çevremde. Makyajı silince kendi cildin kalıyor sonuçta o yüzden bence cilt faha önemli.

Aynen öyle hele yazın anında yeni yıkanan saçlar bile deriye yapışıyor sanki 3 gün yıkamamışsın gibi, bulandan Allah razı olsun benım gibi yağlı saçları olanlar için hayat kurtarıyor.

Makyaj yapmak bakımlı olmak demek değil ki

Benden erken kalkıyor o şekilde makyaj yapan arkadaşlarım.Ben de çok merak ediyordum,zamanla alışıp 5 dk mı yapıyorlar diye ama benden 1 saat erken kalkan var.Tebrik etmek lazım aslında,sabah hiçbir güç beni yatağımdan makyaj için kaldıramaz.İnsanın içinde olmalı sanırım biraz da.

Bir de fondöten yerine bb cc kremlere bakın derim.Bir tık daha az zararlı sanırım.Fondöten çok ağır,günlük sürmek için.

Ben makyaj yapmayı seviyorum sevdiğim için yapıyorum tatile gittiğimde makyaj yapmıyorum daha rahat hissediyorum denize gir çıkar vs sürekli. Yani kendimi nasıl hissedersem öyleyim siz de öyle olun güzellik senin kendini nasıl hissetiğinle alakalı

Bence de.
Dediklerinizi deneyeceğim, cilt bakımını zaten yapıyorum ama makyaja da yavaştan elimi alıştırayım bir. Teşekkür ederim güzel fikirleriniz için. :)

Sizde benim gibi üşengeçsiniz sanırım, hiçbir güç kuvvet beni sabahın 6sında ayağa dikemez, işe giderken bile gece yatmadan kıyafetlerimi hazırlıyorum 30 dakika kala kalkıp diş, saç giyimi halledip çıkıyorum, makyaj benim içimde yok ya, çok üşenirim ben.
Cc krem bir ara kullanıyordum ama makyaj gibi değil bildiğiniz krem gibi yüzüme sürüyordum. Bir deneyeceğim. Yüzümü tamamen kapatan bir fondöten kullanmak istemiyorum, yüz hava almayınca kötü oluyormuş.

Kendin nasil yapıyorsun tarif verirsen deneyim bende bende mesela ona usenebilirim ama dennebilir kesinliklee kiz bazen bende deliriyorum esim 1 saat bekliyor agac oluyor hani bazen aksilik tutar ya o durumlardaa . Senin yasin daha erken bende 25te basladim gozalti kremi serumlara vs sen nemlendirsen yeterli olur nemlendirici kullan hep kullanio musun??

Makyaj kimi kadini sahane yapiyor kimi kadini da berbat

Ben yapmayanlardanim , sadece gece cikarken makyaj yaparim

Makyaji da keske sadece yakisanlar yapsa deyip cekiliyorum konudan
Sen yine yapmayanlardansın, ben yap(a) mayanlardanım
Demek istediğini anladım, Starbucks'ta gelinin kız kardeşi gibi oturan yüzü geleceğimden daha parlak tipler var, gördükçe kusasım geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…