Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaa aynı ben işte.
Bende de aynı korku var, çökmekten çok korkuyorum, bu yüzden sürekli sizin gibi bakım falan yapıyorum, kendi pirinç ununu kendim yapıyorum, kendime gül suyu yapıyorum ama bir türlü makyaj yapamıyorum, yeteneksizlikten midir bilmiyorum ama hiç uğraşmayı denemedim.
Peki birşey sorabilir miyim? Benim aloeveram öldü, yenisini alacağım siz nasıl bakıyorsunuz acaba aloe veranıza?
Pirinc ununu nasil yapıyorsunuz? Bir de maskesi nasil yapiliyor her gun mu? Ben de denemek isterim :)

Ben fondöten pudra vs.surmek zorunda kaldığımda, eve gidip onu arındırmak için neler yapıyorum bir gorsen. Üzerine de dus aliyorum; bir de buhar yesin,kalıntı kalmasın diye. Güneş kremi ve göz kremi kullanıyorum,onu da yıkamak gerekiyor ama diğerleri gibi değil en azından.
Makyajla güzellik doğru orantılı değil.Hem insanin gözü öyle alışınca,o kişiyi makyajsız gordugunde tuhaf hissediyor. Dupduru olmak,sağlıklı ışıl ışıl bir ciltle guzellik dogru orantılı bence.

Ben kışın sadece eyeliner ve rimel surerim. Yazin onu da sürmem. Bence hele bu sicaklarda porselen gibi makyaj yapmak cok zor. Bakımın gostergesi temiz ve guzel giyinmek sacin basin derli toplu duzgun olmasi, mesela dip boyasinin cok gelmemis olmasi falandir. Makyaj herkes sevmeyebilir

Herkes birbirinin aynı gibi gibi geliyor bana.
Küçük burun, kontür uygulaması, aynı kalkıp kaş yapısı falan hepsi benzer makyajla aslında. Ben zaten nasıl bu kadar güzel oluyorlar demiyorum, nasıl makyaja vakit ayırıyorlar 7/24 böyle gezmek yorucu değil mi diyorum.. Nasıl desem kendimi onların yanında paspal hissediyorum, sanki benimde makyaj yapmayı öğrenmem gerekiyormuş gibi geliyor. Makyajla güzellik olmaz, bakıma güzellik olur ama kahretsiz ülkemizdeki güzellik algısı buna izin vermiyor.

25 yıl iş hayatımda makyajlı işe gittiğim gün sayısı iki elin parmaklarını geçmez lakin kaşlarımın derli toplu olmasına dikkat ederim
Saçıma da özel bir şey asla yapmamışımdır, çalışırken önüme düşmeyecek kuralım bu yani topludur hep
Makyajı oldum olası sevmedim, namaz kıldığım için oje şansım da yok lakin herkes nasıl böyle görünüyorsun demiştir ; işin özü cildine iyi bakmak, bol bol su içmek, düzgün uyumak ve temiz tutmak. Tüm bu bakımsızlık diye tabir edilen duruma karşın saçlarım 20 yıldır kızıl, kızıl makyaj ister falan derler hepsi hikaye, ayrıca yaşlanmaktan korkmayın, bu çok doğal bir süreç, kendinizi çizgilerinizle sevmeyi öğrenmeniz lazım. 42 yaşındayım, hafif kaz ayaklarım var, dudaklarımın kenarlarında çizgiler var, biraz gıdı kısmındanda formum bozuldu gibi ama bir aynaya bakarım, gün ışığı vurduğunda gözlerim daha belirgin bir ela olur yeşile çalar, saçımı da bir gevşek topuz yaparım , hafifte bir parfüm bitti gittiiiii, çok takılmayın bu makyaj konusuna. Kalitelisi kalitesizi hepsi kimyasal sonuçta ve bir ton da para hiç gerek yok.

Ya ben evden dışarı çıkmayacaksam bile makyaj yapıyorum, çünkü bu bana kendimi inanılmaz iyi hissettiriyor. Birine güzel gözükme çabam yok kendimi nasıl güzel hissediyorsam öyle yaparım. Sende full makyaj yaptığında mutluysan öyle yapmalısın

Cildiniz lekesiz ve pürüzsüzse zaten boşverin fondöteni falan. Gerçi ufak tefek güneş lekelerim olsa da ben yine de kullanmıyorum. İnsanın gözü alışıyor sürekli cildini kapatmaya sonra kendi cildi soluk geliyor.

Teninize uygun hafif bir bronzer, allık, rimel yeterli. Rimel bile çok bazen kirpiklerimi kıvırıp geçiyorum.
Kaş doldurma yaptığınıza göre kaşlara da önem veren birisiniz. Oh ne güzel zaten yüzün en çok güzelliğini gösteren yerlerinden biridir kaş.

Ne makyajlı olmak bakımlı ve güzel olmakla denktir ne de fondöteni sürünce insan daha canlı oluyordur.
Cildinizi maskelerle, kremlerle de aydınlatabilirsiniz.

Youtubeda violette_fr diye bir makyöz var. Baktığınız zaman çok far, ruj kullanmış biri ama aslında minimal makyaj yapıyor. Katman katman makyajlar çok abartı bence.
Bakarsanız belki hoşunuza gidebilir.

Çok da öyle porselen porselen gezmeye gerek yok aslında. Bence onlar güzel durmuyor. Kız konuşuyor ama bir bakıyorsun mimik yok.
Kendi makyaj tarzınızı yani size nelerin yakışıp yakışmadığını bulduğunuzda bu iş bitiyor.
Youtubedan Hamiyet Akpınar vs. izlemenizi öneririm. Çok güzel günlük kullanılabilecek makyajlar da paylaşıyor.

Makyaj konusunda ülkemizdeki algıya abartı demeyin valla, çok ortalamayız ve çeşitliyiz aslında. (Sarışın olma sevdamız hariç :KK70:)

Ya ben Kore makyajı videoları izlediğimden beridir makyajdan tiksindim. Bir siliyorlar suratı abi altından çıkanla üstünde olan iki farklı insan ya... İnsan suratını, gözünü bantlar mı ya? :KK70:

Onlarınki makyajsa, bizimki zaten hiçbir şey, yok bizimki makyajsa onlarınki surat nakli. Tövbeler olsun.

Canınız çekiyorsa yapın, video izleyip öğrenebilirsiniz, tam tekmil olmak zorunda değil, hiç makyaj yapmayana bir göz kalemi bile ayrı hava katar. Kasmaya gerek yok.
Sanırım makyajlarından ilham almak istemediğim tek ırk koreli kadınlar olabilir. Makyaj değil, kendilerine yeni surat yapıyorlar. Estetiğe de ciddi takıntıları var. O kadar normalleşmiş ki bu birbirlerinin özel günlerini kutlarlarken burun estetiği hediye ediyorlarmış birbirlerine. Youtuberların gazına gelip envai çeşit markalarla doyuma ulaştıktan sonra günlük hayatta pek elim gitmiyor makyaj yapmaya. Bi göz kalemi sürmek bile çok değişik geliyor artık 😊

Ben ilk makyajımı 18 yaşında mezuniyet eğlencemde yapmıştım.özellikle makyaj yapmam bi rimel bi eyeliner benim makyaj tamam bazı yüzler makyajı çok güzel taşıyo bazı yüzlere fazla geliyor benim kızkardeşim makyajı çok güzel taşır benim yüzüme fazla gibi oluyor nişanım kınam düğünümdr full makyaj yapıldı profesyonel evet güzel oldum ama hafif yapın diye kendimi parçalaya parçalaya bazısının mizacı değişiyor başka insan oluyor sanki.. yüzümde akne yok siyah nokta yok alnımda göz ve ağız kenarlarımda tek cizgi yok cildim parlak temiz bu yüzden makyaj yapma gereği duymuyorum özel zamnlar dısında yüzüme fazlalık gibi geliyor bana görr önemli olan bakımlı olmak makyaj demek bakım demek değil.
Not:26 bitti 27 ye girdim ve bi bebişim var kızım yanımda olmayınca üniversitelimisin diyen çok minyon tipinde faydası var tabi

Fondateni bende sevmixorum çok sahte hissediyorum kendimi birde yuzumde camur var hissi oluyo halbuki çok guzel bir marka kullaniyorum ama diger hepsini kullanirim makyaj siz cop atmaya cikmam 😂😂aliskanlik olunca makyaj siz halimi begenmiyorum amaa makyajdan once temizlik onemli kil dir kastir siyah noktadir tahammulum yok

Güzel olan biri makyajli, makyajsiz iki türlüde güzel oluyor zaten. Kimse guzel birine makyajsiz diye cirkin dedigini gormedim en azindan ben. Sadece guzel olan kisimlar makyajla daha cok ortaya cikiyor.

Siz yapmak istemiyorsaniz yapmayin elbette ama cildine iyi bakmayla makyaj yapip, yapmamanin bir alakasi yok. Makyaji cildine bakmayanlar yapmiyor sadece.

Makyaj yapan insanlar da cilt bakimina özen gosterir genelde ki ben gosteriyorum cildim gayet duzgun. Makyaj kusurlu ciltte guzel durmuyor zaten ve o makyaj sadece fotograflarda, videolarda kusur saklar ama gercekte yani disarda sivilcelerin, ölü derilerin, puruzlu cildin üzerine sürülmüs fondoten vs oldukca kotu bir goruntu verir.

Ben makyaji seviyorum acikcasi ama illa makyajli gezmeliyim ya da illa makyajsiz olmaliyim derdinde degilim acikcasi. Zaman zaman insanin yuzune renk veriyor.

Doğru makyaj bence harikalar yaratir. Zaten var olan güzelliğizin altini çizer bence.

Eklentiler

• Screenshot_20190703-113756_Chrome.jpg
    Screenshot_20190703-113756_Chrome.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 96
Yaa sen bayağı kokoşsun ben onu yapana kadar amaan be diyip telefona sarılırım sen iyi sabrediyorsun :KK70:
Pirinç ununu hem ton farklılığı eşitlemek için,hemde sivilce izlerini kapatmak için yapıyorum. Pirinç ununu kendim yaptığım için bayağı farketti, yüzüm gözüm açıldı diyebilirim. Katkılı hiçbirşey kullanmıyorum gözeneklerim falan bayağı sıkıdır bu yüzden. Sana da tavsiye ederim kuzum. En azından makyajın verdiği zararı en aza indirirsin
[/QUOTE]

Pirinç unu maskenin tarifini verir misin ve gul suyunu kendin nasıl yaptın

Ben 35 yaşındayım. Eskiden böyle fondötenli makyaj yapılmazdı. Bu bence YouTuberların etkisiyle oldu. Bir iki sivilce, bir iki güneş lekesi için koca yüzü her gün boyayıp nefessiz bırakmak çok gereksiz. Çok sorunlu cilttir, o zaman ayrı. Eskiden bir rimel, bir ruj, en fazla far şeklinde makyaj yapılırdı. Öyle porselen makyajları kuaförler düğünde, nişanda yapardı.

Eğer büyük sorunlar yoksa kapatıcı, fondöten, car curt sürülmemeli bence. Bir fondöten 14 kimyasal madde içeriyor yahu.

Yaa sen bayağı kokoşsun ben onu yapana kadar amaan be diyip telefona sarılırım sen iyi sabrediyorsun :KK70:
Pirinç ununu hem ton farklılığı eşitlemek için,hemde sivilce izlerini kapatmak için yapıyorum. Pirinç ununu kendim yaptığım için bayağı farketti, yüzüm gözüm açıldı diyebilirim. Katkılı hiçbirşey kullanmıyorum gözeneklerim falan bayağı sıkıdır bu yüzden. Sana da tavsiye ederim kuzum. En azından makyajın verdiği zararı en aza indirirsin
Pirinç unu maskesini nasıl yapıyorsunuz. Bana da detaylı anlatir misiniz rica etsem

İşte onların hiçbirini kullanmayı bilmiyorum.
Bir ara yanımda bir arkadaşım makyajını tazelerken kendime kontür yapayım dedim, bildiğiniz uzaylı benzedim. Yok yani, elim yatkın olmadığından mıdır yoksa makyaj malzemesi kalitesizliğinden midir bilemedim. O gün bugündür rimel ve kaş boyamaktan başka birşey yapmadım. Eyelinerı bile gidip kuaföre çektiriyorum, ben çekince otoban çizgisine benziyor :KK70:
:KK70::KK70::KK70: hic gulecegim yoktu valla saolasin.Bence video izle bol bol yapa yapada pratiklik gelir ilk eyelinerimi 1 saatte cekmistim suan 5 dk. Guzellik makyajla gelmiyorda malesef onsuz da olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X