Mahalle düğünleri

Mesela şimdi de kırk yılın başı eşimle öğlene kadar uyuyoruz. Yani uyumaya çalışıyoruz. Sabahtan beri ilahi okuyorlar. Mevlüt falan var herhal. Mecburmuyum ben ilahi dinlemeye o iğrenç detone sesleriye? Kardeşim bari dua oku bitir işini. İlahi ne ya ne yani ille söyleyeceksen kapat mikrofonu sadece mevlutdekiler dinlesin.

Her şey iyice yozlaştı. Eskiden dua da ibadette içerde yapılırdı. İnsanları güzel bir amacın için dahi olsa rahatsız etmeye hakkın yok.
Dua etmek istersin güzel bir şey elbette. Ama bunu yaparken bebekleri uyandırmaya, uzun yola gidecek şöförleri uykusuz bırakmaya, hastaları daha da hasta etmeye hakkın yok.
Toplum olarak hala toplu yaşama adabını öğrenemedik. Hala görgüsüz ve benciliz. Duanı Mevlüt’ünü evinde yap misafirlerinle Allah kabul etsin

Olmaz öyle, biz de her şey herkese duyrulur .Herkes duymazsa o işten hayır gelmez

aslında yasak zaten
beledıyelerın sokakta yapabılmelerı ıcın alanları var sıte ıcınde olmayacak sokakta olmayacak gıbı sartlarla beraber bellı bır saate ve ses duzeyıne ızın var onun dısında yasak

bır kere bızım sıtenın bahcesınde kız kınası yapan gorduk kızımda hastaydı baya . hepımız uykusuzduk. beledıyeyı aradık anında polısler geldı ve durduruldu.

sade nıkahı basıt goren hatta cok ıgrenc bır bakıs acısıyla kız alıyorlar dugun yapacaklar bana dıyen kadınlar var maalesef
halbukı bence nıkah en guzelı en temızı en sadesı mıs gıbı .
o mahallede gurultu yapanlarda o bakıs acısını savunanlar aslında. . .ele gune kendını gostersın yeter kı. dertlerı o. beledıye nıkahına sahıp olduklarını bılmek kendılerıne yetmıyor. herkes bılmelı.
hıc kımse demıyor kı aman ınsanları rahatsız etmeyeyım . ben dugunumde sıkı sıkı tembıhledım dugunden sonra eve gıderken konvoy yaptırtmadım kapı onunde sakın dedım davul falan calmayın. esımın kuzenı ıcmıs sarhos olmus tutmus davulcu getırmıs adam tam tokmagı vuracakken benım eteklerımden tutup apartmana bır kosusum var calamadılar . kaldı oyle davulcu yuzune fener tutulmus tavsan gıbı

ben çok severim sokak düğünlerini. 11 12 gibi bitip normal ses düzeyinde olduktan sonra kültürümüzün bir parçası bence. Eskiden hep sokakta olurmuş şimdi herkes rahatsız. Görüş alanındaysa balkondan izleyin ne olacak.

Polis çağırınca gelmiyor ki..

Geçen yaz oğlumun doğumgünü için hazırlık yaptım eşi dostu çağırdım. Akşama doğru yan sokakta düğün gürültüsü başladı.
Hem de roman düğünüymüş. Erkenden içilmeye de başlamış. "Bu gece olay çıkar" dedik. Çıktı..

Yaz sıcağı cam kapı açık. Evde klima yok. Ki olsa da kontrolsüz ses düzeyi yüzünden kapalı olsa da aşırı gürültü oluyor.
Misafirlerimizin kafası şişti resmen..

Gecenin sonunda olay patladı. Kaç hane polisi aradıysak bilip de gelmediler. Sadece darp edilenler için ambulans geldi.

Köy yerlerinde normal ama kalabalık şehir merkezlerinde hiç kabul edilebilir değil.
Büyük saygısızlık..

Alakasız ama komşu gürültüsü için bende polisi aradığımda telefon yüzüme kapandı. Hal boyle olunca, nasılsa polisler bile birşey yapmiyor deyip iyice rahat davranıyor insanlar.

Ona kültürsüzlüğümüz deseniz daha iyi okur.
Millete rahatsızlık vermek ne zaman kültür oldu.
Beddua alıyorsunuz. Ben mecbur değilim gürültünüzü çekmeye, balkondan göbek havası izlemek de bana keyif vermiyor. Sinir basıyor.
Bir gün ameliyat olacağınız doktor böyle sorumsuz görgüsüz bir insanın düğünü yüzünden yorgun ameliyatınıza girebilir, bir gün gittiğiniz uzun yola şöför düğün yüzünden uykusuz gelirse, yenidoğan bebeğiniz yada hasta ateşli çocuğunuz gürültüden uyuyamayıp acı içinde ağlarsa, migreniniz tuttuğunda ayşe farma hayriye kafanızın içinde çalarsa, bir gün hasta anneniz ağrıdan uyumak isteyip uyuyamadığında, nöbete gidecek eşiniz uyuyamadığında anlarsınız kültür mü kültürsüzlük mü?

Çok kasmışsınız. Ben illa yapılsın demedim . Yani yapanlara bu kadar kan kusmadım kin beslemedim. Sapla saman karıştırmıssınız.

Ben uzun zamandır görmedim ama devam ediyor olması ilginç.. Mantıklı gelmiyor bana..

Hadi turkiyede yapılmasını geçtim almanya gibi türklerin fazla oldugu ülkelerde de yapıyor ya bazı gruplar...korkunc bir sey bence. Sonra adamlar neden türkler dışarı diyor...

Alakasız ama komşu gürültüsü için bende polisi aradığımda telefon yüzüme kapandı. Hal boyle olunca, nasılsa polisler bile birşey yapmiyor deyip iyice rahat davranıyor insanlar.
aslında kızlar polıs gelıyor ya ben komsumun gurultusu ve verdıgı baska rahatszlıktan dolayı aradım uc kere arka arkaya geldı ucuncusunde tutanak bıle tutuldu daha dogrusu zabıtaydı sanırım o beledıyeye yonlendırmıslerdı cunku

mahallede yapılan eglenceye de hemen geldıler

her polıs aynı degıl . sız yıne vazgecmeyın arayın boyle seylerde .

Ben 2 defa aradım olay bitmeyince. Çevreden de arayan çoktu.
Hatta ikinci arayışımda polis semtin adını söyleyip "x yerdeki hangi mahalle ya" diye lakayıt bir cümle de kurdu..

Yani neyi ciddiye alıp neyi almadıkları belli değil.
Roman düğünü deyince kavga eder ayrılırlar diye düşünüyorlar galiba..

sinir bozucu gercekten
ortada olmaması gereken bırsey var ve kımse ılgılenmıyor saka gıbı

sinir bozucu gercekten
ortada olmaması gereken bırsey var ve kımse ılgılenmıyor saka gıbı

Gerçekten şaka gibi..
Bir yerlerden izin alınsa bile, mekan kapatıp binlerce lira para bayılan insanlara ve o insanların gününü/akşamını heba etmek haksızlık değil mi?

Ben düğünümde üstümden sökerek verdim o salon parasını. Bilmiyor muydum sokak ortasına ses sistemi kurdurup paraları cukka etmeyi?

Köy yerinde normaldir bu işler. Zaten oraların boş harman yerleri olur, her evin bahçesi olur, evler şehirdeki gibi sık değildir vs.
Şehir merkezlerinde düzen ve disiplin şarttır..

Semte göre değişiyor aslında bu tarz uygulamalar maalesef,
Bizim semtte hiç denk gelmedik,
Her gün her dakika oluyorsa ve bu durum, kişinin çok tasvip etmediği bir durumsa, can sıkıcı olur elbette.
Ama arada bir, ara sıra oluyorsa çok da celallenmemek lazım bence.

Neticede evlilik haricinde asker vs. için de böyle uygulamalar yapılıyor.
Ha, ben oğluma yapar mıyım?
Ben yapmam. Ben tercih etmem.
Ama yapana da beddualar vs etmek, yoz ve sinkaflı anlatımlarda bulunmak ayrı bir kekoluk.
Herkes aynı olacak diye bir kaide yok.
Çok sıkılanlar ve sık maruz kalanlara önerim; mıntıkanızı değiştirin, oturduğunuz semt ile ilgilidir çünkü bu tarz durumlara sık denk gelmek. Hem o kişiler için de daha iyi çözüm olur.
Yoksa herkese sinir olmak ileride başka hasarları da beraberinde getirir. Aman diyeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…