- 14 Eylül 2014
- 1.730
- 3.306
İşte biz bu kültürün bir parçasıyızYa acaba bu sokak düğünlerinin yasaklanmasına yönelik birşey yapılamaz mı? Ben bunun arayışındayım. Şikayet etmek istiyorum bu durumu ama nereye kime? Hem silah sıkma olayları da azalır bence insanlar salon tutmaya mecbur kalırsa.
Valla ederim ben şikayet. Bozulursa bozulsun bana ne sokakta yapmadan önce düşünceklerdi onu. Gitsinler salon tutsunlar salon tutamıyorlarsa köylerinde yapsınlar o da olmuyorsa kuru nikah yapsınlar bana ne.Yazın bizim mahallede de çok olur. Şikayette edemiyorsun milletin düğünü de bozulsun istemiyorum mecbur katlanıyorum. İnşallah daha iyi bir mahalleye taşınırız
Bugun bilerek boyle yapiyosunuz sizSenin düğününden bana ne? Kültürümüze yerleşmiş deyip olayı kanıksıyorsun ya ondan bahsettim ama farkındalık önemli :)
Aman camdan falan bakmayın. Hatta cam önünde bile durmayın. Ne olur ne olmazSilah sıktılar.Hiç beklemiyordum ruhum bedenimden çıktı şöyle bir baktı etrafa geri girdi o kadar korktum. Polisi aradım hemen söyledim ama onlar da hatta kalın deyip yönlendirme yaptılar çaldı çaldı açmadılar. Orkestracı uyardı neyse ki silah sıkmayın diye. Sıkmazlar galiba. Öf valla çok sinir oldum.
Sokak düğünleri için izin alıyorlar, gece 23:00'e kadar jandarma veya polis müdahale etmiyor, en azından burada sokak düğünlerinde alınan izin 23:00'e kadar.Akşam 7den sonra gürültü yasak kanunen, arayın bence geciktirmeyin
Tam o sıra kızım kapıyı açtı açınca silah sıktılar ödüm düştü ya kızımı kaptığım gibi kapattım kapıyı. Dengesizler. Ne anlıyorlarsa şu silah sıkmaktan.Aman camdan falan bakmayın. Hatta cam önünde bile durmayın. Ne olur ne olmaz
Ateş de ettiler sizin yorumunuzdan sonra. Bir daha sıkarlarsa eşimi tutamam o da çok sinirlendi.Bencede yasaklanmalı sokak ortasında düğün mü olurmuş?
Kimseyi rahatsız etmeye hakları yok ki..dua edin havaya ateş etmesinler pencere ve balkonlara yaklaşmayın.
Mesela dün bizim mahallede davul zurnayla gelin almaya geldiler. Tamam öyle dilemişler eyvallah. Ama 15 20 dk çal bilemedin yarım saat. Bunların 1 saati gecti hala çalıyorlar. Tamda bebeğimi uyumuştum sıçrayarak uyandı. Simdi biter, şimdi biter diye diye 1 saat den fazla bebek avutcam diye canım çıktı. Davulu sanki beynimizde çaldılar. Herkes balkona çıktı sinir oldu ama dediğiniz gibi kanıksandığı için yapcak bir şey yokSokak düğünleri için izin alıyorlar, gece 23:00'e kadar jandarma veya polis müdahale etmiyor, en azından burada sokak düğünlerinde alınan izin 23:00'e kadar.
İstanbul'da hiç bilmediğim bir kültürdü bu sokak düğünleri, buralarda sıkça yapılıyor, kınalar, sünnetler, düğünler sokakta hep, baştan çok yadırgamıştım ama yıllar geçtikçe alıştım lakin tabii hastası, cenazesi olan oluyor, sabah erken kalkan, bebeği olanlara eziyet sokak düğünleri, kolay kolay da yasaklanmaz gibi geliyor, kanıksanmış çünkü,
Sokak düğünleri için izin alıyorlar, gece 23:00'e kadar jandarma veya polis müdahale etmiyor, en azından burada sokak düğünlerinde alınan izin 23:00'e kadar.
İstanbul'da hiç bilmediğim bir kültürdü bu sokak düğünleri, buralarda sıkça yapılıyor, kınalar, sünnetler, düğünler sokakta hep, baştan çok yadırgamıştım ama yıllar geçtikçe alıştım lakin tabii hastası, cenazesi olan oluyor, sabah erken kalkan, bebeği olanlara eziyet sokak düğünleri, kolay kolay da yasaklanmaz gibi geliyor, kanıksanmış çünkü,
İş insanlarda bitiyor bence. Şikayetler artmadıkça yasaklanması gerçekten zor. Bakın silah sıktılar polisi aradım polis bile sallamadı yani.Mesela dün bizim mahallede davul zurnayla gelin almaya geldiler. Tamam öyle dilemişler eyvallah. Ama 15 20 dk çal bilemedin yarım saat. Bunların 1 saati gecti hala çalıyorlar. Tamda bebeğimi uyumuştum sıçrayarak uyandı. Simdi biter, şimdi biter diye diye 1 saat den fazla bebek avutcam diye canım çıktı. Davulu sanki beynimizde çaldılar. Herkes balkona çıktı sinir oldu ama dediğiniz gibi kanıksandığı yapcak bir şey yok