Aynen öyle sesi geçtim şimdi silah sıkarlar diye diken üstünde oturuyorum her taraf da pencere.Bence gurultuden cok silah isi cok kotu
İşte o yüzden bişey olmuyor diye rahatlar.İş insanlarda bitiyor bence. Şikayetler artmadıkça yasaklanması gerçekten zor. Bakın silah sıktılar polisi aradım polis bile sallamadı yani.
Silaha nasil musade ediliyor acaba?Aynen öyle sesi geçtim şimdi silah sıkarlar diye diken üstünde oturuyorum her taraf da pencere.
Hayır 11 den sonra yasak keşke 7 olsaAkşam 7den sonra gürültü yasak kanunen, arayın bence geciktirmeyin
Bilmiyorum ki polisi aradım açmadılar bile.Silaha nasil musade ediliyor acaba?
11 den sonra ise şimdi arayayım. Zabıtayı mı aramam gerek polisi mi ondan emin değilim?Hayır 11 den sonra yasak keşke 7 olsa
Akıllanmıyorlar bu konu da ne acı olaylar varken silaha devam ediyorlar benim bildiğim 11 e kadar yasak bizim burda her düğünde polis bekliyordu yazın oyleydi12 yi 1 dk geçsin ararım ben de öyleyim. Zaten silah patlatsalar eşim ne yapar bilmiyorum çıkar kavga eder herhalde çok katı bu konularda. Çocuğum korkuyor çünkü patlama seslerinden.
Mesela dün bizim mahallede davul zurnayla gelin almaya geldiler. Tamam öyle dilemişler eyvallah. Ama 15 20 dk çal bilemedin yarım saat. Bunların 1 saati gecti hala çalıyorlar. Tamda bebeğimi uyumuştum sıçrayarak uyandı. Simdi biter, şimdi biter diye diye 1 saat den fazla bebek avutcam diye canım çıktı. Davulu sanki beynimizde çaldılar. Herkes balkona çıktı sinir oldu ama dediğiniz gibi kanıksandığı için yapcak bir şey yok
HaklısınMune abla maalesef kültürümüzde kanıksanmış durumda sokak düğünleri. Verilen izinler hakkında bilgim yoktu ama ne olursa olsun özellikle büyük şehirlerde bu kadar müsamaha gösterilmesini anlayamıyorum. Biz en azından ses düzeyini azaltmaları için zabıta veya polisi arama ihtiyacı duyuyoruz. Kanunen hiçbir yaptırımı olmasa bile keşke insanlar kul hakkına girdiklerini bir nebze olsa düşünüp hareket edebilseler..
Kesinlikle. Nasıl yasak olmaz ben buna şaşıyorum ya. Rahatsız olanlar olarak bir avuç insan mıyız ondan mı ki...Daha önceleri benzer konulara ayni cevaplari yazdim. Hala da ayni dusunuyorum. 2019 yili itibariyle şu cagda bana cok barbarca ve insan haklarina ve toplu yasam kurallarina cok aykiri geliyor
Sanmam cogunluk sikayetci. Ama insan haklari ve toplu yasama külturumuz zayifKesinlikle. Nasıl yasak olmaz ben buna şaşıyorum ya. Rahatsız olanlar olarak bir avuç insan mıyız ondan mı ki...
Napmak lazım illa sokaklara çıkıp protesto mu etmek lazım? Lazımsa ona da varım ya.Sanmam cogunluk sikayetci. Ama insan haklari ve toplu yasama külturumuz zayif
Bizim evde bebek, yaşlı vb olmadığından bir şey demiyoruz ama ses konusunda haklısınız bazen burada da o davul zurnalar öğle saatlerinde bir başlıyor durmuyor, davulcu yorulunca arabalı müzik sistemi olan sokak düğünü organizasyonları devreye giriyor bir parti de onlar çalıyor, onlar susuyor davulcular devam :)))
Hem kültür haline gelmiş hem de ticarete dönüşmüş, sokak düğünleri için minibüsler var içinde ses sistemi, sunucusu, djyi:))) yine bu düğünlere masa sandalye kiralayan yerler mevcut, bir tanesine denk geldim bayağı sanatçı getirmişler türkü söylüyor millet halay çekiyor, anlatırken insanın gülesi geliyor ama saatlerce o sese maruz kalan hasta, yaşlı ve bebekleri düşününce hoş değil hele silahların ateşlenmesi düşüncesizlik, hala akıllanmadık, asker uğurlama, maç, düğün gibi durumlarda silahlardan çıkan kör kurşunlar kaç can aldı
Kamu oyu olusturmak lazim. Bilhassa internet artik bu konuda belirleyici oluyorNapmak lazım illa sokaklara çıkıp protesto mu etmek lazım? Lazımsa ona da varım ya.
Ben de onu diyecektim salon tutmuyorlar ama hem orkestra hem davul zurna tutuyor hem de davulcular 3-4 tane.Bizim milletimiz kültürel ögeleri kullanarak ticaret yapmayı çok seviyor zaten, talep de olunca azalmak yerine şiddetle artıyor bu durum. Bu kadar profosyonel kurulan bir sisteme yapılan harcamanın salon düğününden eksiği yoktur bence. İnsanlar maddiyatsızlıktan değil keyiften yapıyorlar sokak düğünlerini. Kendi keyifleri için onlarca insanın keyfini kaçırıyorlar. Bu zihniyet nasıl düzelir bilmiyorum
Benim annem kınayı evin önünde yapalım dedi kabul etmedim gittik köyümüzde yaptık. Onu da köyümüzdeki herkes akraba, zaten herkes gelecek rahatsız olan olmaz diye kabul ettim. Ve gelenleri silah sıkılmaması için bizzat uyardık silah sıktırtmadık.Köy tamamda şehirde olmuyor kardeşim ya. Bi bitin artık. Silahınız ayrı kavganız ayrı sesınız ayrı cekılmez. Dugunlerdekı kaza kursunuyla ölenlere cok uzuluyorum bu yuzden yasaklansın tez zamanda ınsallah