Mahalle düğünleri

Bizim evin yakınlarına gece 1 ya da 2 gibi ard arda korna çalarak geldiler , düğün bitmiş gelini evine getirmişler. Yahu bize ne , neden gece 1 de korna çalınıyor ki? İşe giden okulu olan var . Geldiyseniz girin evinize , neden korna çalıp gecenin 1 inde insanları yataklarından kaldırıyorsunuz?
Komşulardan biri de çıkıp bağırdı bu ne kardeşim diye ve haklıydı , kavga çıkacaktı neredeyse :olamaz:

Kültürümüz demeyin o zaman.
Böyle bir ayılığa kültür denemez.
Ben kabul etmiyorum böyle bir kültürü.
Saçmalık
Sizin sevmiyor olmanız yapanları ayı yapmaz. Medeniyet adı altında çok da medeni laflar ettiğiniz söylenemez. Herşeyi herkes sevemez ya da onaylayamaz ki.
Bu biraz yetişme tarjı biraz maddi olanaklar biraz çevre diye uzar gider. Birini asla dediği diğerinin çok da severek yaptığı birşey olabilir. Biraz ucu açık bir konu

Semte göre değişiyor aslında bu tarz uygulamalar maalesef,
Bizim semtte hiç denk gelmedik,
Her gün her dakika oluyorsa ve bu durum, kişinin çok tasvip etmediği bir durumsa, can sıkıcı olur elbette.
Ama arada bir, ara sıra oluyorsa çok da celallenmemek lazım bence.

Neticede evlilik haricinde asker vs. için de böyle uygulamalar yapılıyor.
Ha, ben oğluma yapar mıyım?
Ben yapmam. Ben tercih etmem.
Ama yapana da beddualar vs etmek, yoz ve sinkaflı anlatımlarda bulunmak ayrı bir kekoluk.
Herkes aynı olacak diye bir kaide yok.
Çok sıkılanlar ve sık maruz kalanlara önerim; mıntıkanızı değiştirin, oturduğunuz semt ile ilgilidir çünkü bu tarz durumlara sık denk gelmek. Hem o kişiler için de daha iyi çözüm olur.
Yoksa herkese sinir olmak ileride başka hasarları da beraberinde getirir. Aman diyeyim :)
Ortaya yazmak yerine alıntılayabilirsini. Genel anlamda benim her yorumumu beğenmediğiniz için şaşırmadım gerçi ama kendi yapmayacağınız, yaşamadığınız şey için denyorum yapmayın.
Temmuzda doğum yaptığımdan ayda dört düğün çekmiştim. Emzirmekten yara olnuş memelerimle zor uyuttuğum çocuğumu uyandırdılar defalarca. Bir de mutluluk dileyecek değilim. Alt komşunda da yatalak hasta kadıncağız o gece uykusuz kaldı mesela. Parası olmayan nikah kıysın. Bize ne?
Yaşadığım şehrin merkez ilçesinde oturuyorum ayrıca. Ev kendi evim. Üç beş kendini bilmez insan için neden muhit değiştireyim? İlla sokakta düğün isteyen gitsin kırsala yerleşsşn, köye yerleşsin. Oraya ait olanı şehre adapte etmeye kalkanlar değiştirsin muhiti. Önyargılarınız için yapmadığınız tercih etmeyeceğiniz şeyleri korumayın. Komik oluyor.

Kültürümüzde her olan şeyi normal olarak göremeyiz ki .Hele hele büyükşehirlerde hiç olmamasi gereken şeyler.Sehir zaten yeterince kalabalık ,yeterince kafamız şişiyor ,evinde dinlenmek istiyor ama bir sokak düğünü buna mani oluyor ne kadar mantikli ki ?

Bilmiyorum ya aslinda ben de cok rahatsiz oluyorum hic hazetmem o gurultuden ama bi yandan da her insanin salon tutmaya durumu olmuyor ve cok dugun istiyor olabilir bu yuzden cok da karsi olamiyorum gelinle empati yapinca :KK43:

Ortaya yazmak yerine alıntılayabilirsini. Genel anlamda benim her yorumumu beğenmediğiniz için şaşırmadım gerçi ama kendi yapmayacağınız, yaşamadığınız şey için denyorum yapmayın.
Temmuzda doğum yaptığımdan ayda dört düğün çekmiştim. Emzirmekten yara olnuş memelerimle zor uyuttuğum çocuğumu uyandırdılar defalarca. Bir de mutluluk dileyecek değilim. Alt komşunda da yatalak hasta kadıncağız o gece uykusuz kaldı mesela. Parası olmayan nikah kıysın. Bize ne?
Yaşadığım şehrin merkez ilçesinde oturuyorum ayrıca. Ev kendi evim. Üç beş kendini bilmez insan için neden muhit değiştireyim? İlla sokakta düğün isteyen gitsin kırsala yerleşsşn, köye yerleşsin. Oraya ait olanı şehre adapte etmeye kalkanlar değiştirsin muhiti. Önyargılarınız için yapmadığınız tercih etmeyeceğiniz şeyleri korumayın. Komik oluyor.

Konuda çok fazla benzer yorum vardı, tek tek alıntılamadım o yüzden.
Sizi tanımıyorum ayrıca, her yorumunuzu beğenmediğimi nereden çıkardınız hiç anlamadım?
Binlerce üyenin ismini nasıl aklımızda tutalım ki.
Fikren beğendiğimiz olursa / olmazsa emojileri basıyoruz o kadar.
Alıngan davranmışsınız bence.
Bu kadar önemsemeyin bu platformu :)

Ayrıca önyargıda bulunmayan benim.
Bu konuda ben de tercih etmem dedim zaten.
Ama yapanı da eleştirmem dedim.

Konu hakkında siz görüş bildirince tamam, ben bildirince komik mi oluyor? Yapmayın Allah aşkına :)

Biraz relax :)

Konunun sizin emzirmekten yara olmuş memiktolarınızla ne alakası var onu da hiç anlamadım :)

Konuda çok fazla benzer yorum vardı, tek tek alıntılamadım o yüzden.
Sizi tanımıyorum ayrıca, her yorumunuzu beğenmediğimi nereden çıkardınız hiç anlamadım?
Binlerce üyenin ismini nasıl aklımızda tutalım ki.
Fikren beğendiğimiz olursa / olmazsa emojileri basıyoruz o kadar.
Alıngan davranmışsınız bence.
Bu kadar önemsemeyin bu platformu :)

Ayrıca önyargıda bulunmayan benim.
Bu konuda ben de tercih etmem dedim zaten.
Ama yapanı da eleştirmem dedim.

Konu hakkında siz görüş bildirince tamam, ben bildirince komik mi oluyor? Yapmayın Allah aşkına :)

Biraz relax :)

Konunun sizin emzirmekten yara olmuş memiktolarınızla ne alakası var onu da hiç anlamadım :)

Yani dışarda çalgı çengi yüzünden uyuyamayan bir yenidoğan olabilir mesela. Bebeğini uyutamayan acemi bir anne uyutmak için habire emzirirken canı nasıl yanıyor. O can acısıyla gayet beddua da ediyor insan.
Dışarda düğün yapmak demek birilerinin canını yakmak demek.
Sokak düğünü şehirli işi değildir, köy işidir. Köyünden zihniyetini koparamayan medeniyetsizlerin işidir. Net.

Yani dışarda çalgı çengi yüzünden uyuyamayan bir yenidoğan olabilir mesela. Bebeğini uyutamayan acemi bir anne uyutmak için habire emzirirken canı nasıl yanıyor. O can acısıyla gayet beddua da ediyor insan.
Dışarda düğün yapmak demek birilerinin canını yakmak demek.
Sokak düğünü şehirli işi değildir, köy işidir. Köyünden zihniyetini koparamayan medeniyetsizlerin işidir. Net.

İşte ben de diyorum ki kırk yılın başı maruz kalıyorsa insan bir parça daha anlayışlı olabilir.
Eğer sık sık maruz kalıyorsa kesinlikle oturduğu semtin popülasyonu ile alakalıdır.
O zaman da şikayet etmek anlamsız oluyor.

Mesela muhafazakar bir mahallede domuz eti sattığımızı düşünelim,
ikisi de zıt kutuplar.
Şimdi kalkıp da domuz satan nasıl ki “ay ne xxxxx’ler bu mahalledekiler” diyemez ise, mahalledeki insanlar da domuz satanı temelde domuz satması nedeni ile eleştiremezler. Ancak o mahallede satılmasından şikayet edebilirler. Yani ortada aslında sadece bir ten uyuşmazlığı söz konusudur.

Jung okumanızı tavsiye ederim, bu kalıpların insan zihninde nasıl şekillendiğini hatta “şekillendirildiğini“ çok güzel anlatır.

Özetle, popülasyon olarak bu tarz bir mahalledeyseniz ve buna ters bir hayat anlayışınız var ise, orada yaşamak kendinize eziyettir. Çünkü azınlık / çoğunluk radarına takılmışsınızdır.

Aslında sizin için iyi bir şey öneriyorum ama ısrarla çok negatif yazıyorsunuz :)

Sanırım biraz da çocuk vs sinirler yıpranmış olabilir :)
O bakımdan sizi de anlıyorum.

Sadece biraz daha sakin olmak güzel olabilir, ne dersiniz?

Benim yaşadığım yerde olmuyor Allahtan ama gelin çıkarma davul zurna sesleri ıyyy yani
Tutturmuşlar gelenek de gelenek Ya her gelenekte lütfen yaşatılmasın
Yaz bitti çok şükür korna sesleri trafiği felç etmeleri gerçekten çok gereksiz
Git efendi efendi evlen
Dediğin gibi hasta var yaşlı var saygısızlık ya
Belki ölüm döşeğinde bir hasta var yakınızda hiç mi düşünmüyorlar evleniyorsan evleniyorsun bize ne yani

Sizin sevmiyor olmanız yapanları ayı yapmaz. Medeniyet adı altında çok da medeni laflar ettiğiniz söylenemez. Herşeyi herkes sevemez ya da onaylayamaz ki.
Bu biraz yetişme tarjı biraz maddi olanaklar biraz çevre diye uzar gider. Birini asla dediği diğerinin çok da severek yaptığı birşey olabilir. Biraz ucu açık bir konu

O halde hatirlatayim, çarsaf gösterme, baslik parasida bir zaman bizim kültürümüzün parçasaydi, geri gelsinmi? Seven var, sevmeyen var denilebilirmi?

Herseyden öte, eger yaptigin sey, baska birisini rahatsiz ediyorsa, bunu kimin sevip sevmediginin önemi yok. Ucu açik bir konu degil. Mahalle dügünü rezalettir ve cahilliktir. Belediye buna karsi gelmemesi, çogu zaman kendi çikarlarindan dolayidir. Zira, oylar çok önemli.

Ama sonucu degistirmez. Aksam aksam, son ses müzik ile kimse, kimseye rahatsiz edemez.

Son düzenleme:
Bende hoş karşılamıyorum. Şehirde oturuyoruz ve bu çoğu kişi rahatsız eder. Yaşlısı, bebeği, genci, işe giden saymakla bitmez evcil dostumuz bile ürker.. bence köydede olmamalı ya salon tut ya da yapma kimseyi rahatsız etme hakkın yok. Evlenen kişi mutlu diye herkes eziyet çekemez.

İşte ben de diyorum ki kırk yılın başı maruz kalıyorsa insan bir parça daha anlayışlı olabilir.
Eğer sık sık maruz kalıyorsa kesinlikle oturduğu semtin popülasyonu ile alakalıdır.
O zaman da şikayet etmek anlamsız oluyor.

Mesela muhafazakar bir mahallede domuz eti sattığımızı düşünelim,
ikisi de zıt kutuplar.
Şimdi kalkıp da domuz satan nasıl ki “ay ne xxxxx’ler bu mahalledekiler” diyemez ise, mahalledeki insanlar da domuz satanı temelde domuz satması nedeni ile eleştiremezler. Ancak o mahallede satılmasından şikayet edebilirler. Yani ortada aslında sadece bir ten uyuşmazlığı söz konusudur.

Jung okumanızı tavsiye ederim, bu kalıpların insan zihninde nasıl şekillendiğini hatta “şekillendirildiğini“ çok güzel anlatır.

Özetle, popülasyon olarak bu tarz bir mahalledeyseniz ve buna ters bir hayat anlayışınız var ise, orada yaşamak kendinize eziyettir. Çünkü azınlık / çoğunluk radarına takılmışsınızdır.

Aslında sizin için iyi bir şey öneriyorum ama ısrarla çok negatif yazıyorsunuz :)

Sanırım biraz da çocuk vs sinirler yıpranmış olabilir :)
O bakımdan sizi de anlıyorum.

Sadece biraz daha sakin olmak güzel olabilir, ne dersiniz?

Ayni sekilde, peki basörtülülerin olmadigi bir semtte, basörtülü yada muhafazakar insan tasinabilirmi?

Ne harika bir öneri! Semt semt millet ayristirilmis olsun, sorunlar ortadan kalkar öyle mi?

Milletin medenilesmesi, toplumsal kurallara saygi duyulmasi daha iyi degil mi?

Bunun en güzel örnegi Avrupadaki yasayan Türkler. Avrupada tüm kurallara uyarlar, çöplerini ayristirlar, yere atmazlar,.. Ancak Türkiyeye geldiklerinde tekrar cahilligini ortaya koyarlar. Demek ki neymis? Sorun insanin karakteri yada cehalet degil. Disiplin boslugu, kurallarin uygulanmamasi.

Asil yapilmasi gereken, kimseye "tasin" önerisi verilmemesi. Asil yapilmasi gereken bir kamuoyu olusturmak ve bu sorunun çözülmesini istemektir.

Bilmiyorum ya aslinda ben de cok rahatsiz oluyorum hic hazetmem o gurultuden ama bi yandan da her insanin salon tutmaya durumu olmuyor ve cok dugun istiyor olabilir bu yuzden cok da karsi olamiyorum gelinle empati yapinca :KK43:

Her bütçeye göre salon var. Cok ahim sahim birsey istiyorsa gelin, ona göre birikim yapsin. Bir dügünü ödeyemiyorsan, evi nasil ödesinler? Dösemesini?

Her halukarda, insanlari rahatsiz etmek yanlistir. Gelin dügün istiyorsa, hasta insan huzur ister, bebek uyumak ister, ögrenci ders çalismak ister,.. Niye gelinin hayali, bu kadar insanin isteginden daha önemli oluyor?

Anam dugun bitmiyo burda ceyiz cikarken dangur dungur gelin cikarken dangur dungur aksam olur dangur dungur
Gorgusuzmuyuz neyiz anlamadimki
Tamam senin ceyizin gelinligin guzel olabilirde benim cocugumun uykusunun tirnagi etmez yani
Sanki bi evlenen kendileri herkes evleniyo iste noluyo yani
Bide asker konvoyu var davullarla harclik toplamalar falan
Biraz sessiiiiz ya

Her bütçeye göre salon var. Cok ahim sahim birsey istiyorsa gelin, ona göre birikim yapsin. Bir dügünü ödeyemiyorsan, evi nasil ödesinler? Dösemesini?

Her halukarda, insanlari rahatsiz etmek yanlistir. Gelin dügün istiyorsa, hasta insan huzur ister, bebek uyumak ister, ögrenci ders çalismak ister,.. Niye gelinin hayali, bu kadar insanin isteginden daha önemli oluyor?
Yahu niye kizdiniz simdi bana ozur dilerim:KK22:
Ben gelinin istegi daha onemli demedim ki, hasta insan oldum huzur istedim, ogrenci oldum ders calismak istedim ama hic gelin olmadim bu yuzden gelinle empati yaptim :)
Sokak dugunleri yasaklansa ve sirf bu yuzden cok dugun isteyen bir kadin dugun yapamasa diye dusundum, ama dedikleriniz de dogru dugun salonu parasi bulamayan evlenince nasil gecinecek
Aman ne bileyim cok mu duygusal baktim ne yaptim beni bosverin siz devam edin:dondurma:

Mahalle düğünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an evin önünde sokakta düğün var. Kapı pencere kapattık ama yine de sesten beynimiz patlamak üzere başıma ağrılar girdi. 😵Açıkcası ben sevmiyorum doğru da bulmuyorum. Bana kalırsa yasaklanmalı. İlle düğün yapacaklarsa gitsinler salon tutsunlar ya.😒 Milletin hastası var çalışıp erken yatanı var küçük bebeği var 12 lere kadar mahalleyi inletmeleri hiç hoş değil bence. Ayrıca ses de normal bir düğün sesinden daha yüksek. Kapı pencere kapalı ama ses içeride inliyor duvarlar camlar titriyor 10 tane hoparlör var sanki.😡
Eki Görüntüle 2550667
Küçük çaplı göründüğüne bakmayın yol boyunca uzanıyor düğün alanı.
bu konudan bende cok rahatsızım yasaklık konusuna gelince akşam 10 dan sonra müzik çalınması yasak dıye bılıyorum

Yahu niye kizdiniz simdi bana ozur dilerim:KK22:
Ben gelinin istegi daha onemli demedim ki, hasta insan oldum huzur istedim, ogrenci oldum ders calismak istedim ama hic gelin olmadim bu yuzden gelinle empati yaptim :)
Sokak dugunleri yasaklansa ve sirf bu yuzden cok dugun isteyen bir kadin dugun yapamasa diye dusundum, ama dedikleriniz de dogru dugun salonu parasi bulamayan evlenince nasil gecinecek
Aman ne bileyim cok mu duygusal baktim ne yaptim beni bosverin siz devam edin:dondurma:

Haha, hayir kizmadim ama fazla empatide zararlidir. Insan hayatta her istedigi olmuyor, baze seyler içinde çabalaman gerek. Yani gelin 3 yasindaki bir çoçuk degil ki, laftan anlamasin.

Hatta yasaklanirsa gelin ile damat çabalamayi ögrenir diye umut ediyorum. Pek haberdar degilim ama bence bu sokak dügünleri daha çok küçük yasta gelin ile damat yapiyor. Kim bulur dügünü salonda yapmak için ertelerler? Yaslari daha uygun olur?

Hanımefendi hasta var bebekli anne var varda var. Kültür diye illa doğru olacak diye bir şey yok. Ucu açık konu falan değil, parası olmayan nikahla yetinsin. Buna medeniyetsizlik denir.

Ayni sekilde, peki basörtülülerin olmadigi bir semtte, basörtülü yada muhafazakar insan tasinabilirmi?

Ne harika bir öneri! Semt semt millet ayristirilmis olsun, sorunlar ortadan kalkar öyle mi?

Milletin medenilesmesi, toplumsal kurallara saygi duyulmasi daha iyi degil mi?

Bunun en güzel örnegi Avrupadaki yasayan Türkler. Avrupada tüm kurallara uyarlar, çöplerini ayristirlar, yere atmazlar,.. Ancak Türkiyeye geldiklerinde tekrar cahilligini ortaya koyarlar. Demek ki neymis? Sorun insanin karakteri yada cehalet degil. Disiplin boslugu, kurallarin uygulanmamasi.

Asil yapilmasi gereken, kimseye "tasin" önerisi verilmemesi. Asil yapilmasi gereken bir kamuoyu olusturmak ve bu sorunun çözülmesini istemektir.

Parise hiç gittiniz mi? Gittiyseniz en lüks restoranında bile tuvaletlerin halini görmüşsünüzdür,
Paris medeni bir yer mi, yoksa değil mi?

Ya da İtalyadaki herhangi bir şehir? Gidebildiyseniz İtalyan halkının yerlere tükürme konusundaki tutumunu biliyorsunuzdur.
Pekiii İtalya medeni mi değil mi?

Hiç bir Almanla Almanya’da yemek yediniz mi? Ama öyle iki günlük turlarla gidilen şekilde demiyorum, tanıdık eş dost olarak görüştükleriniz var mi? Almanların gaz çıkarma konusundaki -bize göre- rahat tutumlarını şu hayatta bir kez olsun deneyimlenebildeniz mi?

Almanya sizce medeni mi?

New York‘at hiç size laf atıldı mı? Sizce Amerika’nın hangi lokasyonu daha medeni?

Maldivler’de bize göre çok ters kaçabilecek yeme-içme adabına denk gelebildiniz mi? Burası sizce medeni mi?

Yunanistan’da drag queen partilere katıldınız mı? Sizce Yunanistan modern bir yer mi?

Bunlara verebileceğiniz cevaplara ve tutarlılığınıza göre size cevap vermeyi tercih ediyorum.
Bu arada içlerinde şaşırtmacalı sorular da ekledim :KK66: Hepsine hemen evet derseniz koca bir biiiip geliyor size :)

(şaka tabii ki :KK66: ortamı yumuşatalım biraz, herkes çok gergin)

işte bulunduğum nokta.
ne tatlısınız :KK200:

X