Mahalle düğünleri

Şehrin merkezine yürüyerek onbeş dakikada ulaştığım, gençlerin yoğun olduğu bir bölge. Hatta siteler çoğunlukta, dolayısıyla yan site bahçesine sistemi kurup düğün yapıyor. Asker uğurlamasından sünnetine, sünnetinden gelin almasına, düğününe kınasına bin çeşit etkinlik var. Konuyu basitleştirme çabalarınıza karşılık ben size birebir yaşadığım bir şeyi anlatıyorum. Sizin meminto meme diye bahsettiğiniz o olay temmuz sıcağında bir kadını da bir bebeği de çok yoran bir eylem. Yani birileri oğlunun pipisi, çocuklarının evleneceği gibi kendisi için önemli olan şeyleri mahalleye zorla dahil ederken vu sırada yeni doğum yapmış lohusa bir kadın kucağında susturamadığı bir bebeğiyle ağlıyor olabilir.
Dilerim o evlenenlerin hepsi bunu yaşasınlar. Ancak o zaman bunun basit bir şey olmadığını anlayacaklar.
Yaz sıcaklarında kimse cam pencere kapalı oturmal, baş ağrısı çekmek zorunda değil.
Yani bencilce yapılan bir saçmalık ne kadar korunabilir hayret ediyorum.
Üstelik her düğün de sünnet yada evlilik olsun illa havai fişekşe son buluyor gece yarısı. Zor zar uyutulan çocuklar korkup ağlıyorx
Buna kimsenin ama kimsenin hakkı yok.

ozge72 yani sizin mantalitenize göre benim değerli bir bölgede olan evimi üç beş düğüncü için bırakıp gitmem olması gereken ve bazı insanların topluluk ve görgü kurallarına uygun, şehir hayatına uygun bir hayat sürmemeye direnmesi normal.
Düğün de hayati bir şey değil. Olmasa da olabilecek şeylerin en başında belki de. Sırf birileri şamata yapacak diye hasta, yaşlı, çoluk çocuk hatta bebek uyumasın. Çünkü bebekleirn uykusu, hastaların dinlenmesi gelinlik giymekten daha az mühim.

Şehir merkezi dediğimiz kavram maalesef bozuk şehir planlamacılığı nedeni ile artık çok karmaşık bir kavram.
Bir de üzerine popülasyonu da eklersek algısal olarak şehir merkezi sandığınız yer zihnininde anlam bulan şehir merkezi
ile aynı olamayabilir. Bu anlattıklarınız çok mantıklı değil çünkü. Bence süreçte bir yerlerde gerçeklikle sizin algıladığınız durum farklılaşmış ama kabullenmek istemiyorsunuz.

Memintoyu da sizin söylediğiniz örnekleme üzerinden takılmak için söyledim :) bence çok sevimli.

Ama siz de karar verin canım üç-beş mi yoksa bütün yaz boyunca mı? Kafam karıştı valla
Bir öyle diyorsunuz bir böyle

Ama siz de karar verin canım üç-beş mi yoksa bütün yaz boyunca mı? Kafam karıştı valla
Bir öyle diyorsunuz bir böyle

Ne fark eder?
Bir yaz boyunca dört düğün bence yeterince çok.
Tek bir gün bile olsa ben tanımadığım insanlar yüzünden çile çekemem.
Ayh şiştim.
Ne kadar da pollyanasınız.
Umarım hep böyle melek kıvamında takılırsınız

Ya ama şişmeniz bile çok sevimli geldi bana şu an.
Ayrıca evet fark etmez tabii ki.
Ben biraz da takılıyorum tatlı tatlı size. :)
Çok öpüyorum sizi ve miniği.
Sürç-i lisan ettiysem de affola.
Belki size de bulaşır bu optimistliğim kimbilir :)

not: bu arada ben de sürekli bu modda değilim tabii ki. insanız arada bana da geliyorlar. sadece mümkün olduğunca bu bakış açısını korumaya gayret ediyorum hepsi bu :)

Sokak düğününün savunulacak hiçbir yanı yok. Salon tutacak parası olmayan insan evlenip evi nasıl geçindirecek çok merak ediyorum. Üstüne bir de çocuk yaparlar sonra ağlar dururlar yetiremiyoruz geçinemiyoruz diye. Hiç de durup düşünmezler ya biz daha salon tutamıyoruz evlenince naparız acaba diye. Evlilik ehliyeti,çocuk yapma ehliyeti tarzı şeyler kesinlikle olmalı bence. Zaten gelişmiş bir ülke değiliz bir de bu tarz nüfus artışları yaşandıkça iyice kalitesizleşiyoruz. Devir değişti artık çocuk yap sokağa sal,iki gönül bir araya geldi mi samanlık seyran olur devri yok. Çocuklar kolejlerden,özel derslerden çıkmıyor sen daha salon tutamıyorsun e bi zahmet düzenini kurup öyle evleneceksin. Bu da yetmezmiş gibi mahalle halkını rahatsız ediyorlar hastayı,erken işe gideni,bebeği düşünmek yok. Adamlar kendilerini düşünmemiş ki mahalleliyi mi düşünecek zaten. Bangır bangır ses sistemi kuruyorlar bir de tek o mahalle değil 3-5 mahalleyi de bloke ediyorlar. Kültür,görgü başka bir şey gerçekten..

AAAaaaaaa... Kız sen benim karşı çaprazımdaki komşumsun.. Naber ? :)
.............
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Şaka şaka

Alt katımdaki komşu bahçesine kümes kurmuş içine de 1 horoz 3-5 tavuk atmış mesela.
Saçmalıklar silsilesi yeminle.
Ne mana yani ?
Sabah üüüüüürüürüüüüüüü sesine uyandım.
Tamam işe gidecegim erken uyanmam da lazımda şehir hayatı bu ya şehir.
Tavuk, horoz beslemek isteyen gitsin köyüne kentine.
Apartmanda kaos yaratacagım bu akşam.
Sabah sabah yine dellendim.

Vakitsiz öten horozun başını keserler diye yaz yapıştır her yere anlayan anlar artık

Nefret ediyorum şu mahalle-sokak düğünlerinden kessinlikle yasaklanmalı..
Ne kadar düşünce mahruru insanlar var ya

Saygısızca medeniyetsizce bir durum. Yapan insanların kimseye saygısı yok bence. İnsanların evinde hastası, bebeği var. Ayrıca 12’den sonra arayıp şikayet edebilirsiniz hatta video kaydına alın şikayetçi olun düğün sahibine para cezası kestirin. Yapan insanları da alkışlayanları da anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…