Ama sabahtan beri memeydi, yaraydı diye siz sürekli demagoji yapıyorsunuz :)
Ben bir kere yapmışım çok mu :)
Üstüne üstlük benimki demagoji değil bir nev-i teşbih-i beliğ sayılır.
Bu arada, saydığım ülkelerde düğün yapılıyor demedim ki ben zaten.
Başka bir üye ile süregelen bir konuşmadan sadece bunu mu anladınız :)
Ne diyeyim Allah kolaylık versin o zaman size, öyle bir mahallede sürekli söve söve, bunala bunala, kapınızda gürültülerle yaşamak oldukça zor olsa gerek. Belki gerçekten de tahayyül edemiyorumdur öyle bir semtte yaşamadığım için. Çünkü gerçekten sürekli oluyor olması çok acayip. Bir mahallede kaç kız var da hepsi de bu sene bu tarz düğünle evlenecek. Kalben diliyorum bu kadar zorlandığınız bir yaşantıdan umarım tez zamanda sevdiklerinizle daha hayal ettiğiniz bir yaşantıya adım atarsınız.
Şehrin merkezine yürüyerek onbeş dakikada ulaştığım, gençlerin yoğun olduğu bir bölge. Hatta siteler çoğunlukta, dolayısıyla yan site bahçesine sistemi kurup düğün yapıyor. Asker uğurlamasından sünnetine, sünnetinden gelin almasına, düğününe kınasına bin çeşit etkinlik var. Konuyu basitleştirme çabalarınıza karşılık ben size birebir yaşadığım bir şeyi anlatıyorum. Sizin meminto meme diye bahsettiğiniz o olay temmuz sıcağında bir kadını da bir bebeği de çok yoran bir eylem. Yani birileri oğlunun pipisi, çocuklarının evleneceği gibi kendisi için önemli olan şeyleri mahalleye zorla dahil ederken vu sırada yeni doğum yapmış lohusa bir kadın kucağında susturamadığı bir bebeğiyle ağlıyor olabilir.
Dilerim o evlenenlerin hepsi bunu yaşasınlar. Ancak o zaman bunun basit bir şey olmadığını anlayacaklar.
Yaz sıcaklarında kimse cam pencere kapalı oturmal, baş ağrısı çekmek zorunda değil.
Yani bencilce yapılan bir saçmalık ne kadar korunabilir hayret ediyorum.
Üstelik her düğün de sünnet yada evlilik olsun illa havai fişekşe son buluyor gece yarısı. Zor zar uyutulan çocuklar korkup ağlıyorx
Buna kimsenin ama kimsenin hakkı yok.
ozge72 yani sizin mantalitenize göre benim değerli bir bölgede olan evimi üç beş düğüncü için bırakıp gitmem olması gereken ve bazı insanların topluluk ve görgü kurallarına uygun, şehir hayatına uygun bir hayat sürmemeye direnmesi normal.
Düğün de hayati bir şey değil. Olmasa da olabilecek şeylerin en başında belki de. Sırf birileri şamata yapacak diye hasta, yaşlı, çoluk çocuk hatta bebek uyumasın. Çünkü bebekleirn uykusu, hastaların dinlenmesi gelinlik giymekten daha az mühim.
Ama siz de karar verin canım üç-beş mi yoksa bütün yaz boyunca mı? Kafam karıştı valla
Bir öyle diyorsunuz bir böyle
Ne fark eder?
Bir yaz boyunca dört düğün bence yeterince çok.
Tek bir gün bile olsa ben tanımadığım insanlar yüzünden çile çekemem.
Ayh şiştim.
Ne kadar da pollyanasınız.
Umarım hep böyle melek kıvamında takılırsınız
Mahalle düğünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an evin önünde sokakta düğün var. Kapı pencere kapattık ama yine de sesten beynimiz patlamak üzere başıma ağrılar girdi.Açıkcası ben sevmiyorum doğru da bulmuyorum. Bana kalırsa yasaklanmalı. İlle düğün yapacaklarsa gitsinler salon tutsunlar ya. Milletin hastası var çalışıp erken yatanı var küçük bebeği var 12 lere kadar mahalleyi inletmeleri hiç hoş değil bence. Ayrıca ses de normal bir düğün sesinden daha yüksek. Kapı pencere kapalı ama ses içeride inliyor duvarlar camlar titriyor 10 tane hoparlör var sanki.
Eki Görüntüle 2550667
Küçük çaplı göründüğüne bakmayın yol boyunca uzanıyor düğün alanı.
Hadi turkiyede yapılmasını geçtim almanya gibi türklerin fazla oldugu ülkelerde de yapıyor ya bazı gruplar...korkunc bir sey bence. Sonra adamlar neden türkler dışarı diyor...
Alt katımdaki komşu bahçesine kümes kurmuş içine de 1 horoz 3-5 tavuk atmış mesela.
Saçmalıklar silsilesi yeminle.
Ne mana yani ?
Sabah üüüüüürüürüüüüüüü sesine uyandım.
Tamam işe gidecegim erken uyanmam da lazımda şehir hayatı bu ya şehir.
Tavuk, horoz beslemek isteyen gitsin köyüne kentine.
Apartmanda kaos yaratacagım bu akşam.
Sabah sabah yine dellendim.
Pardon?almanyada sokakda dügün, hi hi evet tabi.....
imkansiz da ondan dedim.....Pardon?
Türk düğün konvoyunun Almanya’yı karıştırması ve Alman basınında tartışmalara neden olması olası amaimkansiz da ondan dedim.....
Valla sokak düğünü oluyor mu bilmem sonucta almanya-da yaşamıyorum ama 80 araçlık türk düğün konvoyunun almanyayi ayağa kaldırdığını polisin dahil olduguni okuduk haberlerde.imkansiz da ondan dedim.....
Ondn diyorum işte takıldığımız şeyler çok ilginç bunca sorun içinde üç bes saatlik mutluluğu istemiyoruz :)