Mahalle düğünleri

Parası olmayan evlenmesin kimse kimsenin saçma sapan adetlerini çekmek zorunda değil. Bazı insanlarda pollyanna olmak yerine öteki insanlarıda düşünebilse (keşke)

Ki sokak düğünü beleş değil. Müziği var yemeği var kıyafeti var. Bir salon tutmak zor olmamalı.

Üç beş saatlik mutluluğu gidin yaşlıya hastaya öğrenciye bebekli annelere anlatın.
Bizde bebeklyiiz hemen bebekli diye demogojiyle ortaya atmasan iyi olur. İnsanlar mutlu olmak için bişiler yapıosa biraz özveri göstermek kimseye zarar vermez aksine seni anlayışlı Bi birey yapar teşekkürler

Bizde bebeklyiiz hemen bebekli diye demogojiyle ortaya atmasan iyi olur. İnsanlar mutlu olmak için bişiler yapıosa biraz özveri göstermek kimseye zarar vermez aksine seni anlayışlı Bi birey yapar teşekkürler

Peki başkasının "mutluluğu "diğer kişide mutsuzluk yaratiyorsa ,bu olay hemen hemen her hafta sonu oluyorsa ne olacak ? Ben her hafta sonu aman birileri mutlu olsun ben gürültüyü çeker otururum aşağı diye mi düşüneyim mesela ? Ee işin özünde mutluluk varsa bir taraf mutlu olmuyor şu durumda

Evlenen kişi zaten zorla evlendirilmiyorsa mutludur .Kapıda çalınan davul zurna insana mutluluk getirmez Düğün salonu alternatif çözümdür ha maddi olanakları el vermez ise sade bir nikah töreni de olur ve amaca ulaşılır.

Evlenen insan illa göbek atmak zorunda değil. Mahalle arasında çok ucuza ikramsız düğün yapan salonları tutsun yada. İyi o zaman herkes her mutluluğunda saatlerce sokakta hakkımızı gasp edeceklerse ben oğlum tuvalet alışkanlığını edindi diye sokakta düğüb yapayım, beriki ay da kesintisiz uyudu diye sabaha kadar göbek atayım. Ne de olsa çok mutluyum çeksinler biraz.
Farkı ne?
Kimse kimsenin mutluluğu için heder olmak zorunda değil. Hepsinden de Allah sorsun hakkımı hakkımı helal etmiyorum

Taby parası yoksa dışla gitsin dünyanın temeli dimi sende haklısın:)

Parasizlikla ne alakasi var yahu? Arkadaslarimdan bazilari maddi durumlari dugun yapmaya el verişli olsa dahi yapmadilar, kucuk bir eglence duzenleyip( sokak ortasi degil) bir nikah kiydilar geçtiler. Hepsinin de altinda arabasi, evi var durumlari iyi denecek insanlardi.
Düğün mecburi birsey degil hele paran yok diye sokakta dügün kadar mantiksiz birsey olamaz.

Düğün denilen şeyi şehir merkezinden uzak salonlarda yapsalar ne güzel olur aslında.Şikayet edin diyeceğim ama öyle günde de edemezdim ben herhalde.Ama gece yarısı geçince devam ederlerse şikayet hakkınız var.Sizin mutluluğunuz başkasını rahatsız etmemeli.Yazın hastaydım öyle ki akşam yemeği bile yiyemeden yattım düğün seslerinden uyuyamadım kulağımda zangır zangır.Kulaklıkla müzik dinleyecek halim de yok o halde.Söylene söylene dinlenmeye çalışmaya çalışmıştım.

Son düzenleme:
Taby parası yoksa dışla gitsin dünyanın temeli dimi sende haklısın:)

PArası yoksa dışlansın diye bir şey demedim ama sokaktaki düğüne o kadar para harcıyorsa bir zahmet ucuz bir salonda tutabilir. Dram yapmıyorum ama biraz daha medeni olunabilir bence :)

X