- 12 Temmuz 2006
- 55.531
- 212.910
- 52
Valla ben bu taraflara ilk taşındığım zamanlar ne yalan söyleyeyim maddi imkansızlıklardan sanıyordum, her ne kadar düğün yapma isteğini anlamasam da özeniyorlardır durumları da yoktur yazık diyordum ama sonradan birkaç sokak düğününe şahit oldum gelenlerin çoğunluğu gayet güzel arabalara sahip, kadınlarda altın takılar gani, kıyafet, saç, makyaj herşey full, ki burada çoğunluğun hem müteahhitlik yapıp hem emlakçı, hem beyaz eşya, mobilya dükkanları olduğunu da düşünürsek dediğiniz gibi mevzu maddi yetersizlik değil, memleketlerindeki alışkanlıklarını göç ettikleri yerlere taşıyorlar.Bizim milletimiz kültürel ögeleri kullanarak ticaret yapmayı çok seviyor zaten, talep de olunca azalmak yerine şiddetle artıyor bu durum. Bu kadar profosyonel kurulan bir sisteme yapılan harcamanın salon düğününden eksiği yoktur bence. İnsanlar maddiyatsızlıktan değil keyiften yapıyorlar sokak düğünlerini. Kendi keyifleri için onlarca insanın keyfini kaçırıyorlar. Bu zihniyet nasıl düzelir bilmiyorum
Hem gürültü oluyor hem de komple bir sokağı kapatıp trafiği de engelliyorlar, düğün olduğu sokaktan yürüyerek geçseniz bile bakıp bakıp duruyorlar sanki düğün salonunun içine girmişsiniz gibi :)))