Mahalle düğünleri

Bizim milletimiz kültürel ögeleri kullanarak ticaret yapmayı çok seviyor zaten, talep de olunca azalmak yerine şiddetle artıyor bu durum. Bu kadar profosyonel kurulan bir sisteme yapılan harcamanın salon düğününden eksiği yoktur bence. İnsanlar maddiyatsızlıktan değil keyiften yapıyorlar sokak düğünlerini. Kendi keyifleri için onlarca insanın keyfini kaçırıyorlar. Bu zihniyet nasıl düzelir bilmiyorum
Valla ben bu taraflara ilk taşındığım zamanlar ne yalan söyleyeyim maddi imkansızlıklardan sanıyordum, her ne kadar düğün yapma isteğini anlamasam da özeniyorlardır durumları da yoktur yazık diyordum ama sonradan birkaç sokak düğününe şahit oldum gelenlerin çoğunluğu gayet güzel arabalara sahip, kadınlarda altın takılar gani, kıyafet, saç, makyaj herşey full, ki burada çoğunluğun hem müteahhitlik yapıp hem emlakçı, hem beyaz eşya, mobilya dükkanları olduğunu da düşünürsek dediğiniz gibi mevzu maddi yetersizlik değil, memleketlerindeki alışkanlıklarını göç ettikleri yerlere taşıyorlar.

Hem gürültü oluyor hem de komple bir sokağı kapatıp trafiği de engelliyorlar, düğün olduğu sokaktan yürüyerek geçseniz bile bakıp bakıp duruyorlar sanki düğün salonunun içine girmişsiniz gibi :)))

Valla ben bu taraflara ilk taşındığım zamanlar ne yalan söyleyeyim maddi imkansızlıklardan sanıyordum, her ne kadar düğün yapma isteğini anlamasam da özeniyorlardır durumları da yoktur yazık diyordum ama sonradan birkaç sokak düğününe şahit oldum gelenlerin çoğunluğu gayet güzel arabalara sahip, kadınlarda altın takılar gani, kıyafet, saç, makyaj herşey full, ki burada çoğunluğun hem müteahhitlik yapıp hem emlakçı, hem beyaz eşya, mobilya dükkanları olduğunu da düşünürsek dediğiniz gibi mevzu maddi yetersizlik değil, memleketlerindeki alışkanlıklarını göç ettikleri yerlere taşıyorlar.

Hem gürültü oluyor hem de komple bir sokağı kapatıp trafiği de engelliyorlar, düğün olduğu sokaktan yürüyerek geçseniz bile bakıp bakıp duruyorlar sanki düğün salonunun içine girmişsiniz gibi :)))
Belediye sokaklarda düğün yapandan düğün salonları gibi para alsa bu iş çözülür bence büyük oranda. Zabıtalar gördükleri yerde saat başı bin lira istesin bakalım düğün yapıyorlar mı bir daha. Araba park etmeye saatlik para alıyorlar da buna almıyorlar o ilginç. :KK70:

Belediye sokaklarda düğün yapandan düğün salonları gibi para alsa bu iş çözülür bence büyük oranda. Zabıtalar gördükleri yerde saat başı bin lira istesin bakalım düğün yapıyorlar mı bir daha. Araba park etmeye saatlik para alıyorlar da buna almıyorlar o ilginç. :KK70:
Sanırım insanların kültürleri diye de müsamaha gösteriliyor, asker uğurlama eğlenceleri de bizim kültürümüz olmuş artık, otobanı felç ediyorlar yine de kimse ses çıkarmıyor.
Herşeyi ses getirerek yapmayı seviyoruz galiba :))) ama biraz da toplu yaşama saygımız olsa, eğlence düzenlediğimiz sokakta hasta var mı yaşlı var mı bebek var mı dikkat etsek, ki zaten yaşadığı sokakta yapıyorlar böyle şeyleri, insan komşularının halini bilir, sırf eğlenmek için herkesi salonunda zıplatmaktan keyif alıyoruz resmen.

Mahalle düğünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an evin önünde sokakta düğün var. Kapı pencere kapattık ama yine de sesten beynimiz patlamak üzere başıma ağrılar girdi. 😵Açıkcası ben sevmiyorum doğru da bulmuyorum. Bana kalırsa yasaklanmalı. İlle düğün yapacaklarsa gitsinler salon tutsunlar ya.😒 Milletin hastası var çalışıp erken yatanı var küçük bebeği var 12 lere kadar mahalleyi inletmeleri hiç hoş değil bence. Ayrıca ses de normal bir düğün sesinden daha yüksek. Kapı pencere kapalı ama ses içeride inliyor duvarlar camlar titriyor 10 tane hoparlör var sanki.😡
Eki Görüntüle 2550667
Küçük çaplı göründüğüne bakmayın yol boyunca uzanıyor düğün alanı.
Yasaklanmasi gereken miyadini doldurmuş etkinlikler olduğunu dusunuyorum.

Durumu olmayan sokakta düğün yapıp milleti rahatsız edeceğine gider nikah kıyar. Ama milletçe kendimizi olduğumuzdan fazla bir gösteriş şatafat yarışına soktuğumuz için bu durumlar normal geliyor. Çevreyi bu kadar rahatsız ederek dünya evine giren o çiftler acaba geçimlerinde huzur bulabiliyorlar mı mutlu olabiliyorlar mı? Ben hiç sanmıyorum.

Gerçekten rahatsız edici. Bu konuda en dertli şehirlerden birisi Ankara sanırım. Yazın her gün düğün oluyor mahallede. Havai fişekler, silahlar... Düğünü salonda yapanlar da gece yarısı gelin getiriyor eve kornalar davullarla iniyor arabadan. Oyun havası çalıp oynuyorlar gerdek öncesi stres atmak içi herhalde 🤦🏻‍♀️😑

Gece yarısına kadar izin var. Zabıta aranıyormuş bu tarz şikayetler için. Aradığımda eğer on ikiden sonra devam ederse arayın gelelim dediler 🤷🏻‍♀️
Ya ben de ankaradayım geçen üst kattaki hıyar evin önüne çekti arabayı son ses müzik açtı arada da kendi böğürüyor offf off diye gece saat 3.30 bu arada uyuyamadım zabıtayı aradım adam bana biz sokaktakine müdahele edemiyoruz dedi ben çözemedim bu işi

1- mahalle düğünleri
2- düğün konvoyları zar zar zar
3- arabada müzik açıp havalı olduğunu sanan dızolar
4- balkondan bağıran komşu
5- apartman kapısına rastgele basıp içeri girmeye çalışan yabancı
Bunlat kapışır nefret sırasında

Ya ben de ankaradayım geçen üst kattaki hıyar evin önüne çekti arabayı son ses müzik açtı arada da kendi böğürüyor offf off diye gece saat 3.30 bu arada uyuyamadım zabıtayı aradım adam bana biz sokaktakine müdahele edemiyoruz dedi ben çözemedim bu işi

Bilemedim 🤷🏻‍♀️

Gece yarısı beton döktükleri için şikayet etmek istedim. Zabıtaya yönlendirdiler. Çok aşırı gürültü olmuştu. Ama gelen giden olmadı. Adamlar da işlerini bitirip gittiler saat bir civarı.

Maddi durumların yetersizliği yüzünden böyle yapıyorlarsa, gidip boş bir arazi bulup orada coşabilirler ya da ayaklarını yorganlarına göre uzatabilirler. Şu saygısızlığın, bencilliğin mantıklı bir açıklaması olamaz. Bundan önce oturduğum mahalleden sırf bu medeniyetsiz cinsler yüzünden taşındım. Her hafta sonu evin pencereleri saatlerce zangırdardı. Nişanı, kınası, sünneti, asker uğurlaması, düğünü, bilmem hangi köyün gecesi, bitmezdi de bitmezdi... Eğlence biter, silahlar patlar. Kaç kere polis çağırdım, bazen geldiler bazen gelmediler, aynı tas aynı hamam devam etti. Şişli'de çok da arka mahalle olmayan bir yerdi üstelik. Bu tür geleneklere tüküreyim gerçekten. Toplu yaşamanın kuralları vardır. Bu kurallara uymakta zorlananlar gidip dağda kırda bayırda yaşasınlar. Ama hayır, ne mümkün? Biz bunları çekmeye mahkumuz. Medeniyet seviyemiz bunu hak ediyor çünkü. Paçalarımızdan cehalet akarken, toplu yaşama kurallarından, insana saygıdan filan bahsediyorum ya, kendi kendime de gülüyorum yani.

Burada da o kadar çok oluyo kii. Memlekette hiç gormedim sokak dugunu. Başta maddi imkansizliktan yapiyolar dedim ama kesinlikle degil. İnanin bi salon parası harcaniyo o düğünlere de.

Geçen gece yarısına kadar karşı komşu düğün yaptı boyle. Ses sokakta değil evde sanki birbirimizin konusmalarini zor duyuyoruz. Zaten uyumayan bebe yapmisim çok huysuzdu uyumadi o gece. Bi de kadının mahalleden kimseyle selam sabahı yok. Hani komşu hatri da olmuyo böyle bi durumda. Bi an önce çözüm bulunmalı

Ben de bu sabah iç geçirip keşke izine gittiğimde bir düğün olsada gidip baksam diye düşünmüştüm. Tesadüf bu konuyu okuyunca sizede hak verdim her izinde kulağımı diker düğün varmı diye dinlerim biz gurbette olduğumuzdan galiba. Haklısınız sizde devamlı olması rahatsızlık veriyordur.Artık Türkiyede bir düğüne denk gelsem bu konu gelir aklıma.

Ben de aynı durumdayım. O kadar bunaltıyor ki bazen. Dediğiniz gibi insan hasta olabiliyor, yorgun olabilir. Bebekli var, yaşlısı var. Sen evleniyorsun diye bütün mahalle seni dinlemek zorunda mı? Bütün mahalle akraban mı?

Mahalle düğünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an evin önünde sokakta düğün var. Kapı pencere kapattık ama yine de sesten beynimiz patlamak üzere başıma ağrılar girdi. 😵Açıkcası ben sevmiyorum doğru da bulmuyorum. Bana kalırsa yasaklanmalı. İlle düğün yapacaklarsa gitsinler salon tutsunlar ya.😒 Milletin hastası var çalışıp erken yatanı var küçük bebeği var 12 lere kadar mahalleyi inletmeleri hiç hoş değil bence. Ayrıca ses de normal bir düğün sesinden daha yüksek. Kapı pencere kapalı ama ses içeride inliyor duvarlar camlar titriyor 10 tane hoparlör var sanki.😡
Eki Görüntüle 2550667
Küçük çaplı göründüğüne bakmayın yol boyunca uzanıyor düğün alanı.
yanliz degilsin ben
nde

Benimde çok rahatsız olduğum bir konu bu .Hadi kışın çok ses duymuyorum da yazın her haftasonu düğün olur.Hadi sesi geçtim silah kullanıyorlar en çok korktuğum o Allah korusun .

Gelenek görenek haline gelse de ,polis -jandarma izin vermezse sokak düğünü olayı biter.Salon tutacak durumları yoksa insanlar neden sade bir nikah töreniyle evlenmiyor bu da anlamam .

Kendilerine yapıyorlar.
Bedduayla başlıyorlar yeni hayatlarına.
Ben ediyorum en azından.
Görgüsüzlük, düşüncesizlik bana göre. Yapan da gözümde ayıdır.
Benim çocuğum yaz bebeğiydi, cam açamazdık yine ses gelirdi. Yenidoğanda saatlerxe emzirip zor uyuttuğum bebeğimi uyandırırlardı, lohusa halimle bebeğimle ağlardım,sebep olan tüm o görgüsüz düşüncesiz insancıklar da her migreninde gürültüden uyuyamasın, başı çatlasın. Bin beterini yaşatsınlar

X