Valla ben bu taraflara ilk taşındığım zamanlar ne yalan söyleyeyim maddi imkansızlıklardan sanıyordum, her ne kadar düğün yapma isteğini anlamasam da özeniyorlardır durumları da yoktur yazık diyordum ama sonradan birkaç sokak düğününe şahit oldum gelenlerin çoğunluğu gayet güzel arabalara sahip, kadınlarda altın takılar gani, kıyafet, saç, makyaj herşey full, ki burada çoğunluğun hem müteahhitlik yapıp hem emlakçı, hem beyaz eşya, mobilya dükkanları olduğunu da düşünürsek dediğiniz gibi mevzu maddi yetersizlik değil, memleketlerindeki alışkanlıklarını göç ettikleri yerlere taşıyorlar.Bizim milletimiz kültürel ögeleri kullanarak ticaret yapmayı çok seviyor zaten, talep de olunca azalmak yerine şiddetle artıyor bu durum. Bu kadar profosyonel kurulan bir sisteme yapılan harcamanın salon düğününden eksiği yoktur bence. İnsanlar maddiyatsızlıktan değil keyiften yapıyorlar sokak düğünlerini. Kendi keyifleri için onlarca insanın keyfini kaçırıyorlar. Bu zihniyet nasıl düzelir bilmiyorum
Belediye sokaklarda düğün yapandan düğün salonları gibi para alsa bu iş çözülür bence büyük oranda. Zabıtalar gördükleri yerde saat başı bin lira istesin bakalım düğün yapıyorlar mı bir daha. Araba park etmeye saatlik para alıyorlar da buna almıyorlar o ilginç.Valla ben bu taraflara ilk taşındığım zamanlar ne yalan söyleyeyim maddi imkansızlıklardan sanıyordum, her ne kadar düğün yapma isteğini anlamasam da özeniyorlardır durumları da yoktur yazık diyordum ama sonradan birkaç sokak düğününe şahit oldum gelenlerin çoğunluğu gayet güzel arabalara sahip, kadınlarda altın takılar gani, kıyafet, saç, makyaj herşey full, ki burada çoğunluğun hem müteahhitlik yapıp hem emlakçı, hem beyaz eşya, mobilya dükkanları olduğunu da düşünürsek dediğiniz gibi mevzu maddi yetersizlik değil, memleketlerindeki alışkanlıklarını göç ettikleri yerlere taşıyorlar.
Hem gürültü oluyor hem de komple bir sokağı kapatıp trafiği de engelliyorlar, düğün olduğu sokaktan yürüyerek geçseniz bile bakıp bakıp duruyorlar sanki düğün salonunun içine girmişsiniz gibi :)))
Sanırım insanların kültürleri diye de müsamaha gösteriliyor, asker uğurlama eğlenceleri de bizim kültürümüz olmuş artık, otobanı felç ediyorlar yine de kimse ses çıkarmıyor.Belediye sokaklarda düğün yapandan düğün salonları gibi para alsa bu iş çözülür bence büyük oranda. Zabıtalar gördükleri yerde saat başı bin lira istesin bakalım düğün yapıyorlar mı bir daha. Araba park etmeye saatlik para alıyorlar da buna almıyorlar o ilginç.
Yasaklanmasi gereken miyadini doldurmuş etkinlikler olduğunu dusunuyorum.Mahalle düğünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an evin önünde sokakta düğün var. Kapı pencere kapattık ama yine de sesten beynimiz patlamak üzere başıma ağrılar girdi.Açıkcası ben sevmiyorum doğru da bulmuyorum. Bana kalırsa yasaklanmalı. İlle düğün yapacaklarsa gitsinler salon tutsunlar ya. Milletin hastası var çalışıp erken yatanı var küçük bebeği var 12 lere kadar mahalleyi inletmeleri hiç hoş değil bence. Ayrıca ses de normal bir düğün sesinden daha yüksek. Kapı pencere kapalı ama ses içeride inliyor duvarlar camlar titriyor 10 tane hoparlör var sanki.
Eki Görüntüle 2550667
Küçük çaplı göründüğüne bakmayın yol boyunca uzanıyor düğün alanı.
İnternet üzerinden imza kampanyası falan mı başlatsam? Tutar mı ki?Yasaklanmasi gereken miyadini doldurmuş etkinlikler olduğunu dusunuyorum.
Ya ben de ankaradayım geçen üst kattaki hıyar evin önüne çekti arabayı son ses müzik açtı arada da kendi böğürüyor offf off diye gece saat 3.30 bu arada uyuyamadım zabıtayı aradım adam bana biz sokaktakine müdahele edemiyoruz dedi ben çözemedim bu işiGerçekten rahatsız edici. Bu konuda en dertli şehirlerden birisi Ankara sanırım. Yazın her gün düğün oluyor mahallede. Havai fişekler, silahlar... Düğünü salonda yapanlar da gece yarısı gelin getiriyor eve kornalar davullarla iniyor arabadan. Oyun havası çalıp oynuyorlar gerdek öncesi stres atmak içi herhalde
Gece yarısına kadar izin var. Zabıta aranıyormuş bu tarz şikayetler için. Aradığımda eğer on ikiden sonra devam ederse arayın gelelim dediler
Ya ben de ankaradayım geçen üst kattaki hıyar evin önüne çekti arabayı son ses müzik açtı arada da kendi böğürüyor offf off diye gece saat 3.30 bu arada uyuyamadım zabıtayı aradım adam bana biz sokaktakine müdahele edemiyoruz dedi ben çözemedim bu işi
yanliz degilsin benMahalle düğünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an evin önünde sokakta düğün var. Kapı pencere kapattık ama yine de sesten beynimiz patlamak üzere başıma ağrılar girdi.Açıkcası ben sevmiyorum doğru da bulmuyorum. Bana kalırsa yasaklanmalı. İlle düğün yapacaklarsa gitsinler salon tutsunlar ya. Milletin hastası var çalışıp erken yatanı var küçük bebeği var 12 lere kadar mahalleyi inletmeleri hiç hoş değil bence. Ayrıca ses de normal bir düğün sesinden daha yüksek. Kapı pencere kapalı ama ses içeride inliyor duvarlar camlar titriyor 10 tane hoparlör var sanki.
Eki Görüntüle 2550667
Küçük çaplı göründüğüne bakmayın yol boyunca uzanıyor düğün alanı.
Sokakta yapılması mı yoksa yasaklanmasını istemek mi saçmalık?Saçmalık.