• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat Yüzünden Evlenememek

kimse kusura bakmasin ama verilen akillari okuyorumda inanamiyorum is yok askerlik yok ama yuzuk takilsin nasilolsa sen ogretmensin deniyor.. halami ornek vereyim kendisi ilk ogretim muduru hirsli isindede basarili bir kadin evlendigi adamda sabit bir isi olmayan bir adamdi 14 yillik evlilikleri boyunca sayisiz ise girdi cikti hepsinede bir bahane uydurup cikti adama hazir para yemek o kadar tatli geldiki is bile aramiyordu artik, sonucta bosandilar..
siz birde kayinvalideyle birlikte yasariz diyorsunuz buyuk cesaret.. evlilik sandiginiz kadar kolay birsey degil hele sizin kabul ettiginiz sartlar altinda hic kolay olmayacaktir..

kimse kusura bakmasin ama verilen akillari okuyorumda inanamiyorum is yok askerlik yok ama yuzuk takilsin nasilolsa sen ogretmensin deniyor.. halami ornek vereyim kendisi ilk ogretim muduru hirsli isindede basarili bir kadin evlendigi adamda sabit bir isi olmayan bir adamdi 14 yillik evlilikleri boyunca sayisiz ise girdi cikti hepsinede bir bahane uydurup cikti adama hazir para yemek o kadar tatli geldiki is bile aramiyordu artik, sonucta bosandilar..
siz birde kayinvalideyle birlikte yasariz diyorsunuz buyuk cesaret.. evlilik sandiginiz kadar kolay birsey degil hele sizin kabul ettiginiz sartlar altinda hic kolay olmayacaktir..

Peki burdaki sorun adamın karakterinde mi yoksa işinde mi?
Benim onlarca tanıdığım var çalışkan ama sabit işi olmayan dişini tırnağına takıp çalışan. Onlarca da tanıdığım var sabit işi olan ama tembellikten kolunu kaldıramayan.
Bir de burada okuduğum kadarıyla maddi şartları oluşmuş insanların bile evlilikleri yeterince kötü yani işe falan bakmıyor. Kaynanası yüzünden boşananı mı ararsınız eşi aldatanı mı dayan yiyeni mi? Yani mutlu evlilik paraya işe bakmadığı gibi sadece karaktere de bakmıyor. Ben seçimimi paradan yana yaptım olmasa da olur tabi beraberinde başka sorunlar, anlaşmazlıklar getirmeyeceğini umarak.

alıntı nasıl yapılır bilemedim:S
esradir: evet sınıf öğretmeniyim. işim sabit. erkek arkadaşım 4 yıllık açıköğretimi bu sene bitiriyo ondan sonra askere gidebilecek ancak.
ebrutolga:daha önce 2-3 ay kadar bir işe girmişti ama işte sabahladığı tatil yapmadığı o kadar çok oldu ki, işteki herkes birer birer çıkmaya başladı. kendisi de benim için duruyordu ama ben dayanamadım onun bu kadar kullanılmasına. iş ortamı dayanılacak gibi değildi gerçekten...
stillex:ben de öyle bir şey düşünüyorum ama kendi ailesini de göndermek istemiyor. ailem küçük düşer işim yok askerliğim yok nasıl istesinler seni diyor:(
ay_girl: ben okul dönemleri ayda 2000lira alıyorum. çok büyük para değil ama geçinmek için yetebilir bize. o da hiç çalışmayacak değil ama ne getireceği belli olmaz biz de onun getirdiğine göre plan yapmayız olur biter.
vallahi bana ailesiyle yaşamayı teklif etti onu da kabul ettim, annesi mükemmel bir insan zaten. ev ev üstüne kurulmaz ama iyi anlaşabileceğimi de düşündüm. acaba bu konuda baskı yapsam mı bilemedim. onu da zor durumda bırakmak istemiyorum kendini güvensiz hissediyor olabilir çünkü. yoksa en azından askerliği yapmasını mı beklesem?

Kuzum senin aklından zorunmu var ?
Beraber yaşamak ne kadar zor yaşayanlar anlatsınlar sana .

Konuştuğun kişinin sabit bir işi olmadan hiç bu işe girişmeyin ,şimdi yaptığın fedakarlık gözüne gelmez ama eşinle bir tartışmanda ilk aklından geçicek olan eve ondan çok katkım olduğu halde gördüğüm muameleye bak.
Zoruna gidecektir.

Hala evlenmeyi düşündüğüne inanamıyorum.

Kaynanası mükemmel insan diye onla aynı evde yaşamayı mı düşünüyorsun ?

ee senin annende mükemmel bir insandır. yanılıyor muyum ?

O zaman senin annenle yaşayın..

Ev ev üstüne olmaz. Hiç kendini kandırma bence...

sonra çok başını taşlara vurursun.

Benden sana tavsiye.

Hala evlenmeyi düşündüğüne inanamıyorum.

Kaynanası mükemmel insan diye onla aynı evde yaşamayı mı düşünüyorsun ?

ee senin annende mükemmel bir insandır. yanılıyor muyum ?

O zaman senin annenle yaşayın..

Ev ev üstüne olmaz. Hiç kendini kandırma bence...

sonra çok başını taşlara vurursun.

Benden sana tavsiye.
Yoo annem hiç de mükemmel bir insan değildir:9:
Kaynanayla ölene kadar aynı evde yaşamak gibi bir düşünecem yok ama en azından 1-2 sene yaşarız gibi geliyor.
Baktık olmuyor ayrı eve çıkarız tabi burdan bana kolay görünüyor ama nasıl sorunlar yaşayabilirim bilemiyorum

Ne kadar fedakarsın böyle?

Hep sen kendinden ödün verirsen hiç mutlu olamazsın.

Kaynana ile yaşamayı kabul etmek,

İşi doğru dürüst olmayan biri ile evlenmek ..

Ne derece akıllı bir iş canım?

Evlilik demek ortak yaşam.

Aldıgın maaşı kaynana ile 3 nüz mü yiyeceksiniz?

Sen kendi annene baksan daha iyi mi?

Böyle evlilik mi olur?

Askerlik yapmamış.

İş yok.

Ne diye kendini hırpalıyorsun.

Sevmek yetmiyor artık canım.

Aşk karın doyurmaz.

Sen 2000 TL alıyorsn.

İşsiz koca ile evlenip başına dert mi alacaksın.

Kaynanan ne kadar iyi olursa olsun illa ki bir sorun yaşarsın.

Ortak evde yaşamanın sıkıntılarını beraber yaşayan hanımlara sor istersen tatlım.En basiti beraber duşa bile giremezsiniz.

Kesin kuralların olsun.

Askerlik yapılacak.

Sabit bir iş maaşı orta halli bir yere girecek.

Ayrı ev tutulacakç

Sonra buraya 1-2 yıl sonra kocam sorumsuz çalışmıyor, kaynana ile kocam paramı yiyor bıktım dersin.

Ağır eleştirmiş olabilirim kusuruma bakma canım.

tam olarak söylemek istediklerim bunlardı, arkadaşa teşekkür ederim.

böyleyim şu anda :53::53::53::53::53::53::53::53::53:
gözü kör eden aşk bu mu :52: ben aşık değil miyim ? :52:

Belki olumlu ve olumsu seyleri tarttigimda olumlu seylerin agir basmasi yuzundendir.
Kaynanayla ayni evde yasamak illa ki rahat ettirmez ama zaten kaynana ve esi emekliler. Evleri var yazliklari var yani bana muhtac bi durumda degiller. Erkek arkadasim da girdigi iste devam ediyor neredeyse bi sene oldu.

Belki olumlu ve olumsu seyleri tarttigimda olumlu seylerin agir basmasi yuzundendir.
Kaynanayla ayni evde yasamak illa ki rahat ettirmez ama zaten kaynana ve esi emekliler. Evleri var yazliklari var yani bana muhtac bi durumda degiller. Erkek arkadasim da girdigi iste devam ediyor neredeyse bi sene oldu.

sorun ne ozaman ?

gidip evlenin.

Neden fikir almaya çalışıyorsun ki..

Senin kararın hiç değişmeyecek.

sabit fikirlisin o belli.

Anneciğini kaynana tercih ediyorsun..

umarım bigün annene ihtiyacın olur ve kıymetini çok iyi anlarsın...

Sana mutluluklar arkadaşım..

hoşçakal..

Bence de her şey düzene girmeden evlenme. Bir sürü şey içinde kalır, sonra yapmak istesen de yapamazsın. Her seferinde başka masraflar çıkar. Yazan oldu mu bilmiyorum ama, aöf bitiyormuş bu sene Kpss'ye girse? Onunda kamuda sabit bir işi olsa rahat edersiniz hem, işten çıktım derdi olmaz. Bir de askere gitmesi gerek tabi. Valla daha aşacağınız şeyler var canım acele etmeyin Benim arkadaşım da bu sene mezun oldu işe giremediği için bekliyor. Erkek arkadaşının çok güzel işi var askerliğini de yapmış ama kız ben işe girmeden evlenmem diyor. Tek maaşla geçinmek çoook zor. İyi düşün derim.

Hem sabit işi yok diyosun hem girdiği işte 1 sene oldu diyosun anlamadım valla ben seni. Sabit işi olsun istiyosan memur bulman lazım zaten. Evlen de gör ne diyelim. İnşallah mutlu olursun.

sorun ne ozaman ?

gidip evlenin.

Neden fikir almaya çalışıyorsun ki..

Senin kararın hiç değişmeyecek.

sabit fikirlisin o belli.

Anneciğini kaynana tercih ediyorsun..

umarım bigün annene ihtiyacın olur ve kıymetini çok iyi anlarsın...

Sana mutluluklar arkadaşım..

hoşçakal..
umarım benim anneme ihtiyacım olup kıymetini anladığımda da siz yanımda olursunuz da derin bir "oh" çekersiniz.

Hem sabit işi yok diyosun hem girdiği işte 1 sene oldu diyosun anlamadım valla ben seni. Sabit işi olsun istiyosan memur bulman lazım zaten. Evlen de gör ne diyelim. İnşallah mutlu olursun.

konu bir senelik konu o zaman sabit işi yoktu şimdi var. daha anlaşılır olmuştur umarım.

olmasa bizim olmazdı.. yapamazsak biz yapamazdık! yeterki istenilsin..yapılamayacak aşılamayacak hiçbir engel yok!

valla siz çook istisnasınız. herkes katlanamaz bu anlattıklarınıza. yeterki istensin diye de bişey yok. bence iyi bir örnek değilsiniz. bu anlattıklarınızla dünyanın en mutlu insanımı oldunuz dolap boş eşyalar 2. el vs vs bunu herkes kaldıramaz. kuru sevgide kimseye yetmez size yetmiş o ayrı..
konu sahibi çok iyi düşün ama kv yanına gitmeyi düşünme herkes dışardan iyidir ama aynı evde yaşamaya başlayınca olay değişir.
sevgilinin işi yok askerlik yok bune acele evlenmek için. 2 sene bekleyin sen para biriktir sevgilin askerliğini yapsın iş bulsun bu arada herşeyi daha rahat yaparsınız.
bence sevgilin haklı ailesi seni istemeye gelicek oğlumuz askerliğini yapmadı işide yok ama kızını istiyoruzmu dicekler. samanlık seyran değil inan.
ben 7 aylık evliyim daha taze ama gerçekler evlenince insanın yüzüne tokat gibi iniyo. borçlarla başbaşa kalınca sevgi ödemiyo onları yani. bence siz gözünüzü karartmışsınız ama biraz mantıklı düşünmekte fayda var..

valla askerliğini yapmadan ve sabit bir iş olmadan asla evlenmeyin... askerde zaten parada biriktirebilir.. belirsiz veya serbest iş evlilikte çok huzursuzluk oluyor.. huzursuz bir evlilik yaşıyacağınıza biraz sabredip düzenli bir iş bulduktan sonra evlenmek daha güzel. isterseniz beyaz eşyanız olmasın, yer yatağınız olsun sadece genede evlenilir ve mutlu olunur.. ama iş problemleri evlilikte çok huzursuzluk yaratıyor..

umarım benim anneme ihtiyacım olup kıymetini anladığımda da siz yanımda olursunuz da derin bir "oh" çekersiniz.

ben niye oh çekeyim. sizi tanımam etmem.

Gerçekler yüzünüze tokat gibi çarptıgında ahh anacım kıymetini nasıl bilemedim dersin..

Kimler için kendimi heba ettim de yıprattım dediğinde için cızz ettiğinde işte o zaman anlıcaksın...

Beni tanimiyorsunuz ve annemi de tanimiyorsunuz dogal olarak ettiginiz.beddua yersiz. Siz.benim annemin iyi biri olup olmadigini nerden biliyorsunuz? Neye gore bu ofke kin. Mesele ailemi karsima alip kaynanayi anne yerine.koymak mi ki bu acidan baktiniz? Emin olun annemin cok garip huylari var ama annemi atacak halim yok.
Evet ileride belki cok pisman olurum belki de cok mutlu olurum bunu zamani gelince yasayarak ogrenirim zaten. Ama ben de herkes gibi artik yuvami kurmak istiyorum ve bunu da cebi degil kalbi genis bi adamla yapmak istiyorum. Herkese gore mantik on planda olabilir, sikintilarla yasamak istemeyebilir ama ben herkes gibi degilim. Su an ucra bi koyde bitli ogrencilerime sariliyorum, kisin odun kesip soba yakiyorum, ogleden sonra sinifi ve okul tuvaletini temizlicem mesela. Yani bahsettiginiz ay kaynanam bana yan bakti gibi sikintilar viz gelir tiris gider. Ben zaten burada azla yetinmeyi ve eldeki imkanlarla mutlu olmayi ogrendim. Bu da bu fakir ama gonlu zengin cocuklar sayesinde.oldu. 5 parasi olmasa da sans bir turlu gulmese de sevdigim bir adam var ve ben onun imkansizliklarini sikinti yapacagima onune yollar aciyorum ki o da mutlu olsun.
Buna sabit fikirliik degil kararlilik denir. Ben bu adamla kimseye sormadan evlenmeyi de bilirim veya ailemi zorlamayi da ama istiyorum ki herkesin rizasiyla olsun. Diger sorunuzun cevabi da bu iste, neden evlenmiyoruz cunku bir cok sey yarim oldugu icin ailem istemiyor.ve ben onlari ezip gecemiyorum, bekliyorum.

canım kaç yaşındasın bu kadar acele ediyosun bilmiyorum. ama madem bu kadar şey yaşadın neden daha iyi şartlarda yaşamayasın. bekleyin 1 2 sene herşey güzel güzel olsun. ben nişanı gereksiz gören bi insandım dediler sonra pişman olursun içinde kalır salon tuttuk yaptık ve inan çok güzel oldu şimdi iyiki yapmışım diyorum.
hayatı keşkelerle geçirmektense sabretmek daha mantıklı gibi.
adamın cüzdanı değil tabiki yüreğide geniş olacak ama müsade et cüzdanı olmayan adamla da ömür ne kadar geçer bilmiyorum.
emin ol belirli süre sonra senin aldığın para eve gittikçe kendine 5 kuruş ayıramadığın zamanlarda koymaya başlıcak rahatsz ve mutsuz olucaksın.
insanların tecrübelerini göz ardı etme derim inatçı değil kararlıyım diyosun ama körü körüne gitmek kararlılık değil burda yazamıcam başka bişeydir.
aşk hayali bişey sadece sen bilirsin ama hayat gerçek gerçeklerle yüzyüze geldiğinde pişman olmaman için tavsiye veriyoruz sadece karar tabiki senin sonuçta tanımam etmem seni nasıl bir insansın bilmem. ben sadece tecrübe ettiğimi paylaşmk istedim.
mutluluklar dilerim

Baktım ki herkes derdini yazmış ben de yazayım dedim. Umarım gereksiz uzatmam:)
ben 3 yıldır öğretmenim ve ailemin yanında kalıyorum. erkek arkadaşım ise bilgisayar işleri ile uğraşıyor ama sabit bir işi yok. bir kaç yıldır beraberiz ve bu süre içinde kimi zaman sigortalı işe girdi, kimi zaman ek işler geldi, kiminin parasını aldı, kimisi yıllardır hala vermedi umut kesildi, kimisi akraba eş dost diye fiyatları indirdi vs derken bir türlü ne birikim yapabildi ne de sabit bir işi olabildi.
bu seneye kadar çok fazla kafaya takmıyorduk ama artık en azından nişan olsun istiyoruz çünkü farklı şehirlerdeyiz. erkek arkadaşımın sabit bir işi olmaması ve askerliğini yapmamış olması ona geri adım attırıyor. kafaya çok takıyor sürekli ne yapsam diye araştırma halinde ama nasip mi değil anlamadım bir türlü işler düzene oturmadı.
ailem de neyse ki öyle düğünde nişanda bir şeyler isteyecek insanlar değiller. güçleri neye yeterse derler, ben de aynı şekilde düğün diye diretmiyorum nikah da olabilir, nişan evde olabilir, pırlanta zaten sevmediğim gibi benim beğendiğim yüzükler 200-300tl civarı vs.
yani bu gidişle biz çok bekleyecekmişiz gibi görünüyor acaba ben nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. bu durumda kalan var mı aramızda?

canım sen öğretmenmişsin yani sabit bir gelirin vardır askere gidip geldikten sonra elbet bulur bir yer herkezin ekmek yiyeceği bir kapı vardır üzme kendini zmanla oturur herşey cnm

h0ly bi an benim erkek arkadaşımı mı anlatıyo diye kaldım. benimkide aynı işi yapıyor sigorta yok, ödemeler düzensiz, tanıdıklara yapılırsa ya çok az ücret alınır ya da bedava. askerden geleli 1.5 ay oldu bizde 4 yıldır beraberiz. benim okulum devam ediyor. nişan yapalım okulum bitmeden diye düşündük para biriktirecek göya dur bakalım. bu aralar bu yüzden çok tartışıyoruz bana işlerime karışma ödemelerime karışma dedi ama karışmasam olmuyo düzgün bi işi bile yok şuan

he birde nasılsa sen çalışıyosun para biriktir canım mesela evinin eşyaları için nasılsa daha askerede gitmemiş önünde yaklaşık 1 2 sene var. ev eşyaları için sen para biriktirebilirsin. iş ciddiye bindiğinde de hiç olmazsa eşya borcunuz olmaz inşallah ev bile alırsınız

Back
X