Babana deseydin gereksiz masraf olacak iki tarafta borca girecek diye.Adamın zorla düğün yaptıracak hali yok ya sana hava hoş tabi ekmek elden su gölden .Çeyizini de ailen mi yaptı bari onu sen yapsaydın2 Düğün olmasını babam istiyor çok fazla köylü akrabası var kınaya gelmezler düğün yapalım yoksa bişey takmazlar dedi.
Atanamazsam bile başka işlere girerim çalışmak istiyorum çünkü.
Babam borcunu emekli ikramiyesi ile ödeyecek maaşı ile değil.
Sevgilimde bende beklemek istemedik.
Saçma salak konuşup maaşım senin falan demeyi bırakın. Ikinizi yuvası için borca giriyor, borçsuz yapmak istiyorsanız bekleyip para biriktireceksiniz. Sevgilinize karşı mahcup olacağınıza babanız zaten borç içindeyken bi de düğün dernek işi çıkardığınız için mahcup olun madem. Erkeklere karşı bu kadar ezik büzük olmayın. Yarın ağlarsınız atandım maaşımdan bir lira harcayamıyorum diye.Arkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
Ancak sevgilim esnaf çocuğu babası işleri ona bırakmış bu zamana kadar doğru düzgün bir borcun altına girmemiş bu düğün ev derken hayatında ilk defa maddi olarak bu kadar sıkıntıya girdi bende çok mahcup hissediyorum kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor bi akıl verin kendimi çok mahcup hissediyorum ben atama bekliyorum çalışmıyorum şuan ataninca tüm maaşım senin diyorum devamlı
Şapkayı önünüze koyup düşününkendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor
Henüz 25 yaşındaymışsınız. İşiniz ve birikiminiz yokken neden evlilik ve 2 düğün ? Çalışın 1-2 sene, birikim yapın; sonra kendi yağınızla kavrulup, evlenin.Arkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
Ancak sevgilim esnaf çocuğu babası işleri ona bırakmış bu zamana kadar doğru düzgün bir borcun altına girmemiş bu düğün ev derken hayatında ilk defa maddi olarak bu kadar sıkıntıya girdi bende çok mahcup hissediyorum kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor bi akıl verin kendimi çok mahcup hissediyorum ben atama bekliyorum çalışmıyorum şuan ataninca tüm maaşım senin diyorum devamlı
Takacak olan nikâh yapsan da gelip takar, benim eşimin yakın arkadaşı ta uzaktan kargoyla çeyrek göndermişti2 Düğün olmasını babam istiyor çok fazla köylü akrabası var kınaya gelmezler düğün yapalım yoksa bişey takmazlar dedi.
Atanamazsam bile başka işlere girerim çalışmak istiyorum çünkü.
Babam borcunu emekli ikramiyesi ile ödeyecek maaşı ile değil.
Sevgilimde bende beklemek istemedik.
İyi de normalde de kına artı düğün oluyor2 düğün olması şart hanımlar yoksa instagramda nasıl hava yapsın gelinlerin tatlı telaşı mod açılsın?
o eşinizin arkadaşı. genç nesil, iş-okul arkdaşı vs. farklıTakacak olan nikâh yapsan da gelip takar, benim eşimin yakın arkadaşı ta uzaktan kargoyla çeyrek göndermişti
Ayrıca siz kız tarafısınız kınaya neden gelmesinler
Başta babanız sıkıştığınız yerde size yardımcı olsun sonra takılarla siz düğün masraflarını öderseniz ortada pek borç durumu da olmaz
kargoyla göndersinler demedim zaten. Vermek isteyen zaten veriyor dedim.o eşinizin arkadaşı. genç nesil, iş-okul arkdaşı vs. farklı
çoğu ailenin aile dostu olan kişi, ya da köydeki Mahmut emmi kargoyla çeyrek filan göndermez
herkes kendi çevresini bilir
en fazla konu komşu takısını getirir o getiren de anne-babaya verir, sonra bu sefer de baban-annen takıları verdi/vermedi meselesi çıkar. Salon düğünü bu işleri de engelliyor
+Ankarada filan kınalar herkes bir oluyor mesela ama
anadoluda her yerde kınaya erkek gitmez
bu kız da demiş zaten kınaya gelmezler diye ,bizde de kınaya aile erkek gitmez sadece genç kızlar ve yakını olan kadınlar (teyze vs) gider kına kız kıza eğlence olayıdır.
Ülkenin yarısından çoğunun g.tüne alacak donu yok. Ne altını , ne kargosu Allah seni!Takacak olan nikâh yapsan da gelip takar, benim eşimin yakın arkadaşı ta uzaktan kargoyla çeyrek göndermişti
Ayrıca siz kız tarafısınız kınaya neden gelmesinler
Başta babanız sıkıştığınız yerde size yardımcı olsun sonra takılarla siz düğün masraflarını öderseniz ortada pek borç durumu da olmaz
Hayatım takacak olan takar diyorum, kına diyip de takmamazlık yapmaz, nikahta takı töreni yapan bile oluyorÜlkenin yarısından çoğunun g.tüne alacak donu yok. Ne altını , ne kargosu Allah seni!
O sizin arkadaşa has bir davranışmış.
Anladım onu. Ama bu ekonomide zor görünüyor.Hayatım takacak olan takar diyorum, kına diyip de takmamazlık yapmaz, nikahta takı töreni yapan bile oluyor
Kargoyla göndersinler demiyorum örnek verdim
Aileden aileye, hatta memleketten memlekete değişen bir olay bu.Anladım onu. Ama bu ekonomide zor görünüyor.
Nerden tutsam konu elimde kaliyor.siz neden calismiyorsunuz ? Asgari ucretlide olsa bir ise girebilirdiniz dugun arefesei deseniz uc ay bile calisam icin kârdir derim. İkincisi ev almis babaniz adam zaten borc harc icinde neden iki dugun oluyor. Ucuncusu nisanliniz anlayisli bu guzel birsey ama ilerisi icin ne olur bilemem nastan bu islere alacak verecek davasina girilmemeliydi derimArkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?